Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Jel igro Musa?
Bukvalno prva vijest kad otvoris ss.ba.Profesor je napisao/la:Jel igro Musa?
Nije igrao.
Trener kloc teski. Petorka mu po 40min igra. Temple i Nwaba 17+13min i zajedno 5pts. Musi da je dao 8min, dao bi 5pts. Samo mi nemojte onih prica, ne igra odbranu. Eto ova dva igraju, utrpase im 130koseva.
Nimalo lahka situacija za Musu. Kad vidis koliko vremena ce provoditi glavni igraci, a on nije ni druga opcija, sve je jasno. Kada bi ga uveo tih 10-ak minuta, pitanje je da li bi imao jedan sut, s obzirom da se sve vrti oko Irvinga, LeVerta. Bojim se da bi i to vrijeme bio bez ikakvog posebnog ucinka (osim mozda ispadanja u odbrani
), sto bi se moglo odraziti na padanje samopouzdanja. Ostaje garbage time, iako su Netsi poprilicno kvalitetna ekipa da ce tako cesto gubiti utakmice nakon 3/4.
S druge strane, ne moze covjeku da ne bude zao kada vidi ko sve dobija priliku u drugim ekipama, a Musa je od mnogih vec sad kvalitetniji. Iako sam ja ubijedjen da bi on i trenutno, sasvim legitimno, trebao imati svojih 15 min.
S druge strane, ne moze covjeku da ne bude zao kada vidi ko sve dobija priliku u drugim ekipama, a Musa je od mnogih vec sad kvalitetniji. Iako sam ja ubijedjen da bi on i trenutno, sasvim legitimno, trebao imati svojih 15 min.
Musa je bez sumnje ofanzivno kvalitetniji od svoje konkurencije (Temple i Nwaba), ali je itekako upitno da li bi mogao uzeti vise od 2-3 suta za tih 10-ak minuta, koliko bi dobio mijenjajuci jednog od njih. Glavni problem je sto Kyrie i pogotovo Dinwiddie ne vaze za playmakere kojima je prva zamisao da razigraju ekipu. Ovaj drugi je izrazito sebican kosarkas, za 20 minuta igre ce uzeti 15 suteva, a Musa bi svakako provodio svoje minute s njim na parketu.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Bitno je da igra, nebitno koliko šuteva će uzeti.Ghuraba je napisao/la:Musa je bez sumnje ofanzivno kvalitetniji od svoje konkurencije (Temple i Nwaba), ali je itekako upitno da li bi mogao uzeti vise od 2-3 suta za tih 10-ak minuta, koliko bi dobio mijenjajuci jednog od njih. Glavni problem je sto Kyrie i pogotovo Dinwiddie ne vaze za playmakere kojima je prva zamisao da razigraju ekipu. Ovaj drugi je izrazito sebican kosarkas, za 20 minuta igre ce uzeti 15 suteva, a Musa bi svakako provodio svoje minute s njim na parketu.
Ali ja sam ubijeđen da on uskoro dobiva minute u rotaciji.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
To definitivno, ali da se ljudi ne iznenade kad vide da je igrao 10 minuta, uzeo 3 suta i ni jedan nije pogodio. Tek onda ce poceti drvlje i kamenje po njemu, a to apsolutno nista ne znaci. On ce na parket uci pod pritiskom i tad se fula i ono sto se obicno pogodi, ali ja se nadam da ce Musino samopouzdanje i tad doci do izrazaja. Uglavnom, i ja ga aBd uskoro ocekujem na parketu.Tracy3McGrady je napisao/la: Bitno je da igra, nebitno koliko šuteva će uzeti.
Ali ja sam ubijeđen da on uskoro dobiva minute u rotaciji.
Brooklyn Nets sign Luwawu-Cabarrot on a two-way contract
Polako, prva utakmica, trener je jednostavno forsiro da se otvori sezona pobjedom, sve ce se to izbalansirati u sljedecih par utakmica, musi samo hladna glava i da opravda svoj ulazak u igru i imat ce svoje mjesto u rotaciji.
Jel se to opet vraca u Cedevitu od strane pojedinaca?
Koliko se brinete, neznam jel mu rodjena mati se brine vise za svog sina.
