ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ova četvorka Thiem, Tsitsipas, Medvedev i Zverev već ima bruku pobjeda protiv ove trojice. Ima tenis vala finu budućnost s njima kao i ostalim mladim momcima koji tek trebaju pokazati kvalitet, nagledat ćemo se velikih mečeva i kad ovih ne bude. Ono po čemu se razlikuju od svih prijašnjih generacija koje su kao trebale zamjeniti teniski vrh je odlučnost, doza drskosti, rad, i muda koja im se ne mogu osporiti. Svi do jednog su ogromni radnici i veliki takmičari, zeljni uspjeha, grizu više nego bilo ko ranije, a i ne boje se uopšte izaći i nalupati Federera, Novaka i Rafu. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Cuj OI bitnije od zavrsnog. Mastersa, pa IW je daleko ispred OI, taj turnir nema neku tradiciju na OI i nije uopste bitan nesto u tenisu, ali ok kontam, Rafa ga osvojio ova dva nisu pa je zato bitan
Hahaha.Meni je smijesno kako vi taj poraz sa AO2017 pripisujete nekom nedostatku forme,a Federer prethodnu godinu prakticno citavu propustio zbog iste,dok je Nadal ohladio jaja malo pred kraj 2016.AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:35Gubis se prijatelju nekim pokusajima jeftinog sarkazma. Pobjedili Nadala na brzim podlogama na 60% forme, i okurazili se, a i dalje u debelom zaostatku H2H, a da ne govorim o propustanjima kompletnih dijelova sezone, gdje bi se suocavao sa Nadalom vec u cetvrtfinalu.darker10 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:32Bez Jokera mozda,bez Nadala sumnjamAshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:29Koliko je bitan turnir najveci je pokazatelj da su ga ovako preko qrca igrali kandidati za GOAT status. Da je toliki relevantan poginuli bi sva trojica ga osvoje. Nadal se čupao, jer mu je trebao za No. 1.
Ovaj gore govori i sam Federer se iskljucio, kad je vidio da Nadal ne prolazi. Pa Federer bi najsretniji bio kad bi se od polufinala u bitnijim turnirima vazda igralo bez Nadala i Jokera.![]()
Jes,jes namjerno su poispadali svi sigurno.Nolo je pogotovo namjerno izgubio od Federera
![]()
Ne znam zasto ti je tesko priznat, da je ATP finals turnir malog znacaja.
- LlullSergio
- Kontakt:
Pa nemaju bas protiv Nadalabodi123 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:36Ova četvorka Thiem, Tsitsipas, Medvedev i Zverev već ima bruku pobjeda protiv ove trojice. Ima tenis vala finu budućnost s njima kao i ostalim mladim momcima koji tek trebaju pokazati kvalitet, nagledat ćemo se velikih mečeva i kad ovih ne bude. Ono po čemu se razlikuju od svih prijašnjih generacija koje su kao trebale zamjeniti teniski vrh je odlučnost, doza drskosti, rad, i muda koja im se ne mogu osporiti. Svi do jednog su ogromni radnici i veliki takmičari, zeljni uspjeha, grizu više nego bilo ko ranije, a i ne boje se uopšte izaći i nalupati Federera, Novaka i Rafu.![]()
Samo Thiem ima vise,ali i to je sve na zemlji. Mada na Hardu su igrali smo 2018. ono cetvrtfinale US Opena ( i bio epic). Elem Rafa se sad najbolje tuce sa njima, i na ovom turniru ovakav rovit je uzeo 2 mocne pobjede u 2 epic meča.
