Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: Chat

Post Postao/la Federer17 » 23 okt 2019, 21:02

Fantasista je napisao/la:Ovo nije islamska drzava. Ti da izlazis na dzumu u 12 a ostali da lome leđa. Kad vidim petkom ove iz elektrane što rade za dvije milje da izlaze bombu bih bacio. Joj da hoće atomska žegnut odakle
A sta mislis da ti isti koji u 12 izadju (a u 12:40 najdalje dodju) ne ostanu poslije radnog vremena tih 30-40 min da odrade, ili mozda taj dan ne ide na pauzu za dorucak/rucak?

Jak si mi ti kolega koji bi zarad 30-ak minuta sedmicno pravio problem (i kada ih ne bi naradio, a mozda uradi vise posla za 30 min nego nego za 1 h), a slomi se da se predstavis kao neko visokomoralan i tolerantan.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 23 okt 2019, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 23 okt 2019, 21:03

Fantasista je napisao/la:Ovo nije islamska drzava. Ti da izlazis na dzumu u 12 a ostali da lome leđa. Kad vidim petkom ove iz elektrane što rade za dvije milje da izlaze bombu bih bacio. Joj da hoće atomska žegnut odakle
Ja nemam nista da pravi vjernici poput ovog Federera izlaze kad treba. Samo me laznjaci nerviraju. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 23 okt 2019, 21:09

Federer17 je napisao/la:
A sta mislis da ti isti koji u 12 izadju (a u 12:40 najdalje dodju) ne ostanu poslije radnog vremena tih 30-40 min da odrade, ili mozda taj dan ne ide na pauzu za dorucak/rucak?

Jak si mi ti kolega koji bi zarad 30-ak minuta sedmicno pravio problem (i kada ih ne bi naradio, a mozda uradi vise posla za 30 min nego nego za 1 h), a slomi se da se predstavis kao neko visokomoralan i tolerantan.
Kako da ne, narade al u qrcu. Ionako ih većina u tim državnim firmama drkaju qrac a petkom u 12 se izlazi i ide kući. Vjeru neka prakticira svako u svojoj kući i u vjerskom objektu u svoje slobodno vrijeme.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 okt 2019, 21:11

Narade u privatnim, u državnim ne rade ni vako a kamoli da narade.

A 95% tih ljudi koristi džumu da se ispali s posla, a kasnije u Lovac na rakiju.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 okt 2019, 21:13

Bitno je biti Bosnjak, pa jedi i pij sta hoces, vjernik ili ateista. Nije vazno. Vazno je da budes dobri Bosnjanin - Bosnjak, kao i svi tvoji djedovi.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 okt 2019, 21:14

VolimTz je napisao/la:Bitno je biti Bosnjak, pa jedi i pij sta hoces, vjernik ili ateista. Nije vazno. Vazno je da budes dobri Bosnjanin - Bosnjak, kao i svi tvoji djedovi.
Osim ako si Izetbegović. :mrgreen:
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 okt 2019, 21:14

Kakvi ba vjernici u Bosni. Vjernici su samo kad treba nešto drugima nametnuti.
U nekoj šerijatskoj državi bi ih 99% fasovalo neku kaznu.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 23 okt 2019, 21:21

Federer17 je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Najgori postivaoci vjere su oni koji ti stalno daju do znanja da su "u vjeri"

Ja sam radio s likom koji u pola proizvodnje ode onako umazan i prljav,klekne na beton i klanja :zviz:
Uhvate ga namazi
A ti si toliko jak da nekoga tek tako ismijavas. Malo je reci kontradiktoran.

Samo sto je fazon da si meni npr. (jer sam eto neko ko se trudi biti bolji vjernik) toliko nebitan da bih te ignorisao kao da ne postojis. Malo se spustis na zemlju, skontas da su ti fazoni glupi i sve 5.
Ček, nisam siguran da li Rosicky zna, al ti sugrno znaš da i klanjač, a i mjesto za klanjanje moraju biti čisti.
Let's talk about SIX baby!

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 23 okt 2019, 21:24

.
Zadnja izmjena: Kulesza, dana/u 28 dec 2019, 06:56, ukupno mijenjano 1 put.
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 okt 2019, 21:26

Samo da napomenem da se klanjat ne moze bez posebnog kupanja ne znam kako se zove nije abdest ako si ucinio nesto peksinavo.Znaci ako izdrkas pa se klasicno istusiras ne vazi namaz.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 okt 2019, 21:29

BosniaBoston je napisao/la: Jarane i oni najreligiozniji max jednom dnevno sem ramazana :D Ti stvarno mislis da dragi Allah ne oprasta takvima,zna da nemogu vise jer moraju zaraditi za hljeb i naravno spavati.Davno se Kur’an napisao vremena se mijenjaju
Ako se ne varam, ti nisi iz Tuzle? :rol: Ovakve cirkusantske izjave sam cuo samo od jarana Tuzlaka. :mrgreen:

Svaki musliman je dnevno duzan da klanja 17 rekata farz namaza i za izostavljanje toga nema apsolutno nikakvo opravdanje. Vrijeme koje je potrebno za tih 17 rekata je 20 minuta, a dan ima 1440 minuta, sto znaci da za 'zaradjivanje hljeba' imas ravno 1420 minuta. Malo li je... :lolno:

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Ugovor izmedu nas i njih je namaz, pa ko ga ostavi postao je nevjernik." (Tirmizi, sejh Albani hadis ocijenio vjerodostojnim)

Fowl95, prasina serijatski nije necista i nema smenje da covjek u radnom odijelu obavi namaz na zemlji, ako nema prikladnije odjece i mjesta gdje ce klanjati. Neke druge stvari na covjekovoj odjeci su 'prepreka' da isti obavi namaz (izmet, mokraca itd).

