FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Pirkehzsa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Pirkehzsa » 04 nov 2019, 13:19

Ten Haže wir warten auf dich

Ma ko god da bude trener od tih navedenih, da nam poboljsa igru i rezultate u narednom periodu aBd

Sad se treba sabrat,uzeti najbolje rjesenje a prije toga zgazit Olympiakos ako moze bez primljenog gola, a onda fight sa zutokljuncimaaa

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 04 nov 2019, 13:31

schickeria je napisao/la:
04 nov 2019, 09:35
gerdmuller je napisao/la:
04 nov 2019, 09:04
CarlitoBrigante je napisao/la:
24 avg 2019, 12:50

:?:
:wave:
:D
Jbg, uvjeren sam da je kovac ostao dosljedan sebi da bi ove godine bayern letio, krenuo se prilagođavati i kopirati guardiolu i tuchela i tu se zagubio
Ima bayern super ekipu, na proljeće ce to biti stroj
Nije bilo upuceno tebi vec Carlitu...

Citam sinoc poslije otkaza nije razgovarao s igracima.Opet pokazuje koliko je mali covjek.Nije mu to prvi puta.Sjetite se sto je ucinio Eduardu.Jadan.Igraci ga bojkotirali,crveni,primljen gol u zadnjoj minuti,ozljede,sreca...svi su krivi samo on ne :lol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 nov 2019, 14:08

http://www.theguardian.com/football/201 ... oach-kovac
Ralf Rangnick, Erik ten Hag, Arséne Wenger and Max Allegri are on Bayern Munich’s list of possible candidates to replace Niko Kovac
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 nov 2019, 14:54

Lewa ce tokom reprezentativne pauze ici na manju operaciju al se ocekuje da bude spreman poslije pauze.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 nov 2019, 15:21

IlCapitano je napisao/la:
04 nov 2019, 14:08
Ralf Rangnick, Erik ten Hag, Arséne Wenger and Max Allegri are on Bayern Munich’s list of possible candidates to replace Niko Kovac
Na šta se odlučiti: Ralf Rangnick, Erik ten Hag, Arséne Wenger i Max Allegri?

Max je najveći taktičar ovdje ali ne zna njemački, i nema neku posebnu filozofiju koju bi neko nasljedio poslije. Arsen ima najviše iskustva, ima filozofiju koja radi u svim uslovima ali je star. Sa EtH bi igrali najljepše ali on nema iskustva, osim prošle ili ove godine. RR je nekako simbioza svih dobrih osobina od ova tri, ali ne sa tolikim plafonom kao pojedinačno ovi. Alegri mi se ne uklapa u ideju, ideju koju nose ova trojica, mora da je on izričito nečija želja, nekoga ko se puno pita. Mislim da je najmanje rizično rješenje Rangnick, Arsene prelazno, a ova druga dva su najbolje opcije, i opcije koje nose puno rizika.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 nov 2019, 15:27

sljivo je napisao/la:
04 nov 2019, 15:21
IlCapitano je napisao/la:
04 nov 2019, 14:08
Na šta se odlučiti: Ralf Rangnick, Erik ten Hag, Arséne Wenger i Max Allegri?

Max je najveći taktičar ovdje ali ne zna njemački, i nema neku posebnu filozofiju koju bi neko nasljedio poslije. Arsen ima najviše iskustva, ima filozofiju koja radi u svim uslovima ali je star. Sa EtH bi igrali najljepše ali on nema iskustva, osim prošle ili ove godine. RR je nekako simbioza svih dobrih osobina od ova tri, ali ne sa tolikim plafonom kao pojedinačno ovi. Alegri mi se ne uklapa u ideju, ideju koju nose ova trojica, mora da je on izričito nečija želja, nekoga ko se puno pita. Mislim da je najmanje rizično rješenje Rangnick, Arsene prelazno, a ova druga dva su najbolje opcije, i opcije koje nose puno rizika.
Zavisi u kojem pravcu hoće krenuti. Ako hoće nekog trenera koji odmah može dostaviti rezultate i biti tu 3-5 godina Allegri je logičan izbor. Ako hoće nekog mlađeg sa specifičnom filozofijom onda neka varijanta sa Rangnickom do ljeta, pa onda Ten Hag, a Rangnick da preuzme SD titulu od Hasana.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 nov 2019, 15:28

Ako će sada dovoditi nekoga neka dovedu Rangnicka, a ako će sljedeće sezone neka ostave Flicka i dovedu ten Haga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 nov 2019, 15:31

