Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 okt 2019, 12:36

Ma sve je to u redu, ne računati na nekoga jer nije dovoljno dobar. Ali šta meni smeta, je činjenica da uopšte nije bio loš u preseason, hvalio ga coach lično, trudio se da dobije šansu i na kraju šta se dešava? U dvije godine on nije bukvalno dobio šansu ni 5 minuta Da pokaže može li se na njega računati. Mislim fakat nije der prema njemu. Evo ovaj Bonga dobija minute, a svi znamo ko je Musa za njega jbg. Nadam se da samo neće početi opet u G-league da ga šalju, to bi baš bio znak za traženje trejda. MUSA bi u warriorsima imao 20 minuta bgm
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 okt 2019, 12:48

trener preferira nwabu i templea zbog odbrane, dzanan je sigurno bolji od njih ofanzivno

ako kenny bude smatrao da mu trebaju poeni s klupe, dzanan ce dobit priliku (sam trener je rekao da im dzanan moze pomoc ofanzivno), medjutim, trenutno ne smatra da im je potrebna ofanzivna pomoc, al to se moze promijenit, preduga je sezona, a bice i povreda, odmaranja igraca itd, sve su to situacije koje ce dzananu omogucit da dobije priliku

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 26 okt 2019, 13:23

Hajde vidicemo pred nama je,mada nisam nesto siguran da ce ista biti od toga.Musa bi vec trebao razmisljati o nekom trade.
Dan tmuran ja mahmuran

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 okt 2019, 13:29

Tracy3McGrady je napisao/la:Ma sve je to u redu, ne računati na nekoga jer nije dovoljno dobar. Ali šta meni smeta, je činjenica da uopšte nije bio loš u preseason, hvalio ga coach lično, trudio se da dobije šansu i na kraju šta se dešava? U dvije godine on nije bukvalno dobio šansu ni 5 minuta Da pokaže može li se na njega računati. Mislim fakat nije der prema njemu. Evo ovaj Bonga dobija minute, a svi znamo ko je Musa za njega jbg. Nadam se da samo neće početi opet u G-league da ga šalju, to bi baš bio znak za traženje trejda. MUSA bi u warriorsima imao 20 minuta bgm
Caboclo u MEM prosle godine ozbiljne minute dobijao,a frajer u G-League nije dobro igrao nikako i to 3 godine zaredom.Stvarno nesreca da se Musa nalazi u jednoj od 5 ekipa NBA gdje ne moze dobiti minute
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 okt 2019, 17:04

Koja panika ovdje jer Musa nije dobio ni minutu u prve dvije utakmice.Odmah otpisan.

Neki i dalje ne razumiju kako funkcionira NBA.

Najjači ovaj lik što je rekao da Netsi nemaju viziju.Franšiza koja ponajbolji posao u ligi radi zadnjih godina nema viziju :urnebes:
Tracy3McGrady je napisao/la:Evo ovaj Bonga dobija minute, a svi znamo ko je Musa za njega jbg. Nadam se da samo neće početi opet u G-league da ga šalju, to bi baš bio znak za traženje trejda. MUSA bi u warriorsima imao 20 minuta bgm
Pusti se ti mog Bonge već jednom :mrgreen:

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 26 okt 2019, 21:24

Dobija Bonga minute jer nam je povrijedeno pola ekipe bukvalno. Al moram vam priznati malac igra solidno, pogotovo u defanzivi. Izgleda da pripada u NBA u nekoj roli defanzivne trojke koja moze prevesti loptu i odigrati poneki pick and roll. Za Musu se ne sikiram, Netsi znaju sta rade. Bitno je da ne pada psihicki, sto sumnjam da hoce jer on fakat ima taj ubilacki mentalitet.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 26 okt 2019, 21:28

SiamoNoi je napisao/la:Koja panika ovdje jer Musa nije dobio ni minutu u prve dvije utakmice.Odmah otpisan.

