Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Padovan » 30 okt 2019, 23:09

Benta veceras tanak, ali izmjene Sarija Khedira-Matudi out Rabiot-Ramsey in pokazuju da covjek ovi dvojicu drzi unutra, samo iz razloga, sto Ramsey-Rabiot nisu 100% spremni. Ali Sariju samo zamjeram sto Cana malo ne gura u prvi 11, a neka Khedira i Matuidi dijele minute. Tu je malo tvrdoglav.

Rugani out Romero in vec u januaru, jednostavno ne mozes vise cekati/trpiti Ruganija, bolje za njega i za Juve da se razidju.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 okt 2019, 23:10

Vezni red je boljka, ali nismo otkrili toplu vodu. I znali smo da i sa svim pridoslicama nece biti enormno bolji. Osim Pjanica Can je nas najbolji veznjak, najstabilniji i vidi slucaja prvi kandidat za prodaju. Momak mora biti starter. A onda od ostalih ce jedan vec naci formu.

Rugani nije trebao ni minute dobiti do januara, tu nema filozofije, on je igrač za prodaju i to se znalo. Ovo je bilo nesto kao milostinja. Steta sto je naustrb Demirala. Treba mir nazad i u vezu.

Najbitnije je da se Costa oporavi i igra cime cemo dobiti na ubojitosti.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 30 okt 2019, 23:10

Pa kaze, optimizam je tu :tokralju:
Max Allegri

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 30 okt 2019, 23:14

Jao drame na kraju
Zadovoljan sam pobjedom ali sporo nekako ovo izgleda. Brze ovo mora. Teska pobjeda. Svaka cast Cuadradu koliko se ubacivao ali na drugoj strani gdje je Sandro slabo skroz.

Cuj da se izmjeni Ronaldo, pa to je igrac poteza ne mora nista uraditi 89 minuta neka stoji opet ce nesto uraditi za pobjedu.

Rugani smijesan, na ljeto se trebao prodati, toliko je nesiguran da to nije normalno. Bentacur isto igrac za klupe.
1946

aa87
Kontakt:

Post Postao/la aa87 » 30 okt 2019, 23:14

Rugani, ocaj od igraca, pojeo ga Pinamonti. Takodjer Bernardeski sve vise mi ide po zivcima. Generalno los mec, a u 16ercu imamo malo igraca, svi se vani izvlaace, kao da nam fali golgeter koji ce zabijat ove brojne sanse.
Dybala odlican u polju, malo vise odlucnosti i lucidnosti kod finalnog suta, gdje bi mu kraj bio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 23:14

Postali smo FC Juve 2:1 :D :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 okt 2019, 23:16

I ovaj golman Genoe je macka sa povremenim ispadima. Odbrani 3 gola i onda napravi kiks. Ima potencijala, veceras je i on izvadio 3 gola ali jedan je njemu na dusu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 okt 2019, 23:16

Mig_Mig je napisao/la:
30 okt 2019, 23:10
Pa kaze, optimizam je tu :tokralju:
Prvi, jedini bez poraza u Evropi.

Pozdrav od atleticara :wave:

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 okt 2019, 23:25

Al kad rece problem je motiv, igraci sve osvojili ha hu. :lol: :lol: :lol: Pa da li te je stid to napisati i potisnuti razmisljanje od prije samo 7-8 mjeseci hahah. Fudbalsko misljenje, kolekcija jesen zima 2019. Varijabilna forma.

Genova u zadnjoj minuti (kod kuce), Lecce remi, Lokomotiva preokret u zadnjih 10 minuta (kod kuce), Bologna jedva 1 razlike (kod kuce). Ovako posteno govoreci, mi i jesmo dozivjeli pravu transformaciju odlaskom Allegrija. Tacno kako su pojedinci i najavljivali. Tu im se ne moze nista prigovoriti, sto jes jes.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 30 okt 2019, 23:32

Bentancur i Rugani po meni nemaju sta traziti u Juventusu..

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 30 okt 2019, 23:37

Ja sam prije nego je sezona i pocela pisao da ne ocekujem da Juventus bude ekipa koja ce napasti LP. Ocekivao sam da vecina sezone bude ovo sa cime se Amer sprda a to je "work in progress". I to manje vise i jeste.
Oni koji su ocekivali da ce doci trener koji ce po prvi puta u istoriji kluba poceti da gaji do tada nepoznati mentalitet i stil fudbala koji je totalna suprotnost istoriji i tradiciji kluba,i da ce to biti lagana tranzicija,po meni nisu normalni blago receno. Sa ekipom krojenom po prethodnom mentalitetu,i koja je ucena tom mentalitetu. Mentalno unistenu ekipu Sarri je naslijedio,ekipu koja prethodne dvije sezone igrala najlosiji fudbal ikada vidjen na zelenim terenima i koja je bivala nadigrana od velike vecine protivnika.
Ekipa mu pojacana rovitim Ramizom,nestabilnim Rabiotom i stoperom od 100 mil koji je predmet ismijavanja. A kao prvotimci mu ostavljeni neki igraci koji nisu ni sali za takvog fudbala. Neki nisu vise ni za ozbiljnog fudbala.

