Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ziggs

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ziggs » 26 mar 2019, 13:27

BosniaBoston je napisao/la:Meni je najveca zal u svemu ovome da je izgubio bitnu godinu napredka,posebno na sutu.Ako se bude vratio do kraja oktobra to bi bio idealan scenario,ali ja ocekujem povratak u decembru
Ako ce sta napredovati radi ovoga je taj njegov sut.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 26 mar 2019, 13:28

BosniaBoston je napisao/la:Meni je najveca zal u svemu ovome da je izgubio bitnu godinu napredka,posebno na sutu.Ako se bude vratio do kraja oktobra to bi bio idealan scenario,ali ja ocekujem povratak u decembru
Drug povratak na parkete ove godine mi zvuci preoptimisticno?
dobre guzove ima Belma

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 mar 2019, 13:29

Beko je napisao/la:
Drug povratak na parkete ove godine mi zvuci preoptimisticno?
Ma nisu izasli zvanicni reporti jos,mozda je i blaze nego sto mislimo ali sumnjam.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 mar 2019, 13:30

canales je napisao/la:Kako sam ispratio os ovih "nasih" samo su mu Luka i Vucevic pruzili podrsku.
Možda su ga privatno kontaktirali.
Yebene društvene mreže, džaba ako si čovjeka nazvao telefonom ili poslao poruku, ako nisi na društvenoj mreži to objavio.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 13:30

Neke su prognoze twiter doktora, moguce tokom drugog dijela sezone ako sve bude islo kako treba, ali naravno uvijek uz ogradu, jer niko ne može 100% tvrditi, da li ce za 10 ili 12 mjeseci, ali duze od godinu dana ne bi trebao.

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 26 mar 2019, 13:32

Ziggs je napisao/la:
Ako ce sta napredovati radi ovoga je taj njegov sut.
Slazem se. Ko zna, mozda i trica proradi. A ako to bude slucaj, jadni protivnici.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 mar 2019, 13:33

Olaksavajuca okolnost je da je i u ruki sezoni se povrijedio,a u 2.se vratio tek negdje u februaru
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 26 mar 2019, 13:35

4 do 6 mjs da mu zacijeli noga plus da onda dodje do kakve takve forme treba 2-3 mjs. Znaci po meni 8-9 mjeseci.
🔵⚪

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 13:36

BosniaBoston je napisao/la:Olaksavajuca okolnost je da je i u ruki sezoni se povrijedio,a u 2.se vratio tek negdje u februaru
Ne kontam sta si htio reći? Zasto je olaksavajuca okolnost imati dvije teške povrede umjesto jedne?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 mar 2019, 13:37

BIHpatriota je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:Olaksavajuca okolnost je da je i u ruki sezoni se povrijedio,a u 2.se vratio tek negdje u februaru
Ne kontam sta si htio reći? Zasto je olaksavajuca okolnost imati dvije teške povrede umjesto jedne?
Jer se vratio jos jači pa se nadam da ce to opet biti slucaj
#Punoljetstvo

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 26 mar 2019, 13:57

cek zar nije onaj iz Bostona imao groznu povredu pa se vratio zar nije onaj latvijac sto je u Dalasu sa isto slomio nogu pa se vratio za godinu , ne znam sto crne prognoze tamo su doktori ljudi sa ogronim znanjem i resursima , ja kazem bolje lom noge nego puknuc e tetiva il nes sa koljenom
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 26 mar 2019, 14:00

Beko je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Chandrian je napisao/la: Kod Nukrića se brinem zbog toga što se lako goji. A sada će se slabije kretati. Bojim se drugih zdravstvenih komplikacija. Mora biti pametan i oprezan.
Ma nema šanse do toga da dođe, tu je čitav tim ljekara koji se brinu o igraču, od ishrane pa dalje, bio on zdrav il' povrijeđen.
Neznam bas da li su ljekari kod njega kod kuce i paze sta i kako se prehranjuje.
Bas u prehrani kad jih niko ne prati i kontrolise mnogi grese.

Imao sam davne 97 ili 98 u Sloveniji na Bledu kao konobar jednog hotela da pratim dve ProTour ekipe na Giro Italija na veceri i dorucku.
Tamo su doktori stojali pored svedskog stola i pratili sta atleti stavljaju na tanjire.
I najbolji sportasi su samo ljudi, sto vole ishranu koja jim steti i preko granica normalnog.

Od prve minute danas posle povrjede mu treba samo mentalna snaga i podrzka!
Nije to do prehrane cinjenica je da je NBA ko i svi Americki sport za letove i skakanje oko koseva pregrub i da sudije pustaju svasta , tu ljudi od 100 120 KILA SKACU LAKTAJU SE STAJU JEDNI DRUGIMA NA NOGE , TI LJUDI ZBOG SAME TEZINE POSEBNO cENTRI i POWER FORWARDI SU OSJETLJIVI NA SVE TE GRUBOSTI , NJIHOVE NOGE NOSE VELIK TERET I JOS SKACU ZABIJAJU SE ODBIJAJU PADAJU UKOSO , aMERI VOLE SVOJE SPORTOVE TAKO AL nBA JE STVARNO GRUB ZA SPORT GDJE SE LETI PO ZRAKU BUKVALNO OKO 10 NABILDANIH LJUDI kg se zabijaju jedan u drugoga padaju , i to ti je stanes kriva i cao , ja se nekad zijanim kolko batina dobiju kosarkasi u NBA
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 26 mar 2019, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 mar 2019, 14:01

Ja mislim da će narednu sezonu pauzirati skroz, te se vratiti u onoj tamo, gdje će imati cijelo ljeto da se sprema i bude 100% spreman.

