Djeluje brutalno, mada jos nisam imao priliku da ga procackam kako treba
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderator/ica: insider
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Stigao p30 lite iz BHT. Cekao mozda 4 dana.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Citam nesto na internetu preko Chrome(recimo ovaj forum) i samo mi izbaci neku reklamu. Kako da to ukinem?
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ipak s9edoox je napisao/la:Xiaomi Mi 9
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- majestic24
- Kontakt:
Danas sam sebi narucio samsung a50. Ima li neko iskustva s tim telefonom. Mislio sam a70 ali ovaj prvi je imao neki paket u kojem dobijem i samsung tablet za 15 eura na mjesec
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Post od 25. maja:majestic24 je napisao/la:Danas sam sebi narucio samsung a50. Ima li neko iskustva s tim telefonom. Mislio sam a70 ali ovaj prvi je imao neki paket u kojem dobijem i samsung tablet za 15 eura na mjesec
Nakon nekoliko updatea (početkom svakog mjeseca bude jedan) fingerprint sada radi sasvim solidno i brzo, a kamera je sve bolja i bolja, te je uveden noćni režim fotografisanja.MirsoNi je napisao/la:Ja koristim A50 oko mjesec dana evo. Ma nema šta fin telefon, nisam imao nikakvih problema s njim. Vjerovatno ćeš na svim recenzijama vidjeti/pročitati da je možda najveća mana fingerprint, ipak je u ekranu i nije brz poput onih sa leđa telefona (poput Huaweija), mada meni ne predstavlja veliki problem.. Radi fino, bila su dva updatea do sad koja su to malo popravila, a vjerujem da će ih biti i još dok ne bude na boljem nivou.
Baterija drži 7 sati uključenog ekrana, a do 100% se napuni za nekih sat i po. Kamera dobra, zvuk dobar, nema trzuckanja (mada nije ni za očekivati da ga bude) i nisam do sad naletio na neki bug. Ako te nešto specifično zanima pitaj
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Vidi, ja imam A70. Mogu samo reci Extra sve! Od baterije, kamere, punjenja, doduse kod mene je 6gb/128gb. Ali neces pogrijesiti i sa A50.majestic24 je napisao/la:Danas sam sebi narucio samsung a50. Ima li neko iskustva s tim telefonom. Mislio sam a70 ali ovaj prvi je imao neki paket u kojem dobijem i samsung tablet za 15 eura na mjesec
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Kupiti Sam sebi danas polovan mobitel Samsung Galaksi A10 za 200 km uz garanciju od godinu dana.Jesam li dobro prosao kakav je ovaj mobitel ima li ko iskustva?
- majestic24
- Kontakt:
Sage je napisao/la:Vidi, ja imam A70. Mogu samo reci Extra sve! Od baterije, kamere, punjenja, doduse kod mene je 6gb/128gb. Ali neces pogrijesiti i sa A50.majestic24 je napisao/la:Danas sam sebi narucio samsung a50. Ima li neko iskustva s tim telefonom. Mislio sam a70 ali ovaj prvi je imao neki paket u kojem dobijem i samsung tablet za 15 eura na mjesec
ovaj moj je 4/128
kakav je ovaj tablet sto dodje uz njega
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Nemam iskustva ali po recenzijama pisu da bi 2 gige rama moglo predstavljati problem kod zahtjevnijih aplikacija.Hvale mu bateriju i kameru koja je iznad ocekivanja.almir2018 je napisao/la:Kupiti Sam sebi danas polovan mobitel Samsung Galaksi A10 za 200 km uz garanciju od godinu dana.Jesam li dobro prosao kakav je ovaj mobitel ima li ko iskustva?
Pixel 4 me 'razocarao', svi su ocekivali i ultra wide kameru kada ljudi hladno izjavise da ljudi vise vole zoom. Onda nije posljednji snapdragon, skromna baterija, 6 gb rama+128 gb prostora max. Mislio sa da ce mi ovo biti novi telefon, ali ne.
Cool su ovi radari i pomjeranje sadržaja bez dodira, ali to je vise furka nego korisno.
Cool su ovi radari i pomjeranje sadržaja bez dodira, ali to je vise furka nego korisno.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 17 okt 2019, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Pixel4 totalni promasaj, koliko mana ima mobitel to je cudo jedno. Uz to je i ruzan.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
šta je problem? meni se bas svidja obicni pixel 4harden je napisao/la:Pixel4 totalni promasaj, koliko mana ima mobitel to je cudo jedno. Uz to je i ruzan.
