AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 08 nov 2019, 11:35

Evil Genius II je napisao/la:
08 nov 2019, 05:55
mozda nije najpopularnije razmisljanje, ali iskreno bih volio da sto prije ispadnemo iz EL, a evo i zasto:
  • osvojiti ovo takmicenje cisto sumnjam da mozemo tako da bi puno veci prioritet trebao biti plasman u LP kroz domace prvenstvo.
  • trenutno nam je pretanak roster da bismo ovo takmicenje koristili kao priliku za rotaciju i davanje sanse igracima koji inace ne igraju. naprotiv, raspolazemo sa 13ak igraca koji igraju 2, 3 utakmice sedmicno evo vec mjesec i kusur dana. samim tim, EL nam dodje samo kao dodatni teret i potencijalna nagazna mina u smislu novih povreda.
  • cak ni UEFA grupnu fazu ovog takmicenja ne shvata toliko ozbiljno sto dokazuje i sama cinjenica da VAR nije dostupan. zasto se onda nevrirati i ulagati psihicki i fizicki?
E koliko su sinoć se zalagali bit će da su to riječi koje su čuli u svlačionici. Kakvo smeće od ekipe nas presinguje, dominira i na kraju pobjedi :facepalm: . Iskreno jesu sudije ujebale stvar, da nije tako bilo mi bi imali 3b više a MB 3b manje. Ali svejedno, za sinoć krivce vidim isključivo našu ekipu. Nikakvo zalaganje i nikakva želja za pobjedom, tačnije odigralo se nešto onda kad se išlo po gol za poravnanje i tad je igra bila u brzini više, ali problem je što nas je bod zadovoljio i nakon poravnanja se ponovo vratili Lopezu u krilo. Šteta što je mnogo igrača povrijeđeno, utakmica u kojoj se trebalo igrati sa rezervama, ovako ne znam koliko će biti spremni za vikend.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 nov 2019, 14:08

gladbach je prilicno kvalitetna ekipa i kao takva je iskoristila sve sto joj se ponudilo. jeste bilo sudijske nepravde, ali recimo fazio nije bio na nivou, dzeko nije bio pravi plus generalno je vladala neka kurcobolja u ovoj utakmici pa i ne cudi konacan rezultat.
Pale_Companion je napisao/la:
08 nov 2019, 09:35
Sretno u nastavku sezone :salut:
takodje. sve najbolje u EL i prvenstvu :salut:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 08 nov 2019, 15:45

Gladbach je solidna ekipa, ali ekipa od koje Roma ne bi trebala gubiti i prolazak dalje dovoditi u pitanje (mada i ovako sa 4b u nastavku idemo dalje). Jednostavno podbacilo se jučer, da li je stvar umora ili nedostatak motivacije, ne znam. Ja im ne želim sve najbolje, nasuprot, sve najgore :salut:

@Pale, nhf, vidi se da si korekten momak i fin upis od tebe ovdje. Ali bio sam jučer na Borussia Park-u, odavno nisam vidio onakav seljakluk i onoliko ciganisanja na svaku sudijsku odluku, a i kako si sam priznao imali ste naklonjeno suđenje.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 nov 2019, 19:57

Ma odlično. Ispuhali, ne može istih 11 igrati svako tri dana jbg. Mrtva Parma nas izrutinira :facepalm:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 11 nov 2019, 00:03

Dobro ce nam doci ova pauza. Dobijes Napoli i Milan a zijanis od Parme :facepalm:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 nov 2019, 05:51

ovo je Fonescin poraz. shvatam da je klupa nesto kraca nego obicno, ali moglo se i moralo bolje rotirati u zadnjih par sedmica. to se pogotovo odnosi na starije igrace koji su protiv gladbacha i sinoc sigurno bili nasa najslabija karika. tu prije svega mislim na fazia, kolarova, pastorea i dzeku. uz duzno postovanje svim nabrojanim, nisu vise u godinama gdje mogu igrati 3 utakmice u 7 dana.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 nov 2019, 17:30

Mozda bi i odmorio njih trojicu da ima prave zamjene al u ovom trenutku cak i te zamjene kakve takve su povrijedjene. Jest ovo Fonsecin poraz al generalno kakvu ekipu imamo nije ovo nimalo lose. Najvaznije je da smo jos uvijek u borbi za to 4 mjesto sto je i cilj ove sezone.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 12 nov 2019, 19:00

Protiv Gladbacha se trebalo žrtvovati, a izgubismo svakako eto i **** smo odmorili. El bi trebalo da je takmičenje za rezerve, a čak ni Mirante ne dobija minute tu. Valjda do januara budemo u top4 ili tu negdje oko, pa se uloži šta (a ne vjerujem) i dovede šta od koristi, ove beskorisne rješavati.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 nov 2019, 19:51

u EL su komotno mogli igrati mirante, cetin, florenzi, antonucci ili perotti barem pola sata, a ovi stari(ji) su mogli odmoriti. ovako istih 11 igra manje vise sve utakmice sto ne vodi nicemu dobrom.

i ovo sto se florenzija gura na kraj klupe ne shvatam, pogotovo ne u situaciji kada nam fali pola ekipe.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 nov 2019, 23:23

Sta ces kad Spinazzola igra fenomenalno i normalno je da Ale bude na klupi. Iskreno vise bih volio da igra na krilu nego beka al sta je tu je.

