Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Derdiyok
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Derdiyok » 13 okt 2019, 22:49

Gundogan ckapi, ne smije da salutira, uklanja lajkEve.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 13 okt 2019, 23:02

Ne znam što nisu nastupali za Tursku kad je toliko vole
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 13 okt 2019, 23:14

Derdiyok je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la: Znas da postoje dvije vrste ljudi, oni koji spavaju na leđima i oni koji spavaju potrbuške , sta mislis po cemu se razlikuju?
Po tome da nijedni ne spavaju bočno.
Ovi što spavaju potrebuške su u kreditima
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 13 okt 2019, 23:34

Guess My Religion? (Social Experiment)

https://www.facebook.com/207242941103/p ... o&d=n&vh=e
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2019, 23:37

Epidaurus je napisao/la:Il kad su fakticki porazenom Japanu odlucili lupit 2 atomske bombe.
Nije Japan dobio bombe samo zbog WW2.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 okt 2019, 23:45

Japanci nisu htjeli da se predaju, i nastavak ratovanja bi donio ogromne gubitke svakoj strani. Ovako su ovi odlučili da ih krhaju bombama dok se ne predaju, naravno i da vrate za Pearl Harbor i za ostale žrtve, kao i da se usk.urče Rusima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2019, 23:55

sljivo je napisao/la:Japanci nisu htjeli da se predaju, i nastavak ratovanja bi donio ogromne gubitke svakoj strani. Ovako su ovi odlučili da ih krhaju bombama dok se ne predaju, naravno i da vrate za Pearl Harbor i za ostale žrtve, kao i da se usk.urče Rusima.
Pearl Harbor je bio samo okidač za obračun sa Japanom za sve zločine koje su počinili i prije WW2, prije svega zbog onoga što su radili u Kini (masakr u Nanjingu). Predali bi se oni svakako, nisu imali nikakve šanse, ali se Pearl Harbor iskoristio da im se naplati za sve.

Uvijek mi je bilo smiješno kako se Japanci doživljavaju kao neki miran i vrijedan narod, a u suštini su zlo kakvo svijet nije vidio.
Voli te tvoje Sarajevo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 okt 2019, 00:00

Virtu4l je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Japanci nisu htjeli da se predaju, i nastavak ratovanja bi donio ogromne gubitke svakoj strani. Ovako su ovi odlučili da ih krhaju bombama dok se ne predaju, naravno i da vrate za Pearl Harbor i za ostale žrtve, kao i da se usk.urče Rusima.
Pearl Harbor je bio samo okidač za obračun sa Japanom za sve zločine koje su počinili i prije WW2, prije svega zbog onoga što su radili u Kini (masakr u Nanjingu). Predali bi se oni svakako, nisu imali nikakve šanse, ali se Pearl Harbor iskoristio da im se naplati za sve.

Uvijek mi je bilo smiješno kako se Japanci doživljavaju kao neki miran i vrijedan narod, a u suštini su zlo kakvo svijet nije vidio.
Zbog cega su zlo?I ja sam cuo od nekih da su najveci ksenofobi
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 okt 2019, 00:12

Jbni su Japanci, samo su učahureni i geografski izolovani pa i ne znamo dovoljno. Ono što je bila sreća u nesreći za njih je da su im te dvije bombe odnosno američka okupacija razvile industriju, skontali fazone rada, i dan danas ubiru te plodove.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2019, 00:15

BosniaBoston je napisao/la:Zbog cega su zlo?I ja sam cuo od nekih da su najveci ksenofobi
Ne znam koliki su ksenofobi, ali znam da im malo koja nacija na svijetu može parirati u zločinima koje su počinili u istoriji. Po nekim procjenama su likvidirali preko 30 miliona civila i ratnih zarobljenika, uglavnom na najbrutalniji način.

Ovdje je samo dio, ako imaš vremena,

https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes
Voli te tvoje Sarajevo.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 okt 2019, 00:31

® GONGASHI POWERHOUSE ®

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 okt 2019, 02:02

štuke lete tamo na sve strane

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 okt 2019, 03:07

... on podigo glavu, mitraljez frp, ode njegova glava, njegova glava se kotrlja nizbrdo, njegova glava kaže on meni: preuzmi komandu :rol: :rol: :rol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 14 okt 2019, 03:51

jolicnikola je napisao/la:... on podigo glavu, mitraljez frp, ode njegova glava, njegova glava se kotrlja nizbrdo, njegova glava kaže on meni: preuzmi komandu :rol: :rol: :rol:
Volio bi znati postoji li netko tko toliko dobro poznaje čitav repertoar večernje škole kao ja :D

Sada je neki lik sabrao epizode Vecernje skole prakse cak i isjekao posebno dijelove iz ucionice itd.
Brutalno je :D

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 okt 2019, 10:20

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 okt 2019, 11:05

sljivo je napisao/la:Japanci
Kao neko ko je imao priliku upoznati na hiljade Japanaca, mogu vam reci dosta o njima. Oni su nevidjeni licemjeri i kukavice jer im je to usadjeno u kulturu. Kod njih nema direktnog sukoba jer su programirani da budu ljubazni iako to nisu. Uvijek ce se smijati, ali ce se zaliti iza ledja i pricati o vama. Tamo se iskrenost ne cijeni, izbjegavaju sukob ali se zale indirektno, preko nekoga drugog. To da rade ko konji je potpuno tacno, cesto rade preko 12 sati dnevno. Znaci izadju ujutro u 8 iz kuce, vrate se u 10 navecr. Cak i kada se vrate, ne odmaraju vec uzimaju lekcije iz stranih jezika. Spavaju 5 sati, neki cak i manje. Svi imaju iste hobije, planinarenje, vjezbanje u teretani, gledanje animea, citanje Mange, gledanje filmova, igranje tenisa, etc. Nevjerovatno su asocijalni, imaju najvise starih ljudi na svijetu i prirodni prirastaj im je katastrofalan. Primorani su da uvoze radnu snagu iz drugih zemalja Azije iako to ne vole. Sikaniraju strane radnike. Americke su potrcke i rade sve sto im Ameri kazu zbog WW2, ne razumiju emocije i zivot kakav mi imamo jer su programirani i rade kako im se kaze, nalik su na kompjutere. Bili su zatvoreni za druge, uvijek zele ici vani a nisu dopustali nikome da udje u Japan. Eto, ako vas jos sta zanima pitajte.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 14 okt 2019, 11:09

Ja se samo eto ibretim kako Japanci uz 12 sati rada i 5 sati sna uspiju odraditi sve te svoje hobije :mrgreen:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 okt 2019, 11:11

I imaju **** vanjski dug.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 14 okt 2019, 11:13

Kakve su im zene ? :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 okt 2019, 11:15

Najbolju sliku o tome kakvi su Azijci generalno dobijes na kruzeru. Pojam ponos za iste ne postoji.

Sto se istorije Japana tice, uz tadasnje trendove svjetskog imperijalizma i kolonijalizma dovoljno je istaci šintoizam i nenadjebiv kult cara. Pomenuti kult nije moguce opisati a to velicanje je jace cak i od kulta licnosti jednog Hitlera.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 14 okt 2019, 13:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 79 gostiju.