Zadnji dio ruzan pravo sa kamerom, prednji zbog ovog ogromnog 'cela' gore.QUARESMA 18<<< je napisao/la:šta je problem? meni se bas svidja obicni pixel 4harden je napisao/la:Pixel4 totalni promasaj, koliko mana ima mobitel to je cudo jedno. Uz to je i ruzan.
Dijelim misljenje s njim:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Tek kad uređaj osjetiš onda znaš od čega je građen i koliko je taj dizajn dobar ili nije.
I ja sam mislio tako, ali sam naučio da se uređaj mora vidjeti uživo, jer slika i video je tek ilustracija dizajna.
Najveća mana Pixela je cijena definitivno, za ovo što nudi, to je previše. senzor kamere koji je već tu 4 godine, pogotovo je za pixel to loše, jer izuzev softverskih caka na koje im opet odajem priznanje za research ta kamera neće biti ništa bolja od Pixela 3, kao što ona nije bila bolja od pixela 2. A ta kamera je učinila Pixel popularnim.
što se dizajna tiče, treba reći da sa ovim mat finišom, oblikom i flat ekranom izgleda čvrsto.
Međutim malo je tu inovacija, posebno dosta Gimicka, face unlock je meni najodvratnija stvar, a oni su tome posvetili posebnu pažnju, a onda i poseban gimick sa ovim senzorima bez dodiravanja, tu je čak LG bolji i zanimljiviji.
Onda nema ni ultrawide koja je standard danas, 90Hz display kopirali Oneplus. Sve to nam kaže da ovaj Pixel mora biti dosta jeftiniji, jer malo korisnih noviteta, a onda im je početna verzija sa 64GB, to je prošlost u Android svijetu, ove godine svi počinju sa 128GB. Oni se očito furaju na Iphone, ali oni to nisu.
Što se tiče dizajna i većeg čela, mislim da bi mob trebali svi tako izgledati, jer ti rubovi imaju svoju ulogu, nisu veliki, ne smetaju, puno mi više smeta punch hole na koji bi se možda i navikao korištenjem Samsunga, ali ovako pola sata što sam koristio rupa mi je ometala pažnju. Tehnologija ide u tom pravcu da se okvir smanji, tako da okvira uskoro neće biti nikako, i ljudima su uspjeli dokazati kako je to cool, ali ja nisam za to.
Pogotovo kad Mate 30 pro, koji je usput rečen prelijep mob i pomjerili su granice dizajna, mislim na leđa njegova, ali taj ekran sa 88stepeni prelaskom u okvir, da li to ima ikakvog smisla, osim marketina 88stepeni wow?
Naravno da nema, štaviše mane:
1.Slučajni dodiri, Rekli su da nije aktivan, pa ću im vjerovati.
2.Ranjiv. E tu nemaju izgovora, jer ovakav dizajn je krhak. Korištenje maske iako to ne volim, opet nema smisla, jer zašto pokrivati kad je on napravljen da se gleda?
3. Nema fizičkih tipki glasnoće. Možda je ono nekom cool na onakav način kontrolisati volumen, meni je to daleko od cool i nepotrebno zakidanje i komplikovanje.
A jeste li se pitali zašto evo pa svi izbaciju 3.5mm jack?
Znamo svi da je on nezamjenjiv u kvalitetnom zvuku, pogotov kod LGa quadDac. Međutim zašto oni da pruže ljudima taj jack kad mogu sve preko istog konektora. Pa ljudi fino zamisle vidi mi možemo njima mob po istoj ili većoj cijeni prodati bez 3.5mm jacka. A recimo nek je taj jedan jack 5eura, oni prodaju 10 mil iz jedne serije, to je 50m eura, nije mala para. Ali meni kao čovjeku smeta ta pohlepa ljudska, koje ima na svakom koraku, a pogotovo onda kada taj potez počnu pravdati većom baterijom, jer pobogu umjeto tog vrlo vrijednog jacka dobili ste dodatnih 50mAh baterije ili 100, koliko god da je tužno je.
I ja sam mislio tako, ali sam naučio da se uređaj mora vidjeti uživo, jer slika i video je tek ilustracija dizajna.
Najveća mana Pixela je cijena definitivno, za ovo što nudi, to je previše. senzor kamere koji je već tu 4 godine, pogotovo je za pixel to loše, jer izuzev softverskih caka na koje im opet odajem priznanje za research ta kamera neće biti ništa bolja od Pixela 3, kao što ona nije bila bolja od pixela 2. A ta kamera je učinila Pixel popularnim.
