NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- randy_moss
- Kontakt:
Re: NFL
To je trebalo.Woo-hoo. James Sanders interception touchdown. Nosimo ovo u banku, 29-10 za New England, 8 minuta do kraja utakmice.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
- randy_moss
- Kontakt:
Gronkowski dosao na rodjendan, njegov 3 TD na utakmici, 36-18 za New England.
- randy_moss
- Kontakt:
I to bi bilo to, 39-26 pobjeda New Englanda, malo smo pred kraj dopustili onom Tarzanu da se razmase pa je napucao preko 350 yardi, ali vecinom zato sto su skoro svi defanzivci branili duboko, pa je svaki down uzimao po 15-ak yardi.
Mendenhall usutkan, @Takticar
Rekao sam ja.
Napokon Brady kojeg sam navikao gledati 350 yds i 3 TD (sve Gronkowskiju) uz podjednaku raspodjelu lopte svim hvatacima (8 igraca zabiljezilo bar 1 catch).
Pritisak na QB je bio tu, da je bilo jos srece, i da Roetlishberger ne bjezi tako dobro iz pocketa, upisali bi preko 10 sackova. Ni 5 nije lose.
PatriotNation, steta sto niste pratili, termin je istina, malo zezao, ali opet nisu svi ludi kao ja.
Sad ugrabiti spavanca, sto se da ugrabiti, pa 2 treninga, pa skola.
Vrijedilo je, ipak.

Mendenhall usutkan, @Takticar
Napokon Brady kojeg sam navikao gledati 350 yds i 3 TD (sve Gronkowskiju) uz podjednaku raspodjelu lopte svim hvatacima (8 igraca zabiljezilo bar 1 catch).
Pritisak na QB je bio tu, da je bilo jos srece, i da Roetlishberger ne bjezi tako dobro iz pocketa, upisali bi preko 10 sackova. Ni 5 nije lose.
PatriotNation, steta sto niste pratili, termin je istina, malo zezao, ali opet nisu svi ludi kao ja.
Sad ugrabiti spavanca, sto se da ugrabiti, pa 2 treninga, pa skola.
Vrijedilo je, ipak.
-
sandiegochargers
- Kontakt:
moram priznati da nisam ocekivao da ce odbrana steelersa izgledati smijesno. ovoliko poena nisu dozvolili od 2005.
cestitke patriotsima. sto se ostalih tekmi tice meni je najvaznija bila kansas-denver gdje je kansas pokazao koliko su dobri i sta mogu ove godine. do week 12 ocekujem da san diego se vrati na prvo mjesto u afc westu.
cestitke patriotsima. sto se ostalih tekmi tice meni je najvaznija bila kansas-denver gdje je kansas pokazao koliko su dobri i sta mogu ove godine. do week 12 ocekujem da san diego se vrati na prvo mjesto u afc westu.
Randy, hvala na ovom iscrpnom izvješću, kao da sam gledao utakmicu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Moram reci da sam pravo impresioniran pobjedom Patriotsa. Licno im nisam davao velike sanse. Tekmu nisam gledao, ali po izvjestaju i statistikama vidim de sumnje u pobjednika nije bilo. Najvise me cudi broj postignutih poena protiv odbrane Steeelersa koja slovi za jednu od najjacih. Mogu samo dodati: Svaka cast!
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- the_packer
- Kontakt:
sandiegochargers je napisao/la:moram priznati da nisam ocekivao da ce odbrana steelersa izgledati smijesno. ovoliko poena nisu dozvolili od 2005.
ispravka
Svaka cast za patriotse. jbte ova sezona je luda. samo jetsi imaju 2 poraza, svi ostali vise a i jetse smo mi usutkali prije dva kola. definitivno najzanimljivija sezona otkada pratim nfl ....
i da ono u vezi "torbica" kod igraca to je za grijanje ruku. vecinom ih koriste qb i recieveri ...
- SaltCityAttack
- Kontakt:
zanimljiva sezona nema sta 
Ja jos ne mogu da vjerujem da su Bearsi kiksali kuci protiv Seattle Seahawksa
...kako bi bilo sad puno lakse razmisljati kada bi imao 7:2 i ako ti ni to ne garantira da si nesto blizi play offu.Objektivno prema prikazanom Bearsi su odigrali mozda 3 dobre utkamice, u ostalim se covjek vise nervirao zbog gresaka i bez obzira sto su to bile pobjede.
