Where amazing happens.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
-
dscile
-
Kontakt:
TonySosa je napisao/la: ↑15 nov 2019, 13:23
dscile je napisao/la: ↑15 nov 2019, 13:08
98% lige bi dalo dupe za tu praznu statistiku.
A sta ce odrediti da li je ta statistika "prazna" ili "prava" ? Plasman u PO? Ako Cuban dovede jos jednog solidnog igraca kao ispomoc, to je itekako moguce. Sve u svemu, cak i da mu brojke malo opadnu, nerealno je sta radi sa 20 godina.
Ne funkcioniše to tako. Prvih 7, 8 godina u NBA igraš sa onim što imaš jer nema ti ići iz te franšize ako si vrhunski igrač.
Kevin Love je godinama imao bolesnu statistiku u Minnesoti, ne ovoliki broj asistencija jer ne carini loptu po cijelu utakmicu. To mu naravno ništa nije donijelo osim tavorenja po dnu zapadne konferencije.
Sposobna fransiza ce okruziti svoju zvijezdu sa dobrim igracima koji odgovaraju njegovom stilu igre. Luki i Dallasu bi sada savrseno legao igrac tipa Carroll iz Spursa, Crowder ili slicni. Cisto da pegla odbranu i da je u stanju pogoditi neki sut za tri, sto je vise od onoga sto vecina saigraca trenutno moze uraditi.
I opet isto pitanje, sta definise da li je statistika "prazna" ili "puna"? I jedno gratis, zbog ovog dijela o carinjenju. Je l' mislis da nije dobro za Dallas da Luka ima onoliko loptu u rukama?
-
Clutch
-
Kontakt:
Clutch je napisao/la: ↑15 nov 2019, 13:31
Ma nema rezona Luki prigovarati. Ima tu jos “ruki” bubica ali to je i normalno, posebno jer stalno ima loptu u rukama. Opet igra elitnu sezonu ofanzivno, mozda i top 5 u ovom trenutku a ne djeluje kao neka hot serija utakmica (jer je mali uzorak), nego prirodno koristi svoj arsenal koji znamo da je šarolik.
Ali pisao sam pred sezonu da mi je ostatak rostera meh, i tako nekako i djeluje. A Porzingis koji od prvog dana karijere pa do danas ne zna napasti missmatch osim šutem preko čuvara mi je toliko frustrirajući igrač. Nedorečeni unicorn.
Postup posjedi
https://stats.nba.com/players/playtype- ... r%20Season
Prije otvaranja pokušajte pogoditi gdje je Porzingis.
FT frequency 0%

Zadnja izmjena:
Clutch, dana/u 15 nov 2019, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
jajce123
Gledam sad PER statistiku za ovu sezonu i ono što mi je prvo upalo u oči je Ivica Zubac na 7. mjestu!?
Znam da oko ove statistike ima puno upitnika a slabo ga pratim pa bi volio cuti mišljenje od nekog tko više prati Clipperse i njegovu ulogu u ekipi.
Ne razumijem šta je s Jokićem ovu sezonu ali čini mi se kao 20% slabiji igrač nego prošlu sezonu što sam vidio u dvije utakmice koje sam gledao!?

"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly
-
miki_92
-
Kontakt:
zanimljivo da je Booker nabijac statistike bio s krs omjerima dok je Luka bozanstvo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
lumani
-
Kontakt:
miki_92 je napisao/la: ↑15 nov 2019, 14:53
zanimljivo da je Booker nabijac statistike bio s krs omjerima dok je Luka bozanstvo
Devin je Mashina ,slabo Koji igrac moze zabiti 60 poena ..Dobro sada i Luka fino trpa a to za skokove je prvi poceo Russel...ove godine je Miran jer i Harden voli Stats.
-
Epidaurus
-
Kontakt:
Kad Lukine brojke budu donosile top 5 pickove i top 3 najgore omjere lige onda cemo ga moci porediti s Bookerovim prethodnim sezonama. Da ne spominjem da njegov ofanzivni uticaj nikad nije bio u rangu ovog koji Luka ima jer je dosta losiji razigravac.
Najbolji ofanzivni ranking Sunsa otkad je Booker u ligi je bio 22. mjesto sto je Luka vec kao rookie nadmasio. Sad Dallas npr ima drugi napad lige zahvaljujuci Luki u ogromnoj mjeri. OBPM mu 10,7 dok Delon Wright ima drugi najveci OBPM u timu od 1,4 (od igraca koji redovno igraju jel). Plus 6-5 omjer koji Dallas ima je miljama daleko od nekog krsa.
Dakle jasno je da su neuporedive situacije. Doduse ne treba ni Bookera krivit za nabijanje statistike jer je FO Sunsa zajedno sa vlasnikom godinama unazad teski cirkus. Onaj proslogodisnji idiotizam kad su usli u sezonu bez playa je bio vrhunac.
-
MElloo
-
Kontakt:
Clutch je napisao/la: ↑15 nov 2019, 13:39
Clutch je napisao/la: ↑15 nov 2019, 13:31
Ma nema rezona Luki prigovarati. Ima tu jos “ruki” bubica ali to je i normalno, posebno jer stalno ima loptu u rukama. Opet igra elitnu sezonu ofanzivno, mozda i top 5 u ovom trenutku a ne djeluje kao neka hot serija utakmica (jer je mali uzorak), nego prirodno koristi svoj arsenal koji znamo da je šarolik.
Ali pisao sam pred sezonu da mi je ostatak rostera meh, i tako nekako i djeluje. A Porzingis koji od prvog dana karijere pa do danas ne zna napasti missmatch osim šutem preko čuvara mi je toliko frustrirajući igrač. Nedorečeni unicorn.
Postup posjedi
https://stats.nba.com/players/playtype- ... r%20Season
Prije otvaranja pokušajte pogoditi gdje je Porzingis.
FT frequency 0%
Tingus Pingus nije postup igrac nego bek u tijelu centra.Nece on nikad moc primat loptu na niskom postu i zavrsavat efikasno to osim ako mnogo ne unaprijedu igru ispod kosa.Njega je Hornacek najbolje koristio, run n gun trice iz dotrcavanja, blokovi da suta.
-
Clutch
-
Kontakt:
Epidaurus je napisao/la: ↑15 nov 2019, 15:38
Kad Lukine brojke budu donosile top 5 pickove i top 3 najgore omjere lige onda cemo ga moci porediti s Bookerovim prethodnim sezonama. Da ne spominjem da njegov ofanzivni uticaj nikad nije bio u rangu ovog koji Luka ima jer je dosta losiji razigravac.
Najbolji ofanzivni ranking Sunsa otkad je Booker u ligi je bio 22. mjesto sto je Luka vec kao rookie nadmasio. Sad Dallas npr ima drugi napad lige zahvaljujuci Luki u ogromnoj mjeri. OBPM mu 10,7 dok Delon Wright ima drugi najveci OBPM u timu od 1,4 (od igraca koji redovno igraju jel). Plus 6-5 omjer koji Dallas ima je miljama daleko od nekog krsa.
Dakle jasno je da su neuporedive situacije. Doduse ne treba ni Bookera krivit za nabijanje statistike jer je FO Sunsa zajedno sa vlasnikom godinama unazad teski cirkus. Onaj proslogodisnji idiotizam kad su usli u sezonu bez playa je bio vrhunac.
Pa ima i Phoenix 3. napad lige trenutno, a Booker 3. najbolji OFFRTG u ligi i najveću on/off razliku u kompletnoj ligi kada je napad u pitanju (od igrača sa ozbiljnijom minutažom).
Od nabijača statistike i praznih brojki do jednog od najutjecanijih igrača ofanzivno u tako kratkom periodu. Što li?!
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
Clutch
-
Kontakt:
MElloo je napisao/la: ↑15 nov 2019, 15:57
Tingus Pingus nije postup igrac nego bek u tijelu centra.Nece on nikad moc primat loptu na niskom postu i zavrsavat efikasno to osim ako mnogo ne unaprijedu igru ispod kosa.Njega je Hornacek najbolje koristio, run n gun trice iz dotrcavanja, blokovi da suta.
Slažem se. Ultra stretch 5 i lob prijetnja. I to je ok al ono očekuješ više basketa od takvog igrača. Dirk je na osnovu šuta izgradio ofanzivni repertoar al je tu bila prisutna varijacija countera, footworka, fadeawaya i čega ne, dok kod Porzingisa tu vrstu talenta uopšte ne vidim. Plus što ne ide u kontakt.
Kad smo kod postupa, taj Embiidov podatak je lud. Najviše posjeda i ubjedljivo najefikasniji. Kad se uporedi sa PNR - ball handler posjedima samo su Kemba i Lillard efikasniji od njegovih postupa.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
Justin
-
Kontakt:
Nije roster Dallasa tako los. Samo sto se niko ne moze razigrati kad Luka mora u svakom napadu da carini loptu. Delon Wright je prosle godine nekoliko puta imao triple double, a vidi ga sada.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
Clutch
-
Kontakt:
Justin je napisao/la: ↑15 nov 2019, 16:13
Nije roster Dallasa tako los. Samo sto se niko ne moze razigrati kad Luka mora u svakom napadu da carini loptu. Delon Wright je prosle godine nekoliko puta imao triple double, a vidi ga sada.
To ja zovem LeBron James sindrom.
Igrači koji su nesebični i koji će odabrat pravu opciju u 95% slučajeva ali im moraš dati loptu u ruke gdje će oni diktirati. Uz Jamesa, slična stvar je i sa Hardenom. I nema ništa loše tu jer su genijalci u pitanju ali za takve igrače moraš imati specifičan supporting cast i po pravilu iskusnije igrače koji su u stanju igrati u takvim rolama i biti u ritmu iako će loptu dodirnuti samo par sekundi po napadu, i to obično kada trebaju da pogode šut.
A igrači poput Lovea, Bosha ili eto Wrighta

