FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2019, 09:53

LjoZee je napisao/la:
16 nov 2019, 16:15
@braco po rezultatima reklo bi se da su nam kadeti slabiji ove godine, u prvom timu svakako nemamo nekih za reprezentaciju osim Boje, ali u juniorima sigurno imamo i ne zovu ih. Uzmes listu strijelaca PL za juniore i u vrhu su i Gasal i Salanovic i Mujic. Tito me ubijediti ne moze da momci nisu zasluzili da ih se zovne.
Ne znam, recimo ovaj mali Stanić iz Zrinjskog je ispred njih, pa i Hasić i Drljo iz Dinama. S tim što je već sad sigurno da će Drljo, ukoliko napravi bilo šta u karijeri, odabrati Hrvatsku i tu nema nikakve dileme. Ova selekcija polako postaje poligon za Dinamo i buduće reprezentativce Hrvatske, i to je ono što meni konkretno smeta.

Jučer smo u prvoj postavi imali samo jednog igrača, a Sarajevo i njihova akademija o kojoj nam se ispira mozak je imalo dva igrača.

Pričamo o selekciji u kojoj Muminović iz Siona nema mjesta u prvom timu, čak ni sa klupe nije ulazio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 17 nov 2019, 10:25

UBIPITAR je napisao/la:
16 nov 2019, 14:42
samoposmatram je napisao/la:
16 nov 2019, 12:36
Udjem ovdje ko u prvom rajhu. Mohikanac mozak pere avatarima. :urnebes:

Imal sta novog u vezi Ermina?
Nakon terapija,počeo da Trči uredno,ne bih se iznenadio da bude u rosteru za derbi!💪
Samo neka napreduje, pa makar na proljece zaigrao.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 17 nov 2019, 10:27

mohikanac12 je napisao/la:
16 nov 2019, 17:02
Radmilo87 je napisao/la:
16 nov 2019, 13:56

Nego kako da uploadujem taj gif za profilnu, meni nece pa nece, jos skinem gif sa vasih profilnih ista domenzija i opet nista
https://i.ibb.co/x8Wtvfn/giphy-1.gif

Trebalo bi da moze, ako ne pitacemo nekoga.

Evo link. U opcijama izaberi linkani avatar, copy/paste link i u dimenzijama 100x100. Da ti bude ko' u @Irfe. :mrgreen:

samoposmatram je napisao/la:
16 nov 2019, 12:36
Udjem ovdje ko u prvom rajhu. Mohikanac mozak pere avatarima. :urnebes:

Zao mi je sto tako gledas na "avatare". Oprosti sto ti smetam, ne znam sta drugo da ti kazem. Vec sam pisao i ranije, izvinjavao se, znam da sam naporan i da cesto smaram. Iskreno ja na ovo stvarno pozitivno gledam, kao nesto "dobro" se desava, gradi se kakvo takvo jedinstvo. Pored toga jednim malim gestom ispostujemo neke "bitnije" pojedinosti iz kluba, pokazujemo da cijenimo navijace, igrace, stadion, posjeta, bar pokusavamo "nesto". Ali ok, postujem tvoje misljenje, mozda si fakat u pravu da ovo i nije dobro. Kako ko osjeca valjda. Izvini jos jednom.

Mi smo Željini Željo je naš!
Ma zajebavam se. Samo vi Zelju gurajte. Hvala Bogu da nas ima.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 17 nov 2019, 10:30

Virtu4l je napisao/la:
17 nov 2019, 09:53
LjoZee je napisao/la:
@braco po rezultatima reklo bi se da su nam kadeti slabiji ove godine, u prvom timu svakako nemamo nekih za reprezentaciju osim Boje, ali u juniorima sigurno imamo i ne zovu ih. Uzmes listu strijelaca PL za juniore i u vrhu su i Gasal i Salanovic i Mujic. Tito me ubijediti ne moze da momci nisu zasluzili da ih se zovne.
Ne znam, recimo ovaj mali Stanić iz Zrinjskog je ispred njih, pa i Hasić i Drljo iz Dinama. S tim što je već sad sigurno da će Drljo, ukoliko napravi bilo šta u karijeri, odabrati Hrvatsku i tu nema nikakve dileme. Ova selekcija polako postaje poligon za Dinamo i buduće reprezentativce Hrvatske, i to je ono što meni konkretno smeta.

Jučer smo u prvoj postavi imali samo jednog igrača, a Sarajevo i njihova akademija o kojoj nam se ispira mozak je imalo dva igrača.

