nemoj da on stavlja svega tiDerdiyok je napisao/la: ↑30 okt 2019, 15:11De postavi ti šta tamo na pdf, nisi odavnoNail for Real je napisao/la: ↑30 okt 2019, 15:06
Fejk smile, fejk osoba. Goni je kod tebe da ne gledamo ovu spodobu.
![]()
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Šta fali, da malo razdrma tamo pdf
ŠOKANTNO
Nećete vjerovati šta je Nail postavio ( FOTO )
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- Nail for Real
- Kontakt:
Nemam materijala trenutno, nista od serija i filmova ne gledam, ali bice uskoroDerdiyok je napisao/la: ↑30 okt 2019, 15:11De postavi ti šta tamo na pdf, nisi odavnoNail for Real je napisao/la: ↑30 okt 2019, 15:06
Fejk smile, fejk osoba. Goni je kod tebe da ne gledamo ovu spodobu.
![]()
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nije problem brate, pomogni ti meni, pomognuću ja tebiNail for Real je napisao/la: ↑30 okt 2019, 15:26
Nemam materijala trenutno, nista od serija i filmova ne gledam, ali bice uskoro.
Za tebe pretpostavljam ovako nešta
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Koliko bi Livanjski i Cincar trebali koštatAsteriks je napisao/la: ↑30 okt 2019, 14:01Tvrdi Paški sir kosta i preko 50 KM dok mu cijena po restoranima raste u nebesa. Probao ga ljetos nista posebno, ali brendiran te vec sada poznat sirom Evrope, obzirom da je Pag iteakako primamljiva destinacija.
Kako to komsije rade za razliku od domacih vlasti, susta suprotnost. Poticaji glede ovcarstva po grlu nekih 50 KM na godinu dana.
Cak se iskoristi i skuta kao namaz.Prema podacima Hrvatskog stočarskog centra iz 2007. godine na Pagu imamo 532 uzgajivača paške ovce upisanih u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Oni su u svom vlasništvu imali 28 958 rasplodnih grla. Kako su u ovom broju samo uzgajivači koji imaju 20 i više ovaca, pretpostavlja se da je na otoku ukupno 30 000 rasplodnih grla. Dodamo li ovom broju i rasplodni pomladak i ovnove, ukupan broj ovaca na otoku Pagu iznosi 35 000![]()
Istina brojne pogodnosti zbog bogomdanog polozaja ali na ovaj kvalitet pasnjaka te generalno i same stoke ne koristimo ni 20 % potencijala.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Midhat Arifovic..kao medicinar sam je upoznao...arogantna nadmena puna sebe..
Ima cura koje su 5 x bolje i imaju veci kapacitet pa su jednostavnije i skromnije
To i jest problem sto nemamo mnogo zasticenih proizvoda u poredjenju sa Hrvatskom, dok o ostatku EU da ne pricam.Koliko bi Livanjski i Cincar trebali koštat
Evo primjer navedeni sir sa Paga, za citav proces, znaci od pocetka proizvodnje do plasmana treba 40 dana. Ljudi mu nabili cijenu obzirom da je prva stvar koja ti pada na pamet pri dolasku na pomenuti otok.Zaštita imena i geografskoga podrijetla, slažu se svi, najbolji je način za unaprjeđenje kvalitete i konkurentnosti domaće proizvodnje te za promociju područja na kojem se ti proizvodi tradicionalno pripravljaju. Dragan Brenjo, zamjenik direktora Agencije za sigurnost hrane BiH, ističe i da zaštićeni proizvodi imaju prednost na tržištu u odnosu na one bez zaštite, iako su za najmanje 30 posto skuplji
Znaci bez potpore propali bi za mjesec dana. Tu su plate radnika (briga o ovcama i masinama za mlijeko), pa prehrana stoke itd.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Bolja je Zlatiborac slanina što jes, jes.
Nullius in verba