Velež vs Zrinjski

GoskGabela
Kontakt:

Re: Velež vs Zrinjski

Post Postao/la GoskGabela » 12 okt 2019, 17:43

DembaBa21 je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la:Vidi pripadnika izmisljene nacije.
Nek jedan samo pokaze kako su im se izjasnjavali djedovi i predjedovi prije rata i kojim su jezikom pricali.
holdiday inn nacija , izgubljeni u vremenu i prostoru.
Prije svakog popisa treba krug99 izdati naputke kako se izjašjnavati :lol:
Evo jos jednog :lol: seljak nedam mi se raspravljat dalje na ovu temu procitaj prijasnje postove pa ce ti bit sve jasno ko je holiday inn nacija,okani se historije nego motiku u ruke i pravac plastenik
Pronadji kako ti se dedo izjasnjavo i kojim je jezikom prico :lol:
da nije mozda bosnjackim :lol:
Idi zigu koze ,kozojebu :wave:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 12 okt 2019, 17:50

GoskGabela je napisao/la:
DembaBa21 je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la:Vidi pripadnika izmisljene nacije.
Nek jedan samo pokaze kako su im se izjasnjavali djedovi i predjedovi prije rata i kojim su jezikom pricali.
holdiday inn nacija , izgubljeni u vremenu i prostoru.
Prije svakog popisa treba krug99 izdati naputke kako se izjašjnavati :lol:
Evo jos jednog :lol: seljak nedam mi se raspravljat dalje na ovu temu procitaj prijasnje postove pa ce ti bit sve jasno ko je holiday inn nacija,okani se historije nego motiku u ruke i pravac plastenik
Pronadji kako ti se dedo izjasnjavo i kojim je jezikom prico :lol:
da nije mozda bosnjackim :lol:
Idi zigu koze ,kozojebu :wave:
Neuki djecace slabo poznajes historiju svaka rasprava sa tobom je gubljenje vremena sad bi ja tebi trebo pricat o historiji Bosnjaka tebi koji nisi 2 knjige u zivotu procito

Jedan od najcjenjenijih historičara u svijetu, po pitanju historije svih juznoslovenskih zemalja,hrvatski historičar Dr Nada Klaić u svome djelu “SREDNJOVJEKOVNA BOSNA – POLITIČKI POLOŽAJ BOSANSKIH VLADARA DO TVRTKOVE KRUNIDBE”, Zagreb, 1989., dolazi do sljedećih konstatacija:
“….No, ove nevjeste projekcije o srpstvu Bosne vrijede isto koliko Sisićevo dokazivanje o hrvatsvu Bosne.

Sve do pred kraj 19.stoljeća u Bosni su živjeli jedino Bošnjaci, koji su bili triju vjera muslimani katolici i pravoslavci:

Bošnjak katoličke vjeroispovijesti fra. Ivan Frano Jukić (1818-1857), koji je koristio pseudonim Slavoljub Bošnjak, koji je u svom proglasu 1848. godine zapisao:

“Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas…. Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo.

ultras94mostar
Kontakt:

Post Postao/la ultras94mostar » 12 okt 2019, 17:52

Izmisljate i krojite povijest po vama. Nacija bez identiteta, prodali se Turcima za 3 klipa kukuruza hahaha

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 12 okt 2019, 18:01

DembaBa21 je napisao/la: Neuki djecace slabo poznajes historiju svaka rasprava sa tobom je gubljenje vremena sad bi ja tebi trebo pricat o historiji Bosnjaka tebi koji nisi 2 knjige u zivotu procito

Jedan od najcjenjenijih historičara u svijetu, po pitanju historije svih juznoslovenskih zemalja,hrvatski historičar Dr Nada Klaić u svome djelu “SREDNJOVJEKOVNA BOSNA – POLITIČKI POLOŽAJ BOSANSKIH VLADARA DO TVRTKOVE KRUNIDBE”, Zagreb, 1989., dolazi do sljedećih konstatacija:
“….No, ove nevjeste projekcije o srpstvu Bosne vrijede isto koliko Sisićevo dokazivanje o hrvatsvu Bosne.

Sve do pred kraj 19.stoljeća u Bosni su živjeli jedino Bošnjaci, koji su bili triju vjera muslimani katolici i pravoslavci:

Bošnjak katoličke vjeroispovijesti fra. Ivan Frano Jukić (1818-1857), koji je koristio pseudonim Slavoljub Bošnjak, koji je u svom proglasu 1848. godine zapisao:

“Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas…. Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo.
Možeš ti vadit koliko hoćeš zapisa kojekakvih pojedinaca.
Jedini relevantni su popisi stanovništva i to je glas većine naroda
a ni na jednom popisu do 1991 niste se izjasnili kao bosnjaci
hrvati,srbi,jugosloveni,muslimani pa sad bosnjaci
tko zna za 50 godina mozda budete i turci, svakako vam braca iz sandzaka potezu tu pricu vec :lol:

Glupast si ti da znas hrvati zive vijekovima na podrucju sadasnje Hrvatske, BiH, Crne Gore (Boka kotorska) i Srbije (Vojvodina: Srijem, zapadna i sjeverna Bačka), Kosova (Janjevo, Letnica), a u Italiji (Molise), Austriji (Gradišće), zapadnoj i južnoj Mađarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj (Krašovani)

Jel zasjedo krug99 kakav je naputak za naredni popis ?