Juce su bearsi zaista odigrali odlicno i bez greske... jedina greska koja se desila to je ona izgubljena lopta na end zone od Cutlera koja nas je mogla kostati, s obzirom da smo protiv sebe imali iskusnog Favra i dobar napad Minesote....koliko vrijedi i sta znaci odbrana Bearsa pokazala je i jucerasnja utakmica...ostaviti Vikingse na 13 p, Pitersona fakticki ne vidjeti na terenu i ukrasti cak 5 lopti
... od perioda 2006 Bearsi imaju ubjedljivo najvise ukradenih lopti u NFL
....bice gusto i bice tesko ocekivati da Bearsi naprave play off i ako ce vjerovatno imati dosta dobar omjer....jedina im je sansa da pokusaju sada iznenaditi Miamia i protiv Packersa da ne izgube vecom razlikom nego li su Bearsi porazili njih u Chicagu sto je tesko ocekivati... ipak se uzdam u onu odbranu i nadam se da ce se braniti
....Offense line u zadnje dvije utakmice samo su jednom dozvolili da Cutlera ruse sto jos uvjek ne mogu da vjerujem
Takodjer Cutler mi je juce izgledao ponovo onaj pravi, nakon dvije utakmice koje je prosao bez udaraca
...vjerujem da je ona utkamica protiv Giantsa za njega bio veliki stres i da je njemu trebalo dati 2-3 sedmice odmora kako bi dosao sebi, jer to se vidjelo u slijedece dvije domace utkamice koliko je on drugacije izgledao, nego li recimo u zadnje dvije utakmice.
edit:
Miami ce vjerovatno igrati sa trecim QB jer su prva dvojica povredjeni, tako da vidim nasu sansu da dodjemo do pobjede koju iskreno i nisam se nadao...nasa sansu vidim tu jer znajuci kakvog mi imamo treceg QB nadam se da je i ovaj slican njemu
..s obzirom da nam je odbrana beton za RB, onda ni ovaj QB nebi trebao nam prestavljati problem ebiga
Ja jos ne mogu da vjerujem da su Bearsi kiksali kuci protiv Seattle Seahawksa
Juce su bearsi zaista odigrali odlicno i bez greske... jedina greska koja se desila to je ona izgubljena lopta na end zone od Cutlera koja nas je mogla kostati, s obzirom da smo protiv sebe imali iskusnog Favra i dobar napad Minesote....koliko vrijedi i sta znaci odbrana Bearsa pokazala je i jucerasnja utakmica...ostaviti Vikingse na 13 p, Pitersona fakticki ne vidjeti na terenu i ukrasti cak 5 lopti
edit:
Miami ce vjerovatno igrati sa trecim QB jer su prva dvojica povredjeni, tako da vidim nasu sansu da dodjemo do pobjede koju iskreno i nisam se nadao...nasa sansu vidim tu jer znajuci kakvog mi imamo treceg QB nadam se da je i ovaj slican njemu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- the_packer
- Kontakt:
ej ljudi veceras imate monday night redskins-eagles na arena sport 1 koji je u standardnim kablovskim paketima. u tz preko elte se moze gledati.
Indianpolis - New England !!!!!
Eh, to ce biti 3 na 1
Randy Ted i Slatinsh 
Nadam se da tekma nece biti u sitne sate
Ocekujem pobjedu Coltsa, nadam se da ce offensive line zaustaviti one manijake iz odbrane NE.... 
Eh, to ce biti 3 na 1
Nadam se da tekma nece biti u sitne sate
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- Slatinash_7
- Kontakt:
Iz tehnickih problema nisam utakmicu gledao pa nisam komentar ostavio.Randy kao i uvijek dao izvjestaj kojim nas je uveo u utakmicu,pa bi mogao sad nesto napisati.3 TD sve isti WR mozda izgleda da smo malo jednolicni u napadu al valjda nije bilo tako.Running i dalje los al puno bolji nego prosle sezone.Odbrana nije na najboljem nivou ipak dopustamo previse poena,al pobjede su tu.Jedna sasvim neocekivana,druga mozda i nije.Uvijek ciljamo na SB pa je tako i ove godine,a da dodjemo do tamo moramo pobjedjivati najbolje u sta Indianapolis svakako spada.
Ocekujem magiju Brady-a i puno bolju odbrana koja ce mu skinuti pritisak s ledja iako on itekako zna zablistati kad je najgore al nebi volio gledati neke infarkt zavrsnice
IDEMO DO POBJEDE
Ocekujem magiju Brady-a i puno bolju odbrana koja ce mu skinuti pritisak s ledja iako on itekako zna zablistati kad je najgore al nebi volio gledati neke infarkt zavrsnice
IDEMO DO POBJEDE
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Mislim da se dižemo u formi, da je tempiramo baš za najbolje vrijeme. Brady polako ulazi u formu, baš je se zalaufao baš sam pogledao sažetak od sinoć bio je zaista nevjerojatan
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Prije dva tjedna, 31. listopada, Washington Redskinsi su poraženi od neuvjerljivih Detroit Lionsa s 37:25 i pali na omjer 4-4. Najveću prašinu podigla je odluka trenera Mike Shanahana da u ključnim trenucima startnog dodavača Donovana McNabba pošalje na klupu.
