Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alan_kardec
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la alan_kardec » 27 okt 2019, 23:03

:salut: :salut:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 okt 2019, 23:31

Nadam se da mu djeci nisu zločinci heroji kao nekima. Valjda im je objasnio razliku.

:rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 okt 2019, 00:10

rio_Ferdy88 je napisao/la: Zato sto nije ni blizu onog Kanyeovog nivoa, cak ni Pabla, tako da ne mora znaciti da ako je Kanye da je sve sto on radi automatski dobro. Mislim ovdje je zastranio skroz, otisao u propovijednike, ovo je taman za crkve da mogu nedjeljom njegove propovijedi citati :mrgreen:
Pa nije blizu njegovih prvih koliko, 7 solo albuma, ali je svakako sasvim solidan, ok album. I to je objektivno. Nije groundbreaking, nije klasik, ali nije ni loš. Tematika se ni meni ne sviđa, ali gledam to ovako, sonički je album vrhunski, produkcija je vrhunska, album je onako kratak, zabavan slušljiv, flow je dobar na većini, tekstovi realno ne nude apsolutno ništa, ali ništa i to oduzima vrijednost albumu i to značajno. Iskreno zaboravit ću album vjerovatno vrlo brzo i sumnjam da ću ga slušati u cjelosti ikad, da se ne lažemo, ali svejedno je ok.

Ono jedna pjesma je objektivno smeće, God Is koju sam poslušao dva puta i ne namjeravan više nikad, jedan ili dva fillera na sredini, i ova preseravanja kao intro i outro, a ostatak tj pjesme koje sam nabrojao su dobre, jedna ili dvije ono baš dobre. Album se može i nazvati loš za njegove standarde jer ne nudi ništa novo osim usiljene tematike, jer zvuk definitivno nije novi (osim Closed on Sunday nisam Kanyea čuo na sličnom bitu nikad, zvuči kao nešto što bi u filmu Tim Burtona bilo), ali njegovi standardi su nerealno visoki jer ima 5 ili 6 bezvremenskih klasika, i to ne znači da je album loš u poređenju sa ostatkom muzičke scene.

Po meni je preseravanje i ovo što se neki prave da je album vrhunski (ja lično ne mogu shvatit kako neko ko je upoznat sa Kanyetovim likom i djelom, i neko ko je svjestan šta može zapravo, to misliti), ali je i preseravanje kada se kaže da je album smeće. Ne mogu ozbiljno shvatiti ni jedne ni druge. Al et ono svako ima pravo na svoje mišljenje.

Btw ne sviđa mi se što kritikuješ album što nije ni na nivou Pabla, kad je Pablo sam po sebi veeeoma dobar album sa minimalno 6,7 vrhunskih pjesama. Minimalno.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 okt 2019, 00:26

Aerials je napisao/la:Čovjek je svakim albumom napravio nešto novo. :D
ovo je bio slučaj dok nije izbacio ye

osim ako se poluzavršen album sa 7 pjesama od kojih su 3 i po filleri broji pod nešto novo

ni JIK nije ponudio ništa novo osim cenzurisanih i na silu prepravljenih tekstova, jer ovo je gospel koliko je i TLOP gospel album, al pretpostavljam da se i to može brojati pod nešto novo pa makar i bilo negativno

3-4 pjesme sa albuma su vec neko vrijeme dostupne u originalnim formama, i sve i jednu je izmasakrirao novim tekstovima, use this gospel pogotovo

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 okt 2019, 05:56

Meni je fascinantno kako je ova Kolinda osnovnu školu završila.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 okt 2019, 08:48

Komšić s dijasporom slavi dan državnosti u Čikagu.
To haman niko ne slavi u BiH. :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 okt 2019, 11:53

slika

mi i indijci, braća po jeziku :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 okt 2019, 15:24

rio_Ferdy88 je napisao/la:
slika
mi i indijci, braća po jeziku :mrgreen:

Ne vidim ja ništa osim SH :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 okt 2019, 15:41

VolimTz je napisao/la:Mislim da se islo sa ovih prostora i pocetkom dvadesetog vijeka, tu i tamo mi izađe slika kojekakvih porodica iz tog perioda u Americi. Samo ne znam tacan broj. Steta sto se kod nas slabo historicari bave tim stvarima. Al hajd trebamo sebi objasnit ko smo, pa onda gdje smo.
Jedino sigurno da je nakon predaje stafete od Osmanlija veliki dio Bosnjaka iselio u Tursku. Znaci preko 70 000 prema podacima A-U. Naravno u to uracunati i neke dvije decenije ranije tako da te brojke mozemo zaokruziti na 100k.

Pocetkom 20. stoljeca u BiH si imao dosta nepismenog stanovnistva ciji osnovni izvor prihoda je bila zemljoradnja. Naravno postojalo je tu par izvora informacija poput Glasnika Zemljaskog muzeja, Bosanski prijatelj, Bosanska vila isl., ali itekako skucenog tipa. Tek nakon WW2 i prvog elektronskog medija RTVSA sire se pogledi a sa Jugom i otvaraju granice prema Svijetu i tek tada imas veci broj iseljavanja. Moguce da je bilo i do tog perioda ali vjerovatno se radilo o sporadicnim slucajevima.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 okt 2019, 15:59, ukupno mijenjano 3 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 28 okt 2019, 15:41

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 28 okt 2019, 15:55

Od kud Bosnjaci na Novom Zelandu tf , gledao sam neko predavanje 1908 navodno ,nije bilo traga da su dosli ,ali imali neki spor sa sudom jer im nisu dali da ulaze s kapama u sudnicu pa se odatle zna da su neka 4 bila dole u ta doba
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 okt 2019, 16:34

Handri li Telemach još nekog
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 okt 2019, 17:00

Život mi obilježiše Sejdić-Finci i koridor pet ce
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 okt 2019, 19:27

Barbarossa je napisao/la:Od kud Bosnjaci na Novom Zelandu tf , gledao sam neko predavanje 1908 navodno ,nije bilo traga da su dosli ,ali imali neki spor sa sudom jer im nisu dali da ulaze s kapama u sudnicu pa se odatle zna da su neka 4 bila dole u ta doba
Prvi muslimani na Novom Zelandu bili su indijski muslimani. Zatim su slijedili muslimani iz tadašnjeg Turkestana i slavenski muslimani, koji nas ovdje posebno interesuju. Naime, historijski izvori s početka 20. vijeka govore o useljenicima iz Dalmacije koji su se bavili poslovima oko kaučukove smole (gum-diggers). Među njima se prvi put nalaze muslimanska imena O. i Salko Hadžiahmetović (različito pisana). Oni su došli na Novi Zeland novembra 1904. brodom “SS Zealandia” zajedno sa dalmatinskim kopačima kaučuka. U popisu putnika oni su identifikovani kao “Armeni”.

Četrnaestog decembra 1904. vlasti su izdale dozvolu za iskopavanje u Aratipu Riding izvjesnom Lahiru Hadgovicu (Hadžović). Njemu su se 15. juna 1905. pridružili njegovi zemljaci Zaim Budalica, Ahmet Falajic, Osman Felajic, Ahmet Gulujatovic (vjerovatno Galijatović), te O. i Salko Hadziahmetovic. Sljedeće godine radnu dozvolu u mjestu Kaihu Riding dobili su Mustappa Fetagovich (Mustafa Fetahagić), Ahmet Fetagovic, Avdo Fetagovic i Ahmet Galyatovick (Galijatović). Ne zna se koliko su oni bili na Novom Zelandu, ali postoje podaci da su O. Hadziahmetovic i Zaim Budalica januara 1909. napustili Mokoia i otputovali u Sydney.

Godine 1907. zabilježena je grupa od trinaest “Hercegovaca muhamedanske vjere” u Maropiju, sjeverno od Dargavilla u Northlandu. Na čelu ove grupe bio je izvjesni Mustafa Fetahagich. Austrougarski kozul u Aucklandu obratio se 1. oktobra 1907. nadležnim novozelandskim vlastima s traženjem da se “Hercegovcima muhamedanske vjere dozvoli da se pojave na sudu u odjeći (riječ je o fesu, op. F. K) koju propisuje njihova religija”. Iz ovog podatka mogu se izvesti dva zaključka:

(1) Bošnjaci na Novom Zelandu početkom 20. vijeka su slijedili stav o tome da je distinktivna muslimanska nošnja vjerska obaveza i (2) austrougarske vlasti su taj stav podržavale kao dio slobode vjere.

SS Goya

Sljedeći podaci o Bošnjacima datiruju nakon Drugog svjetskog rata. Maja 1951. na brodu “SS Goya” došle su stotine izbjeglica iz istočne Evrope. Među njima je bilo i Bošnjaka. Tu se spominju Adem Firkatović i Šemso Jusović koji su se naselili u gradu Christchurch. Firkatović se oženio lokalnom djevojkom i bavio se biznisom. Jusović (Yusovich) je umro 8. juna 1990. i bio je u to doba jedan od najstarijih muslimanskih useljenika.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 28 okt 2019, 19:52

Al opet su hrvati jači u tome , samo ih nema na mjesecu , od Mikronezije do Kostarike se pojavljuju
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 okt 2019, 20:53

Jeste gledali glasanje općinskog vijeća u Srebreniku :rol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 28 okt 2019, 21:39

Barbarossa je napisao/la:Al opet su hrvati jači u tome , samo ih nema na mjesecu
mucko djubre, lazes, operi ta svoja prljava usta, vrag ti sricu odnia :kafa:

http://www.glas-slavonije.hr/393431/11/ ... -na-Mjesec
pocasni precjednik @ FK Formula

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 okt 2019, 21:59

FoSte95 je napisao/la:
Kontam kakav je ovo Grk sunce ti poljubim kad ono naka bubišarba :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 okt 2019, 22:03

Sarrifufna je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la:Al opet su hrvati jači u tome , samo ih nema na mjesecu
mucko djubre, lazes, operi ta svoja prljava usta, vrag ti sricu odnia :kafa:

http://www.glas-slavonije.hr/393431/11/ ... -na-Mjesec
UDBA efikasnija od Erasmusa
Osim13 je napisao/la:Jeste gledali glasanje općinskog vijeća u Srebreniku :rol:
Ne fulam brt.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 okt 2019, 22:12

Pravda za sarmela

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.