@igrajlopte 🐦
Neko prati sport i ima potpuno pravo da iznese svoje misljenje, pretpostavke, u vezi toga da li bi mogao zaigrati ili ne. Iz kojeg onda razloga postoji ovaj forum?ReX je napisao/la:Jel se to opet vraca u Cedevitu od strane pojedinaca?Koliko se brinete, neznam jel mu rodjena mati se brine vise za svog sina.
Kakve to veze ima sa 'brigom', cemu sarkazam?
Veceras su protiv Knicksa kuci vjerujem da ce forsirat da pobjede.Mozda ako naprave neku razliku udje
-
mirzateletovicc
- Kontakt:
Eselamu alejkum.
Zasto ne mogu na stranici firstrow umaketi reklame i da gledam utakmice kao sto sam prije gledo.
Kad hocu da zatvorim reklamu opet s isto od začetka,
Zasto ne mogu na stranici firstrow umaketi reklame i da gledam utakmice kao sto sam prije gledo.
- Illmatic09
- Kontakt:
Probaj ovaj link, mislim da je bolji.mirzateletovicc je napisao/la:Eselamu alejkum.
https://xxcccc.net/broccoklyn-nets-live-stream/
Dzanko ponovo 0 minuta. Sta dalje? Cekati minute ili pakovati kesu?
Situacija mu nije baš bajna. Šansu će teško dobiti ove sezone a šta tek reći za sljedeću kada se Durant vrati.
Ipak, jedna povreda konkurenata sve može promijeniti iz temelja.
Sve u svemu pisaj ga kad ti je glavna nada da se suigrač povrijedi.
Odradi ga preran odlazak žestoko
Jedina svjetla tacka je napredak u fizičkom smislu
Ipak, jedna povreda konkurenata sve može promijeniti iz temelja.
Sve u svemu pisaj ga kad ti je glavna nada da se suigrač povrijedi.
Odradi ga preran odlazak žestoko
Jedina svjetla tacka je napredak u fizičkom smislu
Brooklyn je ekipa koju ce malo ekipa pobijediti vec nakon 3/4 ali je takodjer malo ekipa koje oni isto tako mogu pobijediti i to je svojevrsni peh za Musu. U pocetku za njega je šansa garbage time a onda kada dobije potrebno samopouzdanje onda dolaze i minute tokom cijele utakmice. Ekipa koja ima Kyria u ekipi i ekipa koja ce naredne sezone biti legitimni contender za titulu tesko da ce sebi dozvoliti da bude kanta za nabijanje a to je koliko god to paradoksalno zvucalo loše za Musu.
???cavendish je napisao/la:Brooklyn je ekipa koju ce malo ekipa pobijediti vec nakon 3/4 ali je takodjer malo ekipa koje oni isto tako mogu pobijediti i to je svojevrsni peh za Musu. U pocetku za njega je šansa garbage time a onda kada dobije potrebno samopouzdanje onda dolaze i minute tokom cijele utakmice. Ekipa koja ima Kyria u ekipi i ekipa koja ce naredne sezone biti legitimni contender za titulu tesko da ce sebi dozvoliti da bude kanta za nabijanje a to je koliko god to paradoksalno zvucalo loše za Musu.
trener je fino rekao da ce rotirati 10 igraca u mecu, i to radi u ove dvije utakmice. musa i pinson su 11-12 igraci. i tu se prica zavrsava. na musu racuna ko na lanjski snijeg. ispred njega su u igri nwaba sa 27 godina i temple sa 33 godine. o cemu pricamo? ko fol draft, igrac za buducnost, 2 godine treba da sjedi na klupi. nije se rodio onaj koji je napredovao sjedenjem na klupi. netsi su divljaneri koji mjenjaju 70% rostera svake sezone. doveli su pregrst starohana. pogledaj im istoriju drafta i vidjeces da zadnjih nekoliko godina niko nije uspio (jedino sanse daju draftovanim centrima: lopez, plumlee i allen), a ostalo sve sto su uzeli bez ozbiljne sanse je otislo dalje: favors, connaughton, jefferson. ljudi nemaju viziju, niti planove za draftovan igrace. uopste ne ganjaju draft. zadnji put su draft zaganjali 2010 kad su birali treci pick. poslije toga nista ispod 22. toliko o posvecenosti i planovima za mlade. njima da je doncic dopao kojim slucajem prosle godine, bio bi klupiran a ove sezone bi bio u rotaciji 10min. sad u ekipi imaju solera gdje se sva igra svodi okolo do mene, level pro izivljavanje.