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 26 mar 2019, 14:03

anonymousHD je napisao/la:Ja mislim da će narednu sezonu pauzirati skroz, te se vratiti u onoj tamo, gdje će imati cijelo ljeto da se sprema i bude 100% spreman.
Godinu dana minimum, i onda postavlja se pitanje jel vrijedno da se baca u vatru kada je najintenzivniji dio sezone.. Haj budi pametan. I dalje se nadam dobrim vijestima, da bi mogao se vratiti dosta ranije. Steta za ovu sezonu.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 26 mar 2019, 14:04

paulus je napisao/la:cek zar nije onaj iz Bostona imao groznu povredu pa se vratio zar nije onaj latvijac sto je u Dalasu sa isto slomio nogu pa se vratio za godinu , ne znam sto crne prognoze tamo su doktori ljudi sa ogronim znanjem i resursima , ja kazem bolje lom noge nego puknuc e tetiva il nes sa koljenom
Pa od svih tih groznih povreda je ova, sa rezervom receno, najbolja opcija.
dobre guzove ima Belma

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 mar 2019, 14:45

u citavoj ovoj situaciji vazne su samo dvije stvari: da nije pokidao ligamente (nadam se da nije, za sad nema info da jeste) i njegova psiha, jer je glava najbitnija, ako nemas glavu, nemas nista... nurkic je nakon rookie sezone imao operaciju koljena, dug oporavak, tako da je kroz sve ovo vec prosao i to je s te psiholoske strane mnogo bitno, a sad je i cetiri godine stariji, tako da je i zreliji itd

naravno, njegova povreda koljena nije isto sto i lom noge, cak stavise, ta povreda nije bila season ending injury, sto je opet puno bolje nego da dozivis takvu povredu na parketu, on je mogao odigrat sezonu do kraja i zbog toga je ta operacija odgodjena za ljeto... uglavnom, akcenat je na opeaciji i dugorocnom oporavku, vec je prosao kroz to iskustvo, a imao je i jedan manji lom noge u portlandu

ovu povredu najvise vezu za paula georga, u smislu da je jednako teska, a njemu je trebalo 8 mjeseci za oporavak... nadam se da ce i nurkicu trebat otprilike toliko, sto bi znacilo da bi se vratio prije kraja godine... dobra stvar je tajming povrede, jer ce vecinu oporavka provest dok ne bude kosarke, jer nba pocinje tek u oktobru, tako da ce nurkic tad bit u 7 mjesecu svog oporavka

ako je je rijec o cistom lomu, nece biti trajnih posljedica, tako da ce nurkic nastavit svoj prirodni napredak kao igrac , jedino sto ce to vrijeme potrosit na oporavak, a ne na kosarku... opet kazem, ako mu psiha bude kako treba, a vjerujem da hoce, sve ce biti super

ps zaboravio sam dodat nesto... ja sam kao dijete pao sa slicura i slomio ruku i nikad vise nisam stao na slicure, to je psiha jbg... e tako i je s igracima, logicno je da mogu imat blokadu u glavi, nadajmo se da nurkic nece

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 mar 2019, 15:08

gordon hayward je dozivio tesku povredu prosle sezone, propustio citavu sezonu, vratio se sad u predsezoni, medjutim, decko nije na istom nivou kao prije povrede, a tu ulogu igraju i psiha i zahrdjalost zbog neigranja kosarke... vidjecemo kakav ce bit sljedece sezone, ako ne bude na onom nivou prije povrede, moce se konstatovat da ga je psiha sjebala

paul george se **** oporavio, on je bio na svom nivou odmah po oporavku, a sad igra najbolju kosarku karijere

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 26 mar 2019, 15:09

u pravu je kesic....majka mu stara,jeste da je ogroman sok i sve...ali presaberes se za 10 sekundi i pritrcis momku, pricaj mu na uho, bodri ga...to mu treba a ne da ostane sam

jedino je hood malo prisao

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 mar 2019, 15:12

Strašno, grozno je gledati onaj klip :( užasna scena.
Taman kad je igrao sezonu karijere desi mu se ovakva ozljeda :( Bože sacuvaj.
Što neko napisa ranije, ako je išta pozitivnu u ovom zlu koje ga snašlo to je tajming povrede, jer ce imati oko 7 mjeseci da sanira ovaj dvostruki lom noge - kad otprilike pocinje nova sezona.

Nadam se da ce to Jusuf izdržati i pregurati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 mar 2019, 15:13

jel istina da je nurkic vec imao prelom noge, jos dok je kao dijete bio u sloveniji

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: perun i 5 gostiju.