Armin Hodžić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: Armin Hodžić
Naravno da nije u rangu Ibisevica, pogotovo ne Dzeke, ali momka treba podrzati jer zabija gdje god igra. Ima par nedostataka u igri, ali veceras je djelovao i vise nego dobro.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Veceras je pokazao da itekako zna biti koristan u polju i da je u stanju demantovati nasu formasku tvrdnju da 85 minuta uopste ne dotakne loptu. Samo neka ovako nastavi!
Igrači iz najbolje škole nikad ne izdaju.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Rokoko87 je napisao/la:Igrači iz najbolje škole nikad ne izdaju.
Totalna suprotnost od onog Hodžića kojeg sam gledao u Dinamu, sidraša koji čeka loptu u šesnaestercu.Ghuraba je napisao/la:Veceras je pokazao da itekako zna biti koristan u polju i da je u stanju demantovati nasu formasku tvrdnju da 85 minuta uopste ne dotakne loptu. Samo neka ovako nastavi!
Da li je napredovao ili se prosto naložio zbog toga što igra za reprezentaciju, ne znam, al' večerašnja partija je vrijedna igranja u ligama petice, da mu izbaciš sebičnost u pojedinim momentima, faktički je odigrao perfektnu utakmicu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Stanimo na Select.Rokoko87 je napisao/la:Igrači iz najbolje škole nikad ne izdaju.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Moze se reci da Armin nije bas imao srece u karijeri sto se tice transfera. Prvo, nakon dominacije u omladinskim kategorijama u Zelji, gdje su brojke bile gotovo nestvarne, uslijedio je transfer u slavni Liverpool. Velika odskocna daska i mozda najbolji transfer u Arminovoj karijeri. Ko ga poznaje zna da, kad se vratio, izgledao je puno puno bolje i jace. 10-ak kilograma misicne mase i iskustvo igranja sa vranjacima iz Engleske. E sada, tu dolazi do pitanja sta se desilo sa nepozivanjem Armina u u21 selekcije u kljucnoj godini. Kao sto neki znaju, jedan od uslova sticanja radne dozvole u Engleskoj je da igrac zabiljezi najmanje 50% nastupa za svoju reprezentaciju u toku kalendarske godine (nisam 100% siguran ali ovako nesto ide). Kada skontas da u21 odigra mozda 3,4 utakmice u toku godine, shvatis ustvari koliko su ga selektori i savez zajebali.
Poslije posudbe u zelji gdje je dokazao svoju klasu u seniorskom fudbalu, odlazi u Dinamo za jako male novce. Prvu godinu je muku mucio sa povredom trbusnog zida koju su zataskavali u Zelji i gdje je konstantno igrao pod inekcijama (dijete od 19
godina...). U drugoj i trecoj godini, pod palicom Zokija Mamica je pokaza svoj raskosan talenat i napadacki potencijal. Mislim da je 2 puta bio najbolji strijelac Dinama u sezonama i jednom najbolji strijelac HNL-a sa Sudanijem i danasnjim saigracem iz Videotona Furacsom, koji je tada igrao u Hajduku.
Po meni, te godine se desila najveca greska u Arminovoj karijeri. Za Armina su pljustale ponude sa svih strana, spominjao se Lazio, Salke i jos par klubova iz Bundeslige.. Koliko sam upoznat, Dinamo je trazio preko 10 mil. eura dok su timovi nudili cini mi se oko 6,7. Armin je ostao u Dinamu uz novi, ekstremno poboljsani ugovor a na mjesto trenera je dosao Cico Kranjcar koji je u javnosti poznat kao nacionalista. Pametnom dosta. Arminu je smanjena minutaza, upao je u losu formu i prilika za transfer u ligu petice je propao. Mislio sam da ce se vratiti pod palicom bjelice, ali jednostavno nije uspio, mada je dolaskom Bjelice konkurencija u napadu Dinama bila zastrasujuca - Jr. Fernandes, Soudani, Gavranovic je dosao iz Rijeke i jos je doveden, tada anonimus, Bruno Petkovic.
Slobodno mogu reci da se trasfer u Mol Vidi desio silom prilika. Armin je trebao minutazu i utakmice dok je Videoton pocinjao da najavljuje velike stvari. Arminov transfer od skoro 3 mil. eura je jos uvijek najveci ulazni transfer u madjarskoj ligi ikada.