Ljudi su prije 3-4 godina brisali pod tabele, onaj trade sa bostonom ih je unistio, svi su mislili da ce im trebati makar 10 godina da se oporave jer nisu imali pickove a razmontirali su ekipu, a oni su onda u zadnjih par godina napravili sjajan posao i sada imaju jedan od najperspektivnijih timova. Sva su ocekivanja premasili, tako da ne znam kako mozes doci na ideju da kazes da nemaju viziju.hz1987 je napisao/la:???cavendish je napisao/la:Brooklyn je ekipa koju ce malo ekipa pobijediti vec nakon 3/4 ali je takodjer malo ekipa koje oni isto tako mogu pobijediti i to je svojevrsni peh za Musu. U pocetku za njega je šansa garbage time a onda kada dobije potrebno samopouzdanje onda dolaze i minute tokom cijele utakmice. Ekipa koja ima Kyria u ekipi i ekipa koja ce naredne sezone biti legitimni contender za titulu tesko da ce sebi dozvoliti da bude kanta za nabijanje a to je koliko god to paradoksalno zvucalo loše za Musu.
trener je fino rekao da ce rotirati 10 igraca u mecu, i to radi u ove dvije utakmice. musa i pinson su 11-12 igraci. i tu se prica zavrsava. na musu racuna ko na lanjski snijeg. ispred njega su u igri nwaba sa 27 godina i temple sa 33 godine. o cemu pricamo? ko fol draft, igrac za buducnost, 2 godine treba da sjedi na klupi. nije se rodio onaj koji je napredovao sjedenjem na klupi. netsi su divljaneri koji mjenjaju 70% rostera svake sezone. doveli su pregrst starohana. pogledaj im istoriju drafta i vidjeces da zadnjih nekoliko godina niko nije uspio (jedino sanse daju draftovanim centrima: lopez, plumlee i allen), a ostalo sve sto su uzeli bez ozbiljne sanse je otislo dalje: favors, connaughton, jefferson. ljudi nemaju viziju, niti planove za draftovan igrace. uopste ne ganjaju draft. zadnji put su draft zaganjali 2010 kad su birali treci pick. poslije toga nista ispod 22. toliko o posvecenosti i planovima za mlade. njima da je doncic dopao kojim slucajem prosle godine, bio bi klupiran a ove sezone bi bio u rotaciji 10min. sad u ekipi imaju solera gdje se sva igra svodi okolo do mene, level pro izivljavanje.
Nema izuzev Muse nijedan pick da nije dobro iskoristen, a da je ista valjao. Mislim, spominjes neke igrace koji nemaju veze sa trenutnim vodstvom ove fransize, nigdje veze.
Realnost je da za Musu u njihovim ocima ima jos vremena i nije im trenutno prioritet, sigurno je da ce vec ove godine probati ici daleko. Njemu nema minuta izuzev da neko od njegovih konkurenata bas upadne u bunar sa kvalitetom igre ili se povrijedi. Garbage time nije nikakvo mjerilo, u tih 7-8 minuta se ne igra ozbiljna kosarka. To je isto kad bi rekli da je trebao dobiti mjesto u rotaciji jer je odigrao bolje predsezonu od nekih igraca. Ali eto, ipak nije.
Brooklyn je generalno dobra ekipa za mlade igrace, ali oni iz nekog razloga u Musi ocigledno ne vide toliki potencijal odnosno smatraju da jos nije spreman. A opet, nema tima koji nece gurnuti mladog igraca u vatru ako misli da im moze pomoci da pobijedi. Zakljucak je da po njima Musa jos nije dovoljno dobar za rotacije. To je realnost i zato bih volio da ide negdje gdje ce dobiti prostor, bojim se da ce to u Netsima ipak biti premalo i prekasno. Ali ko zna, to se promijeni preko noci..
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.