FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 17:22

skoroalen je napisao/la:
19 nov 2019, 17:14
bodi123 je napisao/la:
19 nov 2019, 17:11
Lik je bez kluba od ljeta. Znači neće ga niko. Samo mi da je znat gdje uspiju pronaći ovakve propalitete, još stranac jbt, nevjerovatno. Zamjenu za Hareta traziš u našoj ligi, ne dovodiš stranca da ti grije klupu i zauzima mjesto.
Pa proba je u pitanju a ne petogodišnji ugovor. Neka ga. Eto, iz lige je došao Guzina da bude zamjena Mersi, a može l' on to? Koji to ima kvalitetan špic u ligi koji bi pristao na drugu violinu Ahmetoviću?
Ako već nemamo u akademiji napadača, moramo tražit ovako neku alternativu.
A koja je garancija da je ovaj lik bolji od Guzine? A neće sigurno na osnovu probe od par dana i jedne utakmice protiv amatera zaključiti njegove kvalitete. Ovo što ima u CVu je presmiješno, nigdje osim u Krškom nije ni igro ni davao golove a Krško je te sezone bio daleko najgori klub u ligi, već pola godine je bez kluba što opet govori nešto. I najveći problem je što je stranac.

Znači dovodiš lika koji u karijeri ima par nastupa i golova za Krško, klub koji je u rangu Zvijezde.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 19 nov 2019, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 19 nov 2019, 17:23

skoroalen je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Lik je bez kluba od ljeta. Znači neće ga niko. Samo mi da je znat gdje uspiju pronaći ovakve propalitete, još stranac jbt, nevjerovatno. Zamjenu za Hareta traziš u našoj ligi, ne dovodiš stranca da ti grije klupu i zauzima mjesto.
Pa proba je u pitanju a ne petogodišnji ugovor. Neka ga. Eto, iz lige je došao Guzina da bude zamjena Mersi, a može l' on to? Koji to ima kvalitetan špic u ligi koji bi pristao na drugu violinu Ahmetoviću?
A sto ce nama zamjena za Ahmetovica? Njemu je 35 godina, vec sad treba traziti zamjenu za njega.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 nov 2019, 17:26

Ponavljam, čovjek je na PROBI. Ovdje je desetine stranica oko Jahića ispisano pa ne potpisa. Kao ni ovaj zadnji Englez, kao ni Wellbeck, eto Crnički je potpisao i odmah ga preselili u Kakanj. Još nije došao zvanično nit ima ikakve naznake da će ostat. Vidiš da nismo ni znali da lik postoji. Neko ga preporučio, došao da se proba nametnut i sretno mu.
@skoJaa brate teško je već ovu zimu nać kvalitetno i trajno rješenje. Vjerovatno će se gledat da se malo popuni roster do kraja sezone pa onda na ljetnim pripremama gledat šta dalje. Uostalom, Merso je produžio ugovor, namjerava još igrat. A u ovoj ligi je Wagner sa 38 prekucavao ligu, tako da...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 19 nov 2019, 17:32

Ništa to ne mora značiti. Recimo, Tatar prije nas nije imao nikakav CV, pa dođe momak i u prvoj sezoni se pokaže kao najbolji transfer u ligi. Uz to, momak u Belupu bio totalni flop, a to možete i provjeriti kod njih.

Jedino je pitanje koliko je spreman, ali valjda jeste za barem pola sata na kraju, jer pored Ahmeta neće ni kretati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 17:35

bodi123 je napisao/la:
https://www.transfermarkt.de/detailsuch ... e/17621322

jel i ove neće niko :rol: :urnebes: :facepalm: :damn:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 19 nov 2019, 17:37

skoroalen je napisao/la:
19 nov 2019, 17:26
Ponavljam, čovjek je na PROBI. Ovdje je desetine stranica oko Jahića ispisano pa ne potpisa. Kao ni ovaj zadnji Englez, kao ni Wellbeck, eto Crnički je potpisao i odmah ga preselili u Kakanj. Još nije došao zvanično nit ima ikakve naznake da će ostat. Vidiš da nismo ni znali da lik postoji. Neko ga preporučio, došao da se proba nametnut i sretno mu.
@skoJaa brate teško je već ovu zimu nać kvalitetno i trajno rješenje. Vjerovatno će se gledat da se malo popuni roster do kraja sezone pa onda na ljetnim pripremama gledat šta dalje. Uostalom, Merso je produžio ugovor, namjerava još igrat. A u ovoj ligi je Wagner sa 38 prekucavao ligu, tako da...
Ma znam ali po meni je greska napravljena na pocetku sezone sto se nije doveo prvi spic ali eto. Cuo sam da bi se sa Crnickim mogao raskinuti ugovor. Navodno vise je fokusiran na Imperiju nego na fudbal :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 17:37

