BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
52
19%
1
41
15%
2
19
7%
3
15
6%
4
30
11%
6
112
42%

Ukupno glasova: 269

slusalica
Kontakt:

Re: BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2019, 13:00

gazijabih :clap:
:salut:
Varešanović lično ? :kafa:
tz tz tz tz tz tz

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2019, 13:05

gazijabih je napisao/la:
Nažalost, ne slažem sa ovom opservacijom.
Ono što je problem naše reprezentacije godinama je desni bek i klasična krila. Zašto smo gubili utakmice?
Razlog je prvenstveno je duplamo bokove, dvije pozicije pokrivamo sa 4 igrača (bekovi do centra, krila od centra). Cijena toga je manjak igrača u sredini i odsijecanje Džeke. Kada staviš 2 centarhalfa, 2 beka, 2 krila, 1 napadača...tada ti u sredini, ali onoj stvarnoj sredini ostane 3 igrača. Trojica igrača ne mogu pokrivati prostor od 16 do 16 i nositi se sa protivničkim 4-5 igrača (Pjanića markira 1-2 i sve je neutralisano), pogotovo kada imaš anemična krila koja nikako ne znaju pomoći veznom redu (pogotovo Višća koji je jednosmjerni igrač). Naš problem je godinama bila sredina terena. Zato nam se brzo opterete centarhalfovi jer sredina pada, napad se brzo seli pred naš gol. Kada na to dodamo lošu formu i neigranje veznog reda i spore centarhalfove, onda porazi protiv Finske i Armenije su realnost.

Šta se desilo sklopom okolnosti protiv Finske?
Imali smo dva pokretljiva centarhalfa i dva dobra beka koji mogu dotrčati do protivničkog šesnaesterca. U sredini smo imali igrače koji žele lopte na sredini terena: Pjanić, Cimirot, Sarić kao osovina a tu je uskakao po prirodi Gojak kao četvrti a kasnije u kombo varijanti i peti (Hodžić ili Hajrović po potrebi).

Višća je nama konstantno igrač manje formacijski na terenu (ne vraća se u odbranu, ne pomaže sredini, nije kreativan kao Hajrović, a stidljivo se ubacuje u drugog napadača i lako ga je neutralizirati). Kada se na to doda i sličan igrač Duljević, onda tek sredina trpi. Naša igra nije bila nešto toliko dominantna prvih 15min s Višćom, tek kada je on izašao i ušao Hajrović koji također pomaže u sredini a konkretno se ubacuje kao drugi napadač, onda smo konačno formacijski bili brojčano ravnopravni na terenu. Imali smo sredinu sa 3 igrača + 2 bočna kojim nije strano pomoći veznom redu (znači prvi put 5 igrača koji su vršili presing na finsku četvorku i zato smo izdominirali a Pjanić se nije trošio). Da Hodžić je dobrodošao kao 6 u vezi, jer su Hajrović i Gojak uskakali bočno kao napadači kad se on povlačio nazad. Dragocijenost Džeke bi došla do izražaja Gojaku i Hajroviću i nekom iz veze kad krene naprijed, jer bi tek na sebe vezao dvojicu centarhalfova sa dubinskim vraćanjem nazad ka centru. U onakvoj igri i Džeko bi to mogao raditi bez većih problema. Kada poklopiš sredinu sa 3+2, onda i bekovi mogu krenuti naprijed, što se i pokazalo tačnim (kad smo osjetili slabost desnog boka finaca, Kvržić se proslavio). Konstatno taktički griješimo da bekovi+krila (Duljević+Višća, a ranije Lulić). Ta nas kombinacija uništava u formaciji 4-3-3. Mnogo bolje to izgleda sa bočnim veznim igračima (Gojak+Hajrović) u ovom trenutku. Slikovito ću ti prikazati o čemu govorim!

slika
Objasnio. :clap:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2019, 13:08

gazijabih je napisao/la:.
Jesi li gledao Grke protiv Italijana?
Doduse, drugacije su tekme. Protiv njih su garant igrali "deep" i u duplom bloku,a vidim da protiv nas najavljuju posjed i sporiji ritam,ali ako pretpostavimo da ćemo sutra startati i sa Gojakom i Hajrovićem,
šta mislis , na koji način da mi pristupimo ? Tražiti possesion ili pustiti njih ? Srednje visoko ili duboko?