Noć vještica koja u Washingtonu još uvijek vuče svoje korijene.
Redskinsi su s 1:50 do kraja gubili od Lionsa sa šest poena razlike. U tom trenutku, Shanahan je odlučio u igru uvesti Rexa Grossmana koji cijelu ovu sezonu nije odigrao ni jednu akciju. Redskinsi su bili bez timeouta i trebao im je TD. Umjesto toga, Grossmanu je lopta ispala odmah u prvoj akciji, pokupio je linijaš Lionsa Ndamukong Suh i zabio polaganje za Detroit.
Kronologija
"S minutom do kraja i bez timeouta, namjeravali smo koristiti napad za zadnje dvije minute i mislio sam da nam Rex daje bolje šanse za pobjedu. Jednostavno zato što poznaje terminologiju napada i način na koji ga koristimo. Za dodavača koji tu terminologiju ne zna, to stvara veliki pritisak."
Mike Shanahan, 31. listopada
"Kada vodite napad od dvije minute, a to niste radili zadnjih pet tjedana i uz to zovete dvije akcije odjednom i morate se požuriti na liniju - tada u pitanje dolazi kardiovaskularna izdržljivost jer radite aktivnosti koje niste prije mogli zbog problema sa zadnjom ložom. S tim na umu, smatrao sam kako je najbolje da krenemo u drugom smjeru."
Mike Shanahan, 1. studenog
"Donovan je kompetitivna osoba, rekao nam je da želi igrati i nagovorio nas. Mi smo mu rekli u redu, ali ukoliko se budeš mučio, a smatrali smo da toga može doći jer nije trenirao punom snagom, otići ćemo u drugom smjeru."
Kyle Shanahan, 2. studenog
Razumljivo, Shanahan je odmah nakon poraza morao opravdavati tu svoju odluku. Neposredno poslije utakmice izjavio je kako je McNabba izvadio jer je smatrao da Grossman bolje poznaje napad koji su Redskinsi namjeravali tada voditi. Grossman je, naime, prošlu sezonu proveo u Houstonu gdje je koordinator napada bio Kyle Shanahan, sin trenera Mikea koji je ove sezone koordinator upravo u Redskinsima.
"Moraš biti profesionalac. Pred nama je dugačka sezona", kratko je prokomentirao McNabb koji je i prije dvije godine u uniformi Philadelphije proživljavao istu stvar: "Kada te zamijene, zamijene te. Bez obzira kako ti na to gledao. Iz toga moraš izvući pouku i krenuti dalje. To sam napravio tada, to ću učiniti i sada."
McNabb je prije dvije godine reagirao na način da je u idućoj utakmici bacio četiri TD dodavanja. Ipak, pred Redskinsima je bio slobodan tjedan pa su imali mnogo vremena za razmišljanje o tome što se uistinu događa unutar momčadi. Podsjetimo, McNabb je doveden ove sezone kako bi napokon riješio probleme Redskinsa s dodavačima. Za sada je bio nekonstantan uz sedam TD-a i osam presječenih dodavanja.
Mike Shanahan je također ove godine preuzeo Redskinse u nadi da će ih vratiti na pobjedničke staze. Ovaj potez u utakmici s Lionsima bio je na žestokom udaru kritike, osobito iz razloga što se Shanahan u cijeloj situaciji nije baš najbolje snašao. Priču o terminologiji napada je dan poslije upotpunio pričom o McNabbovim problemima s ozljedama i nedovoljnoj fizičkoj spremi.
NFL, DESETI TJEDAN
Ponedjeljak, 15. studenog
Washington Redskins - Philadelphia Eagles
Uz sve to, koordinator Kyle Shanahan je "pojasnio" stvari rekavši kako su on i trener Shanahan McNabba obavijestili da će ga, ukoliko dođe do takve situacije, a on se bude mučio, oni zamijeniti. "Nisam čuo taj dio", kratko je prokomentirao McNabb. Zadržao je smisao za humor pa je u šali upao u intervju hvatača Armstronga i upitao ga: "A kako tvoja kardiovaskularna izdržljivost?"
McNabb je 11 sezona proveo u uniformu Philadelphia Eaglesa gdje se naviknuo i razvio snažan imunološki sustav protiv svake vrste kritike. Iako je otišao kao uvjerljivo najbolji QB u povijesti organizacije, njegovo vrijeme provedeno tamo bilo je ispunjeno mnogim kontroverzama. U usporedbi s tim, ovaj "aferica" u Washingtonu je obična dječja igra.
Redskinsi se ipak moraju hitno uozbiljiti. Večeras dočekuju upravo McNabbovu bivšu momčad, odlične Eaglese koji su na omjeru 5-3 i u istoj diviziji. Predvodi ih preporođeni Michael Vick pa će Shanahan i McNabb morati hitno riješiti nesuglasice i pokušati iznenaditi goste. U prvom međusobnom susretu, Redskinsi su slavili u Philadelphiji.
Bude li McNabb odigrao kao i unatrag dvije godine, prošli puta nakon što ga je trener zamijenio usred utakmice, Redskinsi bi mogli ponovno slaviti.
Noć vještica koja u Washingtonu još uvijek vuče svoje korijene.
Redskinsi su s 1:50 do kraja gubili od Lionsa sa šest poena razlike. U tom trenutku, Shanahan je odlučio u igru uvesti Rexa Grossmana koji cijelu ovu sezonu nije odigrao ni jednu akciju. Redskinsi su bili bez timeouta i trebao im je TD. Umjesto toga, Grossmanu je lopta ispala odmah u prvoj akciji, pokupio je linijaš Lionsa Ndamukong Suh i zabio polaganje za Detroit.
Kronologija
"S minutom do kraja i bez timeouta, namjeravali smo koristiti napad za zadnje dvije minute i mislio sam da nam Rex daje bolje šanse za pobjedu. Jednostavno zato što poznaje terminologiju napada i način na koji ga koristimo. Za dodavača koji tu terminologiju ne zna, to stvara veliki pritisak."
Mike Shanahan, 31. listopada
"Kada vodite napad od dvije minute, a to niste radili zadnjih pet tjedana i uz to zovete dvije akcije odjednom i morate se požuriti na liniju - tada u pitanje dolazi kardiovaskularna izdržljivost jer radite aktivnosti koje niste prije mogli zbog problema sa zadnjom ložom. S tim na umu, smatrao sam kako je najbolje da krenemo u drugom smjeru."
Mike Shanahan, 1. studenog
"Donovan je kompetitivna osoba, rekao nam je da želi igrati i nagovorio nas. Mi smo mu rekli u redu, ali ukoliko se budeš mučio, a smatrali smo da toga može doći jer nije trenirao punom snagom, otići ćemo u drugom smjeru."
Kyle Shanahan, 2. studenog
Razumljivo, Shanahan je odmah nakon poraza morao opravdavati tu svoju odluku. Neposredno poslije utakmice izjavio je kako je McNabba izvadio jer je smatrao da Grossman bolje poznaje napad koji su Redskinsi namjeravali tada voditi. Grossman je, naime, prošlu sezonu proveo u Houstonu gdje je koordinator napada bio Kyle Shanahan, sin trenera Mikea koji je ove sezone koordinator upravo u Redskinsima.
"Moraš biti profesionalac. Pred nama je dugačka sezona", kratko je prokomentirao McNabb koji je i prije dvije godine u uniformi Philadelphije proživljavao istu stvar: "Kada te zamijene, zamijene te. Bez obzira kako ti na to gledao. Iz toga moraš izvući pouku i krenuti dalje. To sam napravio tada, to ću učiniti i sada."
McNabb je prije dvije godine reagirao na način da je u idućoj utakmici bacio četiri TD dodavanja. Ipak, pred Redskinsima je bio slobodan tjedan pa su imali mnogo vremena za razmišljanje o tome što se uistinu događa unutar momčadi. Podsjetimo, McNabb je doveden ove sezone kako bi napokon riješio probleme Redskinsa s dodavačima. Za sada je bio nekonstantan uz sedam TD-a i osam presječenih dodavanja.
Mike Shanahan je također ove godine preuzeo Redskinse u nadi da će ih vratiti na pobjedničke staze. Ovaj potez u utakmici s Lionsima bio je na žestokom udaru kritike, osobito iz razloga što se Shanahan u cijeloj situaciji nije baš najbolje snašao. Priču o terminologiji napada je dan poslije upotpunio pričom o McNabbovim problemima s ozljedama i nedovoljnoj fizičkoj spremi.
NFL, DESETI TJEDAN
Ponedjeljak, 15. studenog
Washington Redskins - Philadelphia Eagles
Uz sve to, koordinator Kyle Shanahan je "pojasnio" stvari rekavši kako su on i trener Shanahan McNabba obavijestili da će ga, ukoliko dođe do takve situacije, a on se bude mučio, oni zamijeniti. "Nisam čuo taj dio", kratko je prokomentirao McNabb. Zadržao je smisao za humor pa je u šali upao u intervju hvatača Armstronga i upitao ga: "A kako tvoja kardiovaskularna izdržljivost?"
McNabb je 11 sezona proveo u uniformu Philadelphia Eaglesa gdje se naviknuo i razvio snažan imunološki sustav protiv svake vrste kritike. Iako je otišao kao uvjerljivo najbolji QB u povijesti organizacije, njegovo vrijeme provedeno tamo bilo je ispunjeno mnogim kontroverzama. U usporedbi s tim, ovaj "aferica" u Washingtonu je obična dječja igra.
Redskinsi se ipak moraju hitno uozbiljiti. Večeras dočekuju upravo McNabbovu bivšu momčad, odlične Eaglese koji su na omjeru 5-3 i u istoj diviziji. Predvodi ih preporođeni Michael Vick pa će Shanahan i McNabb morati hitno riješiti nesuglasice i pokušati iznenaditi goste. U prvom međusobnom susretu, Redskinsi su slavili u Philadelphiji.
Bude li McNabb odigrao kao i unatrag dvije godine, prošli puta nakon što ga je trener zamijenio usred utakmice, Redskinsi bi mogli ponovno slaviti.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Kakva forma kakvi tomovi brejdiji
necemo vas ni na nuli ostavit, u minus vas uČerat !

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Evo Bradyeve izjave kasnije na pressici:
"Napravili smo prave stvari kada smo trebali. Za nas u svlačionici ovo je bila uzbudljiva utakmica. Već dugo vremena nismo bili ovako sretni. Poprilično smo dobri kada pravilno izvršavamo zadatke",
"Napravili smo prave stvari kada smo trebali. Za nas u svlačionici ovo je bila uzbudljiva utakmica. Već dugo vremena nismo bili ovako sretni. Poprilično smo dobri kada pravilno izvršavamo zadatke",
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
OMG!!!!
Vick
Jackson TD
Prvi pas na meču i TD pas od 88 yardi.

Vick
Prvi pas na meču i TD pas od 88 yardi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Eaglesi vode 21-0 nakon manje od 10 minuta igre.
Nevjerovatna brzina Eaglesa je prosto samljela Redskinse.
Vick je imao TD trčanjem, a treći je postigao Mccoy.
Nevjerovatna brzina Eaglesa je prosto samljela Redskinse.
Vick je imao TD trčanjem, a treći je postigao Mccoy.
-
sandiegochargers
- Kontakt:
utakmica je bila gotova dok su redskinsi skontali sta ih je zadesilo
nisu oni za playoffa
nisu oni za playoffa
Nevjerovatna napadačka partija Eaglesa i demoliranje Redskinsa 59-28.
Vick = vanzemaljac
20/28 za 333 yarda i 4 TD-a; 8 nošenja za 80 yardi i 2 TD-a.
Naredne sedmice dočekujemo Giantse i pobjedom ćemo preuzeti prvo mjesto u diviziji.
Gledao sam tri četvrtine, i nisam ni sanjao da je moguće takvu ofanzivnu igru prezentirati u jednom meču. Milion različitih akcija je odrađeno, a jadni Redskinsi nisu znali odakle prijeti veća opasnost. Brzina koja posjeduje ekipa Eaglesa je nevjerovatna, a o atraktivnosti igre je suvišno pričati. Šta tek reći za Andya Reida i njegova genijalna rješenja u napadu.
Eaglesi bi mogli daleko dogurati, ukoliko Vick ostane zdrav.
Vick = vanzemaljac
Naredne sedmice dočekujemo Giantse i pobjedom ćemo preuzeti prvo mjesto u diviziji.
Gledao sam tri četvrtine, i nisam ni sanjao da je moguće takvu ofanzivnu igru prezentirati u jednom meču. Milion različitih akcija je odrađeno, a jadni Redskinsi nisu znali odakle prijeti veća opasnost. Brzina koja posjeduje ekipa Eaglesa je nevjerovatna, a o atraktivnosti igre je suvišno pričati. Šta tek reći za Andya Reida i njegova genijalna rješenja u napadu.
Eaglesi bi mogli daleko dogurati, ukoliko Vick ostane zdrav.
- the_packer
- Kontakt:
dl redskinsa u pass rush-u izgleda smijesno pored vick-a. vick u ekstra formi. zabrinjavajuce jbte.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.