Postao/la camparinho » 17 nov 2019, 10:36
Harden i KD su prije svega bolji suteri prema svim parametrima nije ni uporedivo. Harden nije poznat po clutch igri i vjerovatno nikad i nece biti, ali podjsetite me kad je zadnji put Lebron krenuo na kos da iznudi faul. Ne radi to jer ni on ne vjeruje u svoja slobodna sto je sasvim ok, radi dosta drugih stvari. KD je cak na drugom nivou njega ne treba ni stavljati u kontekst sa ovom dvojicom. Poredite Hardenov playmaking sa Lebronovim, a Harden je uz sebe imao u 6 od 11 sezona ball-dominant playmakera u vidu Paula i Westbrooka, gdje je u sezonama sa OKC bio 6. igrac znaci nije ni bio glavna zvijezda ekipe. Dok je jedini pravi playmaker bio Kyrie u godinama Lebrona i od druge sezone je lopta konstantno bila u njegovim rukama. Moj glavni argument je da ja ne mislim da bi mogao Lebron raditi u ovom sistemu D’Antonia. Prije svega manjka mu sut za 3 poena i ta vrsta preuzimanja. Kickout na tricu i bacanje lobova Capeli ne mislim da bi bio problem, ali i dalje mi ne ulijeva sigurnost samo to. Mene se napalo kao da sam rekao da nije nikakav igrac u napadu ili sta vec. Moj komentar uopste nema veze sa tim. Drugi ili treci najbolji ikad bez sumnje, ali da bi funkcionisao u ovom napadu npr moras imati sut. Cak je i Carmelov prime kad uporedis sa Lebronovim napadacki dominantniji. Na ulazu mu mozda rijetko ko moze prici, kao i na pronalasku igraca. Mada mu ostalo sve kaska.
Ps. Ne poredite ga sa Jordanom kao napadacem nece mu prici ni za tri zivota, dzabe dusu grijesite.
Clutch city be safe rage hard!