FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 30 okt 2019, 13:50

Inijesta je napisao/la:
30 okt 2019, 13:39
ShofaII je napisao/la:
30 okt 2019, 13:29
Prvo neka daje ko hoce kome i koliko ali kad se daje novac gradjana da se zna da je to od gradjana.

Drugo budzetski novac se mora rasporedivati svima i nakon ulaganja u Grbavicu treba uloziti i u ostale klubove i ostale sportove. I da ako Bog da se nastavi ulagati u sport.

Trece, nije istina da su svi za Kosevo. Vecina navijaca nije za Kosevo, ali bi svi pristali da se Kosevo preuredi i da se tribine priblize terenu. Ovakav kakav jeste stadion Kosevo samo odmazde nasem klubu i nama kao navijačima. Nije isti uzitak gledati utakmicu 2 ili 20 m od terena i 30, 40 metara od terena
Klub iznajmljuje taj stadion za novac. Placa porez kroz karte, placa porez kroz najamninu stadiona, placa porez kroz prodaju. Mi navijaci placamo porez na sve sto potrosimo prije i poslije same utakmice. Tako mi navijaci a i klub platimo kroz porez toj opstini vise nego sto nam oni pomognu.
Usminkavanje stadiona za mene je samo bacanje para i neka vrsta kratkorocnog rjesenje.
Oni navijaci koji se pitaju i koji su bili na sastanku sa ajnadzicem su kategoricno svi za Kosevo, to je 100% tacno
Samo mi objasni sta znaci "navijaci koji se pitaju"?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 okt 2019, 13:52

ShofaII je napisao/la:
Prvo neka daje ko hoce kome i koliko ali kad se daje novac gradjana da se zna da je to od gradjana.

Drugo budzetski novac se mora rasporedivati svima i nakon ulaganja u Grbavicu treba uloziti i u ostale klubove i ostale sportove. I da ako Bog da se nastavi ulagati u sport.

Trece, nije istina da su svi za Kosevo. Vecina navijaca nije za Kosevo, ali bi svi pristali da se Kosevo preuredi i da se tribine priblize terenu. Ovakav kakav jeste stadion Kosevo samo odmazde nasem klubu i nama kao navijačima. Nije isti uzitak gledati utakmicu 2 ili 20 m od terena i 30, 40 metara od terena
Klub iznajmljuje taj stadion za novac. Placa porez kroz karte, placa porez kroz najamninu stadiona, plac a porez kroz prodaju. Mi navijaci placamo porez na sve sto potrosimo prije i poslije same utakmice. Tako mi navijaci a i klub platimo kroz porez toj opstini vise nego sto nam oni pomognu.
Usminkavanje stadiona za mene je samo bacanje para i neka vrsta kratkorocnog rjesenje.
Tako je kanton daje para zeljeznicaru da izgrade stadion od budzetski para a to su pare i navijaca FKS. I neka im daju ali hocemo i mi ravnoravan status, nije to ljubomora sto evander i slicni misle. Budzetske pare ulazu u stadion a onda kaze to je nase i roknu nam cifru protiv Batea da nam je jeftinije bilo igrati u Zenici.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 okt 2019, 13:59

bordobijeli je napisao/la:
30 okt 2019, 13:52
ShofaII je napisao/la:

Klub iznajmljuje taj stadion za novac. Placa porez kroz karte, placa porez kroz najamninu stadiona, plac a porez kroz prodaju. Mi navijaci placamo porez na sve sto potrosimo prije i poslije same utakmice. Tako mi navijaci a i klub platimo kroz porez toj opstini vise nego sto nam oni pomognu.
Tako je kanton daje para zeljeznicaru da izgrade stadion od budzetski para a to su pare i navijaca FKS. I neka im daju ali hocemo i mi ravnoravan status, nije to ljubomora sto evander i slicni misle. Budzetske pare ulazu u stadion a onda kaze to je nase i roknu nam cifru protiv Batea da nam je jeftinije bilo igrati u Zenici.
Ko je rekao da mi ne zelimo pare i da nam se nece dati? Ako su dali Zeljeznicaru, znaci da se i mi onda mozemo nadati necemu. A to nesto je ili dodjela lokacije negdje u gradu ili da prepisu Kosevo na nas, sto mi je apsulutno nerealno u ovom trenutku.
U ovoj situaciji, za sta da nam daju pare?
Da kazu ulozit ce u Kosevo, ja bih to smatrao apsulutno neadekvatnim. Kosevo nije nas stadion i mi sa tim ne dobijamo puno.
Drzava, kanton, opstina, treba da brinu o stadionu Kosevo mimo Sarajeva i Zeljeznicara.

Opet, za takvu vrstu pomci i nasa uprava mora nesto uraditi sa svoje strane. Ne mozemo biti privatni klub koji racune polaze samo nekom strancu u Vijetnamu, a da ocekujemo da ce nas gradske vlasti gurati.
Za pomoc lokane zajednic, FK Sarajevo mora ostati domaci produkt.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 30 okt 2019, 14:00

Inijesta je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:

Klub iznajmljuje taj stadion za novac. Placa porez kroz karte, placa porez kroz najamninu stadiona, placa porez kroz prodaju. Mi navijaci placamo porez na sve sto potrosimo prije i poslije same utakmice. Tako mi navijaci a i klub platimo kroz porez toj opstini vise nego sto nam oni pomognu.
Oni navijaci koji se pitaju i koji su bili na sastanku sa ajnadzicem su kategoricno svi za Kosevo, to je 100% tacno
Koji navijaci idu kod nacelnika opcine i guraju svoj interes u svemu ovome?
Po meni je to jos jedan pritisak na upravu ako je odlucila da idemo u Butmir od strane politike i odredjenih navijaca, vjerovatno kao onaj zastupnik Irfan...
Vjerujem da manje od 50% navijaca je za Kosevo... Ako bi se birala gradnja modernijeg stadiona ili renoviranje Koseva..

NorthN01
Kontakt:

Post Postao/la NorthN01 » 30 okt 2019, 14:04

Majko draga sta ovaj zip pise danima ovde, to nije realno

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 okt 2019, 14:07

Ako vec ne mozemo dobiti od kantona pare za stadion (previse novca, nemamo zemlju, kosevo nije nase) onda neka nam daju za butmir i kamp to se vrlo lagano moze projekat napraviti modernizaciju kampa to je vlasnistvo FKS i nek u to uloze 2 miliona kao i u zeljeznicar.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 30 okt 2019, 14:23

Radi se na Kosevu. Polako.
- FKS -

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 30 okt 2019, 14:26

Zip je napisao/la:
30 okt 2019, 14:00
Inijesta je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:

Koji navijaci idu kod nacelnika opcine i guraju svoj interes u svemu ovome?
Po meni je to jos jedan pritisak na upravu ako je odlucila da idemo u Butmir od strane politike i odredjenih navijaca, vjerovatno kao onaj zastupnik Irfan...
Vjerujem da manje od 50% navijaca je za Kosevo... Ako bi se birala gradnja modernijeg stadiona ili renoviranje Koseva..
Ne gura niko svoj interes, pozvani su i dosli su i predstavnici navijaca i predstavnici kluba( Sabrina) sa ljudima iz opstine centar
Izmedju ostalih navijaca bio je i Sema ( sve ukupno 10- tak starijih momaka sa svih tribina)
I svi oni su kategoricno za Kosevo, to je jedina prava istina, bili su tu i predstavnici kluba pa data im je ponuda, valjda ce se uskoro izjasniti
Ja koliko sam cuo da je ponuda vise nego korektna od Opstine, e sad da li je to tacno ne znam, da li se nama to isplati isto ne znam
Kako god samo nek se konacno pokrene sa mrtve tacke , ako nam se Kosevo ne isplati izadjes fino u javnost i obavjestis navijace o planovima
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 okt 2019, 14:50

O glasu navijaca i njihovom misljenju, mozemo pricato samo ako se organizuje neko glasanje, da glasaju svi oni koji imaju placenu clansku karticu.
Sta misli 10 navijaca, sa bilo koje tribine, to je samo misljenje 10 tih osoba, ne moze biti zvanicno misljenje navijaca.

Klub ima vlasnika koji je dajuci svoje pare dobio mogucnost da vodi klub kako on misli da treba da ga vodi.
Ako odluce da presele klub bilo gdje u gradu, misljenje navijaca i njihovo mijesanje je apsurdno i totalno nebitno.
Kome se ova cinjenica ne svidja, onda ne moze reci da je on za stranog investitora.

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 30 okt 2019, 15:07

I ovaj Evander je pljuvac!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 30 okt 2019, 15:10

Ti znas da li je investitoru bitno misljenje navijaca ili nije.
To kada ti bude investitor pa tako budi kategorican.