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 12 okt 2019, 18:09

GoskGabela je napisao/la:
DembaBa21 je napisao/la: Neuki djecace slabo poznajes historiju svaka rasprava sa tobom je gubljenje vremena sad bi ja tebi trebo pricat o historiji Bosnjaka tebi koji nisi 2 knjige u zivotu procito

Možeš ti vadit koliko hoćeš zapisa kojekakvih pojedinaca.
Jedini relevantni su popisi stanovništva i to je glas većine naroda
a ni na jednom popisu do 1991 niste se izjasnili kao bosnjaci
hrvati,srbi,jugosloveni,muslimani pa sad bosnjaci
tko zna za 50 godina mozda budete i turci, svakako vam braca iz sandzaka potezu tu pricu vec :lol:

Glupast si ti da znas hrvati zive vijekovima na podrucju sadasnje Hrvatske, BiH, Crne Gore (Boka kotorska) i Srbije (Vojvodina: Srijem, zapadna i sjeverna Bačka), Kosova (Janjevo, Letnica), a u Italiji (Molise), Austriji (Gradišće), zapadnoj i južnoj Mađarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj (Krašovani)

Jel zasjedo krug99 kakav je naputak za naredni popis ?
Motiku u ruke nije ovo za tebe :lol:

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 12 okt 2019, 20:25

kad te zalijepim,nemas argumenta,pa.pises gluposti
Vrati se je.banju koza.
Goatfuckeru :lol:

ultras94mostar
Kontakt:

Post Postao/la ultras94mostar » 12 okt 2019, 20:37

GoskGabela je napisao/la:kad te zalijepim,nemas argumenta,pa.pises gluposti
Vrati se je.banju koza.
Kada nemaju argumenata i sta pametno reci onda podju prijetiti kako ce nas iseliti, i **** nam majke i sestre i mrtve. Ni gori od vas nas nisu uspjeli iskorijeniti a vi pogotovo necete bagro.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 okt 2019, 21:06

Kvazi Herceg Bosni je presuđeno u Hagu kao UZP a u ostalom lik po kojem si nazivate neku fiktivnu državicu je bio zakleti bogumil i pripadnik crkve bosanke,.Probajte sa Stjepanom al Tomaševićem, on je Vatikanska pudlica bio poput vas danas.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 12 okt 2019, 21:09

Fuj,samo ću reći za ovog Goškovca i Ultrasa..pa normalno da se nisu izjašnjavali kada im Tito u Jugi to nije dozvolio...pa hebote jeste li normalni..pa ne treba se praviti blesav zna se koga je čitavu povijest bilo najviše u B i H.Pa vi me podsjećate na Serbe gdje je sve njihovo do Tokija.E kud se nisu udružili sa Serbima pa bi se sada i u Puli pričalo ekavicom..i de ne s e rite..um jesto da normalno pričate takvi kao vi prave probleme nakon ovoliko s r anja koje su svi prošli.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 okt 2019, 21:49

Jao za ne povjerovati sta se pise na ovoj temi :tokralju: od stoljeca sedmog do nacija i picki materinih :tokralju: koja hrana za ovu skutorsku seljadiju i izbjeglice iz srednje bosne :tokralju: vidim ukljucio se i ovaj ljakse mandarina sa granicnog prelaza. Eto kako si kvalitetan bio kao i tvoji preci sa svojom cistokrvnom nacionalnosti da te sistem bacio u tu vukojebinu da trgas voce i przis se po njivi. Tu se i krmak izdaje ko je i sta je a lafine o multikultu prosipo po forumu. Ljudi koji su primjer najveceg zatupljenja i cija je prica i dan danas ciji je dida imao najostriji mac prije 500-1000 godina. Raja ignorisite ove mazlume jer se sa njima ne moze komunicirati niti cemo ikada moci. Klub im ne prati niko osim stranackih botova i razumljive su njihove frustracije dok ih zimogu gdje stignemo. Mi smo Velez klub raje mostarske svih nacionalnosti i religija. To je ono sto nikada seljadija nece biti. Knedla u grlu kad vide da nas se u drugoj ligi na gostovanju skupi sto oni ne mogu ni da skupe citavu skutoriju dijasporu i sve izbjegle naseljene po ortijesu i zitomislicima. Niko taj klub ne prati i oni nemaju ljubav. Samo im bola napisi njihaa i idemo ih zguzit u subotu a ovi sto ce im istrcat nek osjete juznjacku atmosferu koju pod bb nece za sto godina. Sta ljakasi znaju sta je fanatizam. To je naviklo na kralja dijaspore Matu Bulica.

FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 12 okt 2019, 21:59

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Jao za ne povjerovati sta se pise na ovoj temi :tokralju: od stoljeca sedmog do nacija i picki materinih :tokralju: koja hrana za ovu skutorsku seljadiju i izbjeglice iz srednje bosne :tokralju: vidim ukljucio se i ovaj ljakse mandarina sa granicnog prelaza. Eto kako si kvalitetan bio kao i tvoji preci sa svojom cistokrvnom nacionalnosti da te sistem bacio u tu vukojebinu da trgas voce i przis se po njivi. Tu se i krmak izdaje ko je i sta je a lafine o multikultu prosipo po forumu. Ljudi koji su primjer najveceg zatupljenja i cija je prica i dan danas ciji je dida imao najostriji mac prije 500-1000 godina. Raja ignorisite ove mazlume jer se sa njima ne moze komunicirati niti cemo ikada moci. Klub im ne prati niko osim stranackih botova i razumljive su njihove frustracije dok ih zimogu gdje stignemo. Mi smo Velez klub raje mostarske svih nacionalnosti i religija. To je ono sto nikada seljadija nece biti. Knedla u grlu kad vide da nas se u drugoj ligi na gostovanju skupi sto oni ne mogu ni da skupe citavu skutoriju dijasporu i sve izbjegle naseljene po ortijesu i zitomislicima. Niko taj klub ne prati i oni nemaju ljubav. Samo im bola napisi njihaa i idemo ih zguzit u subotu a ovi sto ce im istrcat nek osjete juznjacku atmosferu koju pod bb nece za sto godina. Sta ljakasi znaju sta je fanatizam. To je naviklo na kralja dijaspore Matu Bulica.

FORZA VELEZ
Mate Bulić pjeva lijepoj fati ispod starog mosta. To ne smeta patriotama valjda... Ili patriotama ne smeta što je velež jedini klub u evropi koji puni proračun direktno od strane vlade federacije ili ti ga od sda stranke. Isto kao što ih je finansirao sdp sad sda, njima ne smeta, nisu gadljivi na pare. Patriote teške..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 okt 2019, 22:08

Miki ta konverzacija je donekle i prihvatljiva ali na temi sa ovim nazivom pisati o necemu sto je bilo 500-1000 godina je samo za najvece retarde. Malo se vrati i pogledaj ko je krenuo sa Holidej inom,mekim koricama i ostalim. Nemam komplekse nize ili vece vrijednosti jer ljude klasificiram po ljudskosti moralu i dobrim ili losim osobinama. Ovo je bio samo moj apel velezovcima da ne nasjedaju na ovakav vid rasprave. Brato dok svijet ide prema tome da skroz izbaci emisije ispusnih plinova i napravi baterije koje ce sa punjenjem dobaciti do 1000 kilometara pojedinci se vracaju na konje oklope i maceve. Vise tuzno nego smijesno. Raja moja ne budite dio toga. Mi smo drugaciji
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 12 okt 2019, 22:10

ultras94mostar je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la:kad te zalijepim,nemas argumenta,pa.pises gluposti
Vrati se je.banju koza.
Kada nemaju argumenata i sta pametno reci onda podju prijetiti kako ce nas iseliti, i **** nam majke i sestre i mrtve. Ni gori od vas nas nisu uspjeli iskorijeniti a vi pogotovo necete bagro.
Kako su samo zadojeni nacionalizmom nevjerovatno,mi Bosnjaci nikad nismo imali ambicije da iskorjenimo ili zauzmemo tuđu teritoriju za razliku od vas koji ste htjeli prisvojit dio Hercegovine Hrvatskoj niste uspjeli puskom e nicete bogami ni politikom :bih:

Ovu temu treba pod hitno ukinut!

CroCop
Kontakt:

Post Postao/la CroCop » 12 okt 2019, 22:11

Sta se cudis kad ovi tvoji sa ostalim forumskim talibanima pocinju provocirat, normalno da ce im neko odgovorit
Tu leži Div, naš stid i sram, što bješe kriv, jer bješe sam. Taj soko siv, svog doma plam, i sad je živ, i Vođa nam.

