Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Fantasista
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Fantasista » 23 okt 2019, 22:00

Justin je napisao/la:Uzivanje je citati Ghurabu i Federera. Vidi se da su ljudi bas u tome i da se razumiju. Ali takvih je 1% vjernika ovdje.
Vjernici su u džamiji, zar na ovakvom forumu hodže da očekuješ?

Fedex, ako se dobro uhljebiš onda je sve to moguće. Ali teško kod privatnika koji te koristi svaku minutu kao magarca.

Radio sam sa momcima koji su pokušavali da poste tokom radnog vremena i nije dobro završilo. Vjerujte da sam ginuo i za sebe i za njih. Meni bude žao, gledao sam što manje posla da odrade da im bude lakše podnijeti težak posao 12 sati dnevno. Jedan pade, hitna ga ispod paleta izvlačila. Ovog jednog sa kamiona nas trojica skidali, napolju upeklo on žedan i okrenulo mu se sve.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 okt 2019, 22:13

Anti antifa !

Ljubi adžo tolerantne dečkiće sa maHramama crvenim. :*
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 23 okt 2019, 22:28

Poljubi nam tursku čunu

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 okt 2019, 22:34

Fantasista je napisao/la:
Radio sam sa momcima koji su pokušavali da poste tokom radnog vremena i nije dobro završilo. Vjerujte da sam ginuo i za sebe i za njih. Meni bude žao, gledao sam što manje posla da odrade da im bude lakše podnijeti težak posao 12 sati dnevno. Jedan pade, hitna ga ispod paleta izvlačila. Ovog jednog sa kamiona nas trojica skidali, napolju upeklo on žedan i okrenulo mu se sve.
dobro to su neobrazovane budale pogotovo što se može napostiti, ima i nena na tabletama za šećer i pritisak , na inzulinu koje sve to batale da bi postile pa poslije posta u bolnici završe, to su debilne stvari na koje IZ treba reagovati da ne umiru ljudi bezze ali po pravilu im puca ****...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2019, 22:36

Menproma treba poslati u dzehenem jer nam daje da jedemo hranu za macke.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 okt 2019, 22:38

Ma svak ima pravo da radi od sebe šta hoće i da se drži čega želi, ukoliko poštuje pravila grupe s kojom je u nekoj obavezi. Ako ne šteti nečijem životu, zdravlju ili poslu nek vala pada u nesvijest koliko hoće.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 23 okt 2019, 22:41

rijetkost je ovdje da se može išta vjerski praktikovat ,mozda bhtelecom epbih i pošte
Znam da naši uživaju veća prava u tom smislu u Hr i Slo
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2019, 22:42

Fowl95 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Najgori postivaoci vjere su oni koji ti stalno daju do znanja da su "u vjeri"

Ja sam radio s likom koji u pola proizvodnje ode onako umazan i prljav,klekne na beton i klanja :zviz:
Uhvate ga namazi
A ti si toliko jak da nekoga tek tako ismijavas. Malo je reci kontradiktoran.

Samo sto je fazon da si meni npr. (jer sam eto neko ko se trudi biti bolji vjernik) toliko nebitan da bih te ignorisao kao da ne postojis. Malo se spustis na zemlju, skontas da su ti fazoni glupi i sve 5.
Ček, nisam siguran da li Rosicky zna, al ti sugrno znaš da i klanjač, a i mjesto za klanjanje moraju biti čisti.
Znam zbog toga sam to i rekao samo sto je frajko mislio da ismijavam klanjanje a ne njegovo non stop prezentiranje sebe kao ogromnog vjernika a ovdje radi neke stvari koje ja kao katolik znam da nisu ispravne.
Pa budi ti vjernik,bolji ko sto kazes ali nemoj mene trovat svakodnevno sa tim i barem praktikuj je ispravno a ne po nekom pravilu"u nasoj dzamiji ovako".