Nekako mi se čini će obje varijante donijeti mnogo golova trasu. :kafa:
tz tz tz tz tz tz

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 14 okt 2019, 13:15

Derdiyok je napisao/la:Odavno ne pročitah ovako normalan post uz citirani gore.
Citam i ne vjerujem da je neko napravio neku normalnu, konstruktivnu analizu. Jos na to sve dodao i vizualni dodatak u vidu formacije tj taktike.
:thumbup:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2019, 13:17

predlazem otvaranje teme koja bi ukljucivala takticku analizu tekmi, gdje bi svaki post koji nije odredjena analiza ili opservacija bio spam i podlijegao brrisanju. who's in ? :)
tz tz tz tz tz tz

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2019, 13:57

Utakmica protiv Finske je pokazatelj da ova ekipa može itekako dobro igrati. Jer protiv Finske nije bilo samo trka već je to bilo trka uz jasnu taktiku, tačno se znalo gdje ko trči i šta radi u datom momentu. Mislim da je ovo bilo uz veliki pritisak i prema igračima i prema selektoru i da su maksimalno ozbiljno odraditi pripreme za tu utakmicu a da bi se ovo potvrdilo treba sačekati sutrašnji meč. Što bi značilo da mogu ali samo nisu dovoljno ozbiljno shvatali mečeve i da su mislili da će sve doći samo od sebe, što nije nimalo iznenađujuće, ali je, opet, poražavajuće.

Nije mi jasno kako Sarić ne igra u nekom boljem klubu? Taj igrač nije uopšte loš, trči cijeli meč, zna fino i dodati, zahvalan igrač. I Kvržić je maestralno odigrao, kad primi loptu očekuješ da uradi nešto, da napravi neki odličan pas, ono što se očekuje od Pjanića (a o Miretu nema se šta puno reći, doktor fudbala i to je to), takav sam isti, dobro, ne baš isti, i od Kvržića, davao je neku sigurnost kad primi loptu. I tagođer, Armin, igrač koji itekako treba da bude tu, vrlo dinamičan igrač uz odličan pregled igre i osječaj za loptu i vrlo dobru tehniku.

Bičakčić i Kovačević trebaju biti štoperski par, ne bih ja njih uopšte dirao, obojica su odlični bili, Pukki se nije vidio protiv njih. Ne može se nikome naći neka zamjerka, ovo je ono što smo i očekivali od početka. Limitirana ekipa ali ekipa koja itekako zna igrati fudbal, za 2 klasa jača od svih ekipa osim Italije, i u nekom rezultatskom smislu meč u Zenici je trebao biti meč za prvo mjesto, ali mi ne bi bili mi da sve ne iskomplikujemo i izvisimo za neko veliko takmičenje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2019, 14:17

Povraca mi se vise od ovih tekmi protiv Grka, tacno nemam volje na ovu tekmu sutra. :rol: Nek se gone vise u pm. Ne moramo na EP, ali nek ih vise samo uzmu sutra, da im ne gledam vise ciganske face kako slave remi kao titulu.

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 14 okt 2019, 14:47

Iduće kvale ide grupa Španija, Lux, Grčka, Turska

Grke molim Boga da ne dobijemo sutra jer cu onda jos jedan nervni slom da doživim protiv žabara, a od njih gubimo, 200 posto, trebalo nam ili ne
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 okt 2019, 14:59

Višća je daleko od igrača koji ne pomaze odbrani.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 14 okt 2019, 15:16

slusalica je napisao/la:
Doduse, drugacije su tekme. Protiv njih su garant igrali "deep" i u duplom bloku,a vidim da protiv nas najavljuju posjed i sporiji ritam,ali ako pretpostavimo da ćemo sutra startati i sa Gojakom i Hajrovićem,
šta mislis , na koji način da mi pristupimo ? Tražiti possesion ili pustiti njih ? Srednje visoko ili duboko?