Pričamo o selekciji u kojoj Muminović iz Siona nema mjesta u prvom timu, čak ni sa klupe nije ulazio.
Omladinske repke su opet striktno kadrovske i ko zaljeva taj obere. Nemamo mi tu sta traziti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 nov 2019, 10:34

Je li Jug danas otvoren za navijace ili? Ne pise na zvanicnoj nista.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 nov 2019, 10:44

slika

Hvala na brzom odgovoru :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 nov 2019, 11:41

Virtu4l je napisao/la:
17 nov 2019, 09:53
LjoZee je napisao/la:

Hasic imo klub zadnji put kad i ja
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 nov 2019, 12:13

Vidimo se danas u Dolini.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2019, 12:36

irfo je napisao/la:
17 nov 2019, 11:41
Hasic imo klub zadnji put kad i ja
A znamo i zašto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 17 nov 2019, 13:04

Jesmo li se ugasili?

Pitam za druga.

Svi na Grbavicu, siroki mora pasti!!!!!!!!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 nov 2019, 13:09

slika

Generalni sekretar saveza :tokralju: :tokralju:
Pa ovo nidje na svijetu nema
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 17 nov 2019, 13:29

kerimatomic1921 je napisao/la:
17 nov 2019, 13:04
Jesmo li se ugasili?

Pitam za druga.

Svi na Grbavicu, siroki mora pasti!!!!!!!!
Reci drugu da jesmo :lol:
Evo prodali sjever i jug da podmirimo dugove :lol:
moSa ljoŽe

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 17 nov 2019, 14:03

Eric
Sinisa Kemo Bogi Pavic
Mehic, Hajdar
Asim, Subasic, Veseli
Zaim

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 17 nov 2019, 14:12

mohikanac12 je napisao/la:
16 nov 2019, 19:48
Ja sam mišljenja da smo kao tim negdje na 60% ukupnog kapaciteta. Ima stvarno dosta prostora gdje se mozemo popraviti. Od sedam utakmica koje nismo pobijedili, Krpic nije dao go na šest njih. Samo u Tuzli nismo uzeli sva tri boda kada je postizao go, zavrsilo nerijeseno. To nam govori da iako smo najefikasnija ekipa prvenstva, imamo problema u napadu. Vecinom je to slab ucinak krilnih napadaca, nemaju nikakav kontinuitet.

U utakmicama koje nismo pobijedili imamo gol razliku 13 primljenih i 9 postignutih golova.. Pet remija i dva poraza u sedam utakmica. To nam govori da imamo problema u odbrani. Dalje, ukupno gledajuci imali smo dosta izrazene oscilacije u formi, od odlicnog do sjedi jedan. Po mom misljenju ovo je vecim dijelom individualni problem nego sto je timski. Vise nam se desavaju pojedinacni "kiksevi", na primjer greske ili nedovoljno dobre reakcije golmana, ispadanja u fazi odbrane i kriticna realizacija stvorenih sansi. Timski smo otprilike podbacili u Mostaru, te donekle u Bl.

Ovo je vise manje razumljivo ako pogledamo tim po imenima. Ericu je prva sezona u velikom klubu, ovde se neozbilljne greske ne zaboravljaju tako lako i akumuliraju dodatni pritisak. Bekovi su kriza, tek zadnjih par utakmica Pavic pokazuje dobru formu. Stoperi, vise manje ok, ima mjesta za napredak ali nije strasno kao na spoljnim pozicijama zadnje linije. Vezni red isto tako solidan, nekako su imali najmanje oscilacija. Dosta trce, rade, sasvim solidno kontrolisu teren i odrađuju svoje zadatke, imaju ok ucinak. Naravno da moze bolje, Stilic jos uvijek nije na svom vrhuncui i godice mu zimske pripreme . Ofanzivna linija je "najsarenija", nikako dva dobra sastaviti. Najstandardniji je Krpic kao najbolji strijelac ali bez ijedne asistencije. To pokazuje da "škripi", nisu uigrani, ne razumiju se bas najbolje. Krilni napadaci najvise osciliraju, pojave se utakmicu dvije pa nestanu pet, svaki se trazi i ima odredjenih problema. Zec i Ramovic povrede, cas zdravi cas "loze" i "zatezanja" sto je najveci uzrok nedovoljno dobrih igara. Ne treniraju u redovno i to se osjeti. Veselinovic u polju zna odigrati maestralno ali ima problem sa zavrsnicom. Mislim da bi se trebao fokusirati vise na "inteligenciju" i nalazenje pravih rjesenja u zadnjoj fazi napada, jako cesto pokvari dobre akcije nerezonskim odlukama. Zajmovic je neuracljiv, nikad mu ne znas hoce li nepotrebno nabiti loptu u kukuruze ili ce uraditi neki dobar potez. Zec mlađi je mislim svoje završio u Želji. Imao je veliki broj prilika da se dokaze i doprinese, nije ih iskoristio na pravi nacin. Decko nece daleko sa ovakvim stavom "umisljenog igracine", svojeglavim ponasanjem i slabim radnim navikama. Umjesto da je godinu iskoristio da slusa i da svoj maximum, on uopste nije pokazao želju za napredkom i nekim eventualnim nastavkom karijere na vecem nivou. Mozda je njemu to ok, Želji sigurno nije.

