Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Kad su bili nacionalni pokreti u Europi, naše muslimane to nije interesovalo jer je vjerski identitet superioran svakom drugom. To je najbitniji razlog zašto smo bili neopredijeljeni.
Let's talk about SIX baby!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nije tito kriv za nas nedostatak identiteta,cak naprotiv.Za to je bio kriv srpski lobi i “komunista” Rankovic
@Osim Bogi i Rokoko
@Osim Bogi i Rokoko
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 19 okt 2019, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- ASD
- Kontakt:
To su nebitne stvari kojima se nepismeni zanimaju.alemsa je napisao/la:
Samo faktima burazere
Iz tog vidis tvoje stanje kao narod u tom drustvu i pogled drzave ka tebi, to su cinjenice
Fakti su ekonomija, obrazovanje i nauka.
Alija je bio jeftini populista koji su držao popularnih ali beskorisnih stvari, dok su mu rješenja za ekonomiju bili ljudi koji su u Jugi obijali piljare.
Ma svakako, bitan je i nacionalni indentitet, i u kultuloroskom smislu a i stanje u drustvu. Ti postojis, drzava ti negira tvoje postojanje, kako to ne zelis da svaris? Ono 73e sto nam je dao Musliman bolje da je napisao Kurd, jer tako su Bosanski Muslimani bili smatrani. To su cinjenice buraz mojASD je napisao/la:To su nebitne stvari kojima se nepismeni zanimaju.alemsa je napisao/la:
Samo faktima burazere
Iz tog vidis tvoje stanje kao narod u tom drustvu i pogled drzave ka tebi, to su cinjenice
Alija je bio jeftini populista koji su držao popularnih ali beskorisnih stvari, dok su mu rješenja za ekonomiju bili ljudi koji su u Jugi obijali piljare.
- ASD
- Kontakt:
Ovi ljudi što odoše u Njemačku, nebitno odakle su, oni uopšte ne gledaju pitanje nacionalnog identiteta, nego gledaju neka druga pitanja, prije svega ekonomija, obrazovanje i zdravstvo.alemsa je napisao/la:Ma svakako, bitan je i nacionalni indentitet, i u kultuloroskom smislu a i stanje u drustvu. Ti postojis, drzava ti negira tvoje postojanje, kako to ne zelis da svaris? Ono 73e sto nam je dao Musliman bolje da je napisao Kurd, jer tako su Bosanski Muslimani bili smatrani. To su cinjenice buraz mojASD je napisao/la:To su nebitne stvari kojima se nepismeni zanimaju.alemsa je napisao/la:
Samo faktima burazere
To, kako se izjašnjavaš, koje si vjerosipovjesti, držiš kod kuće.
Generalno, smatram da je velika greška što se uopšte dopustilo to nacionalno i vjersko izjašnjavanje.
u svoja 4 zida
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Neozbiljan ti je primjer, ti sto odu u Svabiju je kao ti kad odes nekom u goste, neces mu pomjerat namjestaj po kuci logicno. Ti kao narod zivis tu vijekovima, a vlast te bukvalno tjerala da se izjasnjavas drugacije od onog kako zelis, odnosno neda ti, automatski vidis dublju sliku toga, a mogli su dodati Yugosloven ono hladno bez ikakvih problema. Ti u Americi kad odes da vadis vozacku dozvolu recimo imas na formuralu da zaokruzis koje si rase, tu su bukvalno sve rase imenovane i ako nisi nista od tog imas opciju "other" da napises sta si. Ovi mi dedi nisu dali da se covjek izjasni, a pricali mu o nekoj ravnopravnosti svih gradjana Yuge, ma mrs u pmASD je napisao/la:Ovi ljudi što odoše u Njemačku, nebitno odakle su, oni uopšte ne gledaju pitanje nacionalnog identiteta, nego gledaju neka druga pitanja, prije svega ekonomija, obrazovanje i zdravstvo.alemsa je napisao/la:Ma svakako, bitan je i nacionalni indentitet, i u kultuloroskom smislu a i stanje u drustvu. Ti postojis, drzava ti negira tvoje postojanje, kako to ne zelis da svaris? Ono 73e sto nam je dao Musliman bolje da je napisao Kurd, jer tako su Bosanski Muslimani bili smatrani. To su cinjenice buraz mojASD je napisao/la:
To su nebitne stvari kojima se nepismeni zanimaju.
To, kako se izjašnjavaš, koje si vjerosipovjesti, držiš kod kuće.
Generalno, smatram da je velika greška što se uopšte dopustilo to nacionalno i vjersko izjašnjavanje.
- ASD
- Kontakt:
Primjer je jako ozbiljan. Govorim ti šta su ljudski prioriteti.alemsa je napisao/la:
Neozbiljan ti je primjer, ti sto odu u Svabiju je kao ti kad odes nekom u goste, neces mu pomjerat namjestaj po kuci logicno. Ti kao narod zivis tu vijekovima, a vlast te bukvalno tjerala da se izjasnjavas drugacije od onog kako zelis, odnosno neda ti, automatski vidis dublju sliku toga, a mogli su dodati Yugosloven ono hladno bez ikakvih problema. Ti u Americi kad odes da vadis vozacku dozvolu recimo imas na formuralu da zaokruzis koje si rase, tu su bukvalno sve rase imenovane i ako nisi nista od tog imas opciju "other" da napises sta si. Ovi mi dedi nisu dali da se covjek izjasni, a pricali mu o nekoj ravnopravnosti svih gradjana Yuge, ma mrs u pm
Govorimo o naciji prije svega, ne o rasi.
