Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ako bi se vodili logikom ovog SDA bota, onda bi poljska, ceska i slovacka nacija trebale biti jedna zajednicka nacija u sustini. Em srodna grupa naroda, em ista religija.
islam sigurno nije i ne moze biti jer je bosne i bosnjaka bilo puno prije nego islama na ovim prostorimaIlProfessore je napisao/la:Šta je osnov Bošnjaštva?harden je napisao/la:osnov bosnjastva pripadnost islamu????? e boze nek sam i ovo procitao
to te uce i u osnovnoj cak
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- IlProfessore
- Kontakt:
Nisam pitao šta nije, nego šta jeste vezivno tkivo Bošnjaka ako to islam nije?harden je napisao/la:islam sigurno nije i ne moze biti jer je bosne i bosnjaka bilo puno prije nego islama na ovim prostorimaIlProfessore je napisao/la:Šta je osnov Bošnjaštva?harden je napisao/la:osnov bosnjastva pripadnost islamu????? e boze nek sam i ovo procitao
to te uce i u osnovnoj cak
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
danas to nazalost jeste islam i to je najveci poraz ovog naroda
- BosniaBoston
- Kontakt:
Livade,rijeke,olimpijske planine,more,jezera,stecci,inat,ponos...
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Cak i ljiljani kojima se busate su preko Anzuvinaca (pocev od Merovinga kao zvanicnog simbola) dosli do nasih Kotromanica gdje su obradjeni u specifican grb.
Identitet Bosnjaka ne moze biti islam, vec je ova religija sastavni dio onog sto su preuzeli.
To sto su se pravoslavci i katolici ovih prostora odavajli od srzi lezi u drugim faktorima. Isti su upravo preko religije pogazili ono cemu su nekada pripadali.
Nakon mira u Srijemskim Karlovcima sa Eugenom Savojskim krenulo je blizu 45 000 katolika iz Bosne. Kasnije su propagande tamosnjih vjerskih zajednica pravile razdor i samo su muslimani ostali kao legitimni nosioci identiteta Bosnjak.
Ali to ne znaci da je vjera osnov Bosnjastva i ne moze znaciti.
Identitet Bosnjaka ne moze biti islam, vec je ova religija sastavni dio onog sto su preuzeli.
To sto su se pravoslavci i katolici ovih prostora odavajli od srzi lezi u drugim faktorima. Isti su upravo preko religije pogazili ono cemu su nekada pripadali.
Nakon mira u Srijemskim Karlovcima sa Eugenom Savojskim krenulo je blizu 45 000 katolika iz Bosne. Kasnije su propagande tamosnjih vjerskih zajednica pravile razdor i samo su muslimani ostali kao legitimni nosioci identiteta Bosnjak.
Ali to ne znaci da je vjera osnov Bosnjastva i ne moze znaciti.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 17 okt 2019, 22:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Bravo..BosniaBoston je napisao/la:Livade,rijeke,olimpijske planine,more,jezera,stecci,inat,ponos...
Doduse mene radi toga smatraju komunjarom i islamofobom na ovom forumu...ali ok, sta ces.....
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- IlProfessore
- Kontakt:
Pa nijedan Bošnjak, musliman, se ne odriče predislamske historije i tog perioda, zato nemam ja ništa protiv toga što su mi kraljevi prodali vjeru za večeru i prešli na katoličanstvo ili pravoslavlje, ipak su bili na čelu srednjovjekovne kraljevine Bosne i svakako je da sam ponosan na hiljadugodišnju historiju svoje države.
De mi reci onda šta je osnov Bošnjaštva, zašto izbjegavate taj odgovor? Sa čim se identificira 99% Bošnjaka?
De mi reci onda šta je osnov Bošnjaštva, zašto izbjegavate taj odgovor? Sa čim se identificira 99% Bošnjaka?
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- BosniaBoston
- Kontakt:
Idenficira se s Bosnom i Hercegovinom jbt
#Punoljetstvo
- IlProfessore
- Kontakt:
BosniaBoston je napisao/la:Idenficira se s Bosnom i Hercegovinom jbt
Pa malo onda Krajišnici laju na Sarajevo, pa isto tako Tuzlaci i Zeničani, pa onda Sandžaklije tu upadaju ko padobranci gdje su svi protiv njih, pa izolovani Hercegovci i njihov kubur, pa Podrinjci, istočnjaci, fajtovi sa Tuzlom, etiketiranje Goraždana itd.
Uvijek postoji neka veća poveznica od geografije.
odgovorio sam ti ja, cinjenica je da bez islama ne bi postojali bosnjaci danasIlProfessore je napisao/la:Pa nijedan Bošnjak, musliman, se ne odriče predislamske historije i tog perioda, zato nemam ja ništa protiv toga što su mi kraljevi prodali vjeru za večeru i prešli na katoličanstvo ili pravoslavlje, ipak su bili na čelu srednjovjekovne kraljevine Bosne i svakako je da sam ponosan na hiljadugodišnju historiju svoje države.
I to je najveci poraz nasih predaka,sto su dopustili da ih se poistovjecuje sa islamom
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pa laju i juznjaci iz Nisa npr. na Beograd,Splicqni na Zagreb,Katalonci na Madrid...kakve to veze ima,to je samo lokalno rivalstvoIlProfessore je napisao/la:BosniaBoston je napisao/la:Idenficira se s Bosnom i Hercegovinom jbt![]()
![]()
Pa malo onda Krajišnici laju na Sarajevo, pa isto tako Tuzlaci i Zeničani, pa onda Sandžaklije tu upadaju ko padobranci gdje su svi protiv njih, pa izolovani Hercegovci i njihov kubur, pa Podrinjci, istočnjaci, fajtovi sa Tuzlom, etiketiranje Goraždana itd.
Uvijek postoji neka veća poveznica od geografije.
#Punoljetstvo
Identificira se sa poveljom Kulina bana kao rodnim listom ove zemlje. Onda, steccima koji su specifina pojava te vrste, sa svojim kraljevima. Islam je samo jedno od nasljedja.
Osmanlije su nam prenijele svoje obicaje, ali nikako i pecat po kojem bi trebali biti ono sto su nam ostavili.
Bili smo kraljevina, banovina i prije pomenutih, a boj kod Banja Luke Bosnjaci iznesoše na svojim plecima.
Osmanlije su nam prenijele svoje obicaje, ali nikako i pecat po kojem bi trebali biti ono sto su nam ostavili.
Bili smo kraljevina, banovina i prije pomenutih, a boj kod Banja Luke Bosnjaci iznesoše na svojim plecima.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- IlProfessore
- Kontakt:
Jesi ti, ali oni neće da se pomire sa tom činjenicom. Pa kad se samo sjetim sa koliko se hutbi vazilo o tome da smo Bošnjaci i koliko su ljudi edukovali naše glupo jugozatucano stanovništvo da mi etnički nismo Muslimani nego Bošnjaci trebalo bi svaki dan da zahvaljujemo IZ na tome.Varg je napisao/la: odgovorio sam ti ja, cinjenica je da bez islama ne bi postojali bosnjaci danas
To je naša najveća pobjeda, hvala Allahu.MElloo je napisao/la:I to je najveci poraz nasih predaka,sto su dopustili da ih se poistovjecuje sa islamom
Taj lažni lokal patriotizam razara društva i države, samo što južnjake i beograđane ujedini SPC i pravoslavlje.BosniaBoston je napisao/la: Pa laju i juznjaci iz Nisa npr. na Beograd,Splicqni na Zagreb,Katalonci na Madrid...kakve to veze ima,to je samo lokalno rivalstvo
Splićane i purgere ujedini katoličanstvo.
Zbog toga je i nama potreban islam kao vezivno tkivo.
I ne prosipaj se sa Kataloncima i ostatkom Španije, puno je to više od pukog "rivalstva".
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.