Najjači ovaj lik što je rekao da Netsi nemaju viziju.Franšiza koja ponajbolji posao u ligi radi zadnjih godina nema viziju :urnebes:
Najbolji posao radi Dallas. Tacno se vidi da veze nemas. Procitao dva-tri clanka i poceo koristiti rijec fransiza. Haj ti nama objasni sta znaci ta rijec za pocetak. Ekipa koja u tri sezone 17-18-19 ostane na 4 igraca a ostalih 10 mjenja iz sezone u sezonu je ekipa bez vizije i cilja. Napravice vauu tim sljedece sezone Irwing-Durant-neki centar. Odigrat jedan ozbiljan play-off i svi u penziju.
Veze ti nemas junace, sta je fransiza a sta instant ekipa. :urnebes:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 okt 2019, 09:15

hz1987 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Koja panika ovdje jer Musa nije dobio ni minutu u prve dvije utakmice.Odmah otpisan.

Najbolji posao radi Dallas. Tacno se vidi da veze nemas. Procitao dva-tri clanka i poceo koristiti rijec fransiza. Haj ti nama objasni sta znaci ta rijec za pocetak. Ekipa koja u tri sezone 17-18-19 ostane na 4 igraca a ostalih 10 mjenja iz sezone u sezonu je ekipa bez vizije i cilja. Napravice vauu tim sljedece sezone Irwing-Durant-neki centar. Odigrat jedan ozbiljan play-off i svi u penziju.
Citajuci tvoje upise poprilicno sam siguran da ti nemas pojma o cemu pricas, dok ostali znaju. A sumnjivo mi je i tvoje poimanje rijeci fransiza, jer mi se cini da mislis da neka fransiza ne moze imati instant ekipu, odnosno da su to dva nespojiva pojma.

Svako ko prati NBA, makar od prije Musinog dolaska u nju, zna da je rukovodstvo Netsa trenutno jedno od najboljih u NBA, sto i pokazuju njihovi potezi gdje im ekipa jaca iz godine u godinu. Tako da se manes balkanskog mentaliteta gdje ni trener ni fransiza ne valjaju samo zato sto ti miljenik ne igra. I da, najjace je sto si napisao da Atkinson nema pojma, a covjek je u grupi boljih trenera u ligi. Procitaj malo bolje prvi upis sa ove strane, mozda shvatis neke stvari jer je covjek sve dobro objasnio.

PS - Po tvom smijesnom kriterijumu onda je i Dallas, koji po tebi radi najbolji posao, smijesan.. S obzirom na to da trenutno imaju samo 5 igraca u rosteru koji su bili u rosteru i 2017. godine.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 27 okt 2019, 11:58

dscile je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:

Citajuci tvoje upise poprilicno sam siguran da ti nemas pojma o cemu pricas, dok ostali znaju. A sumnjivo mi je i tvoje poimanje rijeci fransiza, jer mi se cini da mislis da neka fransiza ne moze imati instant ekipu, odnosno da su to dva nespojiva pojma.

Svako ko prati NBA, makar od prije Musinog dolaska u nju, zna da je rukovodstvo Netsa trenutno jedno od najboljih u NBA, sto i pokazuju njihovi potezi gdje im ekipa jaca iz godine u godinu. Tako da se manes balkanskog mentaliteta gdje ni trener ni fransiza ne valjaju samo zato sto ti miljenik ne igra. I da, najjace je sto si napisao da Atkinson nema pojma, a covjek je u grupi boljih trenera u ligi. Procitaj malo bolje prvi upis sa ove strane, mozda shvatis neke stvari jer je covjek sve dobro objasnio.

PS - Po tvom smijesnom kriterijumu onda je i Dallas, koji po tebi radi najbolji posao, smijesan.. S obzirom na to da trenutno imaju samo 5 igraca u rosteru koji su bili u rosteru i 2017. godine.
Tvoj post potvrdjuje da veze nemas, pisemo se za dvije godine. Vrlo rado cu sacuvati ove postove da vam natrljam na nos. Vidjecemo gdje ce biti Mavsi a gdje Netsi za dvije sezone.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 okt 2019, 12:42

Najjace u svemu sto ja nisam ni rekao da ce Netsi biti bolji od Mavsa, a ni suprotno.