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 12 okt 2019, 22:15

CroCop je napisao/la:Sta se cudis kad ovi tvoji sa ostalim forumskim talibanima pocinju provocirat, normalno da ce im neko odgovorit
Sad mu se nagovori, kao pravi pedo svećenik <3
Vajta3 <3
Brlja+krmče kao kombo u papir <3

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 12 okt 2019, 22:22

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Tu se i krmak izdaje ko je i sta je a lafine o multikultu prosipo po forumu.
Ti ces nekome drzat predavanja :)
Ovdje se do unazad par dana govorilo o tome kako ste pali kur.cu zauši pa se ovih par tvojih podveleških čobana počelo u nemoći hvatat tih nacionalističkih priča. Oni bi nekom govorili tko je šta i tko gdje pripada.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 okt 2019, 22:25

Rigoletto je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Tu se i krmak izdaje ko je i sta je a lafine o multikultu prosipo po forumu.
Ti ces nekome drzat predavanja :)
Ovdje se do unazad par dana govorilo o tome kako ste pali kur.cu zauši pa se ovih par tvojih podveleških čobana počelo u nemoći hvatat tih nacionalističkih priča. Oni bi nekom govorili tko je šta i tko gdje pripada.
Zaboli me racku i za jedne i za druge. Ne branim nikoga a to da smo pali ku.rcu za usi su vase skutorske mitomanije. Ima nas pun kur.ac krmak :ljepota: od kuce do gostovanja. Dabogda mi vazda ovako bili iza kur.cevih usiju
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 12 okt 2019, 22:56

Najdraža stvar mi je kada se NULtrasi dignu na zadnje šape da laju jer to je sve što im je i ostalo. Ćuko potrčko određenih doktora "Sokolarenja" i njegove partije koja je samo promijenila dresove 1990.

Jaka je to banda - bez napada 16:1 oni nemaju sanse da nekome mogu nešto. Mitomanija o 100 godina kluba je iznimno prisutna kao i ta da su klub ugasili jer ga mrze, a ne zato što su bili na krivoj strani historije koju tako očajnički žele da prekroje i promijene da budu bar jedanput na pravoj strani. Uzeli su stadion koji će veoma brzo da postane njihovo prokletstvo dok "livadići" izgradiše već 3 - uskoro i reflektori i bit će to kao bombona.

Subotom i nedjeljom volim otići na kafu i prođem "Zapadnim Mostarom" gdje ne možeš vidjeti 20 ljudi - onda pređeš na Musali i kao da si u drugome gradu. Jedni imaju nešto što mogu opisati samo kao psihozu (negiranje države i napadanje ljudi koji nose njena obiljezja tokom igranja repke) dok drugima mozes preci u dresu Tunguzije ako zelis i nece te nitko ni dirnuti kao što to rade "heroji" sa taktikom 16:1

Mrzim kad sam u pravu i još stojim pri onome što sam rekao u augustu...sve će doći na svoje moji dragi mitomani ;)
Mostar u srcu, Velež do groba

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 12 okt 2019, 23:08

RASanticeva je napisao/la:Najdraža stvar mi je kada se NULtrasi dignu na zadnje šape da laju jer to je sve što im je i ostalo. Ćuko potrčko određenih doktora "Sokolarenja" i njegove partije koja je samo promijenila dresove 1990.

Jaka je to banda - bez napada 16:1 oni nemaju sanse da nekome mogu nešto. Mitomanija o 100 godina kluba je iznimno prisutna kao i ta da su klub ugasili jer ga mrze, a ne zato što su bili na krivoj strani historije koju tako očajnički žele da prekroje i promijene da budu bar jedanput na pravoj strani. Uzeli su stadion koji će veoma brzo da postane njihovo prokletstvo dok "livadići" izgradiše već 3 - uskoro i reflektori i bit će to kao bombona.

Subotom i nedjeljom volim otići na kafu i prođem "Zapadnim Mostarom" gdje ne možeš vidjeti 20 ljudi - onda pređeš na Musali i kao da si u drugome gradu. Jedni imaju nešto što mogu opisati samo kao psihozu (negiranje države i napadanje ljudi koji nose njena obiljezja tokom igranja repke) dok drugima mozes preci u dresu Tunguzije ako zelis i nece te nitko ni dirnuti kao što to rade "heroji" sa taktikom 16:1

Mrzim kad sam u pravu i još stojim pri onome što sam rekao u augustu...sve će doći na svoje moji dragi mitomani ;)
Jedini si tip i na istočnoj i na zapadnom što mrzi sam sebe kad si u pravu. Ipak mislim kad hodaš zapadnom stranom to je isključivo zbog posjete dobrom psihijatru. Tamo na istočnoj ne mogu ti dati kvalitetnu dijagnozu. Dok oni skontaju koga mrziš sebe ili samo kad si u pravu odoše i oni...

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 12 okt 2019, 23:11

Sve je već došlo na svoje, drži se pijace i bombone u vrapčićima
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.