Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
27
5%

Ukupno glasova: 584

darker10
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la darker10 » 22 nov 2019, 17:33

harden je napisao/la:
22 nov 2019, 17:03
TonySosa je napisao/la:
22 nov 2019, 16:58
Što bi kupovao grafičku svake godine?
Ma ovo je vjerovatno tip ljudi koji jacinu graficke gleda po gigabajtima.

Cuj mrsko instalirati drivere :rol:
Kako vam ne dotuzi :urnebes:

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 22 nov 2019, 17:41

harden je napisao/la:
22 nov 2019, 17:03
TonySosa je napisao/la:
Ma ovo je vjerovatno tip ljudi koji jacinu graficke gleda po gigabajtima.

Cuj mrsko instalirati drivere :rol:
Ja ba, drivere, ko da je naučna fantastika.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 nov 2019, 19:39

TonySosa je napisao/la:
Jer ima bolja, nisi vise optimalan :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 nov 2019, 19:43

Denchi je napisao/la:
22 nov 2019, 19:39
TonySosa je napisao/la:
To stara automatski vise ne radi jel? :rol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 nov 2019, 19:50

harden je napisao/la:
22 nov 2019, 19:43
Denchi je napisao/la:
22 nov 2019, 19:39
TonySosa je napisao/la:
To stara automatski vise ne radi jel? :rol:
Ma vidi to meni nije problem, ali tesko ljudi podnose kad npr. Ne mogu pokrenut igricu, ili jos gore mogu ali stopa....

Ja pojma nemam npr sta je u xboxu samo znam da sve igrice mogu odmah....i ne razmisljam o komponentima da ne spominjem directx i software neki, pa bag pa trazi crack, skidaj torrent itd.

To je bas za likove koji se vole handrit s tim....i to je ok ako su oni zadovoljni s tim....i imaju vremena za to...

Meni je to bizarno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 nov 2019, 19:57

Denchi je napisao/la:
22 nov 2019, 19:50

Ja pojma nemam
Ovo.je sve sto ti trebas reci iskreno :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 nov 2019, 20:01

Kupi igricu i ne moraš se zajebavati sa torrentima i crackovima.
Pld W D L
38 26 12 0

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 nov 2019, 20:14

anell je napisao/la:
22 nov 2019, 20:01
Skupa zajebancija druze
A sta cemo s hackerima i cheaterima?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 nov 2019, 20:25

anell je napisao/la:
A još riblju kost na krovu namještaš kad hoćeš utakmicu da gledaš
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 nov 2019, 20:53

Denchi je napisao/la:
22 nov 2019, 20:14
anell je napisao/la:
Skupa zajebancija druze
To na Xboxu besplatne igre?
Osim13 je napisao/la:
22 nov 2019, 20:25
anell je napisao/la:
A još riblju kost na krovu namještaš kad hoćeš utakmicu da gledaš
Valja sutra opet okretati :facepalm:
Pld W D L
38 26 12 0

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 nov 2019, 20:59

anell je napisao/la:
22 nov 2019, 20:53
Denchi je napisao/la:
anell je napisao/la:
Skupa zajebancija druze
I nema citera?

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 22 nov 2019, 22:36

Kako vam ne dosadi :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 nov 2019, 23:10

Azpi je napisao/la:
22 nov 2019, 22:36
Kako vam ne dosadi :rol:
Sto bi mi dosadilo, udjem tu procitam par komentara, ismijem se neznalicama, napisem komentar poneki i idemo dalje :kafa:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 nov 2019, 23:37

Moguce da ima nesto u pametovanju ljudima kako da igraju igrice :rol:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2019, 01:39

Denchi je napisao/la:

Ma vidi to meni nije problem, ali tesko ljudi podnose kad npr. Ne mogu pokrenut igricu, ili jos gore mogu ali stopa....

Ja pojma nemam npr sta je u xboxu samo znam da sve igrice mogu odmah....i ne razmisljam o komponentima da ne spominjem directx i software neki, pa bag pa trazi crack, skidaj torrent itd.

To je bas za likove koji se vole handrit s tim....i to je ok ako su oni zadovoljni s tim....i imaju vremena za to...

