ASD je napisao/la: ↑19 nov 2019, 22:13
sljivo je napisao/la: ↑19 nov 2019, 21:52
Sve što sam stariji, sve sam više politički radikalniji, u pravcu ka liberalnom. Ovo naše podneblje je uticalo tako da više nemam povjerenja ni u kakvu političku opciju. Svaka pobjednička stranka ili opcija haba ili ide na štetu onih koji to nisu. To je naopako pa bilo ko da je vlast. A ovo podneblje dobije još jedno gratis prokletstvo, prokletstvo da i oni koji su na vlasti bore se samo za sebe, izbjegavajući i one koji su za njih glasali. Mislim da više nikad neću dati glas nekoj političkoj opciji, niti u BiH niti bilo gdje, isti je qrc svugdje.
Naravno da je isto, samo je narod drugačiji. Japanci ili Nijemci će manje dopustiti političarima nego li mi i to je razlog zašto su njihovi bolji nego naši.
Što manje države kod nas ima, biće bolje za nas.
Glasao bih za one koji su za rezove u vojsci, policiji, općenito na budžetu. Privatizaciju telekoma i ostalih firmi gdje su se uhljebi nakupili.
Te pare koje se uštede bi utrošio tako što bi smanjio porez ljudima.
ne bih se složio, što više režeš organe reda, to ga manje ima jbg, logika nalaže...znači scenarij meksiko cityja zamisli...svi korumpirani, drotovi odrađuju prljave poslove, mada i sad raja tvrde da je tako....
samo kontrola i uvid u procedure zapošljavanja, tendera, itd. čim nema tala, nema ni problema...
telekom će ovi prodat svakako , kao i ostale resurse....
porez kod nas nije visok uopšte samo se ništa ne radi s tom lovom što bi trebalo...a prikupe ga dovoljno...iz poreza i taksa(raznih) oni trebaju održavat puteve, uređivati javne prostore, spriječavat poplave, zagađenje....samo nema ko da ih kontroliše da se to zaista desi tj. nema posljedica kad se to ne desi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače