NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2019/2020
Jos jedna monstruozno dobra partija Hardena. To nema sumnje i to u situaciji kada nedostaju 4 igraca za prve petorke, prakticno sam(Clemons je prilicno pripomogao)je drzao ekipu "iznad vode". Sreca sad su se i drugi prikljucili, pa bi do pobjede moglo se lakse doci.
Medjutim, nema potrebe za nekim poredjenjima...
Medjutim, nema potrebe za nekim poredjenjima...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
12/34... Jedina sreća što Minnesota isto ne može bazen pogodit' 

- camparinho
- Kontakt:
Udri Clemons boli te qarina. Nisi ti dzabe top 3 strijelac u hist NCAA
Clutch city be safe rage hard!
- AshburtonG
- Kontakt:
Ovaj ce na kraju vise pokusaja imat nego poena 

16-41, 22 **** trojke ošutane, jedva osam ušlo...

36,4% je valjda katastrofalno lose...
Nije ni dobro, ili želiš reći da je normalno da neko ovoliko fula? Lik jeste predobar ofanzivno, ali sa ovolikim usage rateom ovo uopšte nije "wow" nego očekivano. Bookerovski statsi 

No Westbrook
No Gordon
No Green
No House
No Capela
Najbolji igrac svijeta. Nije vise ni diskutabilno.
Autisticni opet odmara.
No Gordon
No Green
No House
No Capela
Najbolji igrac svijeta. Nije vise ni diskutabilno.

Autisticni opet odmara.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- camparinho
- Kontakt:
Tri stvari za prvo poluvrijeme Clippersa i Hawksa:
1) PG izgleda jako mocno ofanzivno kao i uvijek, ali izgleda mi kao da rame nije problem vise. Jako pametna igra, malo pasovi znaju zezati, ali to je do zahrđalosti(match sharpness) nista preozbiljno. Trpa svakako odakle stigne.
2)Jabari Parker je u Atl nasao takav smiraj, nema ispucavanja, nema glupih dodavanja i poslije toga da se ne vrati u odbranu. Odbrana je bolja nego ikad prije, trudi se na svaku akciju i nema vise bjezanja od cuvanja ikoga na terenu.
3)ODBRANA YEBENIH CLIPPERSA NAD ICE ICE TRAEOM. Pick and roll majstor je zaleđen u picku konstantno. Rollera cuva igrac sa strane pomoci, a kad krene driveat prema kosu 4 plava dresa se samo stvore oko njega i ne cudi da su ga blokirali 3 puta ako se ne varam. Mann mi se mali svidja kako igra i kako grize, nije nesto poznat izasao na draft meni barem, ali kida za svaku sekundu. McGruder je i dalje nejasan potez Miamia, perfektan rotacijski igrac i petorka :Mann-McGruder-PG-MO-Zubac je jako duga i Zubceva slabija odbrana se moze nadomjestit njegovim duzim rukama pa barem smeta kad hedga poslije picka.
Ps. Jeste li realni vise sa Hardenom? Ko ce sutati veceras molim vas eto? Rivers, McLemore i co. su nista vise od spot up sutera, da nece oni kreirati mozda sebi ? To sam Bookerovskim statsima je toliko idiotska usporedba da sam sokiran ostao sa njom. Top 2 napadaca u zadnjih 6-7 godina koji svoju ekipu vodi do finala i polufinala konferencije i momcic koji igra prvu sezonu gdje je nakon 10 utakmica iznad .500 ako su za usporedbe ja prestajem pratit kosarku. KEVIN DURANT BI TI OVO JOS MOGAO RADITI I TO TI JE TO MAJSTORE DA SI MI ZIV I ZDRAV STO GODINA!
1) PG izgleda jako mocno ofanzivno kao i uvijek, ali izgleda mi kao da rame nije problem vise. Jako pametna igra, malo pasovi znaju zezati, ali to je do zahrđalosti(match sharpness) nista preozbiljno. Trpa svakako odakle stigne.
2)Jabari Parker je u Atl nasao takav smiraj, nema ispucavanja, nema glupih dodavanja i poslije toga da se ne vrati u odbranu. Odbrana je bolja nego ikad prije, trudi se na svaku akciju i nema vise bjezanja od cuvanja ikoga na terenu.
3)ODBRANA YEBENIH CLIPPERSA NAD ICE ICE TRAEOM. Pick and roll majstor je zaleđen u picku konstantno. Rollera cuva igrac sa strane pomoci, a kad krene driveat prema kosu 4 plava dresa se samo stvore oko njega i ne cudi da su ga blokirali 3 puta ako se ne varam. Mann mi se mali svidja kako igra i kako grize, nije nesto poznat izasao na draft meni barem, ali kida za svaku sekundu. McGruder je i dalje nejasan potez Miamia, perfektan rotacijski igrac i petorka :Mann-McGruder-PG-MO-Zubac je jako duga i Zubceva slabija odbrana se moze nadomjestit njegovim duzim rukama pa barem smeta kad hedga poslije picka.
Ps. Jeste li realni vise sa Hardenom? Ko ce sutati veceras molim vas eto? Rivers, McLemore i co. su nista vise od spot up sutera, da nece oni kreirati mozda sebi ? To sam Bookerovskim statsima je toliko idiotska usporedba da sam sokiran ostao sa njom. Top 2 napadaca u zadnjih 6-7 godina koji svoju ekipu vodi do finala i polufinala konferencije i momcic koji igra prvu sezonu gdje je nakon 10 utakmica iznad .500 ako su za usporedbe ja prestajem pratit kosarku. KEVIN DURANT BI TI OVO JOS MOGAO RADITI I TO TI JE TO MAJSTORE DA SI MI ZIV I ZDRAV STO GODINA!
Ray Allen ili Reggie Miller koji se smatraju vrhunskim tricasima su pocesto u svojoj karijeru se vrtili oko tih 36,4%.
Da je ostvario to u tri utakmice ukupno, to bi valjda bilo ok. Ovako ne valja. U utakmici u kojoj imas ukupno 9 raspolozivih igraca. Sa samo 2 standardna clana startne petorke i bez 4 neizostavna clana rotacije, pobjedis trenutno play-off ekipu sa 20 razlike. I to ne valja. Matere mi, imam osjecaj, da je postigao 8/8 trice, i uz ovoliki broj poena, bilo bi opet nesto. Los procenat za dvicu je imao. Malo je skokova imao, malo asistencija, cak 4 izgubljene lopte...
Da je ostvario to u tri utakmice ukupno, to bi valjda bilo ok. Ovako ne valja. U utakmici u kojoj imas ukupno 9 raspolozivih igraca. Sa samo 2 standardna clana startne petorke i bez 4 neizostavna clana rotacije, pobjedis trenutno play-off ekipu sa 20 razlike. I to ne valja. Matere mi, imam osjecaj, da je postigao 8/8 trice, i uz ovoliki broj poena, bilo bi opet nesto. Los procenat za dvicu je imao. Malo je skokova imao, malo asistencija, cak 4 izgubljene lopte...
LBJ u PO modeu i nikakvi Hardeni i Duranti mu tu nisu blizu. Ako još uvijek ima tu dodatnu brzinu što je pred nama da vidimo.
- camparinho
- Kontakt:
Lebron koliko god velik bio, a ogroman je kao igrac sa svim postignutim, ni blizu ovom dvojcu napadacki. Arsenal mu je barem upola manji nego njihov.
Da je hou izgubio, bi se moglo busiti hardena, a ovako sta ces, covjek uradi sve za win, nije prvi a ni zadnji...
PG djeluje onaj stari u napadu.
Musa nas, sut nije isao, ali vazno da su tu minute i pobjeda
PG djeluje onaj stari u napadu.
Musa nas, sut nije isao, ali vazno da su tu minute i pobjeda