A za tebe sam ubijedjen da NBA nisi ni vidio na TV-u dok Musa nije draftovan od strane Brooklyna. Previse elementarnog neznanja u tvojim upisima. Neke stvari bi bas i najveci laik znao. Doduse, to nije tesko ni zakljuciti, jer da si pratio NBA u ovih 10+ godina sto si na forumu, vjerovatno bi makar nekad slucajno ostavio komentar na NBA podforumu.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 27 okt 2019, 20:40

hz1987 je napisao/la:

Tvoj post potvrdjuje da veze nemas, pisemo se za dvije godine. Vrlo rado cu sacuvati ove postove da vam natrljam na nos. Vidjecemo gdje ce biti Mavsi a gdje Netsi za dvije sezone.
Netsi ce biti u PO, za Dallas ne znam

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 27 okt 2019, 22:10

Cuj Netsi rade najbolji posao zadnji 10 godina :D rade ali na infrastrukturi tj. imaju noviju dvoranu hahah Djaba im i Kyrie opet ce biti truba, kamo srece da je Musa u Celticsima jer bi se definitivno bolje uklopio u filozofiju Brad Stevensa.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 okt 2019, 22:13

Cepi1981 je napisao/la:Cuj Netsi rade najbolji posao zadnji 10 godina :D rade ali na infrastrukturi tj. imaju noviju dvoranu hahah Djaba im i Kyrie opet ce biti truba, kamo srece da je Musa u Celticsima jer bi se definitivno bolje uklopio u filozofiju Brad Stevensa.
Ovo novo vodstvo je napravilo sjajan posao, de facto su bez pickova u par godina od fenjerasa napravili contendera. Ako mislis da je to tako jednostavno, onda bi to svaki tim radio... Znaci to uopste nije predmet diskusije, to je fakt.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 27 okt 2019, 22:21

_dreamer_ je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Cuj Netsi rade najbolji posao zadnji 10 godina :D rade ali na infrastrukturi tj. imaju noviju dvoranu hahah Djaba im i Kyrie opet ce biti truba, kamo srece da je Musa u Celticsima jer bi se definitivno bolje uklopio u filozofiju Brad Stevensa.
Ovo novo vodstvo je napravilo sjajan posao, de facto su bez pickova u par godina od fenjerasa napravili contendera. Ako mislis da je to tako jednostavno, onda bi to svaki tim radio... Znaci to uopste nije predmet diskusije, to je fakt.
Pa i vrijeme je jer su de facto prosuli pickove na potrosene igrace KG i Pierca suluda je bila i pomisao da su nesto mogli napraviti sa njima samo su djabe prosuli jako dobre pickove. Kyrie je dobar ali nije leader i to je istina, dakle samo deputy.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 27 okt 2019, 22:24

Hajd' da se olako, ne gadjamo rijecju "contender".

Da su napravili dobar posao, a bez visokih pickova, to svakako jesu. Da su uspjeli i da razviju neke mlade igrace, i to jesu.

Sad sto jos u Musi ne vide kvalitet za rotaciju, je druga prica. Moguce je nazalost i da oni na kraju ne budu imali volje/strpljenja, da ga cekaju...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 okt 2019, 22:26

Ma trener marks voli igrace s klupe poput nwabe templea kurucsa da se bacaju da igra odbrsnu idu na skok.Sve sto Musa nije

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 27 okt 2019, 22:29

Valjda Atkinson?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 okt 2019, 22:31

Pasha je napisao/la:Valjda Atkinson?
Da moja greska
Bas sam im gledso utkwmice ove godine i zna se.Scoreri s loptom su irving didiwindie i levert.Ostali igraju bez lopte

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 okt 2019, 22:37

Pasha je napisao/la:Hajd' da se olako, ne gadjamo rijecju "contender".

Da su napravili dobar posao, a bez visokih pickova, to svakako jesu. Da su uspjeli i da razviju neke mlade igrace, i to jesu.

Sad sto jos u Musi ne vide kvalitet za rotaciju, je druga prica. Moguce je nazalost i da oni na kraju ne budu imali volje/strpljenja, da ga cekaju...
S Durantom su po meni contender na istoku.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 27 okt 2019, 22:41

Sa Durantom koji ima potrganu Ahilovu tetivu.

Imas igrace koje se oporave, a imas i "Rodju", koji ide od tad iz povrede u povredu...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.