https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /191107059
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
A zašto se mora popisati? mislim nije mi jasno to,koji će đavo na popisu stanovništva BiH žena koja tu ne živi 20 godina? sta to mijenja,broj zaposlenih mozda,mati gore zaposlena i hiljade drugih i mijenja ti % zaposlenog stanovništva,nije mi to jasno nikako.. Druga stvar,ja pričam o ljudima koji su u BiH popisivali svoje roditelje ili djecu a takvih je sigurno puno više nego tih koji su se sami prijavili na popis u inostranstvu..Sviuodbranu je napisao/la: ↑07 nov 2019, 15:18Slazem se donekle, ali popis ima vise tacaka i ciljeva.Slatinash_7 je napisao/la: ↑07 nov 2019, 15:11kod nas je sve politički izrežirano i orkestrirano pa i taj popis, a realnost je drugačija skroz. Kao da se popis radi da se vidi koliko pasoša BiH ima, to je nebitan podatak a pošta ili koja ga je već institucija izdavala u određenom periodu bi taj isti podatak morala imati..popis se radi u privredne i demografske svrhe, iseljavanja,obrazovanje i slične stvari..koji ću đavo ja popisati svoju mater koja od 20001-e živi u inostranstvu ili oca koji je gore od 96-e,ti ljudi ne ŽIVE u BiH i neće vjerovatno ni živjeti..popis bi možda trebalo da se može ažurirati radi takvih ljudi a ne da se oni "preventivno" upisuju radi nekakve slike koliko je "nas" a koliko "njih"...
Znaci tvoja mater ako ima BiH pasos mora se popisati, jbg.
Ja kazem, pipisnice iz dijaspore Bosnjacima su izuzete i nisu usle u konacan zbir (po bilo kom osnovu)dok hrvatima i srbima jesu.
Kod nas je sve politika jbg
Puno dijaspore uopste se nije uopste popisalo, ni u ambasadi niti ih je dole ko prijavio u popisu.Slatinash_7 je napisao/la: ↑07 nov 2019, 15:26A zašto se mora popisati? mislim nije mi jasno to,koji će đavo na popisu stanovništva BiH žena koja tu ne živi 20 godina? sta to mijenja,broj zaposlenih mozda,mati gore zaposlena i hiljade drugih i mijenja ti % zaposlenog stanovništva,nije mi to jasno nikako.. Druga stvar,ja pričam o ljudima koji su u BiH popisivali svoje roditelje ili djecu a takvih je sigurno puno više nego tih koji su se sami prijavili na popis u inostranstvu..Sviuodbranu je napisao/la: ↑07 nov 2019, 15:18Slazem se donekle, ali popis ima vise tacaka i ciljeva.Slatinash_7 je napisao/la: ↑07 nov 2019, 15:11kod nas je sve politički izrežirano i orkestrirano pa i taj popis, a realnost je drugačija skroz. Kao da se popis radi da se vidi koliko pasoša BiH ima, to je nebitan podatak a pošta ili koja ga je već institucija izdavala u određenom periodu bi taj isti podatak morala imati..popis se radi u privredne i demografske svrhe, iseljavanja,obrazovanje i slične stvari..koji ću đavo ja popisati svoju mater koja od 20001-e živi u inostranstvu ili oca koji je gore od 96-e,ti ljudi ne ŽIVE u BiH i neće vjerovatno ni živjeti..popis bi možda trebalo da se može ažurirati radi takvih ljudi a ne da se oni "preventivno" upisuju radi nekakve slike koliko je "nas" a koliko "njih"...
Znaci tvoja mater ako ima BiH pasos mora se popisati, jbg.
Ja kazem, pipisnice iz dijaspore Bosnjacima su izuzete i nisu usle u konacan zbir (po bilo kom osnovu)dok hrvatima i srbima jesu.
Kod nas je sve politika jbg
Čović i Izetbegović opet bez dogovora: Nema ničega novog, ali postoji dobra atmosfera
Naravno da je dobra atmosfera, pojelo se popilo ubilo vrijeme, hajmo dalje...jos malo pa izbori opet
Ima vise dva i pol puta, ali ne govorim o onima sa trajnom dozvolom boravka nego samo sezonci...Barbarossa je napisao/la: ↑07 nov 2019, 16:26Ma nema teoretske šanse da je samo 36000 nasih u Sloveniji
Ma jok, slabo pratim listove na engleskom jeziku, a na bosanskom još slabije. Tako da sam preskoćio i to na Economistu ali i na Klixu.BosniaBoston je napisao/la: ↑07 nov 2019, 18:57https://www.klix.ba/vijesti/bih/macron- ... /191107145
Jesil u krugu porodice ispratio ovu vijest![]()
Pa dovoljno je ovo:jasmin10 je napisao/la: ↑07 nov 2019, 19:41Koji primitivizam, strašno!
Stvarno nemam naviku i potrebu da komentarišem izjave vrlog načelnika Senaida Memića, ali večeras na javnoj raspravi u Hrasnici 2, imao je njemu svojstven šou, čak je ovaj put i sebe prevazišao. Jedan od građana Hrasnice na skupu je iznio svoje nezadovoljstvo time sto je Budžetom za 2020.god., predviđeno samo 30 000KM za medicinski potpomognutu oplodnju, a za kvazi boračka udruženja 600 000KM. Na njegovu primjedbu reagirao je Nacelnik sa opaskom : 'Sta ce ti doktor, k' o da ne znas kako se djeca prave?' Građanin je rekao da zna kako se djeca prave i da ima vec dvoje djece, međutim da želi i treće dijete sa "novom suprugom, medutim imaju problem. Na to mu je genijalac od Načelnika sugerisao da zamijeni suprugu. U nevjerici da je to pred 60 ljudi, od toga 20 zena, rekao jedan covjek koji je muz, otac, djed, profesor, doktor, hadžija, nacelnik, reagirao sam, mislim adekvatno, ali to nije bitno.
E pa ljudi dragi, konacni zakljucak je, ako su nam ovo komentari i u šali, a ne zbilji, nešto sa nama debelo nije u redu. Spašavajte se ko može, ni Australija nije daleko. (Amar Kečo)
Al nije kriv on, krivi su ovi što plješću sa oduševljenjem."...Pa mi još kažu da financiram Muzej nagodinu, pa umjesto godine ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200 hiljada. Kakve ja veze imam sa Muzejem!? Niti ću ići, ni ti ću to gledati. Svakako je hladan i zatvoren..", kazao je Memić za šta je nagrađen pljeskom okupljenih.
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 8 gostiju.