Prvu godinu konkurenciju u napadu mu je cinio Danko Lazovic, te braca Scepovic. Kada pogledamo da je trener Videotona Nikolic, jasno je bilo da je Armin ponovo u raljama trenera koji preferira “svoje.” I kada je dobijao priliku, Ara je igrao ili iza spica ili na krilu sa tendencijom pokrivanja bekova te vracanjem na svoju polovinu. Evo drugu godinu u videotonu stvari dolaze na svoje. Nikolic je pod pritiskom uprave pustio Scepovica u tursku, Lazovic je zavrsio karijeru i vrata za Armina su se otvorila. Trenutno je prvi strijelac madjarske lige i igra odlicno u tandemu sa starim poznanikom Futacsom.
Armin je svojevremeno vazio za jednog od najvecih talenata u historiji BiH, cemu svjedoce rijeci istaknutih strucnjaka sa nasih prostora i utakmice u juniorskoj i seniorskoj PL BiH. Zabijao je u Zelji, Dinamu, zabijao je i Sarajevu, Hajduku, 2 puta Olimpijakosu u Ligi prvaka i u jednom momentu je cini mi se postigao svih 10 golova za redom za Dinamo u 6,7 vezanih utakmica.
Naravno, nedostaci u Arminovoj igri su prisutni, i to je neko od kolega sa foruma vec napisao. Igra bez lopte, kretanje, ispomoc veznom redu i te stvari. Ali je velika glupost pisati da je Armin igrac peterca - cemu svjedoce njegove majstorije sa loptom. Driblinzi, osjecaj za go kada je okrenut ledjima, iskoristavanje prostora, te gotovo jednak udarac i sa lijevom i sa desnom nogom. Njegove skarice protiv Istre se i dan danas vrte po portalima kao jedne od najboljih ikada.
Misljenja sam da on ima jos puno da da, i nadam se da ce ovo ljeto doci transfer u pravu ekipu bundeslige gdje ce dokazati i sebi i strucnjacima da nije sve ostalo na suhom talentu i da to da jos uvijek ne igra na vrhunskom nivou - plod kockica koje se nisu u pravo vrijeme poklopile za njega. Ruku na srce, imao je i, po mom misljenju, menadjera koji nije bio dostojan takvog igraca. Nije ga uspio prodati i sa svim referencama i brojkama koje sam vec naveo u bolji klub od Videotona, uz duzno postovanje. Cuo sam da je i nasao novog menadjera, igra dobro i u formi je, nadam se iskreno da tek ono najbolje od Are dolazi.
Sretno momcino!!
Poslije posudbe u zelji gdje je dokazao svoju klasu u seniorskom fudbalu, odlazi u Dinamo za jako male novce. Prvu godinu je muku mucio sa povredom trbusnog zida koju su zataskavali u Zelji i gdje je konstantno igrao pod inekcijama (dijete od 19
godina...). U drugoj i trecoj godini, pod palicom Zokija Mamica je pokaza svoj raskosan talenat i napadacki potencijal. Mislim da je 2 puta bio najbolji strijelac Dinama u sezonama i jednom najbolji strijelac HNL-a sa Sudanijem i danasnjim saigracem iz Videotona Furacsom, koji je tada igrao u Hajduku.
Po meni, te godine se desila najveca greska u Arminovoj karijeri. Za Armina su pljustale ponude sa svih strana, spominjao se Lazio, Salke i jos par klubova iz Bundeslige.. Koliko sam upoznat, Dinamo je trazio preko 10 mil. eura dok su timovi nudili cini mi se oko 6,7. Armin je ostao u Dinamu uz novi, ekstremno poboljsani ugovor a na mjesto trenera je dosao Cico Kranjcar koji je u javnosti poznat kao nacionalista. Pametnom dosta. Arminu je smanjena minutaza, upao je u losu formu i prilika za transfer u ligu petice je propao. Mislio sam da ce se vratiti pod palicom bjelice, ali jednostavno nije uspio, mada je dolaskom Bjelice konkurencija u napadu Dinama bila zastrasujuca - Jr. Fernandes, Soudani, Gavranovic je dosao iz Rijeke i jos je doveden, tada anonimus, Bruno Petkovic.
Slobodno mogu reci da se trasfer u Mol Vidi desio silom prilika. Armin je trebao minutazu i utakmice dok je Videoton pocinjao da najavljuje velike stvari. Arminov transfer od skoro 3 mil. eura je jos uvijek najveci ulazni transfer u madjarskoj ligi ikada.
