ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

nikoneznanovic
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la nikoneznanovic » 20 okt 2019, 19:03

Treba sad malo vratiti postove, pa pročitati šta ste pojedinci pisali o Andyju, kao nema od njega ništa, nikad više neće biti top i sl. :facepalm: :crazy:

Sad će naravno krenuti hvalospjevi, to je ovdje inače tako, malo pljuju, malo pišu hvalospjeve... :lol: :lol:

Nikad ne treba otpisati pravog šampiona, a Andy je to svakako! :clap:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:06

bodi123 je napisao/la:Auf, strasan trenutak za tenis je ovo

Lik koji je prije 9 mjeseci objavio da zavrsava karijeru ove sezone uslijed velikih problema s bolovima koji ga prate poslije svakog meča, ode na jos jednu operaciju, ugradi umjetni kuk i evo ga ni godina prosla uze ATP turnir i to na kakav način, a nivo mu je sve bolji i bolji, strasan sampion i borac, sir Andy Murray, dobrodosao nazad :salut: :bow:

Big 4pomjera li pomjera granice svega :bow:
20
19
-
-
16
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
3
Kako te nije sramota koristiti vise taj pojam :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 okt 2019, 19:08

Nemaju slemovi veze, u ostalim parametrima je Endi daleko bliži njima trojici nego sto su njemu raznorazni Berdihi, Tsonge i slični tier 2 igrači :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:10

bodi123 je napisao/la:Nemaju slemovi veze, u ostalim parametrima je Endi daleko bliži njima trojici nego sto su njemu raznorazni Berdihi, Tsonge i slični tier 2 igrači :mrgreen:
Wawrinka,DelPo su tier 2 a ne ti tier 3 indijanci :mrgreen:
Po svim parametrima je frajer daleko od njih svjetlosnim godinama.To sto je bolji od ostale halase ne znaci da je big 4.Bilo bi prikladno big 3,bridge(Murray,Wawrinka) i 2nd tier
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 20 okt 2019, 19:14

BosniaBoston je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Nemaju slemovi veze, u ostalim parametrima je Endi daleko bliži njima trojici nego sto su njemu raznorazni Berdihi, Tsonge i slični tier 2 igrači :mrgreen:
Wawrinka,DelPo su tier 2 a ne ti tier 3 indijanci :mrgreen:
Po svim parametrima je frajer daleko od njih svjetlosnim godinama.To sto je bolji od ostale halase ne znaci da je big 4.Bilo bi prikladno big 3,bridge(Murray,Wawrinka) i 2nd tier
Dijelim isto mišljenje...

Nema tu Big 4, samo Big 3, a Andy i Donnin ševac su neki prelaz izmedju 1 i 2. :mrgreen:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 okt 2019, 19:16

Andy is back, kazem ja da od njega ocekujem iduce godine da dodje do top20 minimum, iz meca u mec podize formu, sad ce odmoriti do davis cupa, to je steta ja bi volio da igra i masters u Parizu

Deff jedva cekam iducu sezonu, prvo taj atp cup pa onda AO samo da svi budu zdravi tad

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 20 okt 2019, 19:17

Ne moze se stavljati Wawrinka u istu recenicu sa Murrayom, kao nijedan drugi izuzev ove trojke ispred njega. Murray je jedini teniser koji je zavrsio godinu kao broj 1 u eri ove trojice to je nesvakidasnji uspjeh, jedno vrijeme je konstantno igrao GS finala uzeo dva zlata na Olimpijskim bruku Mastersa, Andy je daleko ispred. Wawrinka mu parira u GS titulala ali u svemu drugom je daleko iza.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:18

japa je napisao/la:Ne moze se stavljati Wawrinka u istu recenicu sa Murrayom, kao nijedan drugi izuzev ove trojke ispred njega. Murray je jedini teniser koji je zavrsio godinu kao broj 1 u eri ove trojice to je nesvakidasnji uspjeh, jedno vrijeme je konstantno igrao GS finala uzeo dva zlata na Olimpijskim bruku Mastersa, Andy je daleko ispred. Wawrinka mu parira u GS titulala ali u svemu drugom je daleko iza.
Blizi je Stan njemu nego Andy velikoj trojci.A zavrsio je godinu tako sto je silovao svoj organizam da igra 30 turnira a Djokovic osvojio 3 GSa te godine i bio objektivno najbolji
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 20 okt 2019, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 okt 2019, 19:19