Valjda se i onaj Zapacosta mrtvi vise oporavi pa da i on dobije svoje minute.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2019, 21:32

zaniolo je poseban igrac :ljepota:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 18 nov 2019, 22:19

Pallotta meanwhile :njanjanja:

embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2019, 22:30

slika

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 nov 2019, 23:28

Stae ovo, Dzekson u Mancester Junajted.
Aljegri, out!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 nov 2019, 17:51

kako nam je samo valjao smalldini :salut: nadam se da ce uspjeti isposlovati njegov ostanak u romi. u neku realnu cijenu, naravno.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 24 nov 2019, 18:14

Danas bekovi opasniji od krila prema naprijed. Bit cemo jos opasniji kad Mkytharian i Under udju u formu. I Ima li smisla spominjati kada Pastore udje u kontinuitet utak.... U zimskom prelaznom roku bi po meni dobro dosao jedan pokretljiviji i tehnicki dobar spic i 1 defanzivno jak zadnji vezni tipa radja-ddr. Jer Diawara-Cristante na toj poziciji mi je neki prosjek.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 nov 2019, 21:06

Monchi je poprilično sjebao klub u financijskom smislu (a i u svakom drugom), tako da ne vjerujem da ćemo se trošiti na zimu. Već par godina unazad ne kupujemo zimi. A valjalo bi malo pročistiti ekipu koliko je moguće i pojačati sa dva kvalitetna igrača. Pastore i Perotti meni djeluju nekako preskupo za Romu i ne bi bilo loše skinuti ih sa budžeta, Kluiverta negdje na posudbu dati gdje će igrati. Dečko umjesto da napreduje on biva sve gori i gori. Jesus i Santon će ostati u Romi dok im ugovori ne isteknu, Cristante-Diawara i meni se čini da su debelo preplaćeni, nisu kvalitet za ekipu koja pretenduje na vrh i učešće u lp, al za rotaciju trenutno može proći.

Smalling, već je rečeno, otkupiti bez dileme. Što prije to bolje. Isto tako pohvalio bih Mancinija, mnogo se zalaže a i pokazuje tu neku emociju, npr čista suprotnost u odnosu na Manolasa. Koliko je on bio bezvoljan zadnju sezonu.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 nov 2019, 15:58

pallotta potvrdio da su pregovori oko prodaje kluba u toku, a izgleda da ce uspjeti vratiti ulozeno ukljucujuci i novac do sada potrosen za izgradnju stadiona + ostaje vlasnik odredjenog (malog) procenta dionica. odlican deal za njega.

sta to znaci za nas? vjerovatno se nece bogzna mijenjati situacija osim aper menadzmenta mada citam da planiraju i to ostaviti kako trenutno jeste. mislim da bez obzira na vlasnicku strukturu transfer kasica ostaje manje vise ista. mozda ce ici na kartu sentimentalnosti pa pokusati vratiti tottija i de rossija u nekom kvazi direktorskom odnosno trenerskom kapacitetu i mozda se konacno uspiju dogovoriti sa vlastima rima pa zapocnu gradnju tog stadiona.

nikad dosadno s ovim klubom :salut:

@denno svaka ti je na mjestu :thumbup:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 nov 2019, 16:46

27 nov 2019, 15:58
Misliš ovako generalno ili samo zadnji post :P?

Btw taj stadion bi nas digao baš koliko treba, kako bi sam donio prihode, tako bi i od sponzora kapalo više novca, stvorio bi se taj potreban hype. Zamisli Roma svaku domaću utakmicu 50k i više na tribina plus da se ne prodaju najbolji igrači svako ljeto :think: .

Večeras treba izmiješati sastav, čuvati se za slj dva gostovanja koja vidim dosta bitnijim. **** večeras nam igra i x, tako da ako kombinovanim sastavom ne mogu protiv Turaka do boda, o čemu onda da pričamo. Ispali u 1/4 ili grupi je financijski skoro pa isto u le.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 nov 2019, 18:49

Denno je napisao/la:
28 nov 2019, 16:46
27 nov 2019, 15:58
Misliš ovako generalno ili samo zadnji post :P?
ciljao sam na prethodni post jer apsolutno dijelim misljenje, s tim sto ja licno polazem velike nade u diawaru i mislim da ce izrasti u odlicnog veznjaka. tu se cini mi se malo razilazimo.

generalno gledano, iako tu i tamo imamo drugacije poglede vezane za romu uvijek me obraduje kada vidim da si napisao nesto novo ovdje na temi. isto vazi za manuela, alena, bombaya i starog romanistu admira. :salut:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.