Dakle, svi koji dobiju sansu u naredne tri utakmice moraju dati sve od sebe da ostanemo na prvom mjestu i realno cak i prebacimo neka ocekivanja sa starta sezone. Jos tri utakmice pa odmorite, zasluzili ste.

Za kraj, navijaci. Slicno kao i tim, negdje na 60%, dobri smo ali mozemo i trebamo bolje. Ekipi treba podrska, vec protiv Sirokog imamo sansu da se popravimo. Moramo se jace angazovati, animirati sto vise ljudi, dici se iznad dosadasnjeg prosjeka. Ocekujem bar nekih sedam hiljada ljudi, nadam se mozda i ceneru. Sto da ne, Mi to mozemo, svi preduslovi su tu. Do nas je.

Volim Te Željo.
Osvrnut ću se na ovaj dio oko ofanzivnog dijela tima. Ono što nas godinama muči, a evo i sad, je ta raspodjela golova među igračima. Mora da postoji veća disperzija golova u ekipi, a ne da skoro sve golove daje jedan ili dva igrača. Primjer sezona 16/17; najbolji strijelac na kraju sezone bio Lendrić sa 19 golova, zatim KRIŽMAN koji je 3 mjeseca samo bio u klubu i dao 4 gola, meni je to horor. Zatim Marković, Nikolić, Bekrić sa po 3 gola. Prošla sezona isto Krpić 16 golova, onda Asim 6 golova. Yebeni Rodin nam je bio četvrti strijelac kluba prošle sezone za 3 gola. Smiješno! Zato i upućujem kritiku sadašnjim ofanzivcima, jednostavno MORAJU više golova davat, ne možemo se oslanjati na to da samo Krpić i Semir daju golove! Veselinović je u 112 utakmica u karijeri koje je odigrao u premijer ligi, zabio pazi sad - osam golova. Pa to je premizerno. Ima on neke druge kvalitete ali ovo je meni užasna statistika. Evo statistika ligaških golova igrača koji su igrali na krilnim pozicijama ove sezone:

SInan - 0 golova
Asim - 2 gola
Dženo - 2 gola
Veseli - 1 gol
Mustafa (doduše nije puno igrao)- 0 golova
Ermin - 1 gol

Sve ti je jasno iz ove statistike. Pogledajmo neke šampionske ekipe iz prethodnih godina. Pitari prošle sezone ligaška statistika: Ahmetović 14 golova, Tatar 12 golova, Krste 11 golova, Rahmanović 9 golova itd. Kod Zrinjskog je to također postojalo ali samo su manje brojke budući da su pitari odigrali brutalno efikasnu sezonu. Zrinjski 16/17 sezona: Mešanović 11 golova, Bilbija 10 golova, Todorović 7 golova, pa onda Petrak i Tomić kao zadnji/centralni vezni su zabili obojica po 5 golova itd.

Dakle kvalitetnija disperzija je nužno potrebna ako želimo sebi da olakšamo posao. I zato mi je jako žao zbog Ermina ove sezone jer sam prije početka sezone pisao koliko će nam biti korisno to što će Ermin biti "dodatni izvor golova". Nažalost to se nije ostvarilo jer da jeste imali bi sigurno još koji bod više. Zato kako sam smatrao ljetos, tako i sad smatram kad si ti pitao na kojoj poziciji bi voljeli kapitalca ja sam rekao krilo i to tvrdim i sad. Volio bih na zimu jedno pravo krilo da dovedemo, a ne da gatam hoće li Asim, Dženo, Veseli pogodit okvir gola kojim čudom. Sa još jednim pravim krilom će nam šanse za titulu porasti u velikom procentu.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 17 nov 2019, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 17 nov 2019, 14:18

0-1 skolska kontra.

Asim i Sinisa se sudaraju, Veseli pogresan pas, Mehic prodao loptu na sredini i 0-1

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 17 nov 2019, 14:27

kerimatomic1921 je napisao/la:
17 nov 2019, 14:18
0-1 skolska kontra.

Asim i Sinisa se sudaraju, Veseli pogresan pas, Mehic prodao loptu na sredini i 0-1
imali jos neko na tekmi?

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 17 nov 2019, 14:29

Eric se poigrava i to je 0-2

Meni djeluju svi mahmurni :kralj:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 nov 2019, 14:34

Upravo.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 17 nov 2019, 14:56

Treba im alkotest raditi :rol:

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 17 nov 2019, 14:59

Neka oni bolje budu spremni za Siroki, pitare i Velez, pa ima pauza neka se napiju i otrjezne nece im se zamjeriti.
Mjau !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Napaceni87 i 44 gosta.