Bundesliga je napisao/la:
04 nov 2019, 15:28
Ako će sada dovoditi nekoga neka dovedu Rangnicka, a ako će sljedeće sezone neka ostave Flicka i dovedu ten Haga.
Ja bih odmah da se mijenja, ako je ikako moguće. Ne bih da se desi scenario Ole Gunar gdje bi ovaj Flik zaredao par pobjeda na račun promjene filozofije, drugačijeg rada i individualne kvalitete pa da ga ostave i dalje, pa onda za godinu, dvije opet tjeraj.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 nov 2019, 15:41

sljivo je napisao/la:
04 nov 2019, 15:31
Bundesliga je napisao/la:
04 nov 2019, 15:28
Ja bih odmah da se mijenja, ako je ikako moguće. Ne bih da se desi scenario Ole Gunar gdje bi ovaj Flik zaredao par pobjeda na račun promjene filozofije, drugačijeg rada i individualne kvalitete pa da ga ostave i dalje, pa onda za godinu, dvije opet tjeraj.
I ja bih, ali mislim da sada nema previše izbora. Recimo Rangnick je dobar ali mi je Leipzig bio bolji kada ga je trenirao Hasenhuttl. Tako da radije bih da pričekamo ten Haga ako ćemo mijenjati odmah iduće sezone. Neće Flick ostati, on je samo prelazno rješenje bez obzira na rezultate. Allegri je previše defanzivan a Wenger nažalost prestar iako bih njega volio baš u ovom trenu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 nov 2019, 15:42

Ma dođi profa, tvoji studenti te čekaju. :ljepota:
Realno, mislim da može odraditi barem 2-3 dobre sezone i stabilizovati ekipu prije nekog trajnog(a mlađeg) riješenja poput Nagelsmanna ili Ten Haga. Pustiti ga ovu sezonu da postavi temelje i implementira filozofiju nauštrb(ukoliko je to potrebno) rezultata, a onda očekivati boom i suditi po istom. Arsene nakon svega zaslužuje drugu(a, ako mene pitate, po prvi puta, PRAVU) priliku da udari na najviše domete. Mislim da to ovaj Bayern sa nekoliko korekcija može da mu pruži. Tužno bi bilo da završi karijeru onakvim propadanjem u Arsenalu i da mu se sudi po tome, a evidentno je da je tu najmanje njegove krivice.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 nov 2019, 16:24

Mislim da uprava zeli ten Haaga ali je problem sto ne moze prije ljeta
Moguce da ako Flick pobjedi ove dvije utakmice da ostane do kraja sezone pa onda uzmemo Nizozemca.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 nov 2019, 16:28

Osobno navijam za mourinha, nas jednostavno treba voditi veliko ime. Allegri je odlican ali ne zna Njemacki ni rijeci i to bi bio veliki hendikep
Ten haag poznaje klub jer je vec radio u njemu ali nisam siguran da ima dovoljno iskustva
Ragnick nije miljenik honessa a i bolji je organizator nego trener

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 04 nov 2019, 17:09

Ma dajte o kakvim vi filozofijama pricate,o kakvom cekanju da se neki na nama uce,kao ljepota igre stil bla bla,kad je to donijelo titulu Lp ili nesto slicno.
Treba nam neki jak autoritet,neko ko ce nasim balerinama probuditi zelju za uspjehom.Treba nam trener koji moze i zna instant djelovati,koji ima umijece da od svakog naseg igraca izvuce maximum.
Puste rijeci bi bile da pisem koga bi volio ili smatram da bi bio dobar,jer ce na.kraju biti kako odluce ovi u upravi.
Moj favorit je Allegri mozda grijesim,ne zna njemacki,
ne zna ga ni Murinho koji bi mi zgadio Bayern da dodje,on je izlapio trener,i zna da ovdje ne bi imao igrace koje pozeli.Inter,Real i Manchester su mu dali sve sto pozeli a Chelsea da se ne prica,to Bayern nije u stanju.
Nije bayern dovoljno atrakcija za njega,
Zadnja izmjena: isakovich, dana/u 04 nov 2019, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM BAYERN

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 04 nov 2019, 17:10

nas svi ovi treneri mogu voditi do uspjeha. Bundesliga i Kup da se uzmu sigurno, u LP sta bude bude ko i uvijek. Zadnjih 5 sezona nas pobjednik izbacuje prije finala.

Sa nekim trenerom koji ima jak karakter, koji se u svlacionici mora slusati a ne busiti kao sto su radili Niki. To su po meni ova tri: Mourinho, Allegri i Ten Hag. Svi ostali mi mekani kao i Kovac izgledaju. Podleci ce pritisku javnosti da mora Muller ili Boateng igrati i onda je i Bayern i taj trener donji.

Svaki trener koji dodje u ovom sistemu ako planira igrati 4-3-3 sa visokim krilima i jednim zadnjim veznim, to NE SMIJE biti samo Thiago na DMF. Nikad vise. Covjek nije zadnji vezni i kraj price. Sklon je greskama, mekan na toj poziciji, nebrojeno puta mu je oduzeta lopta koja je na kraju gol bila, ne zna zaustaviti napad, ne zna uletit klizeci. Jednostavno fula mu se pozicija na tom mjestu.

Neko napisa kako je Boateng stekao povjerenje pa onda ga iskoristio maksimalno do te mjere da je i treneru presudio. Kutarisat se ovih igraca tipa Boatenga koji komentariste prije utakmice Frankfurt Bayern sta ce biti u berlinskom derbiju. Kakve amaterske greske prvo Kovaca koji ga je stavljao uopste pored Martineza, a tek Boatenga na utakmici. Lik je zadnji igrac 1 na 1 i udara momka zbog kojeg crveni dobija. U glavi nivo druge kantonalne.