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 okt 2019, 22:47

Fantasista je napisao/la:Poljubi nam tursku čunu
Bujrum adresu ostavi brate moj. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 23 okt 2019, 22:48

VolimTz je napisao/la:
tako je, sirite ljubav vazelinom, a ne dinom :ljepota: :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 okt 2019, 22:53

Sarrifufna je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
tako je, sirite ljubav vazelinom, a ne dinom :ljepota: :mrgreen:
Kakva ljubav. Taman smo komsije, ne moramo daleko. Ko '42 da bude. :opaopa:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 okt 2019, 22:56

Rosicky je napisao/la: Znam zbog toga sam to i rekao samo sto je frajko mislio da ismijavam klanjanje a ne njegovo non stop prezentiranje sebe kao ogromnog vjernika a ovdje radi neke stvari koje ja kao katolik znam da nisu ispravne.
Pa budi ti vjernik,bolji ko sto kazes ali nemoj mene trovat svakodnevno sa tim i barem praktikuj je ispravno a ne po nekom pravilu"u nasoj dzamiji ovako".
'Uhvate ga namazi' je itekako dovoljan razlog da smatram da se ismijavas.

Ne opravdavam ja tog lika, ne znam ni sta radi ni koji vrag. Jedino sto vidim da ti nesto osudjujes, a ustvari blage veze nemas o propisima u islamu. To u vezi klanjanja na betonu, zemlji, potpuno pogresno mislite/tvrdite Fowl95 i ti, ali nejse.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2019, 23:00

Federer17 je napisao/la:
Rosicky je napisao/la: Znam zbog toga sam to i rekao samo sto je frajko mislio da ismijavam klanjanje a ne njegovo non stop prezentiranje sebe kao ogromnog vjernika a ovdje radi neke stvari koje ja kao katolik znam da nisu ispravne.
'Uhvate ga namazi' je itekako dovoljan razlog da smatram da se ismijavas.

Ne opravdavam ja tog lika, ne znam ni sta radi ni koji vrag. Jedino sto vidim da ti nesto osudjujes, a ustvari blage veze nemas o propisima u islamu. To u vezi klanjanja na betonu, zemlji, potpuno pogresno mislite/tvrdite Fowl95 i ti, ali nejse.
Možda je ispalo uvredljivo al nisam siguran kako se ispravno izraziti kad te uhvate ti vremenski periodi tijekom posla (radili 12h) i zbog toga se izvinjavam.
Za ovo drugo ne znam jer nisam te vjeroispovijesti tj. ono sto sam čuo jer imam kontakt svakodnevni sa vjernicima oni kazu da je ko sto sam naveo.Tu ne znam zašto bi samo tvoja suprotna tvrdnja bila relevantna al otvoren sam za priznavanje pogreske :D

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 23 okt 2019, 23:01

helem nejse
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 23 okt 2019, 23:06

Rozicki, svoju laznu profinjenost i empatiju prosipaj negdje drugo, gorit ces u dzehenemskoj vatri, a po celu ce ti kapat vrela krmeca mast :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 okt 2019, 23:08

Rosicky je napisao/la: Možda je ispalo uvredljivo al nisam siguran kako se ispravno izraziti kad te uhvate ti vremenski periodi tijekom posla (radili 12h) i zbog toga se izvinjavam.
Za ovo drugo ne znam jer nisam te vjeroispovijesti tj. ono sto sam čuo jer imam kontakt svakodnevni sa vjernicima oni kazu da je ko sto sam naveo.Tu ne znam zašto bi samo tvoja suprotna tvrdnja bila relevantna al otvoren sam za priznavanje pogreske :D
Halali onda, mislio sam da si musliman i da znas kako to hoda.

Svako ko je islamski 'ucen' bi trebao isto ovo reci, ali sve je moguce. Procitaj u spoileru ako hoces malo opsirnije o tome.
Napomenut ćemo da je namaz ispravan bilo gdje da se obavi, što je jedan od znakova Allahove milosti prema nama koju potvrđuje predanje od Allahovog Poslanika, Allah mu mir i spas darovao: “Cijela zemlja mi je učinjena čistom i mjestom za obavljanje namaza, pa koga god od moga ummeta zatekne namasko vrijeme na nekom mjestu, neka tu i obavi namaz.” (Buharija, 328., Muslim, 521.)

