Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2019, 13:09

ASD je napisao/la: Ma ne mislim bukvalno na Džihad nego na medijske prozivke uglavnom vehabija.

Kod nas da se desi da se zatvori Džamija iz tih razloga, možda bi i rat izbio. Zato mi jesmo BiH, a oni Austrija.
Medijskih prozivki na svakom koraku, u svakoj drzavi, iz razlicitih razloga.

Nema ni potrebe da se zatvara dzamija u zemlji gdje su muslimani vecina, barem deklarativno. Oni su svakako krscanska zemlja i nista drugo od (ogromnog broja) takvih ne mozes ocekivati.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 okt 2019, 13:17

Naravno da ima potrebe, ukoliko postoje dobri razlozi.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2019, 13:22

ASD je napisao/la:Naravno da ima potrebe, ukoliko postoje dobri razlozi.
Za vas ateiste najidealnije bi bilo kada bi se mi vjernici poslali na goli otok, ali hvala Allahu pa mozete samo sanjati. ;)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 okt 2019, 13:33

Federer17 je napisao/la:
Za vas ateiste najidealnije bi bilo kada bi se mi vjernici poslali na goli otok, ali hvala Allahu pa mozete samo sanjati. ;)
Najidealnije bi bilo kad bi se naši zakoni napravili u skladu s evropskim i kada bi ih narod poštovao.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 okt 2019, 14:05

jasmin10 je napisao/la:Znaci Aldi uzimam odmah po dolasku sutra aBd. Imam u Minhenu presjedanje nekih 2 sata. Ima li gdje u blizini autobuske uzet karticu ?
Drago mi je da si otišao iz ove usrane države. Sve najbolje ti želim i čuvaj se.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 okt 2019, 14:06

Federer17 je napisao/la:
Najidealnije bi bilo kad bi vi vašu vjeru praktikovali u svoja 4 zida i kad ne bi drugima govorili kako da žive i šta smiju a šta ne. A da ne pričam koliko mržnje imate prema drugačijim od sebe.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 okt 2019, 14:50

Uvijek me je zanimalo zasto se vjernici toliko uvrijede kad neko opsuje Boga. Neki su cak toliko radikalni da bi se odma udarali.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 24 okt 2019, 15:03

Epidaurus je napisao/la:Uvijek me je zanimalo zasto se vjernici toliko uvrijede kad neko opsuje Boga. Neki su cak toliko radikalni da bi se odma udarali.
I mene je uvijek zanimalo zašto ateisti psuju Boga, ako već ne vjeruju da isti postoji. Nikada to nisam shvatao.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 okt 2019, 15:33

Finn je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Uvijek me je zanimalo zasto se vjernici toliko uvrijede kad neko opsuje Boga. Neki su cak toliko radikalni da bi se odma udarali.
I mene je uvijek zanimalo zašto ateisti psuju Boga, ako već ne vjeruju da isti postoji. Nikada to nisam shvatao.
Zato što je lična stvar pojedinca šta će psovati.
Ako psuješ Harry Pottera, ne mora značiti da isti postoji.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 okt 2019, 15:56

Finn je napisao/la:
Jer mi je na ruku.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 okt 2019, 16:11

Fantasista je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
Najidealnije bi bilo kad bi vi vašu vjeru praktikovali u svoja 4 zida i kad ne bi drugima govorili kako da žive i šta smiju a šta ne. A da ne pričam koliko mržnje imate prema drugačijim od sebe.
:thumbup: :thumbup:
naprijed rejal

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 okt 2019, 17:34

Fantasista je napisao/la: Najidealnije bi bilo kad bi vi vašu vjeru praktikovali u svoja 4 zida i kad ne bi drugima govorili kako da žive i šta smiju a šta ne. A da ne pričam koliko mržnje imate prema drugačijim od sebe.
Gdje to ja praktikujem islam osim u svoja 4 zida, ili u dzamijama? Nekad ti nesto govorio kako trebas zivjeti i slicno?

Ne znam sta vi umisljate i dajete sebi za pravo da odredjujete kako ce neko nesto raditi. Ako si okruzen vjernicima koji ti nesto namecu (ne kazem da takvih nema, ali ih je sigurno mali broj), onda se brate udalji iz njihovog drustva, kao sto bi se udaljio iz drustva bilo koga ko ti u necemu ne odgovara.