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 17:35
bodi123 je napisao/la:
https://www.transfermarkt.de/detailsuch ... e/17621322

jel i ove neće niko :rol: :urnebes: :facepalm: :damn:
Pa naravno da neće. Pogledaj listu malo bolje, sve propalica do propalice. Bony, Ben Arfa, Coentrao, sve bivši fudbaleri.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 17:40

bodi123 je napisao/la:
19 nov 2019, 17:22
skoroalen je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
A koja je garancija da je ovaj lik bolji od Guzine? A neće sigurno na osnovu probe od par dana i jedne utakmice protiv amatera zaključiti njegove kvalitete. Ovo što ima u CVu je presmiješno, nigdje osim u Krškom nije ni igro ni davao golove a Krško je te sezone bio daleko najgori klub u ligi, već pola godine je bez kluba što opet govori nešto. I najveći problem je što je stranac.

Znači dovodiš lika koji u karijeri ima par nastupa i golova za Krško, klub koji je u rangu Zvijezde.
neću biti đubre pa ti spomenuti Tatara....to ne bih nikad....ali ozbiljno je li ti prvi put u životu da čuješ za igrače bez ugovora i dovođenje takvih u ovoj ligi? i da bonus-runda: šta bi rekao na to da ovaj momak zabije više od Ubiparipa i Krpića u nastavku? da li bi ti lično vratio novac od bespotrebne kupovine Voje npr.??? tog napadača iz lige.... :D

mislim malkice ti je prejaka reakcija na običnu probu igrača?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 19 nov 2019, 17:49

ledesma je napisao/la:
19 nov 2019, 16:03
Jeko Miljan Skrbic?

Tacno imamo tog nekog "vlasnika" a nikad ozbiljan klub od nas, levati na probi u rangu smo gurbeta, celika, slobode...
S obzirom da mi imamo največi budžet, pare, najbogatiji smo klub u ligi, očekivao sam kapitalca poput Benke, a onda pročitaš ovo :facepalm:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 nov 2019, 17:52

Napisa li iko da je Djokanovic zabio gol protiv Engleske za juniorsku? Aferim mali
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 17:52

Historicar je napisao/la:
19 nov 2019, 17:49
ledesma je napisao/la:
19 nov 2019, 16:03
Jeko Miljan Skrbic?

Tacno imamo tog nekog "vlasnika" a nikad ozbiljan klub od nas, levati na probi u rangu smo gurbeta, celika, slobode...
S obzirom da mi imamo največi budžet, pare, najbogatiji smo klub u ligi, očekivao sam kapitalca poput Benke, a onda pročitaš ovo :facepalm:
očekivao si kapitalca da ulazi s klupe po 10-15 minuta i počne svaku 5. tekmu?
buraz to nema

a ovaj može bit bolji od Benke, to nikad ne znaš, npr. Komazec je **** od igrača i karijera mu je presmiješna ali je nas nosio jednu polusezonu i zabio najviše golova(10) nego i za koji drugi klub u životu u jednoj sezoni...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 17:53

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 17:40
neću biti đubre pa ti spomenuti Tatara....to ne bih nikad....ali ozbiljno je li ti prvi put u živoru da čuješ za igrače bez ugovora i dovođenje takvih u ovoj ligi? i da bonus-runda: šta bi rekao na to da ovaj momak zabije više od Ubiparipa i Krpića u nastavku? da li ti lično vratio novac od bespotrebne kupovine Voje npr.??? tog napadača iz lige.... :D

Nema sretnijeg od mene ako zabije 15 golova na ljeto, ali taj scenario je malo vjerovatan. Mnogo je vjerovatnije da ga potpišemo, on presjedi na klupi, odigra par tekmi reda radi, istok mu staru naguzi i na ljeto raskid... kao da bi nam bilo prvi puta da dozivimo ovakav scenario.

