Treba stvari gledati malo sire, ne treba nas porediti sa konama koliko god nam oni bili konkurenti, a evo i zašto.
Kone imaju tim koji je duže na okupu i nakon prošle sezone trebali su da budu još jači ove, a oni se (gledam komentare) porede sa nama i Zrinjskim.
Biće kone jace na proljeće.
Naravno i mi da se još uigramo I da budemo još jači.
Ali gledajući duže unazad kone su u silaznoj putanji, dok mi se konačno budimo i penjemo.
Oni su pokušali da odskoce od ove lige i kad nisu to uspjeli prošle i ove sezone, sigurno neće ni u naredne dvije,pogotovo ne sa Husrefom, bez obzira da li će uzeti titulu ili ne. To se vidi po njihovim navijačima gdje su u jednoj šizofrenoj situaciji, ništa im ne valja a na vrhuncu su svoje historije prošle god.Ako ne računaš proslavu titule i derbi, njih nema ih u prosjeku ni 3 000 na stadionu ove dvije godine. Dva najbolja igrača iz prošle god.su pred penziju, Velkoski već pokazuje slabosti,a Ahmetovic ne može još dugo. Njih u našoj ligi nema ko zamjeniti.
Mi smo u zadnje vrijeme, pogotovo zbog licence, u nekoj dubiozi i primijetim i po raji a i po sebi da još samo inat nas vuče naprijed.
Sada kad su stvari krenule naprijed osjeti se pozitivna atmosfera i nada medju rajom.
Amar je tu da se ne brinemo da će sve biti najbolje moguće u datom trenutku.
I ja se razočaram igrom protiv Veleza i Borca, ali bar znam da ako ih Amar nije uspio srediti tu utakmicu onda niko nebi mogao. Tako da sam barem miran sa te strane, pomirim se sa rezultatom i očekujem narednu utakmicu da se iskupe,sto su svaki put i uradili.
Nećemo se lagati, ovu ekipu treba jos pojačati, treba i na budućnost misliti, ima tu jos mnogo posla.
Nas treba da vodi sada 2021.,treba malo po malo ekipu pojačavati za sezonu 21/22.
"Pomalo" stadion sređivati za tu sezonu,
Pomalo grupa da se širi na sve koji vole Želju i navijanje, a ne samo mala grupa ultrasa.
Onda ostali svi moramo ko jedan stati, a ostaviti svoje sujete za neko drugo vrijeme.
Jer svi volimo Želju samo nam se načini i vizije razlikuju,
Sada to sve moramo ostaviti po strani i dati podršku u stvaranju atmosfere pred 100-ti rođendan našeg Želje.
Nemamo više vremena da gubimo, niti da se inatimo, niti da nesto mijenjamo... Sto pripremimo sad, i gradimo još jednu sezonu, to je to.
Zato treba lagano ali sigurno početi pripremati Želju, mislim na sve nas, i na ekipu i sve...
Moramo svi dati koliko možemo, a najmanje što možemo je kupiti ulaznicu i doći na utakmicu.