Odgledao sam. Protiv talijana su dobro odigrali. Napaljeni su bili zbog menadžera, skauta i veličine talijana. Drugačiji je to motiv. Pored toga tu je i novi trener, nova taktika, nova filozofija, mnoštvo novih igrača. Teško je donijeti neku ozbiljnu ocjenu. Jednom rječju, nepoznanica. Novi selektor je postavio igrače na svojim prirodnim i alternativnim pozicijama, tako da su odigrali na sigurno.
Igrali su u vrlo zahtjevnoj formaciji 4-3-1-2 koja je više bile 4-3-2-1 (tj skraćeno 4-5-1)

U prilogu je slikovni prikaz:

slika

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 14 okt 2019, 15:21

Samo moliti boga da onaj Višća ne bude u prvoj postavi, odron igrač i igrač manje na terenu. Obična aleta i ograničen igrač u glavi, zato i igra napamet, još kad dodaš da je bojažljiv, ne treba dalje. Staviti odmah Hajrovića i biće to puno bolje.

Svaka čast ovom momku na analizi, lijepo objašnjeno.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

TedBundy
Kontakt:

Post Postao/la TedBundy » 14 okt 2019, 15:24

AlfredNobel je napisao/la:Samo moliti boga da onaj Višća ne bude u prvoj postavi, odron igrač i igrač manje na terenu. Obična aleta i ograničen igrač u glavi, zato i igra napamet, još kad dodaš da je bojažljiv, ne treba dalje. Staviti odmah Hajrovića i biće to puno bolje.

Mislim da neće igrati Višća, evo i Šunjić je otpao.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 14 okt 2019, 15:25

TedBundy je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Samo moliti boga da onaj Višća ne bude u prvoj postavi, odron igrač i igrač manje na terenu. Obična aleta i ograničen igrač u glavi, zato i igra napamet, još kad dodaš da je bojažljiv, ne treba dalje. Staviti odmah Hajrovića i biće to puno bolje.

Mislim da neće igrati Višća, evo i Šunjić je otpao.
Nisam upratio, elhamdulilah. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2019, 15:28

Hvala ti. Samo, nisi mi odgovorio na upit.
Kako kontra njih? Sta mislis?
tz tz tz tz tz tz

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 okt 2019, 15:33

dobit cemo italiju a spusiti od grcke
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 14 okt 2019, 15:40

gazijabih je napisao/la:
slusalica je napisao/la:

Odgledao sam. Protiv talijana su dobro odigrali. Napaljeni su bili zbog menadžera, skauta i veličine talijana. Drugačiji je to motiv. Pored toga tu je i novi trener, nova taktika, nova filozofija, mnoštvo novih igrača. Teško je donijeti neku ozbiljnu ocjenu. Jednom rječju, nepoznanica. Novi selektor je postavio igrače na svojim prirodnim i alternativnim pozicijama, tako da su odigrali na sigurno.
Igrali su u vrlo zahtjevnoj formaciji 4-3-1-2 koja je više bile 4-3-2-1 (tj skraćeno 4-5-1)

U prilogu je slikovni prikaz:

slika
Mislim ne da je bitno ko kod njih igra, svakako svi ce oni isto odprilike igrat. Ali se pitam gdje su im sljedeci igraci:

- Golman onaj iz Benfice?
- Fortunis - mozda glavni igrac Olympiakosa?
- stoperski tandem Sokratis/Manolas
- Samaris iz Benfice?
- Mitroglu?
- Holebas?
- Golman Karnezis?

Pa nije moguce da je ovo sve sto imaju?

Ovo je bas katastrofa, sudeci po rejtingu igraca i klubu u kojem igraju.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 okt 2019, 15:46

Fortounis je povrijeđen.

Selektor je odlučio da ne zove Sokratisa, Mitrogloua, Samarisa i Manolasa i da pruži priliku drugim igračima.

Holebas se oprostio od reprezentacije.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2019, 15:47

Amarinho je napisao/la:.
Promaklo ti je , buraz, da je novi selektor imenovan , a kako su ostali bez sansi za plasman ,odlucili su da podmlade ekipu. Iz tog razloga niko od staraca nije pozvan.
Druga stvar, koliko mi je poznato , taj Grk iz Benfice nastupa za Svabiju. Tamo se rodio.
Pozdrav.
tz tz tz tz tz tz

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2019, 15:48

Opasniji su sa ovim "novim" igracima nego tim starima koji nemaju ni volje ni motiva vise, ovi su svi zeljni dokazivanja i ceka nas zestoka utakmica. Najgore sto se i ne mozes nekako "pripremiti" za njih, kad su jos realtivna nepoznanica.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 okt 2019, 15:49

:kralj: Ja čekam Fanaticovu analizu
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 39 gostiju.