Uvjeti vezani za mjesto u kojem se obavlja namaz

Islam uvjetuje da se namaz obavi na čistom mjestu, bila to zemlja ili nešto drugo. Uzvišeni je objavio: „Ibrahimu i Ismailu smo naredili: “Hram Moj očistite za one koji ga budu obilazili, koji budu tu boravili i koji budu molitvu obavljali.” (El-Bekare, 125)

Polazišna osnova šerijatskog tretiranja stvari jeste da su sve stvari u osnovi čiste, a da je nečistoća samo trenutačno i prolazno stanje. Zbog toga, ako ne primjećujemo i nemamo znanja o nečistoći mjesta na kojem želimo klanjati, smatrat ćemo ga šerijatski čistim. Nije preporučeno da se namaz striktno obavlja na određenoj sedžadi ili nekoj prostirci.

U vezi mjesta na kojem se obavlja namaz potrebno je obratiti pažnju na sljedeće:

Da klanjač odabirom mjesta za obavljanje namaza ne pričinjava ljudima nelagodu, smetnju ili štetu, kao da klanja na prolazu, hodniku ili na mjestu u kojem se ne smije zadržavati što bi izazvalo gužvu i ometanje ljudi, a Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, zabranjuje ometanje drugih i nanošenje štete, pa je rekao: “Šteta se otklanja i nije je dopušteno nekome činiti.” (Ibn Madže, 2340., Ahmed, 2865.)
Da na mjestu obavljanja namaza ne bude nečega što će ometati i odvlačiti pažnju klanjača, npr: slike, muzika, glasan govor itd.
Da se namaz ne obavlja na mjestu u kojem taj časni ibadet može biti predmetom ismijavanja i izrugivanja, kao da se klanja u blizini pijanica, mrzitelja vjere i tome slično. Allah Svevišnji je zabranio muslimanima da hule nevjernička božanstva kako ovi ne bi iz neznanja i nepravedno hulili i vrijeđali Allaha Uzvišenog, On je objavio: „Ne grdite one kojima se oni, pored Allaha, klanjaju, da ne bi i oni nepravedno i ne misleći šta govore Allaha grdili. (El-En’am, 108)
Da se namaz ne klanja na mjestu ili u prostoriji koja je namjenski uređena ili podignuta s ciljem činjenja grijeha i razvrata, kao što su diskoteke, noćni klubovi i njima slično. Na takvim mjestima je pokuđeno obavljati namaz.

Hfz. mr. Semir Imamović

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 23 okt 2019, 23:09

Ako se ne pokaje na vrijeme :kafa: ,ne moze rec nisam znao da je ovo ispravan put , kad je mogao vidjeti od nas :kava:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 okt 2019, 23:24

Tuzlaspiegel.ba. :urnebes:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 okt 2019, 23:29

Frajer nije musliman i nema veze o islamu, a osudjuje covjeka koji u radnom odijelu obavlja namaz na betonu. Jos nastupa na nacin kao da je sva pamet svijeta koncentrisana u njegovoj glavi... :crazy: :wtf: :facepalm:

Kralju, okani se pisanja o stvarima za koje si i sam rekao da su ti totalna nepoznanica.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2019, 23:37

Pa o tome ti i govorim.
NIgdje više različitih tumačenja vjere nego u Islamu.
Cijeli život živim i radim okružen ljudima te vjeroispovijesti o cijim obicajima i nacinima prakticiranja vjere slusam i gledam pa opet ne možeš znati šta je ispravno :D
A npr samnom su radila dva momka koja su išla za hodže sto se kaže pa opet dva razl. Svijeta sto se tiče tumačenja vjerskih ajmo reći pravila.
Primjer je to klanjanje ako si prljav okružen radnim strojevima bukom itd.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 3 gosta.