Vi mozete javno piti, pusiti, drogirati se, raditi milione nemoralnih stvari, ali je problem vjernik koji nista od toga ne radi? Problem je sto uopste postoji. A, davno je proslo vrijeme komunizma kada se vjera nije smjela javno ispoljavati, i insallah nikad se vise nece vratiti. Mozete se zavuci u rupe i rezati od muke.

Rekao je Allah Uzviseni:
"Mrznja izbija iz usta njihovih, dok je ono sto kriju grudi njihove jos gore."

P.S. Nisam uopste mislio bilo sta vise pisati, ali izgleda da je bilo nemoguce. Sto se mene tice, tema zatvorena. Gori ja sto se palim na gluposti.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 okt 2019, 17:49

Pijem pivo i kaže mi komšija što piješ za Ramazan? Ima ih koji govore jel te sramota što piješ? Šta ćeš ti u kladionici? Što ne klanjaš dženazu? Jedan mi je lik rekao nisam vidio da si digao ruke kad je hodža rekao El Fatiha hahahahahah

Ah, upoznao sam jednog bošnjaka, neću ga nazvat muslimanom jer vi ne dozvoljavate, i smeta mu razglas sa džamije. Blizu mu kuća i ujutro se lik budi rano, jbg nije ni to u redu.

Ja sve što radim za to ću da odgovaram. Ti pazi sebe i radi kako ti misliš da treba i vodi svoj život. Narod jede svoj hljeb a tuđu brigu vodi.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 okt 2019, 18:06

Možemo mi svi kolektivno otići vani, ali ćemo opet preko foruma svaku raspravu završiti sa SDA i vjerom :lol:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 okt 2019, 18:08

kraljttbvb je napisao/la:Možemo mi svi kolektivno otići vani, ali ćemo opet preko foruma svaku raspravu završiti sa SDA i vjerom :lol:
A budimo realni kako i necemo. Stvari koje su nas otjerali iz drzave su iste te koje si sad nabrojao, a ne odlazimo svi jer to zelimo, jer vec to moramo.
naprijed rejal

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 24 okt 2019, 18:25

povezao sam dzamije i crkve i sve ostale bogomolje, s tim da se izgrade i zjape prazne. Dok 700 djece ne moće i nema gdje ići u vrtić. 10 bogomolja na jedan vrtić.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 okt 2019, 18:33

edoox je napisao/la:povezao sam dzamije i crkve i sve ostale bogomolje, s tim da se izgrade i zjape prazne. Dok 700 djece ne moće i nema gdje ići u vrtić. 10 bogomolja na jedan vrtić.
Hajde njihove pare, pošteno su ih naprosili i izvarali ljude.
Nullius in verba

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 24 okt 2019, 18:39

edoox je napisao/la:povezao sam dzamije i crkve i sve ostale bogomolje, s tim da se izgrade i zjape prazne. Dok 700 djece ne moće i nema gdje ići u vrtić. 10 bogomolja na jedan vrtić.
A jesul to dzamije i crkve krive sto nema vrtica?
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 okt 2019, 18:41

YNWA je napisao/la:
A jesul to dzamije i crkve krive sto nema vrtica?
Samo oni što zalaze u njih.
Nullius in verba

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 okt 2019, 18:46

kraljttbvb je napisao/la:
ASD je napisao/la:Ti si onaj klasični glupi bauštelac koji misli da je neki faktor i da je sposoban.
Ne moras odmah covjeka vrijedjati ;)

Inace meni je sa ove liste zanimljiva Malta, drzava iz koje je 24% ljudi otislo, a ovdje za istu tu Maltu prije 2-3 stranice zakljucise da je obecana zemlja :think: :hmmmmm:
Ljudi su otisli jer su u EU, gdje mogu dosta vise zaraditi negu u Malti. E sad njima fali radnika pa onda dolazi ljudi iz zemalja tipa Srbija, Makedonija. Isto kao sto je jako puno Poljaka otislo npr u Njemacku ili Englesku.
Ja sam radio za jednu veliku americku firmu, prave djelove za avione. Radio sam jedan projekt sa Austrijancima i Poljacima, vecinom masinski inzinjeri. Inznjeri iz Austrije imali godisnju platu oko 70K eura a ovi iz Poljske 20K. Tako da ih dosta ode van, jer mugu da zarade vise para radeci neki obican posao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, lol89 i 13 gostiju.