BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
52
19%
1
41
15%
2
19
7%
3
15
6%
4
30
11%
6
112
42%

Ukupno glasova: 269

hz1987
Kontakt:

Re: BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Post Postao/la hz1987 » 14 okt 2019, 09:01

handri nas samo jedna stvar. ni jednu tekmu nismo dobili u gostima ove kvale. zadnju pobjedu u gostima smo ostvarili 08.09.2018, a zadnji nerjesen rezultat 15.11.2019. brat bratu godinu dana nismo pobjedili ili igrali nerjeseno u gostima. i to nesto govori.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 14 okt 2019, 09:06

Kako to da je Armenija ispred nas? Imamo bolju gol-razliku od njih.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 okt 2019, 09:08

ArtVandelay je napisao/la:Kako to da je Armenija ispred nas? Imamo bolju gol-razliku od njih.
mi njih 2-1 a oni nas 4-2

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 14 okt 2019, 09:11

ArtVandelay je napisao/la:Kako to da je Armenija ispred nas? Imamo bolju gol-razliku od njih.
Gleda se "Head to Head" mi smo njih 2-1 pobjedili a oni nas 4-2 pa dali su vise golova od nas ako saberes obe utakmice.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 okt 2019, 09:19

jedina sreca sutra je sto nas grci nisu dobili 12 godina. a u zadnjih 6 utakmica su spasavali bod

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 okt 2019, 09:41

Nama bi sad najbolje bilo da Armenija uzme u Finskoj jer će Armenci do kraja imati dvije teške utakmice (Italija, Grčka čini mi se) gdje je realno da osvoje max dva boda a mi bi trebali bar Lihtenštajn pobjedit što bi bilo dovoljno za bod prednosti.

Ako bi Finska v Armenija bilo neriješeno onda mi moramo u dvije utakmice imati iste rezultate kakve ima i Finska gdje oni i mi igramo sa Lihtenštajnom a oni igraju sa Grcima dok mi sa Italijanima. Znači šta oni naprave protiv Grka mi moramo protiv Italijana.

A prvo moramo Grke pobjediti, bez pobjede dole nemamo nikakve šanse.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2019, 10:06

hz1987 je napisao/la:handri nas samo jedna stvar. ni jednu tekmu nismo dobili u gostima ove kvale. zadnju pobjedu u gostima smo ostvarili 08.09.2018, a zadnji nerjesen rezultat 15.11.2019. brat bratu godinu dana nismo pobjedili ili igrali nerjeseno u gostima. i to nesto govori.
Ti si jel već u 2020.? :mrgreen: Ahaa, znači sa Italijom neriješeno smo odigrali, super. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 okt 2019, 10:21

Unofficialpage je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:handri nas samo jedna stvar. ni jednu tekmu nismo dobili u gostima ove kvale. zadnju pobjedu u gostima smo ostvarili 08.09.2018, a zadnji nerjesen rezultat 15.11.2019. brat bratu godinu dana nismo pobjedili ili igrali nerjeseno u gostima. i to nesto govori.
Ti si jel već u 2020.? :mrgreen: Ahaa, znači sa Italijom neriješeno smo odigrali, super. :mrgreen:
e jes jedva doceka. 15.11.2018. austrija. zadovoljan?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 14 okt 2019, 10:26

Nemoguce je da mi dobijemo svs do kraja
Al je nemoguce i da Finska dobije sve do kraja
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2019, 10:34

Kiksat cemo protiv Grcke,ali ce i Finska kiksat protiv Armenije.Ono nase,protivnik kiksa i umjesto da pobjedom preuzmemo 2 mjesto kiksamo i mi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 14 okt 2019, 10:37

Kad se sve sleglo i kad sam ponovo pogledao highlights, ovako dva dana nakon utakmice, primjetio sam nekoliko bitnih stvari koje je prosjecni poznavaoc fudbala sigurno vidio. Daleko od toga da obezvrijedjumem Dzeku jer smatram da je jedan od naših najboljih igrača u historiji, ali protok lopte je zahvaljujući Arminu Hodžiću izgledao daleko bolje i brže.