Meni je to bizarno...
Apsolutno nidje veze, hajd da si rekao samo to ubacis cd i igras, ali vise nema ni toga, dosta igara zahtjeva da se instalira na hdd prvo igra pa onda igra. Gdje konzola vec u startu gubi svoj smisao.

Onda razmisljati o komponentama? kakvim komponentama, zar mislis da za svaki izlazak neke igre ljudi buildaju skroz novi pc od temelja?

Intelovi procesori iz Sandy i Ivy bridge familije, odnosno 2xxx i 3xxx serije svakako mogu gurati sasvim pristojno danasnje naslove. Svakako ne na ultra detaljima, ali ni konzole ne tjeraju ultra detalje, tako da tu to nije ni bitno. Čak u novijim naslovima i ne trebaš štimati detalje u igri, jer vec imas u startu optimizirane postavke za tvoju konfiguraciju, ako ne za sve naslove, barem ih velika vecina to podrzava. Ako je to neki zahmet sto bi stari ljudi rekli.

I cuj directx, druze, isto ko da smo u 2009. godini, a ne u 2019. Odavno je DirectX integrisan u sistem, cak i novije verzije istog idu kroz sistemski apdejt.

Kakav bug? Bugove imaju i konzole, bug je neizbjezan, crack i hajd nekako, ali ti upravo govoris kao da raja samo skida pirate.

Na pc-u more stranica gdje ima fantasticnih dealova gotovo svaki dan, rijetko ko da kupuje igre po cijeni. Eno Epic je do sada nudio odlicne naslove za dzaba. I na steamu bude takodjer dobrih dealova. Origin je prije imao In the house akciju gdje je nudio takodjer dzaba igre.

Pa ja sam napunio Steam account zahvaljujuci ovim dijeljenjem igara, a kamoli tek kad bude dobrih dealova na stranicama koje prodaju cd keyeve.

I pored svega ovoga, mene pukne nostalgija, ja bez problema odvrtim gta 3, gta vice city, san andreas itd. Sta ces sad sa konzolama? Vadi PS2 sa tavana, gledaj jel izgreban cd, radi li konzola i tako te gluposti.

Milion stvari u kojima pc prednjaci. Ali eto valjda je ljudima to ostalo od prije kad kazu ubacis cd, izvalis se na kauc i igras, pa i dalje furaju tu spiku.

I opet hajde to sve, da je ovde rasprava i o modovima koje ima recimo jedan gta v, da ne pricam o starijim gta serijalima, ili o drugim igrama koje podrzavaju modove, pa da kazes ok treba se tu zajebavati, nije meni do toga, pa bih i tu svatio neku poentu.

I jos na kraju rece 'meni je to bizarno'

wtf?

jah, jos da dodam, mene pukla nostalgija, htio igrati halo reach, i jos neke exkluzive na xbox 360. Kupim sebi X360, uzmem Xbox Live gold, platim 30 dolara.

Odem na Store, opet hocu da izvalim pare da kupim Halo Reach, kaze microsoft, ne moze, nije podrzana regija. Hajde kontam yebo moj cejf za Halo, evo ima Gears of War, opet nece preko Storea sa konzole, kupim key na internetu, da aktiviram preko konzole i preko weba key, ne moze opet.

Pored toga svaki mjesec po jedna igra dzaba za nas pretplatnike Golda, dobio jednom Far Cry 2, ne moze, nije dostupan u nasoj regiji, a kao Microsoft dzaba daje. Javim se supportu, pitam sta je ovo placam pretplatu izmedju ostalog zbog ovih pogodnosti, kazu iz supporta, nisi jedini, ali takva je odluka Microsofta.

I jos jedna je ironija takva bila, da sam mogao kupiti GTA V a nisam mogao kupiti GTA IV.

Ali nejse. Ovo je popravljeno sa trenutnom generacijom, ali treba dodati da i jedan Game Pass nije sluzbeno dostupan kod nas u BiH, pa se moras snalaziti kako doci do istog.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 nov 2019, 08:18

harden je napisao/la:
22 nov 2019, 20:59
anell je napisao/la:
22 nov 2019, 20:53
Denchi je napisao/la:

Skupa zajebancija druze
I nema citera?
Da kao i na steamu jbg samo na xboxu 4 mjesecno, posto je moguce svaku igrat od svakog xboxa retroaktivno...dobijes 2 svako 15 dana, 1 novu i 1 classic..