Vjeru sam ubacio jer je kod nas u većini slučajeva nacija=vjera.
asd = glup
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
Odgovoriće ti za 3 mjeseca kad naleti.Barbarossa je napisao/la:Može li banka isprintati zadnjih šest platnih listi ili transakcija kako god , i da na papiru piše kakvo je stanje računa bilo na taj dan i koliko je još $ leglo od nove uplate , i jel se takva usluga naplacaujerasavoje je napisao/la:
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Svatam ljudske prioritete ali su ti i ove stvari bitne, jer su proste stvari a on je tebi negiro kako to ne zelis da afirmises? Pokazuje odnos vlasti i institut drzave prema jednoj skupini, jednom narodu, ako ti negira takvu obicnu nazovimo glupost, (er u sferi ljudskih prioritera to jeste manje bitno ), zamisli onda malo ozbiljnije stvari da si trazio. Ameri ratovali sa Vjetnamom, u Houston postoji Vjetnamska cetvrt sve na njihovom jeziku, ulice sve, nea nista Englesko, u STL u dijelu grada gdje su Bosanci vecina, ljudima odobrili da promjene nazive ulica po nasKi, to su banalne stvari jedne skupine. Ti vecinski narod jefne republike, oni ne zeke da te registruju da postojis a prdili o bratstvu jedinstvuASD je napisao/la:Primjer je jako ozbiljan. Govorim ti šta su ljudski prioriteti.alemsa je napisao/la:
Neozbiljan ti je primjer, ti sto odu u Svabiju je kao ti kad odes nekom u goste, neces mu pomjerat namjestaj po kuci logicno. Ti kao narod zivis tu vijekovima, a vlast te bukvalno tjerala da se izjasnjavas drugacije od onog kako zelis, odnosno neda ti, automatski vidis dublju sliku toga, a mogli su dodati Yugosloven ono hladno bez ikakvih problema. Ti u Americi kad odes da vadis vozacku dozvolu recimo imas na formuralu da zaokruzis koje si rase, tu su bukvalno sve rase imenovane i ako nisi nista od tog imas opciju "other" da napises sta si. Ovi mi dedi nisu dali da se covjek izjasni, a pricali mu o nekoj ravnopravnosti svih gradjana Yuge, ma mrs u pm
Govorimo o naciji prije svega, ne o rasi.
Vjeru sam ubacio jer je kod nas u većini slučajeva nacija=vjera.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 19 okt 2019, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
Broz je Bošnjacima dao nacionalnu emancipaciju u odnosu na Srbe i Hrvate, sačuvao RBiH umjesto da sebi olakša i podijeli je po Cvetković-Maček šavovima, obrazovao Bošnjake i pogotovo Bošnjakinje...al' SDA Bošnji ostao kriv što nije uveo šerijat. 
https://www.klix.ba/magazin/kultura/naz ... /191017127
Najbolji štek za upoznavanje studentica iz Srednje Bosne s historijskim nasljeđem BiH.
Najbolji štek za upoznavanje studentica iz Srednje Bosne s historijskim nasljeđem BiH.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- IlProfessore
- Kontakt:
Artetitis je napisao/la:Broz je Bošnjacima dao nacionalnu emancipaciju u odnosu na Srbe i Hrvate, sačuvao RBiH umjesto da sebi olakša i podijeli je po Cvetković-Maček šavovima, obrazovao Bošnjake i pogotovo Bošnjakinje...al' SDA Bošnji ostao kriv što nije uveo šerijat.
Pa druže, jel moguće da su ti ovoliko oprali mozak? Kralju, care
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Druze, prozivke su ti neumjesne. To mozes poturati ovim titoistima a meni nikako ne mozes. Svako onaj ko podilazi bilo kojem okupatoru od 1463. do 1992. godine ne zeli dobro domovini, nego radi za tuđe interese. Ja imam jednu kuću, nemam zamjenske.IlProfessore je napisao/la:Idi druže sjedi sa srbima sa obje strane Drine u kafani i psuj Aliju kao što si radio u pubertetu, takvi najbolje prolaze u Tuzli.VolimTz je napisao/la:Ovim putem se kao Bošnjak ograđujem od ovog tzv. Profesora i njegovih stavova.
Možeš se ograditi kao jugobosanac, a kao Bošnjak nikako.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Sa cetaljima koji su poklali pola istocne BiH je ganjao satro ustase a klao u formiranim partizanima nene i djecu Bosnjacku. Ako ne vjerujes pitaj Adila Zulfikarbega.Artetitis je napisao/la:Broz je Bošnjacima dao nacionalnu emancipaciju u odnosu na Srbe i Hrvate, sačuvao RBiH umjesto da sebi olakša i podijeli je po Cvetković-Maček šavovima, obrazovao Bošnjake i pogotovo Bošnjakinje...al' SDA Bošnji ostao kriv što nije uveo šerijat.
Kasnije da bi slovenac broz sacuvao jugu od srpske dominacije koristi BiH kao tamponzonu, daje "muslimanima" manji oblik nacionalnosti.
Covjek je bio komunisticki diktator a takvi bas vole "muslimane".
Helem nejse, tito je proslost a buducnost je sjeme koje je zakopano a iz dana u dan smo bliziji pravednome carstvu ciji zacetnik je bio upravo rahmetli predsjednik.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot], VensanKasel i 196 gostiju.