Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

mirzateletovicc
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la mirzateletovicc » 21 nov 2019, 01:31

Jes fino osječaj brate vidjati našog igrača u nba ligi. ovo su oni osječaji ko sa Mirzom

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 nov 2019, 02:00

odbrana super, napad kesa. sta je ovo musa dragi, hajde sastavi se malo sa zemljom
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 02:02

e moj dzanane

umjesto da iz tranzicije zabije tako sto ce ici desno, on ide lijevo i nabaci ciglu na tablu, a zatim baci jos jednu ciglu na tablu, al ovog puta s linije za tri poena... tanko, tanko

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 nov 2019, 02:03

Ima tu dosta i do pritiska, ali mora ovo bolje ako misli da ostane u rotaciji.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 nov 2019, 02:09

ma trenutno je statista, i to je ono cega smo se svi pribojavali.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 02:13

da mi je neko pricao da ce igrat bolje defanzivno, nego ofanzivno...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 nov 2019, 02:16

Ma doduse i nema povjerenje nikakvo. U glavi mu je konstantno sigurno cinjenica, da nakon sto usere 2 akcije da ide na klupu. Nema kredita nikakvog, ni u ekipi, nit kod trenera. Svaki put gleda prema klupi, da vidi reakciju trenera. Ogroman pritisak je na njemu, ali kao sto rekoh, uglavnom ga je sam stvorio bombasticnim izjavama. Sad se vadi kume kako znas i umijes.

evo sad lijepa sekvenca, par dobrih poteza je imao na oba kraja parketa. Odmah ostaje duze u igri. :bih:

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 21 nov 2019, 02:24

Tako je Musa brate, bori se kao lav.
Moramo se zahvaliti treneru da igra Musa

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 02:24

dobro, on je ofanzivni talenat, ovo je psiholoski problem koji ce rjesit sto prije, bar se nadam

pa sam trener mu je dao zeleno svjetlo da sutira bez obzira sto ga sut ne ide, pise vam u intervjuu koji sam postavio

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 02:41

ove minute je dobio na racun odbrane i energije

da hoce napad doci u drugom pol da zaokruzi partiju ****

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 nov 2019, 03:22

Katastrofa , hvala treneru !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 03:25

jebote, dal je realno da covjek ne moze pogodit trojku, katastrofa

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 nov 2019, 07:30

Musa uzima dovoljno suteva. Za 20min, 9 je sasvim korektan broj. Iz tih 9 suteva treba da se izrodi 10-12pts sa slobodnim bacanjima. To se ne desava iz 4 moguca razloga:
1. Trosi se na odbrani, pada koncentracija u napadu jer nema snage za oba smjera
2. Sam sebi je nabio pritisak i strah od reakcije trenera
3. Van forme, potrefi se i to nazalost kad udje tijelo u kontraritam
4. Kombinacija svega po malo

Sut na kos je kao kad ti se svidja djevojka, a sve kontas hoces li joj prici, pa kako ces prici, sta ces reci, pa krenes, pa se zavratis, pa si neodlucan....iz takve situacije se uvijek izrodi fijasko i propast. U prevodu promasaj. Uvijek najbolje prodju oni opusteni, na utrenirane fore, automatizam i boli ih briga hoce li proci ili ne jer ne broje promasaje. E tako je i u sutu na kos, cim si ti u grcu, razmisljas....nema od tog nista. Opusti se, uzivaj, igraj, ma boli te, jer svakako ces vise postici nego u grcu i iscekivanju.

Al i sa ovakvim losim sutem zadnje 3 utakmice je trener zadovoljan, jer ima prosjek 5pts i 15min u igri sa svojih 20god. Na to trener gleda drugacije. Odlicno mi krpi odbranu, kupi lopte, popunjava minute rotacije, sigurnih 5pts imam, odmorice mi kljucne a da igra i tempo ne padaju. Puna saka brade. Nije beskoristan.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 nov 2019, 09:47

ja ne znam jel on ima tremu ili sta ali ovo je ispod svakog nivoa sto se tice napadackog dijela.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 21 nov 2019, 09:53

Bice to dobro, doci ce sut, dzanan je ofanzivna masina ali se nikad defanzivno ovoliko nije trosio. Uci ce u ritam

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 11:35

odigrao je 18 tekmi u nba, sut za tri poena 4/23 (15.2%), field goal 35.8% - katastrofa

da ga trener zakuca za klupu, ne bih nista mogao da mu prigovorim, jer oni imaju igrace koji ce sutirat trojku s mnogo boljim procentom, al oni vjeruju u njega, znaju da moze pogadjat (to je trenerova izjava) i vjerovatno smatraju da je ovo suterska kriza, al meni u glavi se vrte filmovi marija hezonje... vjerovatno pretjerujem, al na ovako uzasne ofanzivne predstave ne mogu ostati normalan lol

pomaze mu i to je sto je ball handler, sto igra solidnu odbranu, sto se mnogo trudi, to su razlozi zasto dobiva ovakvu minutazu, jer da nema tih stvari, tesko da bi vidio parket uz onakvu napadacku igru... vidjecemo hocel ostat u rotaciji kad se vrate kyrie i levert

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 nov 2019, 13:10

Svi se slažemo da ovo može mnogo bolje. Međutim, mi samo gledamo Musu i šta on napravi, i ne Vidim i ostale katastrofe u njihovom timu. J. Harris je imao šut 3/12, a uz to znamo da je nikakav defanzivac. Shumpert 2/8, Temple 1/7.
On ne treba da gleda druge, ali isto tako i mi ne smijemo samo njega da gledamo i svaki potez da analiziramo. Najbitnije je da su pobjedili, i da je on odigrao sasvim pristojni utakmicu, kao i prošlu. Šut će nadoci u to uopšte ne sumnjam, ali da je rupa u odbrani ne bi on više parketa vidio. Sve je ovo dobro, bice sve bolji i bolji vjerujte.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 13:48

brooklyn njega priprema da bude backup levertu iduce sezone i ova sezona ce posluzit da vide hocel ostvarit napredak i mogul racunat na njega, no u principu, oni u njemu vide igraca kao sto je dinwiddie, jedan od glavnih igraca s klupe koji ce isporucivat poene

garrett temple je trenutno backup levertu, al on ima 33 godine i svake godine mijenja ekipu, tako da je on tu kratkorocno dok dzanan ne dodje na svoje... dzanan je ofanzivni talenat, scorer, to svi znamo i upravo zbog toga vjerujemo da ce poslozit sve kockice, no opet, bilo je mnogo igraca koji su bili ofanzivni talenti, pa to nisu uspjeli prenijeti na nba nivo

al svakako da nas raduje njegova igra u odbrani, uz njegov ofanzivni talenat, dovoljno je samo da ne bude rupa u odbrani, tj. da bude solidan odbrambeni igrac i sve ce biti dobro... valjda i ta ofanziva procepi uskoro, pa da uveze par dobrih tekmi, sto radi samopouzdanja (nakon promasene otvorene trojke sinoc, govor tijela je pokazao koliko je i on sam razocaran), a i radi trenera

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 21 nov 2019, 14:38

Ne znam ni ja sta se desava vezano za trojke, ali mogu reci da sam gledao kako suta trojke na zagrijavanju, zabija po 20 zaredom hladno. Nesto ima sto se tice napada, igre.. Da li je koncentracija, puno razmisljanja, svasta u glavi.. Ali mislim da ce vremenom to doci na svoje kad “udje u stos”..A do tad kao i vazda.. sabur

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 21 nov 2019, 15:08

:bih: :bih:
Zadnja izmjena: guzobran, dana/u 06 avg 2020, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 12 gostiju.