Sta je Juve ove sezone? Paa igra se brze,nadigravamo manje vise sve protivnike,imamo posjed,imamo sanse,to su pozitivne stvari,to su vrlo pozitivne stvari i pravi koraci ka ekipi koja vise nikada ne smije biti ono sto je decenijama bila,a to je dokazani luzer u LP. Ekipa zaostala u vremenu. Mozda ovo nije pravi put. Po do sada vidjenom deff nije. Ali ono drugo SIGURNO nije.
Ova ekipa ima uzasnu realizaciju,totalnu ili nikakvu kontrolu nad utakmicama. Jos nemamo prvih 11. Dosta igraca je van forme. Ali polaaako se forma dize kod vecine. Berna i Rabiot npr,veceras su bili odlicni kakvi su inace. Dybala iako promasuje,ulazi u sanse,sam ih sebi stvara. Mislim da je to bolje od sjedenja na klupi ili mijenjanja za Lukakua.

Ja nisam lud ni glup da kazem da je ovo dobro. Ali kada se sjetim sta se gledalo prosle sezone npr ovo je raj za oci i vremenom ce deff biti bolje.
Koliko bolje ostaje da se vidi. Iskreno ovo je losije od onoga sto sam ocekivao. Ocekivao saam da cemo zabijati vise golova i da transfer rok nece biti komedija.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 okt 2019, 23:43

Nekima bas smeta sto smo prvi i bez poraza, motivi navijanja upitni. :kafa:

Cak i donekle mogu razumjeti da kada tim nista ne radi i dobije (kao sto je to bilo cesto vidljivo kod bivsa 2 trenera), da ti ono bude svejedno hoce li kiksati, cak i pozelis ne bi li kakav samar donio promjenu. Ali u situacijama kada imas tim koji gura naprijed, ne ide realizacija, ali grizes, napadas, sutas, poništavaju ti golove, primas retardiran gol itd, a sve to s novim trenerom, to ne mogu. Klasicno hejtanje.

Nego, dosta o tome, nekoliko stvari, neki igrači su navikli da meljaju loptu. Nema jednostavnosti koja je pozeljna. Dybala se popravalja, ali, covjek ima opsesiju da plasira loptu ili ti spinuje istu nadalovski. Brate, raspali po njoj ravno, isto vrijedi i za neke druge, raspali po toj jbenoj lopti.

Marvine, u dobrom dijelu se slazem s tima da mislim da nemas bas strpljenja, bar ne s De Ligtom.

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 30 okt 2019, 23:49

Sarriju treba centarfor kao centralna rola oko koje lopta kruzi. Cak i ovakav higuain kada je igrao se vidjelo koliko je bitna figura u odlaganju lopti,gradjenu iste i slicno. Pored toga krila,prava krila (kod nas su to haman samo cuadrado i costa i niko vise-to je bitno dodati) su neophodna za njegovu igru,jer se trazi potez kojim se oslobadja protivnik i onda se krece u dodavanja kada se stvori visak. Kazem bitno je dodati niko vise jer zaista ni berna ni cr ni sandro ni niko drugi ne moze da stvori visak i onda se lopta vraca u sredinu i onda dybala pokusava kroz trojicu itd.
Zato sam i vcr pisao,433 mi je izgledalo fluidnije nego ovo sa pjanic-berna-dybala vertikalno,preblizu jedan drugom itd,guzva se stvara.
Ili cemo proigrati nesto extra gotivno,kreaitovno itd ili cemo umrijeti pokusavajuci.
Dodatna stvar je presing. Ono protiv intera,bayera i povremeni prikaz istoga protiv buranije (ali izuzetno dozirano...) Je odlicno ali jos uvijek daleko od dovoljnog.
Trka je tu s vremenom,ili ce sezona isteci u pokusavanju ili cemo se usteliti i pogaziti sezonu...

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 okt 2019, 23:54

Marvin je napisao/la:
30 okt 2019, 23:37
Ja sam prije nego je sezona i pocela pisao da ne ocekujem da Juventus bude ekipa koja ce napasti LP. Ocekivao sam da vecina sezone bude ovo sa cime se Amer sprda a to je "work in progress". I to manje vise i jeste.
Oni koji su ocekivali da ce doci trener koji ce po prvi puta u istoriji kluba poceti da gaji do tada nepoznati mentalitet i stil fudbala koji je totalna suprotnost istoriji i tradiciji kluba,i da ce to biti lagana tranzicija,po meni nisu normalni blago receno. Sa ekipom krojenom po prethodnom mentalitetu,i koja je ucena tom mentalitetu. Mentalno unistenu ekipu Sarri je naslijedio,ekipu koja prethodne dvije sezone igrala najlosiji fudbal ikada vidjen na zelenim terenima i koja je bivala nadigrana od velike vecine protivnika.
Ekipa mu pojacana rovitim Ramizom,nestabilnim Rabiotom i stoperom od 100 mil koji je predmet ismijavanja. A kao prvotimci mu ostavljeni neki igraci koji nisu ni sali za takvog fudbala. Neki nisu vise ni za ozbiljnog fudbala.

