Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Ne možeš jedan Erster cuclat cijeli dan da ga ****.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Syebase jos jednu temu.
- Fantasista
- Kontakt:
De se uozbiljite, vi islamisti svaku temu upropastite offtopicom.
Ma nebitno ko sta kako, ovo i jest razlog odlaska mladih ljudi.
Bolest drustva koja brine o sporednim stvatima a ne o bitnim. Bakirovi ukrasu 10 mil, kroz papire... sutra baci suplju kako se neko slikao s faćom i bosnjo se uhvati yoga a zaboravi na 10 mil s kojim ovaj kupi izbore.
Umjesto da se koljete oko korupcije, nepravde prrma radnicima, loseg skolstva, loseg zivota, malih plata oni se hvataju dzamija, iz, nacionalizmma , pizdi materina
Bolest drustva koja brine o sporednim stvatima a ne o bitnim. Bakirovi ukrasu 10 mil, kroz papire... sutra baci suplju kako se neko slikao s faćom i bosnjo se uhvati yoga a zaboravi na 10 mil s kojim ovaj kupi izbore.
Umjesto da se koljete oko korupcije, nepravde prrma radnicima, loseg skolstva, loseg zivota, malih plata oni se hvataju dzamija, iz, nacionalizmma , pizdi materina
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Vrati se i pogledaj ko je poceo s raspravom.Fantasista je napisao/la:De se uozbiljite, vi islamisti svaku temu upropastite offtopicom.
Eto ko je poceo.Sage je napisao/la: I aBd na dzume redovno odlazit petkom s posla u 12h i ostajat na kahvi jer niko se ne vraca sa dzume na posao
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Nisam ja ništa počeo. Ko vam je kriv pa se nalazite "uvrijeđenim". Mogli ste samo iskulirat.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Sarrifufna
ne bi sjaaalaaaaa ovakooo jakoooooo
Tante Angela

Tante Angela

pocasni precjednik @ FK Formula
Jedino u ovoj državi što mi je gore od političara jesu ovi mediji, pjevači, ličnosti, ljudi... koji pišu kritične članke, pjesme, govore...o političarima i njihovim neuspjesima.
Zapravo oni mi ništa nisu bolji od političara, naprotiv. Ovi političari bar nešto rade, a oni posmatraju šta oni rade i onda o tome pjevaju, najlakše je biti u sigurnom i pjevati o tuđim greškama.
Mene na sreću ne zanima ova država uopšte, te se ne trudim biti ni jedno ni drugo, nego šutim, radim i gledam kako ide moj progres da brišem odavde.
Da mi se ostaje bio bih u ovoj prvoj grupi, nešto bih pokušao mijenjati, ili bih šutio i radio. Ali nikada ne bih bio medij, tekstopisac i posmatrač koji priča.
Zapravo oni mi ništa nisu bolji od političara, naprotiv. Ovi političari bar nešto rade, a oni posmatraju šta oni rade i onda o tome pjevaju, najlakše je biti u sigurnom i pjevati o tuđim greškama.
Mene na sreću ne zanima ova država uopšte, te se ne trudim biti ni jedno ni drugo, nego šutim, radim i gledam kako ide moj progres da brišem odavde.
Da mi se ostaje bio bih u ovoj prvoj grupi, nešto bih pokušao mijenjati, ili bih šutio i radio. Ali nikada ne bih bio medij, tekstopisac i posmatrač koji priča.
- Sarrifufna
Tako je, kriticna masa je maceha, treba je ****.Klare je napisao/la:Jedino u ovoj državi što mi je gore od političara jesu ovi mediji, pjevači, ličnosti, ljudi... koji pišu kritične članke, pjesme, govore...o političarima i njihovim neuspjesima.

- ASD
- Kontakt:
Ja bih rekao suprotno, to jest da je kod nas problem što novinari i umjetnici nedovoljno kritikuju pa čak se i ližu se s politikom.
U mnogo boljim državama imamo više kritike nego kod nas.
U mnogo boljim državama imamo više kritike nego kod nas.
I tako Baznia postade zemlja politicara, pjevaca i vjernika.
naprijed rejal
- Sarrifufna
migrante, caca ih **** njihov, si zaboravioSveti je napisao/la:I tako Baznia postade zemlja politicara, pjevaca i vjernika.

sumnjam da ce oni ostat´, ako ne bude pomaka dalje prema zapadu, vjerovatno ce nazad u Saharu, gdje im je i bolje realnoSarrifufna je napisao/la:migrante, caca ih **** njihov, si zaboravioSveti je napisao/la:I tako Baznia postade zemlja politicara, pjevaca i vjernika.

naprijed rejal
- Sarrifufna
tako i ovi ovdje za nas govore, a ja imam pokrenut countdown od 8 godina do drzavljanstva 

- Fantasista
- Kontakt:
Ma ovo sa migrantima kod nas neće na dobro izaći. Sve ih je više i po Tuzli, ovo u Bihaću i Kladuši da ne spominjem.
- Sarrifufna
Fantasista je napisao/la:Ma ovo sa migrantima kod nas neće na dobro izaći. Sve ih je više i po Tuzli, ovo u Bihaću i Kladuši da ne spominjem.

Da li je bolje doci preko plave karte ili preko vize za trazenje posla ? Zarazio sam i djevojku Njemackom. Zavrsava gradjevinu pa vjerujem da ne bi trebao biti problem da nadje posao.
Zanima me i da li ambasada trazi diplomu jezika ?
- Sarrifufna
Plava karta je prvi izbor za izlaz, bez dileme. Nece traziti diplomu ako poslodavac u ugovoru navede da joj za obavljanje tog posla nije potrebno poznavanje njemackog i/ili da ce joj poslodavac omogucit i obezbijedit ucenje jezika po potrebi. Znaci, samo jedan clan u ugovor ubace i nema problema. S tim da gradjevinski nije u deficitarnim, tako da ona ne moze na plavu kartu izaci. Ali moze na vizu za VSS ukoliko se ispune neki uslovi, prvi i najvazniji - poslodavac mora raspisati konkurs na minimalno mjesec dana, ne smije se niko prijaviti na isti i niko tog profila ne smije biti na birou. Ako dobijes tu potvrdu od biroa, kao VSS dobijas vizu po ubrzanom postupku.jasmin10 je napisao/la:Da li je bolje doci preko plave karte ili preko vize za trazenje posla ? Zarazio sam i djevojku Njemackom. Zavrsava gradjevinu pa vjerujem da ne bi trebao biti problem da nadje posao.
Ako ti je ovo komplikovano, trebao si naci curu sa masinstva, kotejebe.

Ma bjezi zakomplikova ga ti.
mora to ici i lakse siguran sam.
Zar ne moze preko vize za trazenje posla ?

Zar ne moze preko vize za trazenje posla ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.