Do tada...
- FKS -

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 okt 2019, 15:12

Evander je napisao/la:
30 okt 2019, 14:50
O glasu navijaca i njihovom misljenju, mozemo pricato samo ako se organizuje neko glasanje, da glasaju svi oni koji imaju placenu clansku karticu.
Sta misli 10 navijaca, sa bilo koje tribine, to je samo misljenje 10 tih osoba, ne moze biti zvanicno misljenje navijaca.

Klub ima vlasnika koji je dajuci svoje pare dobio mogucnost da vodi klub kako on misli da treba da ga vodi.
Ako odluce da presele klub bilo gdje u gradu, misljenje navijaca i njihovo mijesanje je apsurdno i totalno nebitno.
Kome se ova cinjenica ne svidja, onda ne moze reci da je on za stranog investitora.
Ima par stvari statutom koje su zašticene Grb, boje kluba, da ne moze van Sarajeva da izmjesti klub itd. Nije bas da moze da radi sta hoce on je vecinski vlasnik al i dalje smo udruzenje gradjana

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 okt 2019, 15:12

duplakruna46 je napisao/la:
30 okt 2019, 09:17
brojjedan je napisao/la:
29 okt 2019, 23:47
Malo je ovdje, politicki mudrih, na forumu. Cude me posebno pojedini, iskusni.
Naravno da ce, oni koji su naklonjeni nama, a to je 6-ka (vecina bar), prvo otici na gubavicu, i obecati/uložiti u jednu tribinu i ušutiti ih, jer im je to dovoljno da ga baš srede.
A onda ce se upustiti u ono što ce im, u najvažnijoj opštini u državi, osigurati pobjedu na izborima...Ustupanje/predaja/pravljenje ili kako god ga nazvali...stadiona Koševo, Fudbalskom Klubu Sarajevo.
Tako to ide. Njima tribina, nama stadion. :salut:
Djaba opravdavas sestorku. **** koja suradjuju sa kriminalcima iz uprave Zeljeznicara zarad glasova na izborima. 2 miliona maraka za stadion u privatnom vlasnistvu? O cemu pricamo? Nase pare se trose kako oni hoce. Da je to bar podijeljeno realno. Daj njima 2 miliona ali bar nama daj parcelu u vrijednosti od milion KM i jos milion za rad na istoj. Ali ne, sve vrijeme od rata ih se gura i pravi se stadion od para gradjana.

Ova ekipa uhljeba i kriminalaca NIKADA nece dobiti glas od mene zbog ovakvog odnosa prema FK Sarajevo, a nisam sam koji tako misli.

Nekome 2 miliona, nekome ni marka.
sačekajmo da vidimo šta će bit sa 6-rkom i upravom, pa ćemo pljuvat ako bude trebalo dečki...niste mi bili jednako brzi dok su zelenbaći decenijama ništa ne davali za FKS....tuknete malo :sick: :mrgreen:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 okt 2019, 15:13

Da mi je čuti samo jedan dobar razlog što bismo ostali na Koševu...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 okt 2019, 15:17

skoroalen je napisao/la:
30 okt 2019, 15:13
jer je to originalni stadion našeg kluba tek su ga poslije prepisali na grad....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 30 okt 2019, 15:21

Denchi je napisao/la:
30 okt 2019, 15:17
skoroalen je napisao/la:
30 okt 2019, 15:13
jer je to originalni stadion našeg kluba tek su ga poslije prepisali na grad....
Bas ce nam to dosta znacit kad pokisnemo sad za vikend :ljepota:
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 30 okt 2019, 15:25

Pa radit ce se na njemu. To i jeste poenta. Modernizovano Kosevo.
- FKS -

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 okt 2019, 15:29

treba se borit za Koševo i Partizan se tužako sa državom i gradom za svoj i dobio na kraju...

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 30 okt 2019, 15:42

ne trebamo biti robovi nečega, nekada treba i napustiti ono što te koči.
konkretno mislim na koševo, stari komunistički stadion koji nikada ne može izgledati dobro, koliko god novca da prospeš u njega.

ili srušiti do temelja pa novi praviti na istom mjestu , ili druga lokacija, sasvim je svejedno !
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 okt 2019, 15:43

Tek vidim danas ono oko akademije i PD Butmir! Nek nam je Husref na pomoci..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Konzerva, Rajvosa4ever, riki46 i 52 gosta.