Sta je Juve ove sezone? Paa igra se brze,nadigravamo manje vise sve protivnike,imamo posjed,imamo sanse,to su pozitivne stvari,to su vrlo pozitivne stvari i pravi koraci ka ekipi koja vise nikada ne smije biti ono sto je decenijama bila,a to je dokazani luzer u LP. Ekipa zaostala u vremenu. Mozda ovo nije pravi put. Po do sada vidjenom deff nije. Ali ono drugo SIGURNO nije.
Ova ekipa ima uzasnu realizaciju,totalnu ili nikakvu kontrolu nad utakmicama. Jos nemamo prvih 11. Dosta igraca je van forme. Ali polaaako se forma dize kod vecine. Berna i Rabiot npr,veceras su bili odlicni kakvi su inace. Dybala iako promasuje,ulazi u sanse,sam ih sebi stvara. Mislim da je to bolje od sjedenja na klupi ili mijenjanja za Lukakua.

Ja nisam lud ni glup da kazem da je ovo dobro. Ali kada se sjetim sta se gledalo prosle sezone npr ovo je raj za oci i vremenom ce deff biti bolje.
Koliko bolje ostaje da se vidi. Iskreno ovo je losije od onoga sto sam ocekivao. Ocekivao saam da cemo zabijati vise golova i da transfer rok nece biti komedija.
Sve si ovo super napisao i mene samo zanima da li u ovu kategoriju nenormalnih si i sebe uvrstio, obzirom da si ti bio taj koji je najglasnije govorio da ovu ekipu (op.a. najbolju na svijetu) bi i amater trener vodio do titule u Serie A. Eto samo me to zanima, ziv mi bio.

I da, da li si ovo misljenje koncipirao ma osnovu pregledanih utakmica, ili na osnovu hajlajtsa i komentara koje pogledas posle odigranog meca kompjuterskih igara.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 31 okt 2019, 00:43

Evo Sarri me demantova za 433, ali bas zbog toga sto trpe ronaldo i dybala jer su onda predaleko od gola.
A upravo je rekao ono sto sam govorio za Higuaina tj poziciju centarfora.

"Higuain is the only striker available who has the characteristics of a real centre-forward, the others are more atypical. Despite dominating possession, we always risk not having enough presence in the box without Gonzalo.”

With Aaron Ramsey not fully fit, Federico Bernardeschi has been struggling to play as a trequartista, but Sarri won’t return to 4-3-3 even with Douglas Costa’s return.

“In terms of characteristics, I think this team is suited to playing with a man behind the strikers, rather than three upfront. This is a system that rather penalised Paulo Dybala and Cristiano Ronaldo.

“Douglas Costa has played as a trequartista too, especially at Shakhtar Donetsk. He’s only been back for two days, so we didn’t have time to test him in that role.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 31 okt 2019, 00:48

Nisam naletio na taj intervju i nadam se da nije tacan, ova ekipa treba nastaviti 4-3-3. Sve drugo znaci da su bar dvojica od Dybala, Costa, Berna na klupi. Costa je najjaci desno i sve drugo je kontra njegove kvalitete. I vcrs ga je bacio lijevo, moze odigrati, ali desno je drugi nivo.

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 31 okt 2019, 01:04

Intervju je dat skysportu a jedino moze biti netacan prevod.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 31 okt 2019, 10:45

Bice jos para ubrzo... elkanov chrysler se spojio sa peugeotom i ulazi u koncern fiata na principu 50-50 ucesca u donosenju odluka i ljudima u upravi... naravno elkan ce biti glavni covjek.... samo bahato... vjerojatno da ubrzo slijedi novi sponzorski ugovor (mnogo izdasniji) jer je chrsyler vec bio sponzor Juventusa...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 31 okt 2019, 12:03

Pogba je napisao/la:
30 okt 2019, 23:43

Marvine, u dobrom dijelu se slazem s tima da mislim da nemas bas strpljenja, bar ne s De Ligtom.
Nemam. Za 100 miliona nemam. Ne dajes tu lovu za sbbkbb. Momak grijesi u postavljanju,u elementarnim stvarima,plese ko balerina,napusta zonu i ko debil ganja protivnicke napadace ostavljajuci rupu iza sebe. Mozemo ga braniti i mi i suigraci i trener,ali kritike koje su mu upucene imaju smisla itekako. Izgubit cemo potencijalno boljeg i sigurno nista losijeg stopera u Demiralu radi ovog. On je ko Higuain,produkt klasicnog seljackog kurcenja uprave.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 okt 2019, 13:05

Jah, Demiral je veći potencijal sve dok i on ne uveže par grešaka pa ga se linčuje kao Ruganija i De Ligta prije njega. Skoro kao da mladi stoperi griješe i treba ih istrpiti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.