će se ili prilagoditi tome ili biti neiskorišteni.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
lumani
-
Kontakt:
Clutch je napisao/la: ↑15 nov 2019, 16:22
Igrači koji su nesebični i koji će odabrat pravu opciju u 95% slučajeva ali im moraš dati loptu u ruke gdje će oni diktirati. Uz Jamesa, slična stvar je i sa Hardenom. I nema ništa loše tu jer su genijalci u pitanju ali za takve igrače moraš imati specifičan supporting cast i po pravilu iskusnije igrače koji su u stanju igrati u takvim rolama i biti u ritmu iako će loptu dodirnuti samo par sekundi po napadu, i to obično kada trebaju da pogode šut.

Imao je Russel cijelu sezonu TD pa sta je uspio

brojke u pobjedama cijenim a sve dok gube nikoga ne zanimaju.
-
Clutch
-
Kontakt:
lumani je napisao/la: ↑15 nov 2019, 17:00
Clutch je napisao/la: ↑15 nov 2019, 16:22

Imao je Russel cijelu sezonu TD pa sta je uspio

brojke u pobjedama cijenim a sve dok gube nikoga ne zanimaju.
Pa istina ali je isto tako taj Russ bio okružen očajnim spacingom (a faktički je vitalno za njega) i sa vrlo malo kreacije od strane drugih. Timski neuspjeh ne mijenja nivo na kojem je on igrao, barem meni, jer tu MVP sezonu je igrao brutalno dobro.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
lumani
-
Kontakt:
@clutch,
Slabo koja ekipa je osvojila nesto,kada glavni igrac ganja Samo brojke.Mislim ako ti kao p.g imas 11skokova a Centar Samo 3 onda nesto nije OK.
Spursi su neki primjer.Parker redovno oko 5,6 ass a ostali se nisu otimali za brojke nego je bio neki sistem..
-
Lillard
-
Kontakt:
Ljudi, Melo se vratio. Yebo vas Luka i Booker

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
lumani
-
Kontakt:
Lillard je napisao/la: ↑15 nov 2019, 17:44
Tesko se vama

-
Lillard
-
Kontakt:
lumani je napisao/la: ↑15 nov 2019, 17:45
Tesko se vama
520 stranica od prosle sezone na temi Mela, forum Blazersa
Melo lagano 15ppg
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
MElloo
-
Kontakt:

-
Justin
-
Kontakt:
Tesko da moze biti gori od Tollivera i Hezonje. Al vidjet cemo.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
Nail for Real
-
Kontakt:
Postao/la Nail for Real » 15 nov 2019, 18:19
Portland i zvanicno van plejofa

.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.