Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Nail for Real
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Nail for Real » 12 okt 2019, 20:22

sljivo je napisao/la:Zukorlic je u svom programu napisao da IZ treba da krene u autonomnost u političkom smislu, odnosno vezama sa politikom. Gledano ovog izbora tu je on sebi pucao u noge. Program mu je previše reformatorski da bi uspio. Neke ideje su mu vjerovatno progresivne ali ne mogu upjeti, ne znam kako to nije shvatio ili jeste ali je imao druge planove. S druge strane Kavazovic je imao prednosi u pol poziciji da ide u izbore sa pozicije reisa, da nije talaso u svom programu i da je dobro uvezan sa vladajućim elitama.
To je to, dobra analiza.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 okt 2019, 20:29

Fowl95 je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:Vehabije najdosljednije slijede Islam, bukvalno ih zbog toga i ne vole ljudi.
Ja ipak mislim da ih ne vole zbog raznošenja po koncertima, ulijetanju među ljude sa kamionima, furanjem džeka trbosjeka, rezanjem glava nevinih ljudi, tekfirenja i ubijanja drugih muslimana, te zbog njihovih terorističkih organizacija poput isila, al-kaide, boko harama, nusre itd.
Ne vole ih također zbog pljuvanja mevluda, ilahija, zikrova, Ajvatovice, vjerskih autoriteta, unošenju razdora među džematlije i sl. a potpunom tišinom i povlačenjem u mišje rupe kada saudijska arabija čini zulum Kataru, Turskoj, kasapi narod Jemena, podržava diktatore u Egiptu, kiti trampa milijardama dolara zlata i nagradama ili kada lgbt populacija paradira gradom i još xy drugih primjera.

Ali opet, na kraju krajeva, oni su moja/naša braća, pa je red da se držimo istog užeta i jedan sam od zagovornika te ideje, samo im se ne treba popuštati previše jer uzmu fursata a ne kontaju ustvari da su marionete u rukama cionista.
Kakve ima veze puštanje brade, skraćivanje nogavice i ostale bedastoće sa raznošenjem. Ovi naši se ne raznose, pa ih raja mrzi, a mrzi ih baš zato što ljudi slijede ono što Islam zapravo i predstavlja. On će svoje dijete tjerat da klanja od malih nogu, jer je tako poslanik govorio da treba, a ljudima u Bosni to nije normalno - zato što ljudi ovdje nisu nikad prihvatili Islam u potpunosti i hvala bogu pa nisu, inače bi i mi imali svoj boko haram.
Gdje ti vidiš da sam ja pomenuo puštanje brade, kraćenje nogavice i sl. kao razlogom za mržnju od strane običnog svijeta? Mrze ih zbog gore pomenutih stvari. Nemam ja problem što će on svoje dijete tjerati da klanja, svaki normalan musliman će tjerati i odgajati svoje. Ja lično imam problem što su preagresivni, nebitno da li je u pitanju fejsbuk stranica, komentari portala ili džamija. Njihov fond riječi je veoma oskudan: novotarija/bidat-sufijander-šija-širk-džehennem-tagut-murted-kjafir-bošnjo-sunnet.
Ne može neki narkoman friško nafilovan idejom vehabizma držati dersove, vaziti i truniti glavu random momku koji je na postećiji od kada je progledao i koji je musliman za primjer od a do ž, ali eto nema bradu ili zikri na tespih.

Svaka čast njima za potenciranje sunneta, ali unošenjem razdora uništavaju i nazaduju islamski svijet zadnjih nekoliko stoljeća.

I jeste, brada je sunnet, ali jedinstvo muslimana je farz. Kad to shvate, tek onda će od njih biti nekog hajra u široj društvenoj zajednici, ovako su samo ljudi koji su iz jedne krajnosti otišli u drugu, malo manje lošu, ali nimalo bezopasnu, jer znam masu ljudi koji su se sa ulice sklonili internet dersovima ovih tzv. šejhova, zatim skakali po njihovim tribinama, predavanjima i sl. da bi danas došli u stadij gdje i njih pljuju, tekfire i sl. i traže nešto još oštrije i više hardcore, militantno.