Neozbiljno je porediti Voju s ovim likom, uozbilji se. Da su bogdom naši stručnjaci sposobni dovest klasu ranga Voje, gdje bi nam kraj bio.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 nov 2019, 18:05

skoroalen je napisao/la:
19 nov 2019, 17:26

Ma za nas je uvijek teško naći trajno dobro rješenje. Pusti ti sad priču zima, ljeto.. Obzirom da nemamo mogućnost davati dobre pare za dobre igrače, bit će i u budućnosti, nažalost, kao i do sada, mačak u vreću pa ako se pokaže - dobro i jest, ako se ne pokaže idemo dalje pokušavat.
A i nismo mi Man.City i ne igramo mi ligu peticu pa da nam treba mega giga igrač pa je takvih preko zime minimalan broj. Mi igramo haman pa amatersku ligu i pojačanje nam je svaki profesionalac a takvih ima za nas uvijek samo trebaju pare, malo jače, koje mi ne dajemo.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 18:08

bodi123 je napisao/la:
19 nov 2019, 17:53
Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 17:40
neću biti đubre pa ti spomenuti Tatara....to ne bih nikad....ali ozbiljno je li ti prvi put u živoru da čuješ za igrače bez ugovora i dovođenje takvih u ovoj ligi? i da bonus-runda: šta bi rekao na to da ovaj momak zabije više od Ubiparipa i Krpića u nastavku? da li ti lično vratio novac od bespotrebne kupovine Voje npr.??? tog napadača iz lige.... :D

Nema sretnijeg od mene ako zabije 15 golova na ljeto, ali taj scenario je malo vjerovatan. Mnogo je vjerovatnije da ga potpišemo, on presjedi na klupi, odigra par tekmi reda radi, istok mu staru naguzi i na ljeto raskid... kao da bi nam bilo prvi puta da dozivimo ovakav scenario.

Neozbiljno je porediti Voju s ovim likom, uozbilji se. Da su bogdom naši stručnjaci sposobni dovest klasu ranga Voje, gdje bi nam kraj bio.
izvini molim te gdje je Vojo igrao prije BiH? FC Vereinloss? kako je neuporediv? sa 31. godnu ovo mu je tek 3. sezona da je zabio 10 golova??? pa gde si GOLGETERRRRUUUU??? nemani, zveri :bow: :tokralju: KLASO rasna :rol: :rol: :rol:

Guzina je npr. napadač iz lige :D opet kažem ovaj momak je 5 godina mlađi od Handžeta a zabio je finih golova(s obje noge i glavom) nek se ograde klauzulom kao i dosad i da vidimo šta može... puno mi je bitnije da se riješe poluigrača Maria,Nathana,Šišića za npr. jednog jačeg igrača i podignu prosjek kvaliteta u ekipi....
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 19 nov 2019, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 19 nov 2019, 18:20

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 15:38
Susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo koji je odigran 2. oktobra 2019. godine je dobio svoj konačan epilog.

Naime, Disciplinska komisija N/FS BiH je na sjednici održanoj 30. oktobra razmatrala prijavu FK Sarajevo podnesenu protiv delegata Lazara Martinovića, no iz redova krovne kuće našeg fudbala su obustavili disciplinski postupak protiv njega, te prijavu proslijedili Komitetu za takmičenje N/FS BiH na postupanje.

S druge strane, DK N/FS BiH je također razmatrala prijavu Komiteta za takmičenje N/FS BiH protiv fudbalera FK Sarajevo Anela Hebibovića, a odnosi se na susret protiv Širokog Brijega, te je fudbaler Bordo tima opomenut.

Anel Hebibović, igrač FK Sarajevo, zbog prekršaja iz člana 45. a u vezi sa čl.12. DP NS/FS BiH, (nesportsko ponašanje), počinjenog na utakmici osmine finala Kupa BiH sezona 2019/20, između NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (3:2), sezona 2019/2020, koja je odigrana 02. oktobra 2019. godine u Širokom Brijegu, kažnjava se OPOMENOM.
tužiti savez FIFI i UEFI za islamofobiju te branjenje religijskih sloboda, ugasit ih mamu im jbm...

Aferim Denchi! :salut: Ali neće to ovi naši miševi nikada uraditi. Ne znam zbog čega imaju tako servilan odnos prema savezu, da li ih boli čuna ili...? Vele: ne talasaj!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 18:21

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 18:08
izvini molim te gdje je Vojo igrao prije BiH? FC Vereinloss? kako je neuporediv? sa 31. godnu ovo mu je tek 3. sezona da je zabio 10 golova??? pa gde si GOLGETERRRRUUUU??? nemani, zveri :bow: :tokralju: KLASO rasna :rol: :rol: :rol:
Vojo u Škrbićevim godinama igrao u Lechu iz Poznana, i to punih 4-5 sezona. Ovom vrhunac karijere dno slovenske lige. Kao što rekoh, neozbiljno ih je porediti.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 18:26

bodi123 je napisao/la:
19 nov 2019, 18:21
Denchi je napisao/la:
Vojo u Škrbićevim godinama igrao u Lechu iz Poznana, i to punih 4-5 sezona. Ovom vrhunac karijere dno slovenske lige. Kao što rekoh, neozbiljno ih je porediti.
i zabio bajnih 14 golova u 6 godina i sve to za 3.500 minuta u totalu
ili
učinak Ahmetovića samo prošle godine ;)

bježi ba mani me se Voje i riječi klasa :stop: posebno u tim godinama...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 18:30

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 18:26
bodi123 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
ili

Nema veze, nisam ni napisao da je bio standardan prvotimac. Bio je isporuka s klupe i imao ulogu dzokera. Ali šta hoću da kazem je da je bolje bit zamjena u klubu kao što je Lech koji je u to vrijeme bio haman pa najjači klub u poprilično jakoj Poljskoj ligi uz Legiu i igrao ako se ne varam i evropska takmičenja, nego davat golove u dnu slovenske lige. Razlika je to, nije ni blizu. Koliko je to igrača iz ove lige doguralo do ekipa ranga Lecha? Na prste jedne ruke mozeš nabrojat, ako i toliko. ;)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 18:35

bodi123 je napisao/la:
19 nov 2019, 18:30
Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 18:26
bodi123 je napisao/la:

ili

Nema veze, nisam ni napisao da je bio standardan prvotimac. Bio je isporuka s klupe i imao ulogu dzokera. Ali šta hoću da kazem je da je bolje bit zamjena u klubu kao što je Lech koji je u to vrijeme bio haman pa najjači klub u poprilično jakoj Poljskoj ligi uz Legiu i igrao ako se ne varam i evropska takmičenja, nego davat golove u dnu slovenske lige. Razlika je to, nije ni blizu. Koliko je to igrača iz ove lige doguralo do ekipa ranga Lecha? Na prste jedne ruke mozeš nabrojat, ako i toliko. ;)
greška.
tad je najbolje igrati
za razvoj fudbalera, posebno u manjem klubu...
sjedenje na klupi i ulazak po parminuta nikog nije učinilo boljim fudbalerom
to su uloge za starije iskusnije igrače koji ne mogu potrčat ko nekad ali imaju dovoljno iskustva da iskoriste umor stopera ili neopreznost golmana
i tako prelome tekmu....

drugo je što su igrači s ovog podneblja gladni para pa pristaju na sve za novog golfa i koku sa silikonima...
Vojo je mogao biti igračina velika da je igrao 6 godina po 3milje minuta po sezoni negdje umjesto što je grijao klupu u poljskoj...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2019, 18:42

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 18:35
greška.
tad je najbolje igrati
za razvoj fudbalera, posebno u manjem klubu...
sjedenje na klupi i ulazak po parminuta nikog nije učinilo boljim fudbalerom
to su uloge za starije iskusnije igrače koji ne mogu potrčat ko nekad ali imaju dovoljno iskustva da iskoriste umor stopera ili neopreznost golmana
i tako prelome tekmu....

drugo je što su igrači s ovog podneblja gladni para pa pristaju na sve za novog golfa i koku sa silikonima...
Vojo je mogao biti igračina velika da je igrao 6 godina po 3milje minuta po sezoni negdje umjesto što je grijao klupu u poljskoj...
To ne poričem, mozda si i u pravu, i ja sam sličnog mišljenja.

Ali to nije tema naše diskusije. Tvrdio sam da je neozbiljno poredit kvalitete i klasu Voje s ovim dečkom i ti si me pitao šta je Vojo uradio prije BiH. Treba doći i do klupe Lecha, ako ništa to je uradio, a ovaj dečko je miljama daleko od toga.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”