mohikanac12 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 19:48
Ja sam mišljenja da smo kao tim negdje na 60% ukupnog kapaciteta. Ima stvarno dosta prostora gdje se mozemo popraviti. Od sedam utakmica koje nismo pobijedili, Krpic nije dao go na šest njih. Samo u Tuzli nismo uzeli sva tri boda kada je postizao go, zavrsilo nerijeseno. To nam govori da iako smo najefikasnija ekipa prvenstva, imamo problema u napadu. Vecinom je to slab ucinak krilnih napadaca, nemaju nikakav kontinuitet.
U utakmicama koje nismo pobijedili imamo gol razliku 13 primljenih i 9 postignutih golova.. Pet remija i dva poraza u sedam utakmica. To nam govori da imamo problema u odbrani. Dalje, ukupno gledajuci imali smo dosta izrazene oscilacije u formi, od odlicnog do sjedi jedan. Po mom misljenju ovo je vecim dijelom individualni problem nego sto je timski. Vise nam se desavaju pojedinacni "kiksevi", na primjer greske ili nedovoljno dobre reakcije golmana, ispadanja u fazi odbrane i kriticna realizacija stvorenih sansi. Timski smo otprilike podbacili u Mostaru, te donekle u Bl.
Ovo je vise manje razumljivo ako pogledamo tim po imenima. Ericu je prva sezona u velikom klubu, ovde se neozbilljne greske ne zaboravljaju tako lako i akumuliraju dodatni pritisak. Bekovi su kriza, tek zadnjih par utakmica Pavic pokazuje dobru formu. Stoperi, vise manje ok, ima mjesta za napredak ali nije strasno kao na spoljnim pozicijama zadnje linije. Vezni red isto tako solidan, nekako su imali najmanje oscilacija. Dosta trce, rade, sasvim solidno kontrolisu teren i odrađuju svoje zadatke, imaju ok ucinak. Naravno da moze bolje, Stilic jos uvijek nije na svom vrhuncui i godice mu zimske pripreme . Ofanzivna linija je "najsarenija", nikako dva dobra sastaviti. Najstandardniji je Krpic kao najbolji strijelac ali bez ijedne asistencije. To pokazuje da "škripi", nisu uigrani, ne razumiju se bas najbolje. Krilni napadaci najvise osciliraju, pojave se utakmicu dvije pa nestanu pet, svaki se trazi i ima odredjenih problema. Zec i Ramovic povrede, cas zdravi cas "loze" i "zatezanja" sto je najveci uzrok nedovoljno dobrih igara. Ne treniraju u redovno i to se osjeti. Veselinovic u polju zna odigrati maestralno ali ima problem sa zavrsnicom. Mislim da bi se trebao fokusirati vise na "inteligenciju" i nalazenje pravih rjesenja u zadnjoj fazi napada, jako cesto pokvari dobre akcije nerezonskim odlukama. Zajmovic je neuracljiv, nikad mu ne znas hoce li nepotrebno nabiti loptu u kukuruze ili ce uraditi neki dobar potez. Zec mlađi je mislim svoje završio u Želji. Imao je veliki broj prilika da se dokaze i doprinese, nije ih iskoristio na pravi nacin. Decko nece daleko sa ovakvim stavom "umisljenog igracine", svojeglavim ponasanjem i slabim radnim navikama. Umjesto da je godinu iskoristio da slusa i da svoj maximum, on uopste nije pokazao želju za napredkom i nekim eventualnim nastavkom karijere na vecem nivou. Mozda je njemu to ok, Želji sigurno nije.
Dakle, svi koji dobiju sansu u naredne tri utakmice moraju dati sve od sebe da ostanemo na prvom mjestu i realno cak i prebacimo neka ocekivanja sa starta sezone. Jos tri utakmice pa odmorite, zasluzili ste.
Za kraj, navijaci. Slicno kao i tim, negdje na 60%, dobri smo ali mozemo i trebamo bolje. Ekipi treba podrska, vec protiv Sirokog imamo sansu da se popravimo. Moramo se jace angazovati, animirati sto vise ljudi, dici se iznad dosadasnjeg prosjeka. Ocekujem bar nekih sedam hiljada ljudi, nadam se mozda i ceneru. Sto da ne, Mi to mozemo, svi preduslovi su tu. Do nas je.
Volim Te Željo.