Tesko ce bilo ko zaustaviti Kliperse ako budu zdravi. Prejaki su u odbrani.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
KD i Harden su samo u sutu bolji od Brona sto se napada tice. Ostalo sve debelo na njegovoj strani. Cak ni za MJa ne mozes rec da je daleko iznad Brona ofanzivno. Lik ce zavrsit karijeru vjerovatno sa najvise poena ikad i 10k asistencija al eto nije ni blizu ofanzivno KDu i Hardenu. De molim te ne budi smijesan.camparinho je napisao/la: ↑17 nov 2019, 05:59
Lebron koliko god velik bio, a ogroman je kao igrac sa svim postignutim, ni blizu ovom dvojcu napadacki. Arsenal mu je barem upola manji nego njihov.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
George
izgleda kao najbolji igrač lige
za 18 min 34 p 

Ako proradi hemija izmedju njega i Lenarda, a mislim da hoce, bice ih tesko zaustaviti. Odbrana i napad, ne zna se gdje su jaci. I ostatak ekipe je izuzetno izbalansiran.Kobe Bryant je napisao/la: ↑17 nov 2019, 06:22Georgeizgleda kao najbolji igrač lige
za 18 min 34 p
![]()
PS
Ne znam kako ljudi mogu porediti Hardena i Duranta sa Lebronom u bilo cemu?
Lebron je fizicki cudo prirode, mentalno nesalomiv, izuzetno inteligentan - a iz toga proizilazi sve ostalo. Harden nema tijelo, nema mentalitet i nema inteligenciju kao Lebron - zbog toga ne moze biti bolji ofanzivno od njega. Ne moze ni Durant. Jedino je dilema oko Lebrona i Dzordana. Tu se prica svede na ukus. Dzordan je umjetnik - Lebron fizicki monstrum.
Harden nije klasa Duranta ili Lenarda. Makar do sada nije bio. Kada je najpotrebnije, kada si pobjednik ili pokojnik, on nema snagu, mentalitet i inteligenciju odigrati kao Lenard ili Durant.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
AshburtonG je napisao/la: ↑16 nov 2019, 23:48Upravu si, mislim da bi se i Kobe vrlo rado odrekao jednog prstena samo da ima jednu assist leader sezonu.![]()

rekoh ja da ce on vec iduce sezone imati najviše promašeni trojki u istoriji lige,sa samo 31 godinom
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.