Prvu godinu konkurenciju u napadu mu je cinio Danko Lazovic, te braca Scepovic. Kada pogledamo da je trener Videotona Nikolic, jasno je bilo da je Armin ponovo u raljama trenera koji preferira “svoje.” I kada je dobijao priliku, Ara je igrao ili iza spica ili na krilu sa tendencijom pokrivanja bekova te vracanjem na svoju polovinu. Evo drugu godinu u videotonu stvari dolaze na svoje. Nikolic je pod pritiskom uprave pustio Scepovica u tursku, Lazovic je zavrsio karijeru i vrata za Armina su se otvorila. Trenutno je prvi strijelac madjarske lige i igra odlicno u tandemu sa starim poznanikom Futacsom.
Armin je svojevremeno vazio za jednog od najvecih talenata u historiji BiH, cemu svjedoce rijeci istaknutih strucnjaka sa nasih prostora i utakmice u juniorskoj i seniorskoj PL BiH. Zabijao je u Zelji, Dinamu, zabijao je i Sarajevu, Hajduku, 2 puta Olimpijakosu u Ligi prvaka i u jednom momentu je cini mi se postigao svih 10 golova za redom za Dinamo u 6,7 vezanih utakmica.
Naravno, nedostaci u Arminovoj igri su prisutni, i to je neko od kolega sa foruma vec napisao. Igra bez lopte, kretanje, ispomoc veznom redu i te stvari. Ali je velika glupost pisati da je Armin igrac peterca - cemu svjedoce njegove majstorije sa loptom. Driblinzi, osjecaj za go kada je okrenut ledjima, iskoristavanje prostora, te gotovo jednak udarac i sa lijevom i sa desnom nogom. Njegove skarice protiv Istre se i dan danas vrte po portalima kao jedne od najboljih ikada.
Misljenja sam da on ima jos puno da da, i nadam se da ce ovo ljeto doci transfer u pravu ekipu bundeslige gdje ce dokazati i sebi i strucnjacima da nije sve ostalo na suhom talentu i da to da jos uvijek ne igra na vrhunskom nivou - plod kockica koje se nisu u pravo vrijeme poklopile za njega. Ruku na srce, imao je i, po mom misljenju, menadjera koji nije bio dostojan takvog igraca. Nije ga uspio prodati i sa svim referencama i brojkama koje sam vec naveo u bolji klub od Videotona, uz duzno postovanje. Cuo sam da je i nasao novog menadjera, igra dobro i u formi je, nadam se iskreno da tek ono najbolje od Are dolazi.
Sretno momcino!!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Ovo je izgledalo bas mocno sinoc ... podsjetilo me na neki davni BP naboj iz ere Barbareza & Co ... lijepo je bilo vidjeti to opet ...Drape je napisao/la:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ovaj vatrogasac isti Boris ŠiberDaVinci je napisao/la:Ovo je izgledalo bas mocno sinoc ... podsjetilo me na neki davni BP naboj iz ere Barbareza & Co ... lijepo je bilo vidjeti to opet ...Drape je napisao/la:

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
- Kontakt:
Svaka cast momcino. Borio si se nemam zamjerke.
Kad igrač iz Dinama, koji pravi strašne transfere, pređe u mrtvu mađarsku ligu, znaš koliko je sati.
Ovakvog igrača ne bi trpila NIJEDNA ozbiljna ekipa na kugli zemaljskoj. Sebičnost, bezobrazluk, a daleko, daleko od kvaliteta da to može prosipati. Apsolutno bespotreban.
Ovakvog igrača ne bi trpila NIJEDNA ozbiljna ekipa na kugli zemaljskoj. Sebičnost, bezobrazluk, a daleko, daleko od kvaliteta da to može prosipati. Apsolutno bespotreban.
-
- Kontakt:
Tako jeHantraga je napisao/la: ↑15 nov 2019, 22:32Kad igrač iz Dinama, koji pravi strašne transfere, pređe u mrtvu mađarsku ligu, znaš koliko je sati.

SAVEZ NAPOLJE ! ! !
- bezKORISNIK
- Kontakt:
Sta pricas ti? Pa momak je veceras bio najbolji italijanski odbrambeni igrac. Ne mozes ti znati bolje od midhe, begica i ivice!Hantraga je napisao/la: ↑15 nov 2019, 22:32Kad igrač iz Dinama, koji pravi strašne transfere, pređe u mrtvu mađarsku ligu, znaš koliko je sati.
UM: (a nije ultras mostar, vise je delija sever): 'volim dolare vise od svog zivota!
Igrac koji je i u Madjarskoj vec zavrsio na klupi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.