Postao/la kosewsko hill » 12 nov 2010, 15:59
Ovo saopštenje za javnost FK Široki Brijeg je jadno. mizerno i pokazuje da izgleda ta bolest nacionalizma i fašizma nikada neće nestati iz tih ljudi.Nikada nisam bio sklon da optužujem većinu tj. cjelokupan narod zbog idiotarija pojedinca ali kada ZVANIČNO UPRAVA jednog fudbalskog kluba izađe sa ovakvom izjavom i koju vjerovatno 100% podržavaju navijači i građani Širokog Brijega,onda je zaista žalosno i tužno.Pa zar normalnom mozgu i čovjeku koji recimo nije uopšte sa ovih prostora ne bi bilo jasno šta se zapravo desilo u ratu 92'-96 ???!!!Pa (ne)ljudi, dokle više???Izjednačavati npr. četnike i ustaše (kojih se svaki normalan čovjek zgražava bilo da je srbin,hrvat ili bošnjak jer su to FAŠISTI u suštini) i bivšu ARBIH je sramotno i nenormalno! Izjednačavati HVO koji je izvršio agresiju i masakre nad civilima kada su četnici počeli paliti i klati sve redom!Zašto mislite da je ubijen pokojni Blaž Kraljević, komandant HOS-a, čija se vojska borila protiv četnika i za Bosnu???Ja se iskreno stidim onoga što su propadnici ARBiH napravili u Grabovici, svaki NORMALAN čovjek bi trebao jer je to fašizam i umobolnost i zadrtost.
Podsjeti me odmah na izjavu Karadžića koji kaže da su Sarajlije sami na sebe ispaljivali granate i na Sarajevo?!Da li je čovjek kojem je poginula familija cijela ispalio tu granatu na njih?Nije, jer nije ni mogao izaći iz podruma od agresorskih snajpera i granata! Dakle, sami smo sebi krivi što smo se Ko je i gdje pravio konc-logore i masakre nad civilima? Zastava RBiH na kojoj su ljiljani postoji nekoliko vijekova i Kulina Bana i na takvu historiju je ponosan svaki normalan stanovnik ove Države, pogotovo katolički franjevci , zastupnici katoličanstva i hrvata ,koji su imali veliku ulogu kroz historiju Bosne.Od davnina su ti ljiljani i zašto je problem ta zastava koju su Kraljevi koristili vijekovima???Meni lično ne smeta hrvatska zastava niti ću ikada tako maloumno razmišljati.Meni smeta fašizam koji je duboko ukorijenjen i narod koji na to nasjeda, koji mrzi svakog i sve što je drugačije od njegove IDEOLOGIJE, RELIGIJE ILI NARODNE PRIPADNOSTI.Dok god slijedili ljude i vođe koji to propagiraju, neće ni vas niko voljeti niti će te u očima normalnih,civilizovanih ljudi biti normalni jer je to BOLEST i to gora od side.
Ne može ti niko zabraniti da razmišljaš svojom glavom i niko ti od tih vođa ne može zabraniti da na forumu kažeš ono što želiš, ali što je najtužnije i na forumu nećeš da razmišljaš svojom glavom!
Ja dok sam živ ću se boriti za Državu koja će biti sinonim za multietničnost, suživot, harmoniju i ljubav.Borit ću se protiv onih što upiru prstom i nazivaju nekog četnikom,ustašom, balijom samo zbog imena ili načina odijevanja jer takvi ljudi su BOLEST koja se širi.Dok god na to ne bude većina spremna, priča o sportu,kulturi,obrazovanju - NEMA SMISLA i u začaranom smo krugu samo zato što slijedimo IDIOTE koji radi svojih kompleksa i trauma i interesa tako pričaju i rade.Budimo normalni jer je fudbal kao i sve drugo dato normalnim ljudima i takvi trebamo biti.
ja s
Ja se nadam da ovaj post neće biti izbrisan jer se i ovaj portal bori protiv fašizma i nacionalizma kao i ja !
Svim normalnim ljudima želim sve najbolje i razmišljajte SVOJOM GLAVOM !
Željo - My first love!!!