darker10 je napisao/la:Ti si napisao ako dobije Federera, to znaci da nisi siguran u pobjedu protiv starca
Meni je simpaticno kako se vi dicite Nadalom ove godine. Covjek je iskoristio godinu u kojoj je bukvalno sve islo na njegovu stranu . Od Pariza gdje je Thiem igrao tenis 4 dana zaredom od tog 2 dana protiv jednog Noleta i opet mu uzeo set u finalu, do US Opena gdje je imao "epski" put do finala uz povrede Djokovica i Federera na drugoj strani. No ajde, vidjet cete vec kad se kolo srece okrene.
Pa nisam siguran u pobjedu protiv Wawrinke npr u trecem kolu, ne mozes nikad ni u sta bit siguran. Mozes samo vjerovat u svog tenisera kao sto mi pravi navijaci vjerujemo. Vi ako ste sigurni u pobjedu Federera protiv Nadala ili nekog drugog, ludi ste jer u tenisu je sve moguce. Uostalom zato vam se i desavaju razocarenja, previse ocekujete jbg. Druga stvar je sto mi znamo da ga Nadal moze nalupat, desavalo se i prije, ne vidim razlog zasto ga ne bi nalupao Rafaelo.
Zasto se ne bi dicili reci mi molim te? Covjek je uz sasvim dobar tenis dosao do finala AO gdje ga je pobjedio bolji. Poslije toga solidan tenis do sljake gdje ga je malo povreda zezala. Na sljaci pronalazio formu do Rima gdje je malo je reci osramotio Noleta onim krompirom, iskreno jedan od najboljih njegovih meceva ove godine, ko se sjeca. Na tri turnira do tog Rima posteno izgubio, Rim zasluzeno osvojio. RG ne treba ni komentarisat, lupao protivnike svojim tenisom, bio daleko najbolji u Parizu kao i uvijek. Uz to vaseg Federera isprasio zajedno s onom prasinom sto se raznosila. Niko Noletu nije kriv sto mu ne odgovara Thiem na sljaci pa je ispusio mec prije finala. U finalu bi svakako izgubio od onog Nadala. Thiem castan prva dva seta, ostala dva ga nije bilo na terenu. Zatim, Wimbledon daleko najtezi zrijeb na nekom slemu u zadnjih par godina, ne samo za njeg vec uopsteno. Iskreno, nismo puno ocekivali a dobili smo mnogo itekako. Polufinale protiv Federera u kojem je moglo sve otici i na drugu stranu. Bara bara bilo, Federera slusao servis i bekend nema sta. Za nijansu bio Rodja bolji i zasluzeno prosao. Polufinale znaci prezadovoljni slemom. Ionako ga ne bi osvojio protiv onakvog Novaka. Poslije toga, Americka turneja, u Montrealu sve pokosio svojim ultra jakim tenisom. Medvedeva rastavio na faktore u finalu s krompiricem. Na US Openu igrao od meca do meca, dizao formu, ali se osjetilo da ce ici do kraja jer mu taj slem najvise lezi poslije RG. Kakve ti crne povrede spominjes covjece?? Eto koliko ste nerealni i bas zato smijesni ispadate. Djoku je Wawrija posteno cjepao dok ovaj nije izmislio povredu. Svakako bi ga krmce dobilo jer je vodio 2-0. Federer nikakvu povredu nije imao, ko mu je kriv sto ima padove u igri i sto ga je mrtvi Grisha rastavio. Podsjetilo me na 2017 kad ga je Delpo izbacio i tad je takodjer morao ici na Rafu gdje bi ga ovaj ubio. Na US je Nadal pokazao zasto je najbolji, nije klonuo duhom i isao je mec po mec. Bilo je uspona i padova al sve u svemu potpuno zasluzeno. Finale je morao zavrsiti u tri seta jer je bio bolji al Medo se digao u pravom trenutku i dobili smo epsko finale. Na kraju titula i 19 GS.
Sad ti meni reci zasto se ne bi dicili stari moj? Slag na kraju zasjest ce na broj 1 uskoro i to potpuno zasluzeno. Prvi i na Race listi, mnogo bolji od ostalih. To sto se vi nemate cime diciti ove godine ne znaci da nemamo ni mi. Eto ga, uzivaj u mom komentaru i sretno danas protiv De Minaura