Inace jos jednom Indian Wells,ATP Finals, mozda jos koji Masters pa tek onda OI.
pretjerujek se vala...pa i sa pricom o ovoj buducnosti...ova trojica ce svakako sve manje paznje posvetiti mastersu a vise GS ...znaci kada neki od njih napravi rezultat na GS ...ocekivati da ljudi kojhu su zagazili duboko u godina a babuka posebno sad nesto zapinju na mastersima ...tesko je ocekivati...dakle o ovim nasljednicima mozemo pricati na slemovima...tu sumnjam da ce ih zapasti bilo sta u naredne dvije godine..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Niko nije spomenuo taj mec. Federer iskoristio priliku, jer je mislio da mu je to posljednja, da osvoji bilo kakav turnir, a ne GS. Raja ga je nakon te povrede masovno slala u penziju.darker10 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:38Hahaha.Meni je smijesno kako vi taj poraz sa AO2017 pripisujete nekom nedostatku forme,a Federer prethodnu godinu prakticno citavu propustio zbog iste,dok je Nadal ohladio jaja malo pred kraj 2016.AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:35Gubis se prijatelju nekim pokusajima jeftinog sarkazma. Pobjedili Nadala na brzim podlogama na 60% forme, i okurazili se, a i dalje u debelom zaostatku H2H, a da ne govorim o propustanjima kompletnih dijelova sezone, gdje bi se suocavao sa Nadalom vec u cetvrtfinalu.
Ne znam zasto ti je tesko priznat, da je ATP finals turnir malog znacaja.Pa onda jos 3 poraza 2017. Nadal nije bio u formi iako je uzeo 2gs te godine i naravno ni ove godine na Vimbiju nije bio u formi iako je dvije sedmice prije toga dobio Federera na sljaci.Kazem,za Nolu mozes rec da Federer ima problem s tim.Imao je nekad i s Nadalom,al to definitivno vise nije slucaj.
Nadal ce dobit na sljaci federera 995/1000 meceva. Ne znam zasto se uopce o tome diskutuje.
Ovdje mnogi pisu u kontekstu rezultatske vaznosti, ali to nije poenta. Je li vi znate sta znaci osvojit OI, odnosno donijet zlatnu medalju za svoju drzavu, pa makar to bilo i u bacanju pogleda u vis? Znaci za vrijeme karijere imas mozda 3-4 prilike to uradit, dok ovaj turnir mozes svake godine, ako uopce dodjes igrat. Djole place nakon poraza, Federer place jer nije mogao igrat RIO, milion intervjua oko toga... Stvar prestiza i ponosa, koju 10 titula finala atpa ne moze izjednacit. Rezultatski je svakako bitniji, jer dobijas bruku poena.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 16 nov 2019, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.
Najtezi zadatak u tenisu je pobjedit Rafu na šljaci. A Thiem je to već uspio uraditi čak 4 puta. Primjerice radi, Federer za čitavu karijeru ima samo 2 takve pobjede. Tako da ne mozeš reći 'to je sve na zemlji', jer upravo zbog toga što je na zemlji dobija dodatno na tezini.LlullSergio je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:40Pa nemaju bas protiv Nadalabodi123 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:36Ova četvorka Thiem, Tsitsipas, Medvedev i Zverev već ima bruku pobjeda protiv ove trojice. Ima tenis vala finu budućnost s njima kao i ostalim mladim momcima koji tek trebaju pokazati kvalitet, nagledat ćemo se velikih mečeva i kad ovih ne bude. Ono po čemu se razlikuju od svih prijašnjih generacija koje su kao trebale zamjeniti teniski vrh je odlučnost, doza drskosti, rad, i muda koja im se ne mogu osporiti. Svi do jednog su ogromni radnici i veliki takmičari, zeljni uspjeha, grizu više nego bilo ko ranije, a i ne boje se uopšte izaći i nalupati Federera, Novaka i Rafu.![]()
Samo Thiem ima vise,ali i to je sve na zemlji. Mada na Hardu su igrali smo 2018. ono cetvrtfinale US Opena ( i bio epic). Elem Rafa se sad najbolje tuce sa njima, i na ovom turniru ovakav rovit je uzeo 2 mocne pobjede u 2 epic meča.