Ma kakav Wawrinka, ne može se on poredit s Endijem po uspjesnosti, nije to ni blizu

Endi ima haman 50 titula, od toga 14 masters titula, zavrsetak sezone kao broj 1, to su stvari kojima Stan nije prismrdio nikad

Da pričam da je godinama čvrsto stajao u Top 4 i s ostalom trojicom faktički predstavljao misaonu imenicu za ostale tenisere
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:20

bodi123 je napisao/la:Ma kakav Wawrinka, ne može se on poredit s Endijem po uspjesnosti, nije to ni blizu

Endi ima haman 50 titula, od toga 14 masters titula, zavrsetak sezone kao broj 1, to su stvari kojima Stan nije prismrdio nikad

Da pričam da je godinama čvrsto stajao u Top 4 i s ostalom trojicom faktički predstavljao misaonu imenicu za ostale tenisere
Da mu udvostrucis masterse idalje tek isti broj ko Rodjo,znaci ni po tome nije blizu :rol: Ni po year-endima ni po osvojenim WTFima(osim Nadala).Cak ni procenat pobjeda koji je najbeci argument osjetno nizi

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 okt 2019, 19:22

Niko i ne priča o tome da je on kvalitet ove trojice, ali da je zajedno s njima trojicom godinama bio član takozvane Big 4, to se ne može osporit vala

Stan ima jedan jedini masters u karijeri, i svega 16 titula, smijesno je poredit njegova ostvarenja s Murrayevim

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 20 okt 2019, 19:25

bodi123 je napisao/la:Ma kakav Wawrinka, ne može se on poredit s Endijem po uspjesnosti, nije to ni blizu

Dobro je rekao Bosnia... :idea:
Bliži je Wawas Andyju, nego što je Andy sa Big 3! :thumbup:

Niko ne spori da Andy ima više uspjeha, ali realno top tenis Wawrinke i top tenis Andyja, Bgm upitno je ko je jači... :hmmmmm: :kafa:

Eh sad, to što Stan nema konstantnost i što su ga povrede unakazile, svakako ima sve svoje, ali tvrditi da top Stan nije ni blizu Andyju, lupaš Bodi brate... :nene:
Zadnja izmjena: nikoneznanovic, dana/u 20 okt 2019, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:26

bodi123 je napisao/la:Niko i ne priča o tome da je on kvalitet ove trojice, ali da je zajedno s njima trojicom godinama bio član takozvane Big 4, to se ne može osporit vala

Stan ima jedan jedini masters u karijeri, i svega 16 titula, smijesno je poredit njegova ostvarenja s Murrayevim
To sto je bio bolji od ostalih ne znaci da je postojao Big 4,jednostavno to je grijeh prema ostaloj trojci.Od 08-13 je bio most izmedu velike trojke i 2nd tiera,2014 na taj most zajahao Stan to trajalo do 2017 i to je to.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 okt 2019, 19:28

Vala bas ne kontam sta nije jasno kad se kaze da je Andy bio dio big 4, pa tad im niko nista nije mogao,lil ima oko 50 titula, od toga 14 masters titula, sto dovoljno govori o njegovim uspjesima jer tad su ovi bili u naponu snage pogotovo Novak i Rafa.

Al dobro, kako god fino je imati Andya nazad

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 okt 2019, 19:28

nikoneznanovic je napisao/la:

Niko ne spori da Andy ima više uspjeha, ali realno top tenis Wawrinke i top tenis Andyja, Bgm upitno je ko je jači... :hmmmmm: :kafa:

Eh sad, to što Stan nema konstantnost i što su ga povrede unakazile, svakako ima sve svoje, ali tvrditi da top Stan nije ni blizu Andyju, lupaš Bodi brate... :nene:
Ko priča o top tenisu? Top tenis Novaka Djokovića je najbolji tenis ikad, pa jel to znači da je uspjesniji od Federera i Nadala?