Jeste li primjetili koliko se puta Hodžić vraćao po loptu skoro do centra, koliko je puta "rasirio" bokove i koliko je zahvaljujući takvoj igri, ostavljao dosta lopti u prostor, pogotovo na desnu stranu prema Kvrzicu i Hajrovicu. Osim toga, smatram da je itekako pomogao Pjaniću gdje je njegova kreacija došla do izražaja, stalno je prilazio, tražio loptu, a samim tim upravo i Pjaniću mnogo olakšao, gdje mu je omogućio da često pas ide na stranu, tj. da igra lopte sa Hodžićem koji gad god se vratio i kad je Pjanić našao Hajrovića ili Gojaka, ponovo se sprintom vraćao prema naprijed i bukvalno rasporio finsku odbranu. U takvom sistemu igre najbolje stojimo i protok lopte i cesti napadi dolaze do izrazaja i očito je da nam takav sistem igre više odgovara.

Nazalost, sa Džekom to nije slučaj, 70% Pjanićevih lopti uvijek ide ka sredini, tj. prema Džeki, koji i kad traži prazan prostor, uvijek se kontra okrenut leđima gradi i traži prostor na krilu, i kada ga nađe, odmah potom lopta uvijek ide ponovo ka njemu i svaka ozbiljnija ekipa nakon 15 minuta nam prozre taktiku. Pjanić se troši jer mora prioritetno tražiti Džeku pasovima kroz sreidnu, koji ako ćemo realno, ne učestvuje toliko u igri i ne prilazi sredini kao što je to radio Hodžić protiv Finske. Naravno, Hodžić je totalno drukčiji tip napadača., brži i pokretljiviji i vrlo lako se sa centra vraća u napad, naravno u šesnaestercu ne može se porediti sa Džekom koji je tu u odnosu na njega drugi svijet, ali ovakva Hodžićeva igra daleko više daje prostora krilima i olakšava Pjaniću.

Mi smo zbog konstantnog vraćanja Hodžića i kratkih pasova sa Pjanićem, imali igrača više u veznom redu i to je ključ pobjede, krila su nam zbog takve igre izgledala poput Riberya i Robena iz najboljih dana.

Kažem, još jednom, daleko od toga da nam sada ne treba Džeko, ono što on radi snagom i znanjem u šesnaestercu ima malo napadača na svijetu i sretan sam što imamo takvu klasu od igrača, ali veliki timovi taktiku prilagođavaju protivniku. Čak smatram da će nam ova postavka sa Hodžićem itekako koristiti i protiv Grčke, jer protiv timova koji nemaju baš tako brze igrače ali imaju visoke i snažne stopere, ovakva postavka kao protiv Finaca je idealna. Sjetite se Grčke na Bilinom Polju pa i Finske u gostima gdje su Džeku konstatno čuvali i blokirali sve što je išlo prema njemu i po zemlji i po zraku. Međutim, kad zaigramo brže i kad naš second striker prilazi sredini razigrava krila, koja znaju ući okomito i dati gol, onda to sve ide kao podmazano.

Ne glumim selektora niti stručnjaka, ali svi veliki timovi koji prave rezultate i osvajaju trofeje svoju igru baziraju na tome kako najlakše slomiti protivnika, pa čak ako ponekad i najveće zvijezde moraju ostati na klupi.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 14 okt 2019, 10:50

Karambeu je napisao/la:Kad se sve sleglo i kad sam ponovo pogledao highlights, ovako dva dana nakon utakmice, primjetio sam nekoliko bitnih stvari koje je prosjecni poznavaoc fudbala sigurno vidio. Daleko od toga da obezvrijedjumem Dzeku jer smatram da je jedan od naših najboljih igrača u historiji, ali protok lopte je zahvaljujući Arminu Hodžiću izgledao daleko bolje i brže.

Jeste li primjetili koliko se puta Hodžić vraćao po loptu skoro do centra, koliko je puta "rasirio" bokove i koliko je zahvaljujući takvoj igri, ostavljao dosta lopti u prostor, pogotovo na desnu stranu prema Kvrzicu i Hajrovicu. Osim toga, smatram da je itekako pomogao Pjaniću gdje je njegova kreacija došla do izražaja, stalno je prilazio, tražio loptu, a samim tim upravo i Pjaniću mnogo olakšao, gdje mu je omogućio da često pas ide na stranu, tj. da igra lopte sa Hodžićem koji gad god se vratio i kad je Pjanić našao Hajrovića ili Gojaka, ponovo se sprintom vraćao prema naprijed i bukvalno rasporio finsku odbranu. U takvom sistemu igre najbolje stojimo i protok lopte i cesti napadi dolaze do izrazaja i očito je da nam takav sistem igre više odgovara.