Inace jos jednom Indian Wells,ATP Finals, mozda jos koji Masters pa tek onda OI.
Istina da Rafa s njima ima najmanje problema, ima dosta do toga što je on daleko najnezgodniji protivnik s kojim se trebaš prvi puta sastati, jer igra jedan potpuno unikatan tenis da koji se preteško naviknut. Mnogi teniseri su izjavljivali poslije njihovih prvih mečeva protiv Rafe da je to nešto nenormalno kad moraš igrat protiv ovih spinova i intenziteta koji on nameće.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 16 nov 2019, 17:52, ukupno mijenjano 2 puta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
@AshburtonG I GS turniri su svake godine pa im ne umanjuje vaznost.Ja ne kazem da OI njima nisu bitne iz nekog licnog pogleda,al da ce neko Noletu recimo uzet za zlo sto nema zlatnu medalju sa OI nego bronzu,a igra tenis to je vec nidje veze.Federer makar ima tu zlatnu u dublu i ono srebro.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa o tome i govorim. Mislim da bi Roger trejdao 5 titula finala atpa, za zlato sa OI. Poredjenje GS i Atp finala je kao poredjenje lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva. Oboje su jednom godisnje, i otprilike im je to jedina poveznica.
Pa važnost zlatne medalje sa OI za nekog čovjeka u smislu prestiža, nagrade za svoju državu itd. se ne može porediti sa važnosti te iste medalje za GOAT status u tenisu baš zbog tih navedenih stvari. O tome se i radi. Ne možeš čovjeku cijeniti legacy za nešto što možda neće imati/nije imao priliku ni osvojiti. To je sva poenta. Imaš 3-4 prilike. Zadesi se da ti ozbiljnija karijera kreće godinu nakon ljetnih OI. Propustiš prve sa neke 23 godine jer si Late bloomer i imaš ozbiljnu konkurenciju među svojima. Propustiš sa 27 zbog povrede. I šta onda? Dobiješ maltene jednu jedinu priliku, i to možda dođeš na podlogu koja ti najmanje odgovara i treba neko da ti sudi jer si uzeo "samo" srebro ili bronzu? Da se razumijemo, Olimpijske Igre, i zlato sa istih su ogromna čast, ali pominjati to kao bitan faktor za legacy, pogotovo u tenisu? Ma nema šanse.AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:48Ovdje mnogi pisu u kontekstu rezultatske vaznosti, ali to nije poenta. Je li vi znate sta znaci osvojit OI, odnosno donijet zlatnu medalju za svoju drzavu, pa makar to bilo i u bacanju pogleda u vis? Znaci za vrijeme karijere imas mozda 3-4 prilike to uradit, dok ovaj turnir mozes svake godine, ako uopce dodjes igrat. Djole place nakon poraza, Federer place jer nije mogao igrat RIO, milion intervjua oko toga... Stvar prestiza i ponosa, koju 10 titula finala atpa ne moze izjednacit. Rezultatski je svakako bitniji, jer dobijas bruku poena.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- LlullSergio
- Kontakt:
Ma pisem samo zemlja jer mu je to daleko najbolja podloga, msm Thiemu. I da nema Rafe sigurno bi uzeo vec koji RG,
Npr. niko od ovih ostalih nije tako dobar na jednoj podlozi i opasan kao sto je Domi na zemlji. Mada sigurno da su te 4 pobjede velika stvar.
Npr. niko od ovih ostalih nije tako dobar na jednoj podlozi i opasan kao sto je Domi na zemlji. Mada sigurno da su te 4 pobjede velika stvar.