A cheatera nema, jer je data spasena na cloudu, a ne lokalno na tvojoj masini tako da su manipulacije prakticno nepostojece.....

Naravno da mozes kupovati i nove igre, ima i dealova kao i za pc i sve druge, samo inicijalna uvala za konzolu vs pc je daleko manja naravno i ne zahtjeva refresh komponenti nikada....u 5 godina konzola najnormalnije pichi sve nove igre svake godine, taj pc vec to ne moze , ili moze ali smanjujes grafiku, pravis kompromis..mjenjas komponente, ram, novi update ti pojebe drivere(desava se) pa svlacis update i handris se s tim...a upravo je bolja grafika jedna od stavki kojom se pc-jevci hvale....

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 08:27

Ja neam pojma o cemu ovaj Denchi pise. Lik imati PC dozivljava kao razapinjanje,torturu neku,a ja ev treca godina nisam pogledao u kuciste bukvalno.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 nov 2019, 08:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
23 nov 2019, 01:39
Denchi je napisao/la:

Meni je to bizarno...
Apsolutno nidje veze, hajd da si rekao samo to ubacis cd i igras, ali vise nema ni toga, dosta igara zahtjeva da se instalira na hdd prvo igra pa onda igra. Gdje konzola vec u startu gubi svoj smisao.

Onda razmisljati o komponentama? kakvim komponentama, zar mislis da za svaki izlazak neke igre ljudi buildaju skroz novi pc od temelja?

Intelovi procesori iz Sandy i Ivy bridge familije, odnosno 2xxx i 3xxx serije svakako mogu gurati sasvim pristojno danasnje naslove. Svakako ne na ultra detaljima, ali ni konzole ne tjeraju ultra detalje, tako da tu to nije ni bitno. Čak u novijim naslovima i ne trebaš štimati detalje u igri, jer vec imas u startu optimizirane postavke za tvoju konfiguraciju, ako ne za sve naslove, barem ih velika vecina to podrzava. Ako je to neki zahmet sto bi stari ljudi rekli.

I cuj directx, druze, isto ko da smo u 2009. godini, a ne u 2019. Odavno je DirectX integrisan u sistem, cak i novije verzije istog idu kroz sistemski apdejt.

Kakav bug? Bugove imaju i konzole, bug je neizbjezan, crack i hajd nekako, ali ti upravo govoris kao da raja samo skida pirate.

Na pc-u more stranica gdje ima fantasticnih dealova gotovo svaki dan, rijetko ko da kupuje igre po cijeni. Eno Epic je do sada nudio odlicne naslove za dzaba. I na steamu bude takodjer dobrih dealova. Origin je prije imao In the house akciju gdje je nudio takodjer dzaba igre.

Pa ja sam napunio Steam account zahvaljujuci ovim dijeljenjem igara, a kamoli tek kad bude dobrih dealova na stranicama koje prodaju cd keyeve.

I pored svega ovoga, mene pukne nostalgija, ja bez problema odvrtim gta 3, gta vice city, san andreas itd. Sta ces sad sa konzolama? Vadi PS2 sa tavana, gledaj jel izgreban cd, radi li konzola i tako te gluposti.

Milion stvari u kojima pc prednjaci. Ali eto valjda je ljudima to ostalo od prije kad kazu ubacis cd, izvalis se na kauc i igras, pa i dalje furaju tu spiku.

I opet hajde to sve, da je ovde rasprava i o modovima koje ima recimo jedan gta v, da ne pricam o starijim gta serijalima, ili o drugim igrama koje podrzavaju modove, pa da kazes ok treba se tu zajebavati, nije meni do toga, pa bih i tu svatio neku poentu.

I jos na kraju rece 'meni je to bizarno'

wtf?

jah, jos da dodam, mene pukla nostalgija, htio igrati halo reach, i jos neke exkluzive na xbox 360. Kupim sebi X360, uzmem Xbox Live gold, platim 30 dolara.

Odem na Store, opet hocu da izvalim pare da kupim Halo Reach, kaze microsoft, ne moze, nije podrzana regija. Hajde kontam yebo moj cejf za Halo, evo ima Gears of War, opet nece preko Storea sa konzole, kupim key na internetu, da aktiviram preko konzole i preko weba key, ne moze opet.

Pored toga svaki mjesec po jedna igra dzaba za nas pretplatnike Golda, dobio jednom Far Cry 2, ne moze, nije dostupan u nasoj regiji, a kao Microsoft dzaba daje. Javim se supportu, pitam sta je ovo placam pretplatu izmedju ostalog zbog ovih pogodnosti, kazu iz supporta, nisi jedini, ali takva je odluka Microsofta.

I jos jedna je ironija takva bila, da sam mogao kupiti GTA V a nisam mogao kupiti GTA IV.

Ali nejse. Ovo je popravljeno sa trenutnom generacijom, ali treba dodati da i jedan Game Pass nije sluzbeno dostupan kod nas u BiH, pa se moras snalaziti kako doci do istog.
Generalno ti se ne mogu nacuditi da veliki zagovornik apple proizvoda, ne razumije da je US store jedini na kojem trebas biti, pa tako i za konzole(sve) , cekati da neko pusti igru za regiju, dok je prevedu ili skontaju cijenu je zesca budalastina....pogotovo sto mozes istovremeno bit ulogovan na vise accounta....

Sto se tice "cd" tj. Diska , mislim da sam dobio gratis par igrica sa konzolom na disku, inace nijedan nisam kupio....digitalno samo pogotovo sa dolaskom "buy once, play anywhere" programa, i mogucnosti da cim instalacija dodje na 30% mozes poceti igrati, jer su igre glomazne...

Nisam ni tvrdio da moras svake godine od nule pravit pc novi, ali ako si na njemu zbog jace grafike a moras smanjivat grafiku da bi novu igricu mogao vrtiti bez stopanja...ne znam sta radis onda sa zivotom? To je bizarno...na to sam mislio...

Modovi su podrzani i na konzolama, skyrim, fallout gdje mozes uzivati u tim nekim blesavim modovima, a imaju dodatnu zastitu tako da neces skinuti virus ili ujebat masinu jer modove skidas sa sigurnog servera...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 08:52

Ma de @Denci ne znam sto se raspravljas s njima o tom, nece ljudi da skontaju. Ja sam nedavno ovdje vodio slicnu raspravu i pricao da je pc svakako bolja al skuplja rabota i ni to ne daju rec. Kaze covjek, pa moze se sastavit pc od 800km i da igras sve. Kad sam pito jel mogao sastavit pc od 800km krajem 2013. godine, kad je uostalom izaso ps4, i da mu traje do dana danasnjeg nisam dobio odgovor.

Dakle ponavljam, pc je svakako bolja opcija ukoliko si spreman ulagat u njega relativno stalno i tako iskoristit sav potencijal koji nudi. No ovdje onda dodje raja koja prica da mozes sklopit neki pc za 700-800km i da 3 godine ne ulozis marku u njega sto je nidje veze.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 09:16

darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 08:52
No ovdje onda dodje raja koja prica da mozes sklopit neki pc za 700-800km i da 3 godine ne ulozis marku u njega sto je nidje veze.

Prije 2 god i 9 mjeseci tacno sam momku ovde sa foruma za 750KM sklopio konfu(koristenu) i prije par dana me pita mogu li ja aktivitati DLC i Rage 2 kog on btw igra u 60 fps uredno. Momak gejma ko lud i sada planira uzeti konfu za 1440p gaminga.
Prica o "stalnim" upgradeima je umrla davno. Pa moj GPU je skoro 3 god star i 5% je sporiji od RTX 2080 Super flagship karte zadnje generacije. Ko pri zdravoj pameti bi radio upgrade?
A ironije radi kolega sa posla uzima ev trecu konzolu za to vrijeme jer mu neke igre poput RDR2 na PS4 radile ispod 30 fps. Pa nije pasao PS4 PRO i daj sad XBOX X jer eto zeko reko da je to 4K gaming.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, JHam i 9 gostiju.