što se dizajna tiče, treba reći da sa ovim mat finišom, oblikom i flat ekranom izgleda čvrsto.
Međutim malo je tu inovacija, posebno dosta Gimicka, face unlock je meni najodvratnija stvar, a oni su tome posvetili posebnu pažnju, a onda i poseban gimick sa ovim senzorima bez dodiravanja, tu je čak LG bolji i zanimljiviji.
Onda nema ni ultrawide koja je standard danas, 90Hz display kopirali Oneplus. Sve to nam kaže da ovaj Pixel mora biti dosta jeftiniji, jer malo korisnih noviteta, a onda im je početna verzija sa 64GB, to je prošlost u Android svijetu, ove godine svi počinju sa 128GB. Oni se očito furaju na Iphone, ali oni to nisu.
Što se tiče dizajna i većeg čela, mislim da bi mob trebali svi tako izgledati, jer ti rubovi imaju svoju ulogu, nisu veliki, ne smetaju, puno mi više smeta punch hole na koji bi se možda i navikao korištenjem Samsunga, ali ovako pola sata što sam koristio rupa mi je ometala pažnju. Tehnologija ide u tom pravcu da se okvir smanji, tako da okvira uskoro neće biti nikako, i ljudima su uspjeli dokazati kako je to cool, ali ja nisam za to.
Pogotovo kad Mate 30 pro, koji je usput rečen prelijep mob i pomjerili su granice dizajna, mislim na leđa njegova, ali taj ekran sa 88stepeni prelaskom u okvir, da li to ima ikakvog smisla, osim marketina 88stepeni wow?
Naravno da nema, štaviše mane:
1.Slučajni dodiri, Rekli su da nije aktivan, pa ću im vjerovati.
2.Ranjiv. E tu nemaju izgovora, jer ovakav dizajn je krhak. Korištenje maske iako to ne volim, opet nema smisla, jer zašto pokrivati kad je on napravljen da se gleda?
3. Nema fizičkih tipki glasnoće. Možda je ono nekom cool na onakav način kontrolisati volumen, meni je to daleko od cool i nepotrebno zakidanje i komplikovanje.
A jeste li se pitali zašto evo pa svi izbaciju 3.5mm jack?
Znamo svi da je on nezamjenjiv u kvalitetnom zvuku, pogotov kod LGa quadDac. Međutim zašto oni da pruže ljudima taj jack kad mogu sve preko istog konektora. Pa ljudi fino zamisle vidi mi možemo njima mob po istoj ili većoj cijeni prodati bez 3.5mm jacka. A recimo nek je taj jedan jack 5eura, oni prodaju 10 mil iz jedne serije, to je 50m eura, nije mala para. Ali meni kao čovjeku smeta ta pohlepa ljudska, koje ima na svakom koraku, a pogotovo onda kada taj potez počnu pravdati većom baterijom, jer pobogu umjeto tog vrlo vrijednog jacka dobili ste dodatnih 50mAh baterije ili 100, koliko god da je tužno je.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne znam, licno ne pratim ove nase jutjubere s balkana osim hcl.a nikako, nedavno sam otvorio neku dvojicu likova sto isprobavaju hrane, čitava recommendation lista mi se syebala, cak mi i zadruga izlijece sadaharden je napisao/la: Zadnji dio ruzan pravo sa kamerom, prednji zbog ovog ogromnog 'cela' gore.
Dijelim misljenje s njim:
sto se tice pixela, meni je sasvim ok telefon, a posebno nazad taj dio, nimalo mi nije ruzan, recimo kod iphonea je ruglo, ali opet jednim dijelom je i ok sto je tako, jer koriste velike lense.
sto se tice i prednje strane, nista protiv ni tu nemam, jednostavno ok uredjaj sam po sebi, ne izmisljaju toplu vodu, naucili su od prethodnika.
ono sto je najveca mana ovih pixela jeste sto Klare kaze, a to je cijena, a uz to bih dodao i bateriju slabijeg kapaciteta na obicnom pixel 4. Eto na to bih mogao dodati jos nedostatak wide anglea. i to je sve.
Cijena je ovde najveci problem, i mislim da necemo puno cekati da google spusti cijenu, samo naravno mi u BiH necemo vidjet nikakav dobar deal.
a kad si spomenuo kameru, na android authorityu je hvale, ako nista bar je ovaj lik relevantniji po ovoj informaciji jer je imao direktan pristup telefonu
izostanak headphone jacka je jednostavno tranzicija koja se morala desiti kad tad.Klare je napisao/la: A jeste li se pitali zašto evo pa svi izbaciju 3.5mm jack?