Ja vala do sada nisam čuo da se raznio neki dedo sa francuzicom ili sufija iz tekije.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 12 okt 2019, 20:41

sljivo je napisao/la:Zukorlic je u svom programu napisao da IZ treba da krene u autonomnost u političkom smislu, odnosno vezama sa politikom. Gledano ovog izbora tu je on sebi pucao u noge. Program mu je previše reformatorski da bi uspio. Neke ideje su mu vjerovatno progresivne ali ne mogu upjeti, ne znam kako to nije shvatio ili jeste ali je imao druge planove. S druge strane Kavazovic je imao prednosi u pol poziciji da ide u izbore sa pozicije reisa, da nije talaso u svom programu i da je dobro uvezan sa vladajućim elitama.
Besmisleno je da onaj ko je obnasao funkciju ranije i ko izlazi na izbore s te pozicije predstavlja nekakav svoj program. On treba da predstavi rezultate koje je postigao u prethodnih 7 godina, a Kavazovic je postigao malo. Husein je po mom nekom uvjerenju dobar covjek, ali je bio obicna marioneta na toj poziciji reisa. Ima tu drugih glavonja koje su se pitale daleko vise od njega, a nije da ni SDA nije uplitala prste u sve to. Ubijedjen sam da Zukorlic to ne bi dozvolio, bar ne u tolikoj mjeri.

Derdijoce, pa samo debili mogu imati nesto protiv Sandzaklija. Oni i Krajisnici su nesto najbolje medju Bosnjacima. Da smo bogdo svi bar 50% kao oni...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 okt 2019, 20:42

Sarooooo
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 20:43

Heller je napisao/la: Vjerovatno vas ljudi ne vole jer ste ko čopor, vučete jedan drugog i getoizirate se te istiskujuete domoroce. Još ste konzervativni, neću reć zaostali, s Bosnom nemate ama baš ništa, ni jezik ni običaje, ni kulturu, više ste Bošnjakizirani Albanci.
Kao prvo, ti "ljudi" što ne vole nisu ljudi već umno poremećene osobe. Strašno mi je žao što je dosta Sandžaklija dalo život braneći BiH, i što ih je dosta branilo općenito.

Kao drugo, pogotovo mi je žao što ta mjesta gdje ti "ljudi" žive nisu sravnjena u ratu.

Ghuraba je napisao/la:
Derdijoce, pa samo debili mogu imati nesto protiv Sandzaklija. Oni i Krajisnici su nesto najbolje medju Bosnjacima. Da smo bogdo svi bar 50% kao oni...
Fala Bogu pa sam Sandžaklija.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 20:51

Fowl95 je napisao/la:Meni su dragi Sandžaklije, pogotovu brat Katarza :D

I ona, Roža'e :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 12 okt 2019, 20:57

IlProfessore je napisao/la: Gdje ti vidiš da sam ja pomenuo puštanje brade, kraćenje nogavice i sl. kao razlogom za mržnju od strane običnog svijeta? Mrze ih zbog gore pomenutih stvari. Nemam ja problem što će on svoje dijete tjerati da klanja, svaki normalan musliman će tjerati i odgajati svoje. Ja lično imam problem što su preagresivni, nebitno da li je u pitanju fejsbuk stranica, komentari portala ili džamija. Njihov fond riječi je veoma oskudan: novotarija/bidat-sufijander-šija-širk-džehennem-tagut-murted-kjafir-bošnjo-sunnet.
Ne može neki narkoman friško nafilovan idejom vehabizma držati dersove, vaziti i truniti glavu random momku koji je na postećiji od kada je progledao i koji je musliman za primjer od a do ž, ali eto nema bradu ili zikri na tespih.

Svaka čast njima za potenciranje sunneta, ali unošenjem razdora uništavaju i nazaduju islamski svijet zadnjih nekoliko stoljeća.

I jeste, brada je sunnet, ali jedinstvo muslimana je farz. Kad to shvate, tek onda će od njih biti nekog hajra u široj društvenoj zajednici, ovako su samo ljudi koji su iz jedne krajnosti otišli u drugu, malo manje lošu, ali nimalo bezopasnu, jer znam masu ljudi koji su se sa ulice sklonili internet dersovima ovih tzv. šejhova, zatim skakali po njihovim tribinama, predavanjima i sl. da bi danas došli u stadij gdje i njih pljuju, tekfire i sl. i traže nešto još oštrije i više hardcore, militantno.

