delinjo je napisao/la: ↑14 nov 2019, 23:16
nego bahati sila napisai post...da ljudi vide
Ma pisao sam već. Ne stigneš pročitati od ovih silnih Rafinih smarača koji su izmigoljili tek zadnja 2-3 dana.
Što se tiče terena, jedan od najboljih Rogerovih mečeva koje sam ja gledao. Ne zbog igre, ne zbog osjećaja, elegancije i svega na šta smo navikli nego zbog glave i fokusa na meč. Bio je maksimalno našpanovan i pripremljen za ovo. Konstantno korak ispred Novaka(minimalno). Od početka se vidjelo u kojem pravcu ovo ide. Opet kažem, ovaj Roger i onaj od prije 4 dana nisu ista osoba, *ebeš mi sve.
Fino vam bodi napisa, dugo su trajali mitovi kako je Roger bio bolji igrač u prošloj deceniji(naravno, mazanje očiju zbog titula koje je tada kupio). Ovo kroz šta je on prošao od pravog "booma" Novaka i Rafe je nešto nerealno. Adaptacija na sve što su stavili pred njega. Stil igre, psihološka priprema, tehnika i taktika kod većine udaraca, sve to je znatno bolje. Najfascinantnije od svega je da je uspio naći pravi balans da kontrira obojicu u isto vrijeme, a dugo vremena je s tim imao problema(hvatao serije protiv Novaka dok ga je Rafa gazio i obratno). I sve to napraviti sa 38 na leđima, kapa dolje. Možda nećeš vjerovati, ali tek sad nakon ove predstave( i generalno finalsa) jedva čekam narednu sezonu i Australiju. Veoma važna 2 mjeseca su pred nama(ili bolje reći njima jer se mi pravog tenisa nagledati nećemo

). Sve trojica su sigurno u igri. Baš nešto razmišljam, mislim da nikad ranije, niti u jednom dijelu njihovih karijera nisu bili izjednačeniji(sve trojica naravno). Plus su tu i ovi mlađi koji makar na momente pokažu da mogu(iako nerijetko prospu sve dobro što su napravili), od Tsitsipasa, Medvedeva, pa i Thiema čiji mi je napredak najveća enigma. Čestitke još jednom i Feđoljupcima(mada, vi se pripazite, šta ste se puta opekli najavama nakon ovakvih mečeva da bi on nakon istih radio sve da se obruka

), ali i Rafanovcima. Po svemu prikazanom ove godine, zasluženo prvo mjesto, iako je visio do samog kraja. Čujemo se još do kraja turnira svakako, ali 2020.

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick