FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
09.11 Radnik
13.11 prva utakmica U19
ne vidim razloga sto ne bi igrao. nakon utakmice nek ide u Sjevernu Makedoniju.
13.11 prva utakmica U19
ne vidim razloga sto ne bi igrao. nakon utakmice nek ide u Sjevernu Makedoniju.
najbitnije stvari što je Nam rekao:
Imamo plan da investiramo u infrastrukturu, u tehnologiju, sportsku nauku i u našu akademiju. To je prvi korak sa kojim želim početi.
Vidjeli smo da je na PFV akademiji Philippe Omar Troussier šef svih odjela, te da su većina osoblja stranci ukljujući medicinski tim, sportsku nauku... Vidite li u budućnosti mogućnost da dovedete neka od najvećih svjetskih imena da treniraju i vode akademiju u Sarajevu, ali i prvi tim?"Prvo, mislim da nam je stadion zaista neophodan. Kad smo igrali kvalifikacije za Ligu Prvaka i Ligu Evrope, naš stadion nije bio odgovarajući. Nismo imali kategoriju 3 i kategoriju 4 koju nema nijedan stadion u Bosni i Hercegovini. To nije dobro za državu i nije dobro za klub. Zato mi, a pod tim podrazumjevam i državu i navijače, mislim da mi trebamo imati plan. To sa stadionom je veliki problem. Ali kao biznismen, mislim da zaista trebamo investirati na vlastitom zemljištu. Onda sve što investiramo, postaje imovina kluba. To je način na koji normalni biznismeni i normalni klubovi razmišljaju. Kada izgradite trening kamp i izgradite stadion, gradite hotel za igrače… To sve treba postati imovina kluba. Znate, to je imovina, to su nekretnine, ja to kao stranac ne mogu odnijeti. Sve što uradimo ostaje Sarajevu i klubu. I postaje imovina kluba."
"Da i to vrlo brzo. Jer, ako dovedemo vrlo poznate fudbalere, trenere i stručnjake u Sarajevo da pomognu akademiji, onda i mi možemo poslati naše igrače iz Vijetnama da se priključe. Vijetnamski igrači trebaju da treniraju sa evropskim igračima."
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ima jake ambicije, jos da pređe sa riječi na djela bilo bi super.
Po pitanju stadiona ja sam da to bude u nasem vlasništvu od države/federacije/kantona/grada/opcine trazim samo da nam ustupe zemljište. A za stadion cemo se snaci. Pa ima nas bruku koji bi uplatili pare za izgradnju, ne bih zalio ni sekunde Bogami. Kroz dvije godine mislim da bi ga mogli izgraditi sa cca 15k, natkriven. Nesto poput Mariborovog.
Eh sad, lokacija prvobitno nek bude oko centra, u slucaju da nema rjesenja(a ima za zgradurine raznoraznih ratnih profitera i sumnjivih firmi iz drugih gradova) onda preci na ostale opcine.
Po pitanju stadiona ja sam da to bude u nasem vlasništvu od države/federacije/kantona/grada/opcine trazim samo da nam ustupe zemljište. A za stadion cemo se snaci. Pa ima nas bruku koji bi uplatili pare za izgradnju, ne bih zalio ni sekunde Bogami. Kroz dvije godine mislim da bi ga mogli izgraditi sa cca 15k, natkriven. Nesto poput Mariborovog.
Eh sad, lokacija prvobitno nek bude oko centra, u slucaju da nema rjesenja(a ima za zgradurine raznoraznih ratnih profitera i sumnjivih firmi iz drugih gradova) onda preci na ostale opcine.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Čestitke i zahvala ss.ba i kliKS-u na intervjuu sa Namom.
Odgledao dva puta intervju, ohrabrujuće.
Povrijeđenih sve manje.
Obećavajuća igra sinoć i pobjeda protiv lištice.
Inijesta najavi da bi mogli vratiti Jeleškovića, a to je čovjek koji ima uvijek prave informacije u što sam se uvjerio više puta.
Kod konkurenata tek kreću problemi s kojim se mi susrećemo od početka. Povrede, kartoni, neisplaćene plate, lošiji rezultati i nezadovoljstvo navijača.
Bez obzira na težak raspored očekujem da razlika na tabeli na kraju polusezone bude kao što je trenutno sad. Možemo i moramo.
Odgledao dva puta intervju, ohrabrujuće.
Povrijeđenih sve manje.
Obećavajuća igra sinoć i pobjeda protiv lištice.
Inijesta najavi da bi mogli vratiti Jeleškovića, a to je čovjek koji ima uvijek prave informacije u što sam se uvjerio više puta.
Kod konkurenata tek kreću problemi s kojim se mi susrećemo od početka. Povrede, kartoni, neisplaćene plate, lošiji rezultati i nezadovoljstvo navijača.
Bez obzira na težak raspored očekujem da razlika na tabeli na kraju polusezone bude kao što je trenutno sad. Možemo i moramo.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Momak je malo l00d.