Ja vala do sada nisam čuo da se raznio neki dedo sa francuzicom ili sufija iz tekije.
Prvo, brada nije sunet već vadžib. To ti ja ko kafir mogu reć hahaha. Drugo, ljudi ih hejtaju i zbog brada i zbog nogavica i zbog burki i zbog neslusanja muzike iako je sve to po islamu ispravno ili čak naređeno. Treće, da u islamu nema džihad ne bi se ljudi raznosili, nit bi bilo boko harama, al kaidi i al nusri.
Let's talk about SIX baby!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 21:11

Sandzaklije imaju svoje matice Tursku i Srbiju pa nek se tamo guraju. Nama ne trebaju ni oni ni njihov lazni patriotizam. Da ne spominjem jos mentalitet sumskog covjeka, coporativni i primitivni stavovi. Ni ovaj Sandzaklija sto se silno iscudjava toj odbojnosti Bosnjaka iz BiH prema Sandzaklijama nema nista manje primitivne stavove. Nek su zivi i zdravi, al sto dalje od moje sredine.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 okt 2019, 21:16

Fowl95 je napisao/la:Treće, da u islamu nema džihad ne bi se ljudi raznosili, nit bi bilo boko harama, al kaidi i al nusri.
Moraš znati da džihad nije isključivo oružani sukob već i duhovni sa strastima, lošim navikama, grijehovima i sl. Današnje razumijevanje i "nepopularnost" tog termina muslimansko pučanstvo duguje svojoj gluposti mnogo više nego cionističkim medijima, spletkama i ostalim projektima.
„Sada se vraćamo iz malog džihada u veliki džihad!“

Ashabi su začuđeno upitali:

„Allahov Poslaniče, pa mi smo sada u džihadu! Zar ima većeg džihada od ovoga?“

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, im je odgovorio: „Sada se vraćamo velikom džihadu (borbi sa samim sobom)!“ (Sujuti, II, 73)
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 okt 2019, 21:16

Ghuraba je napisao/la:Besmisleno je da onaj ko je obnasao funkciju ranije i ko izlazi na izbore s te pozicije predstavlja nekakav svoj program. On treba da predstavi rezultate koje je postigao u prethodnih 7 godina, a Kavazovic je postigao malo. Husein je po mom nekom uvjerenju dobar covjek, ali je bio obicna marioneta na toj poziciji reisa. Ima tu drugih glavonja koje su se pitale daleko vise od njega, a nije da ni SDA nije uplitala prste u sve to. Ubijedjen sam da Zukorlic to ne bi dozvolio, bar ne u tolikoj mjeri.
Svi mi tražimo idealno, u bilo kom svijetu, al na žalost to ne postoji. IZ bi po definiciji trebala da bude autonomna od bilo koje druge institucije osim božjeg zakona, al to nije moguće sprovesti, pogotovo u društvima koja su sekularno orjentisana... mislim svakako u bilo kojim. I u arapskim monarhijama kralj ili njegova porodica su iznad klera. Srednji vijek je prošao, stvari više nisu uređene niti se odvijaju onako kako su prije, onda kad su vjerske institucije bile iznad svih ostalih (a tad je i narod bio više bliskiji, da ne kažem jednak, vjerskim institucijama). Tako da je danas bilo koji vjerski poglavar nečija marioneta, najviše političke stranke ili osobe koja vlada državom u kojoj se nalazi, odnosno od one strane od koje imaš najviše ineteresa.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 21:28

Glupi Bošnjo, treba još viceva.

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 okt 2019, 21:31

Epidaurus je napisao/la:Sandzaklije imaju svoje matice Tursku i Srbiju pa nek se tamo guraju. Nama ne trebaju ni oni ni njihov lazni patriotizam. Da ne spominjem jos mentalitet sumskog covjeka, coporativni i primitivni stavovi. Ni ovaj Sandzaklija sto se silno iscudjava toj odbojnosti Bosnjaka iz BiH prema Sandzaklijama nema nista manje primitivne stavove. Nek su zivi i zdravi, al sto dalje od moje sredine.
Auuu brale, zar je to govor jednog akademskog gradjanina :roll: ?

A bogami bojim se da, poznavajuci nasu visoku stopu nataliteta, ce nas sve vise i vise biti u buducnosti, bolje ti je da se naviknes na vrijeme :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 okt 2019, 21:34

Najbolji proizvod sandžaka je Rizo Hamidović. :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 21:36

Sve cinjenice. Naravno, ne odnosi se na sve al na dobar dio svakako. Recimo ti Naile , bar po postovima sto sam mogao zakljuciti, se ozbiljno razlikujes od ovog Sandze iznad tebe. Da je vecina takva ne bih imao nista protiv. Obzirom da je vecina poput ovog iznad tebe, dakle primitivna do bola, onda ih ocito ne zelim u svom okruzenju. Nek su zivi i zdravi sa svim svojim obicajima al daleko od mene.