- LlullSergio
- Kontakt:
S-Y-L-A-R je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:58Pa važnost zlatne medalje sa OI za nekog čovjeka u smislu prestiža, nagrade za svoju državu itd. se ne može porediti sa važnosti te iste medalje za GOAT status u tenisu baš zbog tih navedenih stvari. O tome se i radi. Ne možeš čovjeku cijeniti legacy za nešto što možda neće imati/nije imao priliku ni osvojiti. To je sva poenta. Imaš 3-4 prilike. Zadesi se da ti ozbiljnija karijera kreće godinu nakon ljetnih OI. Propustiš prve sa neke 23 godine jer si Late bloomer i imaš ozbiljnu konkurenciju među svojima. Propustiš sa 27 zbog povrede. I šta onda? Dobiješ maltene jednu jedinu priliku, i to možda dođeš na podlogu koja ti najmanje odgovara i treba neko da ti sudi jer si uzeo "samo" srebro ili bronzu? Da se razumijemo, Olimpijske Igre, i zlato sa istih su ogromna čast, ali pominjati to kao bitan faktor za legacy, pogotovo u tenisu? Ma nema šanse.AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:48Ovdje mnogi pisu u kontekstu rezultatske vaznosti, ali to nije poenta. Je li vi znate sta znaci osvojit OI, odnosno donijet zlatnu medalju za svoju drzavu, pa makar to bilo i u bacanju pogleda u vis? Znaci za vrijeme karijere imas mozda 3-4 prilike to uradit, dok ovaj turnir mozes svake godine, ako uopce dodjes igrat. Djole place nakon poraza, Federer place jer nije mogao igrat RIO, milion intervjua oko toga... Stvar prestiza i ponosa, koju 10 titula finala atpa ne moze izjednacit. Rezultatski je svakako bitniji, jer dobijas bruku poena.
Msm faktor jesu, i biti ce kad se zavrse karijere ove trojice. Ali nisu toliki kojim ga pojedinci predstavljaju. Da na glavi dubiš nisu veci turnir od Indian Wellsa.
jos uvijek ne vjerujem da je neko ozbiljan kada kaze za nesto sto se igra svake 4 godine vazno takmicenje...moj virto odmah poletio...mislim jeste vazno u smislu casti,privilegije...da nesto uradis za svoju zemlju ....ali znaju li ljudi koliko je 4 godine....jednom se povrijedis i mozda i neces imati priliku za drugu sansu 
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Upravo. Thiem je daleko bolji teniser na šljaci nego bilo ko od ovih ostalih klinaca na bilo kojoj podlozi i uvijek će imati 'kec' u rukavu. I zato se ja za njega uopšte ne brinem jer je to ogromna stvar. On će svoje slemove kupiti čim dodje vrijeme za to. Preko Rafe ne moze i to je ok, nije mogao ni najbolji Novak a o Rogeru da i ne pričam, ali čim ne bude Rafe očekujem da Thiem uspostavi dominaciju. Ni Tsitsipas ne kasni puno, i njemu je šljaka vjerovatno najbolja i omiljena podloga, al mislim da je Thiem bolji i da će uvijek imat prednost u matchupu nad Grkom u takvim okolnostima. S druge strane, Grk je svestraniji teniser od Thiema i on će prije uzeti titule na AO, W il USO od Austrijanca.LlullSergio je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:58Ma pisem samo zemlja jer mu je to daleko najbolja podloga, msm Thiemu. I da nema Rafe sigurno bi uzeo vec koji RG,
Uglavnom budućnost obećava. Ovi dečki nisu uopšte za zajebanciju, poprilično sam siguran da nas čeka vrhunska era.
Olimpijada je san svakog sportiste, to morate zapamtiti jednom za sva vremena. Sam Federer je rekao da mu je Olimpijada jednako važna kao Grand Slam.LlullSergio je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:25OI je makar sto se tice tenisa poprilicno nevazan turnir. Par Mastersa i ovaj Finals je iznad OI turnira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Poprilično dobro si podnio ovaj poraz. Rekoh ti ja bez velikih najava. "Poslije kiše uvijek dođe sunce", Feđa to hladno obrnuo.delinjo je napisao/la: ↑16 nov 2019, 18:03jos uvijek ne vjerujem da je neko ozbiljan kada kaze za nesto sto se igra svake 4 godine vazno takmicenje...moj virto odmah poletio...mislim jeste vazno u smislu casti,privilegije...da nesto uradis za svoju zemlju ....ali znaju li ljudi koliko je 4 godine....jednom se povrijedis i mozda i neces imati priliku za drugu sansu![]()
41.21.1.
