Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Jesi router resetovala? Mozda je do provajdera.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ma jesam, više puta i to. Ne znam stvarno šta je, inače je sve dobro, i nije mi jasno kako sve savršeno radi na telefonu.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Pretpostavljam da je laptop Windows 10 u pitanju i da su telefon i laptop spojeni na isti wifi (mobilni podaci nisu uključeni na telefonu)Aerials je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:08Svako malo mi izbacuje name not resolved pri učitavanju stranica. Učita ih nakon par reloada i to dosta sporije, pa onda učitava neko vrijeme normalno stranice i opet odjednom neće, i to samo na kućnom wifiju. Preko telefona regularno sve. Čistila sam DNS, cache, mijenjala DNS adresu onu, nema šta nisam radila, ništa ne pomaže. Do čega može biti, šta da radim više?
Probaj u browseru otvoriti 172.217.20.14 ako otvori google.com onda je vjerovatno problem dns konfiguracija na laptopu. U pravilu ne bi trebalo da ručno konfigurises dns na većini sistema, pogotovo na Windowsu, tako da prvo probaj automatsko konfigurisanje dns, ip i sl. Ako ne radi, probaj sa dns serverima 8.8.8.8, 8.8.4.4 (googleovi dns serveri) ili 1.1.1.1 (cloudflare dns)
Evo i neko uputstvo za dns na Windowsu, s tim da vjerovatno ne koristiš kabal tako da ne diraš ethernet nego wifi ssid
https://www.windowscentral.com/how-chan ... ows-10?amp
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Dobro pretpostavljaš.keno94 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:34Pretpostavljam da je laptop Windows 10 u pitanju i da su telefon i laptop spojeni na isti wifi (mobilni podaci nisu uključeni na telefonu)
Probaj u browseru otvoriti 172.217.20.14 ako otvori google.com onda je vjerovatno problem dns konfiguracija na laptopu. U pravilu ne bi trebalo da ručno konfigurises dns na većini sistema, pogotovo na Windowsu, tako da prvo probaj automatsko konfigurisanje dns, ip i sl. Ako ne radi, probaj sa dns serverima 8.8.8.8, 8.8.4.4 (googleovi dns serveri) ili 1.1.1.1 (cloudflare dns)
Evo i neko uputstvo za dns na Windowsu, s tim da vjerovatno ne koristiš kabal tako da ne diraš ethernet nego wifi ssid
Evo pokušala tu adresu, krenuo da otvori google al' naravno opet name not resolved. Čak mi povremeno bude connection timed out.

Pokušavala sam i prije kofigurisati DNS sa ovim googleovim, nisam ovaj cloudflare nikad koristila pa ću pokušat' s tim sad.
De probaj tor instalirati pa preko njega.
Nullius in verba
Ako googleov dns server ne radi, vjerovatno ni cloudflareov neće raditi.Aerials je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:50Dobro pretpostavljaš.keno94 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:34Pretpostavljam da je laptop Windows 10 u pitanju i da su telefon i laptop spojeni na isti wifi (mobilni podaci nisu uključeni na telefonu)
Evo pokušala tu adresu, krenuo da otvori google al' naravno opet name not resolved. Čak mi povremeno bude connection timed out.![]()
Pokušavala sam i prije kofigurisati DNS sa ovim googleovim, nisam ovaj cloudflare nikad koristila pa ću pokušat' s tim sad.
Šta se desi kad otvoriš ip adresu 172.217.20.14
Probaj i ovo:
Otvori Powershell (win+x -> Windows Powershell)
Nslookup.exe
Google.com ili neka druga adresa
Ispise li ikakvu adresu?
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Zaboravili smo možda i najjednostavniju opciju, obriši tu WiFi konekciju pa se konektuj opet
Flushala dns opet, ovaj ip otvori Google, maloprije je bilo not resolved, sad je otvorilo al' jedva.
Nslookup otvori adresu al' nije google. Pokušat ću i ovo drugo sa brisanjem.
- Illmatic09
- Kontakt:

Probaj možda drugi browser?Aerials je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:08Svako malo mi izbacuje name not resolved pri učitavanju stranica. Učita ih nakon par reloada i to dosta sporije, pa onda učitava neko vrijeme normalno stranice i opet odjednom neće, i to samo na kućnom wifiju. Preko telefona regularno sve. Čistila sam DNS, cache, mijenjala DNS adresu onu, nema šta nisam radila, ništa ne pomaže. Do čega može biti, šta da radim više?
- Illmatic09
- Kontakt:
Mijenjanje browsera, flushdns, cache i restartovanje rutera su prve stvari koje sam uradila.
netsh int ip set dns
netsh winsock reset
Ovo sam nekad davno radila pa je rješavalo neke probleme, sad sam opet pa ću vidjet kako će se ponašati nakon ovog.
netsh int ip set dns
netsh winsock reset
Ovo sam nekad davno radila pa je rješavalo neke probleme, sad sam opet pa ću vidjet kako će se ponašati nakon ovog.
Promjeni kanal WiFi mreze na ruteru 
Znam da nema logike ali probaj nista ne gubis jednom meni pomoglo

Znam da nema logike ali probaj nista ne gubis jednom meni pomoglo

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Pozdrav raja,
U firmi imam Mozilu thunderbird kao server za mail. Sad što mene i interesuje je da li ako promjenim na jednom računaru pristupni password da li će i na ostalim računarima i mobitelima ponovo se morati ulogovati sa tim novim passwordima
U firmi imam Mozilu thunderbird kao server za mail. Sad što mene i interesuje je da li ako promjenim na jednom računaru pristupni password da li će i na ostalim računarima i mobitelima ponovo se morati ulogovati sa tim novim passwordima

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Thunderbird je mail klijent, tj. samo posrednik između mail providera i usera.
Najvjerovatnije misliš na password za mail account, to moraš raditi na stranici mail providera (gmail, outlook, yahoo...) i u tom slučaju moraš se ponovo logovati na svim uređajima. Zato se i mijenja password u slučaju da neko treći uđe na tvoj mail account.
Ako imaš 2FA (2 Factor Authentication) uključen, onda za Thunderbird koristiš App Password. Ako napraviš novi password za thunderbird, a stari ostaviš svi uređaji koji koriste stari password će ostati logovani.
Ako misliš na master password koji koristiš za otključavanje thunderbirda (pod uslovom da je uključen) njega možeš mijenjatikkoliko hoćeš. Realno i nije neka zaštita jer se može obrisati key file bez ikakvih problema i pristupiti thunderbirdu
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To ako će kupovati kokain na dark webu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Neće ali će kada uđe preko TOR koristiti njegove DNS servere.
Nullius in verba
Zanimljiv problem imam, neta ima na pcu, rade Outlook i viber, ali Chrome ne radi tamo kao da nema konekcije, isto i na ie 

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
moguce da je veoma slaba konekcija, za e-postu ti treba minimum pa moguce da iz tog razloga radi, ako ti je router povezan kablom provjeri kablove, a ako hvatas sve na W-Lan provjeri na kojem ti je mjestu router, tipa ako je blizu mikrovalne ili frizidera onda zna znatno da uspori, probaj ga postaviti u blizini prozora

Ako nije to, pogledaj Firewall, mozda si lupio neku zabranu u neznanju

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.