Al kako ih mrzi, nevjerovatno. I on i Gavrić. Sinoć su ih baš prebili na sredini, svaki duel je bio na nož.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
Nemoj me pogreano shvatiti lepi, ali previse politiziras podforum. Razumijem te da si vjerovatno clan te stranke(stranke covjeka kojo je i unistio ZOI da bi morali prodavati svoju zemlju, dok je bio zeleni), ali ne moras se stalno fatati NiP jer nikakve veze nemaju sa ovim. Uhljup od Ajnadzica je ovo potencirao kada mu se Irfan javio da prica sa Sabrinom oko stadiona jer AKSar nece da cuje da se Kosevo renovira. I jos uvijek se ceka odgovor kluba po tom pitanju.Denchi je napisao/la: ↑03 nov 2019, 07:19onda Konakoviću kapu skinut i svi po glas, jer je on pošuto zelene iz ZOI-a....uf kako bi to bila špica....a kamp će svakako se širiti sa zgradama i ostalo... itd. ne moraju uopšte trenirat uz stadion, po meni je i bolje što možeš otići u kamp van centra i raditi na miru....duplakruna46 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 02:10
Boga mi kako sam cuo od dosta provjerenih izvora da je veoma izgledno mjesto onaj dio oza zetre gdje je balon.
ZOI-u gori i hoce da proda ovo zemljiste i da bi opstina subvencionirala kupovinu samo da se napravi stadion cirka 20k sa svim pratecim sadrzajima.
Samo se ceka povratak Sabrine da se vidi sta je u dogovoru sa Namom jer covjek hoce stadion u 100% vlasnistvu FKS!
Za kraj nit sam crveni nit zeleni nit kadar bivsih SDA-ovaca tj trenutnih Zukurlicevih indijanaca.
To nece biti zasluga niti jedne partije nego nas navijaca koji su ganjali to ma koje stranacke boje bili. Naravno ako uspijemo.
Ne politiziraj forum vise molim te.
“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”
-
- Kontakt:
Ima li stvarno istine da se mozda Jeleskovic vraca?Ako je iniesta rekao to je gotova stvar 

Za tako velika pitanja ne pita se ni Sabrina, ni Emir, ni Valentin nego Nam. Tako da taj odgovor politicarima moze biti tek kad se vrate.
On ako kaze da ce na Igmanu biti stadion, bit ce na Igmanu.
Ja nemam problema sa tim, samo da je nas i moderan i uslovan stadion.
Sinoc sjedimo natribini i gledas ka nebu i molis boga da nepadne...
On ako kaze da ce na Igmanu biti stadion, bit ce na Igmanu.
Ja nemam problema sa tim, samo da je nas i moderan i uslovan stadion.
Sinoc sjedimo natribini i gledas ka nebu i molis boga da nepadne...
Ja cu mu stan na Mejtašu prepisat, samo nek se tivra. Pa taj frajer gdje god je radio titule je donosio. Kako lijepe informàcije pristizu ovih dana. Bas je lijepo voljet Tebe.Sarajlijaaa46 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:03Ima li stvarno istine da se mozda Jeleskovic vraca?Ako je iniesta rekao to je gotova stvar![]()
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
samo član Sarajevaduplakruna46 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 10:52
Nemoj me pogreano shvatiti lepi, ali previse politiziras podforum. Razumijem te da si vjerovatno clan te stranke(stranke covjeka kojo je i unistio ZOI da bi morali prodavati svoju zemlju, dok je bio zeleni), ali ne moras se stalno fatati NiP jer nikakve veze nemaju sa ovim. Uhljup od Ajnadzica je ovo potencirao kada mu se Irfan javio da prica sa Sabrinom oko stadiona jer AKSar nece da cuje da se Kosevo renovira. I jos uvijek se ceka odgovor kluba po tom pitanju.
Za kraj nit sam crveni nit zeleni nit kadar bivsih SDA-ovaca tj trenutnih Zukurlicevih indijanaca.
To nece biti zasluga niti jedne partije nego nas navijaca koji su ganjali to ma koje stranacke boje bili. Naravno ako uspijemo.
Ne politiziraj forum vise molim te.
ne može Ajnadžić potencirat pošto nema njegovih u ZOI-ju više, dakle ne laži...ako je potencirao nešto to je propalo odlaskom lopova...
ako ti neko da stadion ili zemlju za stadion, a #ŠUPCI ti nisu ništa dali(nego krali) ovih zadnjih 25 godina, onda je jasno....i to #ŠUPKE najviše boli....to će biti zasluga onog ko to izganja, drugačije nisam ni rekao, a i taj je naš navijač ko i Čenga....

previše kenjaš o politici kao da ti nije jasno šta FKS dobija tim....koliki je to potez...

politizirali su oni sport a ovo su samo posljedice...

Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 03 nov 2019, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Neka nam Nam napravi isti sadion na kakvom trenutno igraju nasi mladi i ja prezadovoljan. Samo bordo stolice. 

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Danas lijepo druzenje sa Dresdenovcima u Stuttgartu. 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ma niko ti ništa neće dati na lijepe oči, ako hoćeš stadion na top lokaciji, moraćeš dobre pare iskeširati samo za dozvole, o gradnji da i ne govorimo.
Stadion u Butmiru je prerizična opcija, imali bi posjetu slabiju nego na Koševu pa makar bio kao Šalke Arena.
Stadion u Butmiru je prerizična opcija, imali bi posjetu slabiju nego na Koševu pa makar bio kao Šalke Arena.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
pa nisu se razletili i počeli se otimat između sebe da nam to završe jer nema love, nego su namirisali $$$...Zeko87 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:24Ma niko ti ništa neće dati na lijepe oči, ako hoćeš stadion na top lokaciji, moraćeš dobre pare iskeširati samo za dozvole, o gradnji da i ne govorimo.

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nije napisao da se vraća već da ga Hadžija pokušava "vratiti" a zašto se ne bi vratio sad kad je situacija u klubu što se tiče finansija nikad boljaledesma je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:10Ja cu mu stan na Mejtašu prepisat, samo nek se tivra. Pa taj frajer gdje god je radio titule je donosio. Kako lijepe informàcije pristizu ovih dana. Bas je lijepo voljet Tebe.Sarajlijaaa46 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:03Ima li stvarno istine da se mozda Jeleskovic vraca?Ako je iniesta rekao to je gotova stvar![]()

Pozitivno je što su uvidjeli da je fizička sprema loša

FK Sarajevo
Kako je lijepo probuditi se nedjeljom kad si dan ranije prčio Škutoristan... 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Poranio si nešto

Zašto to misliš? Ako raji kiša nije izgovor na 15/20 domaćih utakmica i vjetrovi koji ubiše na Koševu, što bi lokacija stadiona bila izgovor bilo kome?Zeko87 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:24Ma niko ti ništa neće dati na lijepe oči, ako hoćeš stadion na top lokaciji, moraćeš dobre pare iskeširati samo za dozvole, o gradnji da i ne govorimo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Pogledah intervju sa Namom dva puta. I na engleskom onoliko koliko razumijem i onda prevod za bošnju

Sve mi lijepo zvuci osim jedne stvari sa kojom se ja ne slazem.
To je sto se tice stranih igraca, tih skupim za koje on kaze da mogu biti 1-2-3 i ne vise.
Mislim da moramo u ekipi imati 7-8 tih skupih pojacanja a ostalo mogu biti nasi momci iz akademije. Malo je 3 takva igraca da bi momci mladi stasali uz njih, a sezona duga i teska.
Samo da to promijeni i sve 5+

Sve mi lijepo zvuci osim jedne stvari sa kojom se ja ne slazem.
To je sto se tice stranih igraca, tih skupim za koje on kaze da mogu biti 1-2-3 i ne vise.
Mislim da moramo u ekipi imati 7-8 tih skupih pojacanja a ostalo mogu biti nasi momci iz akademije. Malo je 3 takva igraca da bi momci mladi stasali uz njih, a sezona duga i teska.
Samo da to promijeni i sve 5+
-
- Kontakt:
Ma hoce, kako nece. Dino to iz ljubavi daje! Pogotovo sada kad Zukorlic i vehabije stoje iza njega!Denchi je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:27pa nisu se razletili i počeli se otimat između sebe da nam to završe jer nema love, nego su namirisali $$$...Zeko87 je napisao/la: ↑03 nov 2019, 11:24Ma niko ti ništa neće dati na lijepe oči, ako hoćeš stadion na top lokaciji, moraćeš dobre pare iskeširati samo za dozvole, o gradnji da i ne govorimo.
Stadion u Butmiru je prerizična opcija, imali bi posjetu slabiju nego na Koševu pa makar bio kao Šalke Arena.![]()
Sta vam je Sene mi, ovi iz NiP navalili na DF, SDA i to vam sva politika. Sta vam je ba. Lijepi gospodin Hadzikadic.
Profinjeni politicar a ne bivsa prokleta SDA stoka. Gdje namirisu pare, gaze preko mrtvih da dodju do cilja.
Mani se meni te Konakoviceve suplje. Sta dotakne to i unisti. Hvala Bogu Sarajevu ce samo primirisati samo sto mora. Tuknes na njega i njegovu kampanju, prljavu i poganu!
Haj sad zdravo. Sarajevo nikada nece biti politiziran kao skretnica niti cemo biti klub stranke, koliko god ti i pojedini kao Pljevljak htjeli. Vozdra!
“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”
Trenutno korisnika/ca: Amcho1, Amidzaa, mosarajvosa83 i 32 gosta.