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 okt 2019, 21:30

Kad su Manjejaci mogli klanjat đe čitav Tušanj piša...
Nullius in verba

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 23 okt 2019, 21:33

pocasni precjednik @ FK Formula

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 okt 2019, 21:33

Fantasista je napisao/la: Kako da ne, narade al u qrcu. Ionako ih većina u tim državnim firmama drkaju qrac a petkom u 12 se izlazi i ide kući. Vjeru neka prakticira svako u svojoj kući i u vjerskom objektu u svoje slobodno vrijeme.
Poznajes mozda 2 ili 3 slucaja, a pricas tek tako za hiljade ljudi.

Evo ja ne bih prihvatio posao na kojem ne bih imao mogucnost otici na dzumu, ili neku pauzu za namaz(e) koji bi me zahvatio na poslu za vrijeme radnog vremena (ukoliko to nije moguce obaviti na pauzi za rucak). Ubijedjen sam da bi to svaki normalan poslodavac (nebitno vjernik ili ne) dozvolio bez ikakvih problema. Tih nekoliko minuta dnevno (ako vec nije odbijeno od pauze) ili 30 min petkom je najlakse nadoknaditi.

Isto tako, kad bih imao priliku izaci u 13 h (a radno vrijeme do 15 h), sto se moze u mnogim nasim javnim ustanovama, nema tih para da bih otisao, taman mi svaki direktor to dozvolio (a on nije taj koji me placa). Razlog je sto sam placen za tih 8 sati dnevno (ili nebitno koliko vec), a jok za 6 koliko bih odradio u tom slucaju. Svaku marku zaradjenu u tom periodu kada se racunalo da sam na poslu, a ja ispijam kahve u kaficu ili lezim kod kuce, smatram haram novcem (taman to radio neko meni najblizi). Dobijes platu za 200 sati, a ti odradio 170...

I ne radi se tu o tome da sam uspio zafrkati direktora ili smo prijatelji pa mogu kako hocu, vidi te Onaj koji je takvo nesto zabranio, Kojem ces na Sudnjem danu racun poloziti za svaki fening kojeg nisi posteno zaradio.
BosniaBoston je napisao/la:Samo da napomenem da se klanjat ne moze bez posebnog kupanja ne znam kako se zove nije abdest ako si ucinio nesto peksinavo.Znaci ako izdrkas pa se klasicno istusiras ne vazi namaz.
Gusul. Sasvim normalno se okupas, to kupanje u srcu nijetis i automatski imas abdest kad zavrsis. Postoje sunneti gusula, ali je najbitnije da covjek cijelo tijelo pokvasi/opere i smatra se cistim.
Fowl95 je napisao/la: Ček, nisam siguran da li Rosicky zna, al ti sugrno znaš da i klanjač, a i mjesto za klanjanje moraju biti čisti.
Kako se kaze u hadisu: "Zemlja mi je ucinjena mesdzidom i cistom.", znaci da covjek moze klanjati bilo gdje vani, a ista stvar za prostorije u kuci, zgradi i sl. Prljava odjeca (od krecenja npr.) se uopste ne smatra necistom u serijatu, kao ni tijelo od nekog fizickog posla, naprimjer. Naravno da je bolje da covjek ima cistu odjecu, ali se bez ikakvih problema moze klanjati i u tome.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 okt 2019, 21:33

Heller je napisao/la:Kad su Manjejaci mogli klanjat đe čitav Tušanj piša...
A taman mi postade gotivan otkad se vrati na stari akaunt :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 okt 2019, 21:34

BosniaBoston je napisao/la:
Heller je napisao/la:Kad su Manjejaci mogli klanjat đe čitav Tušanj piša...
A taman mi postade gotivan otkad se vrati na stari akaunt :mrgreen:
Pa nisam ja kriv što su ljudi klanjali đe se piša zadnjih 20 godina.
Nullius in verba

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 okt 2019, 21:41

Sarrifufna je napisao/la:halal malboro :mrgreen:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9205410383
Ovo je validno isto kao kad na spottedu objave sliku, a treba rekla drugarici da je slika i napise: "Svaka informacija o ovoj ljepotici je dobro dosla." :mrgreen:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 23 okt 2019, 21:42

Uzivanje je citati Ghurabu i Federera. Vidi se da su ljudi bas u tome i da se razumiju. Ali takvih je 1% vjernika ovdje.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 23 okt 2019, 21:45

Ghuraba je napisao/la:
Sarrifufna je napisao/la:halal malboro :mrgreen:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9205410383
Ovo je validno isto kao kad na spottedu objave sliku, a treba rekla drugarici da je slika i napise: "Svaka informacija o ovoj ljepotici je dobro dosla." :mrgreen:
10 linkova ili se nije dogodilo :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 23 okt 2019, 21:59

Federer17 je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la: Ček, nisam siguran da li Rosicky zna, al ti sugrno znaš da i klanjač, a i mjesto za klanjanje moraju biti čisti.
Kako se kaze u hadisu: "Zemlja mi je ucinjena mesdzidom i cistom.", znaci da covjek moze klanjati bilo gdje vani, a ista stvar za prostorije u kuci, zgradi i sl. Prljava odjeca (od krecenja npr.) se uopste ne smatra necistom u serijatu, kao ni tijelo od nekog fizickog posla, naprimjer. Naravno da je bolje da covjek ima cistu odjecu, ali se bez ikakvih problema moze klanjati i u tome.
Al idalje ako klanja na betonu bez ikakve postave, nema smisla.
Let's talk about SIX baby!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Poligon10 i 41 gost.