Pričamo o uspjesnosti, znači brojke, titule, rekordi, uspjesi... Stan nije ni blizu Endiju ni u čem osim u broju osvojenih slemova

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:29

bodi123 je napisao/la:

Ko priča o top tenisu? Top tenis Novaka Djokovića je najbolji tenis ikad, pa jel to znači da je uspjesniji od Federera i Nadala?

Pričamo o uspjesnosti, znači brojke, titule, rekordi, uspjesi... Stan nije ni blizu Endiju ni u čem osim u broju osvojenih slemova
Nije ni Endi blizu velikoj trojci,cak stavise dalje je od njih

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 okt 2019, 19:32

Andy je bliži ovoj trojci nego svi ostali njemu. Godinama je tu bio, stalni član TOP 4, pobjeđivao ove najbolje, Stan to nije radio, tu i tamo jest ali ni blizu kao što je to Andy radio. Top nivo Andy je duže trajao od top nivoa Stana.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:36

Razmak izmedu Wawa i Murraya
0 slamova
13 mastersa
1 WTF
1 Year end
0 Olimpijskih zlata(Waw ima u dublu,Murray u singlu)
Razmak izmedu Murraya i Djokovica
13 slamova
19 mastersa
4 WTF
4 Year End
1 OI zlato u korist Murraya

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 20 okt 2019, 19:36

bodi123 je napisao/la:

Ja gledam to sa igračke strane, o uspjesima nisam ni polemisao, rekao sam titule niko i ne spori... :kafa:

Meni je čak Wawrinka i jači igrač kad je u top formi!
Andy je smarač koji prebacuje do sutra, nema tu atraktivnog tenisa puno!

Ti misliš da je Novakov top tenis najjači ikad, ja mislim da je Rafin Bgm prije povreda, čak i onda kad je uzeo Federera u njegovom dvorištu u najboljim godinama Fedexa... :kafa:

Da je bilo 50% manje tih povreda, on bi bio na bar 23 Slama već sad, tako da sa pravom tvrdim da je top tenis Rafe, najbolji ikad! :!:

P.S.

Samo da ne počnu sad one priče o načinu igre, pa Nole se fizički i više trošio od Rafe i razvlačio po terenu, pa nema tih povreda.

Rafa ima bolesna koljena od početka, zna se i koja je to bolest, da ne širim temu... :kafa:

Razmak izmedju Stana i Andyja je svakako manji, nego izmedju Andyja i Noleta, samo ćorav to ne vidi! :!:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 okt 2019, 19:40

bodi123 je napisao/la:

Ja gledam to sa igračke strane, o uspjesima nisam ni polemisao, rekao sam titule niko i ne spori... :kafa:

Meni je čak Wawrinka i jači igrač kad je u top formi!
Andy je smarač koji prebacuje do sutra, nema tu atraktivnog tenisa puno!

Ti misliš da je Novakov top tenis najjači ikad, ja mislim da je Rafin Bgm prije povreda, čak i onda kad je uzeo Federera u njegovom dvorištu u najboljim godinama Fedexa... :kafa:

Da je bilo 50% manje tih povreda, on bi bio na bar 23 Slama već sad, tako da sa pravom tvrdim da je top tenis Rafe, najbolji ikad! :!:

P.S.

Samo da ne počnu sad one priče o načinu igre, pa Nole se fizički i više trošio od Rafe i razvlačio po tetenu, pa nema tih povreda.

Rafa ima bolesna koljena od početka, zna se i koja je to bolest, da ne širim temu... :kafa:

Razmak izmedju Stana i Andyja je svakako manji, nego izmedju Andyja i Noleta, samo ćorav to ne vidi! :!:
Vidio si u mom postu da je samo u Mastersima znacajna razlika izmedu dvojice pratioca koja je idalje manje nego izmedu murraya i bilo koga od big 3

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []