Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
83
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 138

Kanye
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 13:46

Vozim danas od autobuske do merkatora lozionicka. U ulici kod autobuske ima znak ogranicenje 60. Mene kod merkatora policija zaustavlja s radarom kaze vozio 65. Ja ono kontam pa dobro u redu, kad oni krenuse pisat kaznu. Kao tu 50 ogranicenje iako nema znaka. Kazu naseljeno mjesto iako ni za to nigdje nema znaka.
Ja ne znam jel se od mene ocekuje da znam gdje je naseljeno mjesto bez ikakvog znaka.

Imam li kakve sanse da idem na sud i da dobijem sta? Nije velika kazna, al iz principa ne bih da placam. I policajci su priznali da nema znaka na sto su rekli da se obratim ministarstvu. Ja bih se rado obratio ministarstvu samo kome?

Btw gledam na bihamku kontrola nije najavljena, ima li i to kakve veze u mojim sansama na sudu?
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2019, 15:54

Vozim danas od autobuske do merkatora lozionicka. U ulici kod autobuske ima znak ogranicenje 60. Mene kod merkatora policija zaustavlja s radarom kaze vozio 65. Ja ono kontam pa dobro u redu, kad oni krenuse pisat kaznu. Kao tu 50 ogranicenje iako nema znaka
Na putu u naselju vozac se ne smije vozilom kretati brzinom vecom od 50 km/h osim ako saobracajnim znakom nije drugacije odredjeno.
Zna se sto je naseljeno mjesto a ogranicenje je vazece na dionicama koje se definisu kao naselje, do onog znaka gdje je dozvoljena veca brzina.

Sama po sebi, kazna ne bi trebala biti veca od 50 KM, jer se radi o prekoracenju brzine od 15 km/h. Imas i onu stavku kada prihvatis kaznu i platis je u roku od 7 dana samo 50 % iste.

Meni su pisali za svjetla 30 KM (stavka - vozač koji upravlja motornim vozilom bez upaljenog kratkog ili dnevnog svjetla). Sve uredno prihvatio i placeno pisljivih 15.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 16:10

Asteriks je napisao/la:
Vozim danas od autobuske do merkatora lozionicka. U ulici kod autobuske ima znak ogranicenje 60. Mene kod merkatora policija zaustavlja s radarom kaze vozio 65. Ja ono kontam pa dobro u redu, kad oni krenuse pisat kaznu. Kao tu 50 ogranicenje iako nema znaka
Na putu u naselju vozac se ne smije vozilom kretati brzinom vecom od 50 km/h osim ako saobracajnim znakom nije drugacije odredjeno.
Zna se sto je naseljeno mjesto a ogranicenje je vazece na dionicama koje se definisu kao naselje, do onog znaka gdje je dozvoljena veca brzina.

Sama po sebi, kazna ne bi trebala biti veca od 50 KM, jer se radi o prekoracenju brzine od 15 km/h. Imas i onu stavku kada prihvatis kaznu i platis je u roku od 7 dana samo 50 % iste.

Meni su pisali za svjetla 30 KM, iako je bilo nekih izmjena. Sve uredno prihvatio i placeno pisljivih 15.
Ne znam jesi li iz Sarajeva, al meni stvarno nije jasno kako je ta ulica u naselju. Znam ja vrlo dobro pravila. Al ocigledno trebam i gatat sta je naseljeno sta nije. Sa obje strane ulice su trzni centri. U ulici prije raskrsnice koja je ista je 60 ogranicenje.
Nisu me na polaganju vozackog ucili kako da znam jel naseljeno mjesto.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2019, 16:15

Iz Konjica sam al kako ovdje tako i u Mostaru nema slicnih zabuna. Npr. ogranicenje ti je 50 vec na ulazu sa Drecelja i vazi do izalaza iz grada.

Mozes pokusati na sudu obzirom na karater te ulice gdje nije jasno da li i dalje vazi to ogranicenje od, u tvom slucaju 60 km/h.

U praksi to ovako ide - ogranicenje za datu dionicu te pomenuto je na snazi do novog znaka ili ulaska u naseljeno mjesto.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 17 okt 2019, 16:37

Plati 25 KM i ne peglaj, to sto nisi znao da je tu ograničenje 50 te ne oslobadjanje kazne

Ko da su dobio 400 kaznu, a ne petobanku :crazy:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 18:30

Azpi je napisao/la:Plati 25 KM i ne peglaj, to sto nisi znao da je tu ograničenje 50 te ne oslobadjanje kazne

Ko da su dobio 400 kaznu, a ne petobanku :crazy:
Pa bas zato sto nisam znao da je 50 mi krivo. Kao naselje tu. Kakvo naselje, trzni centri i s jedne i s druge strane. Nisu bitne pare. Vazan je princip. Koliko li oni jadnika ovako uhvate na sumnjivim mjestima i malim kaznama pune budzet. Ako vec misle da je naselje mogu stavit znak da se ulazi u naseljeno. Ne mora biti ni znak ogranicenja. Znaju svi koliko je ogranicenje u naseljenom. Al ne, 500 metara prije imas znak da je 60 ogranicenje i ides pravo i ulazis u nesto sto nema niti jedno obiljezje naselja i trebas znati da je naselje. Toliko je naselje da nijedna zebra nema u ulici.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 17 okt 2019, 18:44

Daj ba uozbilji se jok eto ne naseljeno je, cuj trebo ti znak u sred grada vozis :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 okt 2019, 18:47

Prestani kenjati oko 25 maraka i plati kaznu. Trebas znati da je naseljeno, to sto nisi u stanju prepoznati nije njihov problem.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2019, 18:55

Al ne, 500 metara prije imas znak da je 60 ogranicenje i ides pravo i ulazis u nesto sto nema niti jedno obiljezje naselja i trebas znati da je naselje. Toliko je naselje da nijedna zebra nema u ulici.
Da ponovim, ogranicenje za datu dionicu je na snazi do novog znaka. Ocito da si vozio dijelom koje se ubraja u naselje jer nisi naisao na znak gdje se propisuju druga ogranicenja.

Jedino ono na sto se mozes izvlaciti je taj znak od 60 km/h sto si pomenuo ali i on ima svoju validnost do mjesta gdje je isti prekrizen ili postavljen novi (sad ne poznajem tu ulicu da mogu u detalje). Ako i nije postavljen i dalje si na teritoriji naseljenog mjesta jer ti nije signalizirano da istu napustas. Tako da...

Visina te kazne je generalno smijesna i nemas se sta naglabati.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 19:06

Asteriks je napisao/la:
Al ne, 500 metara prije imas znak da je 60 ogranicenje i ides pravo i ulazis u nesto sto nema niti jedno obiljezje naselja i trebas znati da je naselje. Toliko je naselje da nijedna zebra nema u ulici.
Da ponovim, ogranicenje za datu dionicu je na snazi do novog znaka. Ocito da si vozio dijelom koje se ubraja u naselje jer nisi naisao na znak gdje se propisuju druga ogranicenja.

Jedino ono na sto se mozes izvlaciti je taj znak od 60 km/h sto si pomenuo ali i on ima svoju validnost do mjesta gdje je isti prekrizen ili postavljen novi.

Visina te kazne je generalno smijesna i nemas se sta naglabati.
A nije kazna problem. Najlakse je platit kaznu.
Pitanje je kako se definise naselje. Mislio sam da je to ako neko zapravo zivi tu. U toj ulici su samo trzni centri. Kako da ja znam da se to smatra naseljem ako nema kakvog znaka za to? Eto nek ja i platim kaznu, al nek postave tu znak kakav da si u naseljenom, a ne da gatas.

Dio puta na kojem je 60 je dosta prometniji pjesacima zbog kampusa, autobuske i zeljeznicke.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 17 okt 2019, 19:09

Jbg mene zaustavise, kaze vozio si 73kmh a ogranicenje 50. Kontam to je 100km i mjesec zabrane. Puknem socijalu, prica vako-nako kaze hajde pisat cemo ti da si vozio 73 gdje je ogranicenje 60. I samo 50km odnosno 25km.
Extra proso..a i da nissm tako proso, pisi, sta cu, i to je za ljude.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 17 okt 2019, 19:11

Naselje je red kuca sa jedne i druge strane kolovoza....ugrubo
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2019, 19:12

Pitanje je kako se definise naselje
Znakovima ondje gdje udjes u pomenuto te znakom kada izlazis. Uvijek mora biti obavjest da napustas neko mjesto te brzina koja je propisana.

Sad ako si skrenuo u neku ulicu ili prolazis pored trznog centra, jos uvijek ti nije naglaseno da si napustio pomenuto naseljeno mjesto i tu vazi ono 50 km/h.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 17 okt 2019, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 19:12

Sage je napisao/la:Jbg mene zaustavise, kaze vozio si 73kmh a ogranicenje 50. Kontam to je 100km i mjesec zabrane. Puknem socijalu, prica vako-nako kaze hajde pisat cemo ti da si vozio 73 gdje je ogranicenje 60. I samo 50km odnosno 25km.
Extra proso..a i da nissm tako proso, pisi, sta cu, i to je za ljude.
A nisam se ni ja s njima raspravljao. Oni rade svoj posao. Nemam ja problema s policajcima. Nego mi je nelogicno da tu nema nikakvog znaka. To je posao ministarstva.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 okt 2019, 19:15

Mislim da je u gradu, gradskim ulicama svugdje 50 ograničenje, osim ako nema znaka, bez obzira naselje ili ne. Ja po gradu uvijek idem do ili oko 60, tako da puno i ne pratim gdje jest gdje nije (osim 40 gdje je ali to je baš ono jasno naznačeno ili imaju ležeći).

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2019, 19:18

Vozi po gradu i kaže kako ja znam da je to naseljeno mjesto. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 okt 2019, 19:24

Asteriks je napisao/la:
Pitanje je kako se definise naselje
Znakovima ondje gdje udjes u pomenuto te znakom kada izlazis. Uvijek mora biti obavjest da napustas neko mjesto te brzina koja je propisana.

Sad ako si skrenuo u neku ulicu ili prolazis pored trznog centra, jos uvijek ti nije naglaseno da si napustio pomenuto naseljeno mjesto i tu vazi ono 50 km/h.
Problem je sto je u ulici prije 60. I ja do danas nisam znao da su to dvije razlicite ulice. Nadovezuju se jedna na drugu i mislio sam da je sve ista ulica gdje vaze ista pravila. Mislim da u takvom slucaju treba regulisat nekim znakom. Nek bar bude znak da ulazis u drugu ulicu. Na stranu nelogicnost da u prethodnoj bude 60 kad dosta pjesaka prelazi preko nje. A ova gdje ne prolaze je 50.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 17 okt 2019, 19:25

Ja isto citam ovo i ne vjerujem. Covjek se vozi kroz Sarajevo i konta da li je naseljeno ili ne.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 okt 2019, 19:27

Pa regulisano je tako što dobiješ kaznu i sljedeći put znaš da je druga ulica. Ne vidim nikakav problem.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2019, 19:28

Tu bi trebao postojati neki znak ali generalno cim napustis odredjenu ulicu u kojoj je saobracajnim znakom odredjeno drugo ogranicenje, ali si jos u sklopu tog naselja (jer ti nisi naisao na znak da si napustio isto) onda ti vazi ovaj limit od 50 km/h.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.