Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Maestro
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Maestro » 12 nov 2019, 08:32

Protiv rasizma reklame za vrijeme utakmice. A sistem cisto rasisticki stvoren. Banana narodi u cijeloj drzavi na svim nivoima.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 nov 2019, 09:03

Samo ne dozvolite da vam prodaju pricu kako su nasi dobri, a Srbi i Hrvati losi.
Da oni kao ruse reprezentaciju, a nasi im ne mogu nista jer su s one strane ograde bla,bla...
Ta se prica plasira sada, kada je i najvecoj budali jasno da je Prosinecki retardiran.
Kad su branioci Prosineckog i saveza potrosili i najbanalnije argumente, ide se na pricu o srpskohrvatskoj zavjeri protiv napacenog Bosnjaka. :roll:

Podsjeticu vas da je reprezentacija bila najkorumpiranija, najneprofesionalnija, najjadnija u periodu 1996.-2002. godine, kada su Bosnjaci imali 100% vlasti u savezu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 nov 2019, 09:20

DrFilgud je napisao/la:
12 nov 2019, 09:03
Samo ne dozvolite da vam prodaju pricu kako su nasi dobri, a Srbi i Hrvati losi.
Da oni kao ruse reprezentaciju, a nasi im ne mogu nista jer su s one strane ograde bla,bla...
Ta se prica plasira sada, kada je i najvecoj budali jasno da je Prosinecki retardiran.
Kad su branioci Prosineckog i saveza potrosili i najbanalnije argumente, ide se na pricu o srpskohrvatskoj zavjeri protiv napacenog Bosnjaka. :roll:

Podsjeticu vas da je reprezentacija bila najkorumpiranija, najneprofesionalnija, najjadnija u periodu 1996.-2002. godine, kada su Bosnjaci imali 100% vlasti u savezu.
Najgore je tvrdoglavoj osobi nesto objasniti.
Sav sistem saveza, IO ide po principu politike drzave, tronacionalno mora biti! 4 clana Bosnjaka, 4 clana Srbina, 4 Hrvata u IO, dosli na pozicije preko svojih stranaka. Od toga 2 potpresjednika u ovisnosti ko je predsjednik saveza. Covjece ne razumijes kako stvari funkcionisu.
Da, sve se ide politicki i ne manipulisi ovdje. Niko ne govori da su Bosnjaci zlatni, nego da u slucaju Roberta Srbi i Hrvati ne dozvoljavaju njegovu smjenu.

Znaci, prestani pisati gluposti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 nov 2019, 09:21

Mislim da je teoretski nemoguce da jedni izaberu selektora, cisto po broju glasova, ali moze doci do blokiranja. Jedino da se dodje do nekog kompromisa tipa, eh sad hajmo svi podrzati Prosineckog, pa eto, vi tamo imate mogucnost sledeci mandat da izaberete svog. Samo u slucaj Prosineckog, on je ipak dobio podrsku Bajevica, Kajtaza, i Misimovica.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 nov 2019, 09:39

emir79 je napisao/la:
12 nov 2019, 09:20
DrFilgud je napisao/la:

Sav sistem saveza, IO ide po principu politike drzave, tronacionalno mora biti! 4 clana Bosnjaka, 4 clana Srbina, 4 Hrvata u IO, dosli na pozicije preko svojih stranaka. Od toga 2 potpresjednika u ovisnosti ko je predsjednik saveza. Covjece ne razumijes kako stvari funkcionisu.
Da, sve se ide politicki i ne manipulisi ovdje. Niko ne govori da su Bosnjaci zlatni, nego da u slucaju Roberta Srbi i Hrvati ne dozvoljavaju njegovu smjenu.

Nisam ja tvrdoglav, nego si ti naivan ili se pravis naivan.
Znam ja kako stvari funkcionisu. Znam da se dogovaraju, kradu, lazu i manipulisu, a kad zagusti jedni upiru prstom u druge.
Provjerena metoda, isto kao i u politici. Zato i postoji nacionalni kljuc, da nas lakse prave budalama.
A mi treba da povjerujemo kako Begic/Bakir ne mogu napraviti nista konstruktivno, jer su se Srbi i Hrvati udruzili protiv njih.
Sad kad smo dotakli sportsko dno , vadi se posljednja karta - nacionalizam.

Nisu ni Eronet, ni M-tel sponzori Prosineckog i reprezentacije, nego SDA Bhtelecom... :roll:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 nov 2019, 09:42

Pisalo je da se sponzor (bh telekom) zalagao da ostane Robi jer su vec bili ulozili u reklame sa njim :lol:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 nov 2019, 10:39

Evo jos jedan :D

Aleksandar Jovičić, 24 godišnjak rođen u Banja Luci, trenutno jedan od najčvršći karika momčadi koja je „hit“ HNL-a, nameće se kao idealno rješenje za stopersku poziciju u našoj reprezentaciji.