Samo se sjetite utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu i igre Javija Martineza na DMF. Nista nama drugo ne treba protiv ekipa kada igramo u gostima. Kod kuce se otvaraj, kombinuj itd, rizikuj...

Nije ovdje pitanje rezultata. Po statistici izgleda da je sve med i mlijeko a u vecini utakmica patnja za oci

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 nov 2019, 17:42

Napriča čovjek o autoritetu, želji za uspjehom i ostalim sličnim stvarima zanemarujući filozofiju i onda kao favorita postavi najvećeg ziheraša u historiji. :mrgreen:
Kontam da je LP i dalje jedina želja, a poprilično sam siguran da je Max jedini od trenera koji nema ni promil šanse da je uzme baš zbog tog pristupa iako je stvarno školovan i zna mnogo. Svakako, stvarno džaba raspravljamo, na upravi je. Ko zna kako će nas ovaj put iznenaditi. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 04 nov 2019, 18:02

Max je slijedeci, sudjeno je. I ja koliko mogu da vidim, Bayern u rosteru ima vise ostalih nego Njemaca, ko ih J**+ nek se oni prilagodjavaju. :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 04 nov 2019, 18:13

S-Y-L-A-R je napisao/la:
04 nov 2019, 17:42
Napriča čovjek o autoritetu, želji za uspjehom i ostalim sličnim stvarima zanemarujući filozofiju i onda kao favorita postavi najvećeg ziheraša u historiji. :mrgreen:
Kontam da je LP i dalje jedina želja, a poprilično sam siguran da je Max jedini od trenera koji nema ni promil šanse da je uzme baš zbog tog pristupa iako je stvarno školovan i zna mnogo. Svakako, stvarno džaba raspravljamo, na upravi je. Ko zna kako će nas ovaj put iznenaditi. :mrgreen:
Tako su i za Kloppa govorili. Luzer u finalima, a sad druga prica. Odjednom najbolji ikad. Ne razumijem zasto se nipodastava uspjeh ovih trenera koje sam nabrojao ali ok.
Ti spominjes filozofiju, dosao Guardiola i razjeboo sve od ranije. Svaki svoju filozofiju implementira. Iz tog razloga svabe i govore kako je sve manje Mia san Mia

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 nov 2019, 18:40

Kao sto sam i rekao, ona dvojica ga htjeli ostaviti :lol:
Kovač then said that if the bosses think that he is the problem, then he would offer his resignation. An offer that was ultimately accepted by Rummenigge. The separation was not the goal of the meeting, but has emerged as a result of the discussion
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 nov 2019, 19:26

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 04 nov 2019, 19:42

Zar mislite da će sada dovesti neko zvučno ime za trenera kad su mediji u Njemačkoj otkrili da uopšte nisu ni željeli otpustiti Kovača nego da je to odlučeno kada je on ponudio ostavku.

Dovesti ovog Flicka pa onda na ljeto ganjati neko vrhunsko trenersko ime.

Ja mislim da je ova sezona zagrijavanje, ispitivanje igrača za veliki projekat koji slijedi kada dođe Kahn i vjerovatno novi sportski direktor umjesto Hasana. Mislim da prava rekonstrukcija sa vrlo jakim temeljima i abnormalnim trošenjem kreće iduće ljeto.

Nadam se da doći Sane, Werner, Nubel, Havertz, Upamecano odnosno mladi igrači sa provjerenim kvalitetom. Možda se čak i radi na dovođenju Eriksena. Iz trenutnog kadra imamo Pavarda, Hernandeza, Sulea, Kimmicha, Alabu, Goretzku, Coutinha, Thiaga, Comana, Gnabrya, Lewandowskog..

Dodati im još dva-tri iskusna, kvalitetna 30+ igrača kao onomad Alonsa... Koji mogu uskočiti i iskustvom povući ekipu kada zakoči. To sada nemamo a ima nekoliko vrlo zanimljivih igrača kojim ističe ugovor 2020 ( Mertens, David Sliva, Matuidi)

Neuer, Kimmich, Pavard, Sule, Hernandez, Thiago, Martinez, Eriksen, Havertz, Sane, Lewandowski

Zamjene: Nubel, Upamecano, Alaba, Goretzka, David Silva, Coman, Gnabry, Werner

E ovakvom kadru pridodati nekog ekstra inteligentnog i karizmatičnog trenera, tipa Ten Hag, Pochettino, Tuchel i onda možemo biti ključni faktor u Evropi kao u periodu 2011 - 2017.

Znam, od ovoga ništa neć biti ovako, nadam se da će me demantovat jer se potajno nadam da se u tajnosti kuha nešto veliko i da se svo ovo vrijeme to čeka. Nikako mi ne ide u glavu da u Bayernu možemo imati nesposobne ljude i interesdžije u upravi, jer to nije Njemačka etika i navika. :D

Igram previše FM, tako da nemojte mi zamjeriti na ovim željama, realna sam osoba ali ajde da iznesem neku svoju viziju pa makar bila i nerealna.

Pozdrav :oops:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []