NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2019/2020
Daj ba lik ima 15 FTA, nije to 3 FTA pa da nije relevatno 

Hardenov glavni problem je potpuni nedostatak jedne dimenzije u napadu. Ok, lijep je broj poena koji on trpa i taj TS% al totalno odsustvo bilo kakvog oblika igre s poludistance ga cini puno predvidljivijim i laksim za branit od jednog KDa recimo koji je elitan sa svakog dijela terena. U RS to sigurno nece doci na naplatu al u PO itekako. Pogotovo kad naleti na ekipu koja ima dovoljno mobilnog visokog da pokrije pullup s trice i na vrijeme stigne uzet lob za Capelu (za to idealnijeg covjeka od ADa nema). Nije se jednom desilo da je lik sam ko duh na 5 metara od kosa i ne zna sta napravit jer je Capela pokriven, a sut s poludistance se ne uklapa u njegovu igru.
Za RS i nesto blazu trenutno nema boljeg ofanzivca od njega al u PO LeBron, Kawhi, KD i Steph svaki boziji dan ispred njega. Davno je on prekucao RS i tu je jasno o kakvom se igracu radi al dok ne napravi iskorak u PO sve zamjerke na njegovu igru i volumen koji ispaljuje su apsolutno opravdane.
Inace lijepo da je autista izgubio. Maloumni Doc drzi Beverlyja na Hardenu kojeg ovaj otrese ko iz pic.ke. Branit Hardena sitnijim defanzivcem je smrtni grijeh. Zbog snage tad moze uzimat suteve kakvi god mu padnu na pamet i tad se samo mozes molit da ima losu noc (sto opet nije bas rijetka pojava).
Za RS i nesto blazu trenutno nema boljeg ofanzivca od njega al u PO LeBron, Kawhi, KD i Steph svaki boziji dan ispred njega. Davno je on prekucao RS i tu je jasno o kakvom se igracu radi al dok ne napravi iskorak u PO sve zamjerke na njegovu igru i volumen koji ispaljuje su apsolutno opravdane.
Inace lijepo da je autista izgubio. Maloumni Doc drzi Beverlyja na Hardenu kojeg ovaj otrese ko iz pic.ke. Branit Hardena sitnijim defanzivcem je smrtni grijeh. Zbog snage tad moze uzimat suteve kakvi god mu padnu na pamet i tad se samo mozes molit da ima losu noc (sto opet nije bas rijetka pojava).
Harden za vrijeme provedeno u Houstonu:
RS - 10.3 slobodnih po utakmici
PO - ta brojka je 9.4
Covjek ima 0.9 slobodnih manje.
Dakle, da Harden ima drastican broj slobodnih manje u PO je mit.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Pošto si novi forumaš zamolit cu te sada lijepo da druge forumaše ne nazivaš bolesnicima.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Vazan je samo PO i prsten, ostalo sve je nebitno.
Glupost.
Znači svi oni vrhunski igrači bez prstena, mah ništa smeća.
Daj bola, yebalo vas takvo razmišljanje.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Hezonja ako ima imalo mozga, a to je pitanje, trebao bi vec sada gledati kuce po Barceloni, Spaniji, Rusiji, Francuskoj.. jer on nema nista da radi u NBA vise. Kakva kriminalna igra i ponasanje vec sada u trecem klubu. Koja prevara mati mila. 

@igrajlopte 🐦
Fred unisti Lillarda.
Harden ide po mvp nagradu. I jeste sramota da je samo jednom bio.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Daleko od toga, ali ako smo realni, treba ti prsten da potvrdis svoj status najboljeg i da imas neki svoj legacy. Nisam ja kriv ako se na kraju gleda samo sta uradis u PO i sta uradis u finali i hoces li osvojiti prsten i FMVP.
Nisi ti kriv, vec opca percepcija i mediji.
Legacy mozes imat i bez prstena.
Legacy mozes imat i bez prstena.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Bravo.
Nemamo dostupnu tu statistiku, barem dok nam se Synergy ne smiluje izbaciti podatke

https://stats.nba.com/players/touches/? ... r%20Season
Filtrirao sam za igrace koji su medju primarnim ball handlerima ekipa.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 14 nov 2019, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Slazem se ja, jer imas ogromno igraca koji su bili neki bitan faktor u nba, i igraci sto su to u ovom momentu, ali jednostavno zbog manjka prstena ne dolaze u taj krug “najboljih”.
Slazem se.. Po meni je dosta bitno na koga si ti isao i da li si imao realne sanse za prsten. Mislim, ko moze zamjeriti Iversonu sto nije uzeo prsten sa ekipama koje je imao i protiv ekipa koje su bile daleko bolje od njegove? Ili recimo Lillardu?
Pa i Hardenu se ne moze zamjeriti sto nije mogao do prstena protiv Warriorsa, ali sada kada je liga bara-bara i ima nekoliko podjednakih konkurenata za prsten.. sada bi moglo uticati na njegov legacy. Iako ce lik neupitno, barem po meni, biti jedan od najboljih bekova ikada. Na stranu to sto mislim da dobija previse nevidljivih faulova i da siluje, lik je masina i stvarno cijenim ono sto radi. Ono, lik je dosao do toga da ako ove sezone bude imao prosjek od 35 poena to nece biti nista novo i iznenadjujuce.
Ono ispadanje s 27 promašenih trica se itekako može zamjeriti 

Pa LeBron je najveci igrac svih vremena a ima “samo” 3 titule i 6 izgubljenih finala. Kontekst je ono sto je bitno (individualni nivo i utjecaj na igru, timsko okruzenje, konkurencija, itd.), a ne bub informacija o prstenu/uspjehu u timskoj igri, gdje ovisis o toliko faktora koji nisu u rukama samo tog jednog igraca. I kako kosarka evoluira ti su faktori sve veci i veci.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
što valanciunas igra samo 22 minute,a prilično dobre statistike ima?
@clutch
Sta je bilo prosle godine kad je promasio PO? Pa ljudi ga raztgali, u jednom momentu ljudi govorili da nije top 3 ikad... Ja se slazem, da nije legacy samo prsten, ali danas vise nije vazno nista drugo. Lebron ti je jedan primjer.
Sta je bilo prosle godine kad je promasio PO? Pa ljudi ga raztgali, u jednom momentu ljudi govorili da nije top 3 ikad... Ja se slazem, da nije legacy samo prsten, ali danas vise nije vazno nista drugo. Lebron ti je jedan primjer.
Cuj Bron aka Mr. Excuses najveci igrac 

zato jer je ostario i uzima minute mlađim igračima. A pobjede im svakako nisu cilj.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
pajinmali je napisao/la: ↑14 nov 2019, 13:53Jao fulio sam kvakicu velika stvarbombaysaphire je napisao/la: ↑14 nov 2019, 13:49
To nije nikakva debilna statistika , već podatak da je čovjek u prvih 10 utakmica imao preko 100 promašenih trojki !?!?
Lik promašuje preko 10 trojki po meču , treba da se pohvali ?
Bolje bi bilo umjesto što vrijeđaš ,da proradiš malo na svojoj pismenosti da naučiš šta znači riječ "omaložavaju"....Treba da se pohvali jer ima 38 ppg na 61% ts a lider je NBA u postignutim poenima,sutevima za 3 i slobodnim bacanjima
svaka čast,ajd da osvoji titulu prvaka nekad pa da i o tome pričamo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.