Aleksandar je bio jasan, igra sjajno, igra standardno, a san mu je dres reprezentacije BiH, na potezu je NS BIH i Robert Prosinečki. Šteta bi bilo da izgubimo još jednog igrača na poziciji koja je najblaže rečeno deficitarna.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 12 nov 2019, 10:57

nacionalni ključ je fakt, za njega se i ratovalo , i ne postoji nijedna drzava na svijetu u kojoj je vlast organizovana kao kod nas tako da nemamo s kim sa se poredimo, koliko god vam to smijesno i jadno bilo tako je i tako ce biti, to je realnost bih

Jovičić je dobar igrač, čudi me da je ostao i ove sezone u gorici nakon sjajne prosle

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 12 nov 2019, 11:13

Zukanovic je napisao/la:
12 nov 2019, 10:39
Evo jos jedan :D

Aleksandar Jovičić, 24 godišnjak rođen u Banja Luci, trenutno jedan od najčvršći karika momčadi koja je „hit“ HNL-a, nameće se kao idealno rješenje za stopersku poziciju u našoj reprezentaciji.

Aleksandar je bio jasan, igra sjajno, igra standardno, a san mu je dres reprezentacije BiH, na potezu je NS BIH i Robert Prosinečki. Šteta bi bilo da izgubimo još jednog igrača na poziciji koja je najblaže rečeno deficitarna.
Ni klub mu ne smiju napisati :rol:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 nov 2019, 11:28

Pise ispod nisam steo sve ovde staviti " Saša je ove sezone odigrao 14 utakmica, postigao 1 pogodak, i nezamjenjivi je član udarne 11 kod Sergeja Jakirovića, isto tako HNK Gorica je najveći „hit“ HNL-a" :D

https://sportske. ba/reprezentacija-je-moj-san-nadam-se-pozivu-prosineckog/

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 nov 2019, 12:25

DrFilgud je napisao/la:
12 nov 2019, 09:39
emir79 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

Nisam ja tvrdoglav, nego si ti naivan ili se pravis naivan.
Znam ja kako stvari funkcionisu. Znam da se dogovaraju, kradu, lazu i manipulisu, a kad zagusti jedni upiru prstom u druge.
Provjerena metoda, isto kao i u politici. Zato i postoji nacionalni kljuc, da nas lakse prave budalama.
A mi treba da povjerujemo kako Begic/Bakir ne mogu napraviti nista konstruktivno, jer su se Srbi i Hrvati udruzili protiv njih.
Sad kad smo dotakli sportsko dno , vadi se posljednja karta - nacionalizam.

Nisu ni Eronet, ni M-tel sponzori Prosineckog i reprezentacije, nego SDA Bhtelecom... :roll:
Citavo vrijeme je nacionalizam i to otvoren. Kakve veze ima BHTelecom, on ce pripasti svakoj stranci koja dođe na vlast. Pises opet suplje.

I ne radi se uopste o tome, nego da nam je sve od IO, do komletnog saveza po nacionalnom kljucu, kao i U17, U19, U 21.

Sta ti je drugo nego nacionalizam nekaznjavanje fasizma na tribinama, ili stalnim pokusajima manjeg entiteta da reprezentacija Srbije igra u BL protiv tzv. selekcije RS.

Sve je nacionalizam.

Sta mislis sto su srpski i hrvatski clanovi IO protiv Barbareza za selektora? Hoces li jos milion stvari. Cuj nije nacionalizam, pa jesi li corav jbt.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 12 nov 2019, 13:23

protiv barbareza za selektora je svako ko ima dva neurona u mozgu, ako su oni ti koji ne daju mnogo im fala

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 nov 2019, 13:33

Barbarez je licnost prema kojoj imas respekt. Iako nije do sada nista napravio kao trener ili u nekoj drugoj funkciji ipak ima ono nesto sto moze stvari da pokrene. Isto kao sto je Zidane sa Realom, to je Barbarez u nasem kontekstu. Licnost koja budi emocije, a isto tako kao igrac se dosta dobro razumio u taktiku. Odlicnu saradnju je imao sa Sliskovicem.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 nov 2019, 14:37

Tristan10 je napisao/la:
12 nov 2019, 13:33
Barbarez je licnost prema kojoj imas respekt. Iako nije do sada nista napravio kao trener ili u nekoj drugoj funkciji ipak ima ono nesto sto moze stvari da pokrene. Isto kao sto je Zidane sa Realom, to je Barbarez u nasem kontekstu. Licnost koja budi emocije, a isto tako kao igrac se dosta dobro razumio u taktiku. Odlicnu saradnju je imao sa Sliskovicem.
dovoljno je pogledati Tuzla City sa Bosnjakovicem, i Tuzla City sa Elvirom Baljicem.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 nov 2019, 14:53

TMovac je napisao/la:
12 nov 2019, 14:37
Tristan10 je napisao/la:
dovoljno je pogledati Tuzla City sa Bosnjakovicem, i Tuzla City sa Elvirom Baljicem.
Iskreno meni Baljic nije nikad zdracio nekom inteligencijom u bilo kojem smislu. Kad bi htjeo da spomenem "archetype" neinteligentnog fudbalera, koji je samo uspjeo u zivotu zato mu je Bog dao talenat sa loptom, onda bi se njega sjetio. To ne vidim kod Barbareza, kod Barbareza vidim licnost koja se razumije u taktiku fudbala, kao igrac kad je igrao stopera pod vodstvom Sliskovica je puno sudjelovao u samoj takticki. Onda isto je veliki motivator i zna da komunicira sa ljudima.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 nov 2019, 15:03

emir79 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

Ko je uopste pristao na to da budu po 4 u io iz svakog stada? To je vec veleizdaja...ako mogu os biti organizivane po principu popisa iz 91e zasto se to nije primjenilo i na savez? Koji ce vlah naslijediti begica i ko je on zapravo? Dodikov pusikur.ac ili neki pedofil iz spc?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 nov 2019, 15:09

Tristan10 je napisao/la:
12 nov 2019, 14:53
TMovac je napisao/la:
12 nov 2019, 14:37
Tristan10 je napisao/la:
Iskreno meni Baljic nije nikad zdracio nekom inteligencijom u bilo kojem smislu. Kad bi htjeo da spomenem "archetype" neinteligentnog fudbalera, koji je samo uspjeo u zivotu zato mu je Bog dao talenat sa loptom, onda bi se njega sjetio. To ne vidim kod Barbareza, kod Barbareza vidim licnost koja se razumije u taktiku fudbala, kao igrac kad je igrao stopera pod vodstvom Sliskovica je puno sudjelovao u samoj takticki. Onda isto je veliki motivator i zna da komunicira sa ljudima.
Obzirom da je igrao u najjacem klubu svijeta, i najjacoj ligi. Mogao je barem nesto nauciti, da bar bez srkleta dominira u nasoj ligi. Ali vidi se da nije bas tako. Biti fudbaler i biti trener su 2 razlicita pojma. Kao fudbaler odgovaras samo za sebe. A kao trener odgovaras za 22 osobe. Treba znati pristupiti svakom igracu. 22 razlicita karaktera. Nije to tako jednostavno. A za to treba imati iskustvo, a Barbarez ga nema.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 nov 2019, 15:14

U ovom momentu je nama dosta bitnije imati licnost koja moze da motivise igrace, a uz to da se razumije u igru. To Barbarez ima. Ja ne znam osobu koja istinski navija i prati reprezentaciju a koja se nebi ustala kad bi vidila Barbareza, i rekla hajmo naprijed, hajmo nesto pokusati, dosta vise negative.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 nov 2019, 15:21

emir79 je napisao/la:
12 nov 2019, 12:25

Citavo vrijeme je nacionalizam i to otvoren. Kakve veze ima BHTelecom, on ce pripasti svakoj stranci koja dođe na vlast. Pises opet suplje.

I ne radi se uopste o tome, nego da nam je sve od IO, do komletnog saveza po nacionalnom kljucu, kao i U17, U19, U 21.

Sta ti je drugo nego nacionalizam nekaznjavanje fasizma na tribinama, ili stalnim pokusajima manjeg entiteta da reprezentacija Srbije igra u BL protiv tzv. selekcije RS.

Sve je nacionalizam.

Sta mislis sto su srpski i hrvatski clanovi IO protiv Barbareza za selektora? Hoces li jos milion stvari. Cuj nije nacionalizam, pa jesi li corav jbt.
U NFSBiH postoji samo jedan motiv, to je kriminal i licni interesi.
Ti se ovdje ubi braneci ovaj bosnjacki NFSBiH olos. Sto nisi prije pricao o nacionalnom kljucu?

Prije je bilo sve u redu, savez i selektor rade odlican posao. Onda je problem bio sto smo eto limitirana ekipa, pa kada su i ti argumenti istroseni, sada se Begic i kompanija, stetocine reprezentacije, opravdavaju nacionalnim kljucem, IO, fasizmom... Kako te vise nije stid da barnis svako smece koje ova nasa djubrad postave!

FUJ :puke: gori smo od sviju i sve smo zasluzili

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 14 nov 2019, 14:56

Burnic za TM

Transfermarkt: Medutim, sve se vise govori da Bosanski Savez prema vama pokazati interes.

Burnic: Moji roditelji su iz Bosne i bio je i kontakt sa nekim ljudima iz Saveza. Ali sve sam juniorsko vrijeme proveo s Njemackom i zelim sto vise igrati s Njemackom.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sveti i 6 gostiju.