Nazalost, sa Džekom to nije slučaj, 70% Pjanićevih lopti uvijek ide ka sredini, tj. prema Džeki, koji i kad traži prazan prostor, uvijek se kontra okrenut leđima gradi i traži prostor na krilu, i kada ga nađe, odmah potom lopta uvijek ide ponovo ka njemu i svaka ozbiljnija ekipa nakon 15 minuta nam prozre taktiku. Pjanić se troši jer mora prioritetno tražiti Džeku pasovima kroz sreidnu, koji ako ćemo realno, ne učestvuje toliko u igri i ne prilazi sredini kao što je to radio Hodžić protiv Finske. Naravno, Hodžić je totalno drukčiji tip napadača., brži i pokretljiviji i vrlo lako se sa centra vraća u napad, naravno u šesnaestercu ne može se porediti sa Džekom koji je tu u odnosu na njega drugi svijet, ali ovakva Hodžićeva igra daleko više daje prostora krilima i olakšava Pjaniću.

Mi smo zbog konstantnog vraćanja Hodžića i kratkih pasova sa Pjanićem, imali igrača više u veznom redu i to je ključ pobjede, krila su nam zbog takve igre izgledala poput Riberya i Robena iz najboljih dana.

Kažem, još jednom, daleko od toga da nam sada ne treba Džeko, ono što on radi snagom i znanjem u šesnaestercu ima malo napadača na svijetu i sretan sam što imamo takvu klasu od igrača, ali veliki timovi taktiku prilagođavaju protivniku. Čak smatram da će nam ova postavka sa Hodžićem itekako koristiti i protiv Grčke, jer protiv timova koji nemaju baš tako brze igrače ali imaju visoke i snažne stopere, ovakva postavka kao protiv Finaca je idealna. Sjetite se Grčke na Bilinom Polju pa i Finske u gostima gdje su Džeku konstatno čuvali i blokirali sve što je išlo prema njemu i po zemlji i po zraku. Međutim, kad zaigramo brže i kad naš second striker prilazi sredini razigrava krila, koja znaju ući okomito i dati gol, onda to sve ide kao podmazano.

Ne glumim selektora niti stručnjaka, ali svi veliki timovi koji prave rezultate i osvajaju trofeje svoju igru baziraju na tome kako najlakše slomiti protivnika, pa čak ako ponekad i najveće zvijezde moraju ostati na klupi.
Već sam negdje ovdje na ovom postu pisao, da mi moramo igrati sa dva napadača.
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2019, 11:31

hz1987 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
e jes jedva doceka. 15.11.2018. austrija. zadovoljan?
Nisam, previše si nervozan, morao sam te malo zezati :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 14 okt 2019, 11:42

Mi na Finskoj gledamo mozemo li bez Dzeke. 10 minuta nam.Pjanica nije bilo raspalo se sve. Tako protiv Italije Dzeko ce nam.biti glavni. Mozda za slabije utakmice bolje igramo bez Dzeke jer smo igrali timski a ovako sve ide na njega ali opet on je nas najbolji igrac i treba nam i to kako

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 okt 2019, 11:48

Kako je glupa ova LN ako ja pravilno razumjem. Znaci Sjeverna irska ima iste sanse ko i mi i ako su zavrsili kao 3.u LN = glupost. Nama bi trebao biti cilj ispasti u Ligu D jer u slucaju da zavrsis prvi u grupi D LN sa npr. Luxemburgom i Andorom imas vece sanse nego kad zavrsis u 1.u grupi B sa tezim protivnicima, jer kad zavrsis 1. U grupi D LN u barazu igras opet sa ekipama poput kosova a ne irske welsa???? Jeli grijesim??
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 14 okt 2019, 11:52

1.Imamo lose rezultate u gostima u zadnje vrijeme
2. Ne znam kad smo zadnji put dobili reprezentaciju iz samog evropskog vrha i evo ne znam fakat jesmo li i ikad i dobili. Ne racunam Grcku i Vels koji su u tom trenutku po rankingu bile u top 10 na svijetu kad smo ih dobili.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 14 okt 2019, 12:02

Nadam se da ce Robi poslat potpuno istih 11 na teren protiv Grcke. Zasto mjenjat kad te ide. Kad god smo izmisljali toplu vodu, dobili smo po nosu.

Bojim se da nam ne ubacuje onog Jajala, jer je lik kriminalan. Ono kvazi defenzivac vise jer smo u gostima i izvadit Cimirota.

Taj Cimirot zna kako se igra u Grckoj, igrao u PAOKU i solidan je kad ima loptu u nogama. Siguran. Dok ovaj Jajalo se usere kad kad treba napravit pas od 2 metra.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 14 okt 2019, 12:04

Karambeu je napisao/la:Kad se sve sleglo i kad sam ponovo pogledao highlights, ovako dva dana nakon utakmice, primjetio sam nekoliko bitnih stvari koje je prosjecni poznavaoc fudbala sigurno vidio. Daleko od toga da obezvrijedjumem Dzeku jer smatram da je jedan od naših najboljih igrača u historiji, ali protok lopte je zahvaljujući Arminu Hodžiću izgledao daleko bolje i brže.

Nažalost, ne slažem sa ovom opservacijom.
Ono što je problem naše reprezentacije godinama je desni bek i klasična krila. Zašto smo gubili utakmice?
Razlog je prvenstveno je duplamo bokove, dvije pozicije pokrivamo sa 4 igrača (bekovi do centra, krila od centra). Cijena toga je manjak igrača u sredini i odsijecanje Džeke. Kada staviš 2 centarhalfa, 2 beka, 2 krila, 1 napadača...tada ti u sredini, ali onoj stvarnoj sredini ostane 3 igrača. Trojica igrača ne mogu pokrivati prostor od 16 do 16 i nositi se sa protivničkim 4-5 igrača (Pjanića markira 1-2 i sve je neutralisano), pogotovo kada imaš anemična krila koja nikako ne znaju pomoći veznom redu (pogotovo Višća koji je jednosmjerni igrač). Naš problem je godinama bila sredina terena. Zato nam se brzo opterete centarhalfovi jer sredina pada, napad se brzo seli pred naš gol. Kada na to dodamo lošu formu i neigranje veznog reda i spore centarhalfove, onda porazi protiv Finske i Armenije su realnost.

Šta se desilo sklopom okolnosti protiv Finske?
Imali smo dva pokretljiva centarhalfa i dva dobra beka koji mogu dotrčati do protivničkog šesnaesterca. U sredini smo imali igrače koji žele lopte na sredini terena: Pjanić, Cimirot, Sarić kao osovina a tu je uskakao po prirodi Gojak kao četvrti a kasnije u kombo varijanti i peti (Hodžić ili Hajrović po potrebi).

Višća je nama konstantno igrač manje formacijski na terenu (ne vraća se u odbranu, ne pomaže sredini, nije kreativan kao Hajrović, a stidljivo se ubacuje u drugog napadača i lako ga je neutralizirati). Kada se na to doda i sličan igrač Duljević, onda tek sredina trpi. Naša igra nije bila nešto toliko dominantna prvih 15min s Višćom, tek kada je on izašao i ušao Hajrović koji također pomaže u sredini a konkretno se ubacuje kao drugi napadač, onda smo konačno formacijski bili brojčano ravnopravni na terenu. Imali smo sredinu sa 3 igrača + 2 bočna kojim nije strano pomoći veznom redu (znači prvi put 5 igrača koji su vršili presing na finsku četvorku i zato smo izdominirali a Pjanić se nije trošio). Da Hodžić je dobrodošao kao 6 u vezi, jer su Hajrović i Gojak uskakali bočno kao napadači kad se on povlačio nazad. Dragocijenost Džeke bi došla do izražaja Gojaku i Hajroviću i nekom iz veze kad krene naprijed, jer bi tek na sebe vezao dvojicu centarhalfova sa dubinskim vraćanjem nazad ka centru. U onakvoj igri i Džeko bi to mogao raditi bez većih problema. Kada poklopiš sredinu sa 3+2, onda i bekovi mogu krenuti naprijed, što se i pokazalo tačnim (kad smo osjetili slabost desnog boka finaca, Kvržić se proslavio). Konstatno taktički griješimo da bekovi+krila (Duljević+Višća, a ranije Lulić). Ta nas kombinacija uništava u formaciji 4-3-3. Mnogo bolje to izgleda sa bočnim veznim igračima (Gojak+Hajrović) u ovom trenutku. Slikovito ću ti prikazati o čemu govorim!

slika

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 okt 2019, 12:38

Odavno ne pročitah ovako normalan post uz citirani gore.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 14 okt 2019, 12:54

https://sportsport.ba/fudbal/selektor-g ... ini/336999
Ispravka, 2 otvorena prijeloma i šamar selektoru.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: RightBack i 38 gostiju.