Sto je zanimljivo, doticni Sandzaklija, koji bi pobio sve homoseksualce i koji je udarao zene sebi uzima za pravo nazvati nekoga umno poremecenim. Izgleda da mu ni inteligencija nije jaca strana, osim sto je primitivan jel.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 12 okt 2019, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 okt 2019, 21:38

Epidaurus je napisao/la:Sve cinjenice. Naravno, ne odnosi se na sve al na dobar dio svakako. Recimo ti Naile , bar po postovima sto sam mogao zakljuciti, se ozbiljno razlikujes od ovog Sandze iznad tebe. Da je vecina takva ne bih imao nista protiv. Obzirom da je vecina poput ovog iznad tebe, dakle primitivna do bola, onda ih ocito ne zelim u svom okruzenju.
Treba prvo da zivis medju nama pa poslije da nas ocijenis. Ima nas svakakvih, kao i vas...isto vazi za svaku mogucu populaciju na Zemlji. Evo imas skolovane Indijce doktore i naucnike, i gamad koja prebija hriscanina na mrtvo u sred bijela dana.

Mani se generalizacija.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 okt 2019, 21:40

Nail for Real je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Sve cinjenice. Naravno, ne odnosi se na sve al na dobar dio svakako. Recimo ti Naile , bar po postovima sto sam mogao zakljuciti, se ozbiljno razlikujes od ovog Sandze iznad tebe. Da je vecina takva ne bih imao nista protiv. Obzirom da je vecina poput ovog iznad tebe, dakle primitivna do bola, onda ih ocito ne zelim u svom okruzenju.
Treba prvo da zivis medju nama pa poslije da nas ocijenis. Ima nas svakakvih, kao i vas...isto vazi za svaku mogucu populaciju na Zemlji. Evo imas skolovane Indijce doktore i naucnike, i gamad koja prebija hriscanina na mrtvo u sred bijela dana.

Mani se generalizacija.
Tačno, zamjera drugima za Indijce a isto sad radi :zviz:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 21:44

Ko o čemu, kur.va o poštenju.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 21:46

Mani se generalizacija.
Pa upoznao sam solidan broj Sandzaklija i za jako malo njih iskreno mogu reci da su mi ono okej. Dobar dio ima karakteristike ovog primitivca. Mozda je samo do mene jer mi ne odgovara taj mentalni sklop. Evo recimo u Grazu imas dva udruzenja Bosnjaka. U jednom su svi iz BiH u drugom samo Sandzaklije koje su se odvojile. Meni licno nejasan fenomen i ne mogu ga prihvatit kao normalan. Ni Krajisnici mi ne odgovaraju previse mentalitetom al i oni su dosta "fleksibilniji" od Sandzaklija.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 okt 2019, 21:47

Sandzaklije vole da se zajedno drze u coporu,npr. u osnovnoj i u srednjoj dok sam isao uvijek je bila grupica koji su bili stalno skupa i svi su bili sandzaklije,na fakultetu nesto manje
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 okt 2019, 21:54

Epidaurus je napisao/la:

Mani se generalizacija.
Pa upoznao sam solidan broj Sandzaklija i za jako malo njih iskreno mogu reci da su mi ono okej. Dobar dio ima karakteristike ovog primitivca. Mozda je samo do mene jer mi ne odgovara taj mentalni sklop. Evo recimo u Grazu imas dva udruzenja Bosnjaka. U jednom su svi iz BiH u drugom samo Sandzaklije koje su se odvojile. Meni licno nejasan fenomen i ne mogu ga prihvatit kao normalan. Ni Krajisnici mi ne odgovaraju previse mentalitetom al i oni su dosta "fleksibilniji" od Sandzaklija.
Naravno da ima toga, ali ja sam isto zivio sa Bosancima iz raznih dijelova Bosne, i upoznao sam i mangupe i primitivce i divne ljude, znaci ako me izvjesni Nermin iz medrese digao za dvaes maraka, ili mi se neki tamo iz Bugojna koji je susio gace u tus kabini nesto zamjerio, ja treba istom cetkom sve da farbam? To je nepravedno.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 27 gostiju.