Ista stvar kao i sa cd.ovima na kompjuterima, pa onda sad imas taj trend kad se smanjuje broj portova na laptopima i sl.
meni smeta je sto mali broj slusalica na trzistu ima koji ce ponuditi pune kontrole na slusalicama, da se šaltaju pjesme, da se pojačava-smanjuje zvuk i jos neke druge osnovne funkcije.
pored toga, rizik je i uzimati ove jeftinije solucije, mene posebno strah jer sam cuo kako takve slusalice mogu imati delay kod zvuka, da li pri gamingu, ili šaltanju pjesama.
sto se tice baterije, nista se ne dobije na kapacitetu izbacivanjem hj-a. nazalost, marketinski trik.
mada generalno, sa strateske strane opravdano, moras negdje praviti rezove da bi mogao prodavati svoj proizvod. ljudi ne bi uzimali apple airpodse da je apple ostavio headphone jack na iphoneu.
opet kad smo kod te baterije, apple stavlja obican komad plastike da upotpuni prazan prostor
Vrijedi li uzeti hvalaholyman je napisao/la:Samsung m20 misljenja, iskustva?
NEMA NAZAD
Igor sa BalkanTech kanala koji sam postavio je odlican momak i to je dobar kanal, ne znam kakve veze ima to sto si mi nabrojao zadruga, hrana etcQUARESMA 18<<< je napisao/la: ne znam, licno ne pratim ove nase jutjubere s balkana osim hcl.a nikako, nedavno sam otvorio neku dvojicu likova sto isprobavaju hrane, čitava recommendation lista mi se syebala, cak mi i zadruga izlijece sada
sto se tice pixela, meni je sasvim ok telefon, a posebno nazad taj dio, nimalo mi nije ruzan, recimo kod iphonea je ruglo, ali opet jednim dijelom je i ok sto je tako, jer koriste velike lense.
sto se tice i prednje strane, nista protiv ni tu nemam, jednostavno ok uredjaj sam po sebi, ne izmisljaju toplu vodu, naucili su od prethodnika.
ono sto je najveca mana ovih pixela jeste sto Klare kaze, a to je cijena, a uz to bih dodao i bateriju slabijeg kapaciteta na obicnom pixel 4. Eto na to bih mogao dodati jos nedostatak wide anglea. i to je sve.
Cijena je ovde najveci problem, i mislim da necemo puno cekati da google spusti cijenu, samo naravno mi u BiH necemo vidjet nikakav dobar deal.
a kad si spomenuo kameru, na android authorityu je hvale, ako nista bar je ovaj lik relevantniji po ovoj informaciji jer je imao direktan pristup telefonu
Sto Marques Brownlee kaze ''Google Pixel 4 hands-on has me feeling personally attacked.''. Nije da baziram misljenje na osnovu tih yt kanala, nije mi se svidio P4 i prije nego su oni izbacili svoj video. Premalo nudi za svoju cijenu u odnosu na konkurente i to je moje misljenje.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nema nista protiv njega, samo mi ne leze nesto nasi likovi s balkanaharden je napisao/la:
Igor sa BalkanTech kanala koji sam postavio je odlican momak i to je dobar kanal, ne znam kakve veze ima to sto si mi nabrojao zadruga, hrana etc![]()
Sto Marques Brownlee kaze ''Google Pixel 4 hands-on has me feeling personally attacked.''. Nije da baziram misljenje na osnovu tih yt kanala, nije mi se svidio P4 i prije nego su oni izbacili svoj video. Premalo nudi za svoju cijenu u odnosu na konkurente i to je moje misljenje.
a zar markez nije rekao to za onu njihovu izjavu sto su se pravdali zasto su ubacili telephoto umjesto wide angle
meni je ovaj pixel bas nekako potaman, onako kako sam ocekivao da bude Pixel 3, ali cijena ce ubiti ovu prodaju jednostavno.
Ako je u ovom cjenovnom rangu oko 300KM, onda ne, ganjaj Xiaomi Redmi Note 7holyman je napisao/la:Vrijedi li uzeti hvalaholyman je napisao/la:Samsung m20 misljenja, iskustva?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne samo da mi se youtube recommendation sjeb´o, nego i sama playlista, bukvalno samo jedan video u suggestion listi mi nudi
koji k?

koji k?

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 3 gosta.