Da li bi trejdao ne znam,ima on to zlato iz dubla i njega je donio za svoju zemlju i u tom kontekstu tu nema neke razlike.Nije mi tad u Londonu izgledao pretjerano utuceno kad je zijanio od Murraya.ATP finale je jedinstven dogadjaj.Ni u jednom sportu nemas tako izabran krug apsolutno i konstantno najboljih u sezoni da se takmice na jednom turniru.U fudbalu bi ekvivalent tome bilo mozda neko takmicenje 8 osvajaca najboljih europskih liga i slicno.Vjerujem da je predobar osjecaj svakom teniseru koji to osvoji znajuci da je upravo uzeo turnir na kojemu igra top8 i bas zbog toga sto igra top8 i nosi vaznost.Nadal je stigao ovdje malo van udarca,da je to bio obican turnir vjerovatno bi dobio slabijeg tenisera,usao u udarac i danas bi vjerovatno gledali FEDAL polufinale.AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:53Pa o tome i govorim. Mislim da bi Roger trejdao 5 titula finala atpa, za zlato sa OI. Poredjenje GS i Atp finala je kao poredjenje lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva. Oboje su jednom godisnje, i otprilike im je to jedina poveznica.
Opcenito,da se vratim na OI,ta takmicenja koja se igraju na 4 godine se ne bi trebala uzimat za zlo nijednom sportisti.Kao neki bonus da,ali za zlo nikad.Jednostavno se previse toga izdesava izmedju tih turnira i jako je tesko "pogodit" momenat i bit u pravoj formi kad je to neophodno.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 16 nov 2019, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
cim je Rafa izletio svjestan sam bio kako ce se odigrati...jest tinjala nada ali znas kako to babuka...ali mislim da ce biti ok Australija ako bude zrijeb finS-Y-L-A-R je napisao/la: ↑16 nov 2019, 18:08Poprilično dobro si podnio ovaj poraz. Rekoh ti ja bez velikih najava. "Poslije kiše uvijek dođe sunce", Feđa to hladno obrnuo.delinjo je napisao/la: ↑16 nov 2019, 18:03jos uvijek ne vjerujem da je neko ozbiljan kada kaze za nesto sto se igra svake 4 godine vazno takmicenje...moj virto odmah poletio...mislim jeste vazno u smislu casti,privilegije...da nesto uradis za svoju zemlju ....ali znaju li ljudi koliko je 4 godine....jednom se povrijedis i mozda i neces imati priliku za drugu sansu![]()
![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa svi će ti to reći. Nacionalni ponos. Normalna stvar. Ne predstavljaš samo sebe i svoj tim/familiju/prijatelje, nego cijelu državu. Pa svaki od njih isto tako ističe važnost Davis Cupa jer predstavlja svoju naciju i želi da donese radost svom narodu, ali da li bi neosvajanje istog mogao uzeti za zlo nekom Kevinu Andersonu recimo?Virtu4l je napisao/la: ↑16 nov 2019, 18:07Olimpijada je san svakog sportiste, to morate zapamtiti jednom za sva vremena. Sam Federer je rekao da mu je Olimpijada jednako važna kao Grand Slam.LlullSergio je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:25OI je makar sto se tice tenisa poprilicno nevazan turnir. Par Mastersa i ovaj Finals je iznad OI turnira.
41.21.1.
Upravo zato su OI kako kaže Federer, važne kao Grand Slam, jer nemaš mnogo prilika u karijeri, u odnosu na turnir koji imaš svake godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.