Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

SWOT
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la SWOT » 21 nov 2019, 15:21

guzobran je napisao/la:
21 nov 2019, 15:08
Brat ga snimao kad je nakon utakmice odmah otišao u dvoranu da vježba trojke :tokralju:

Jedino uz ovakav trud i zalaganje moze biti nesto od njega.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 21 nov 2019, 15:37

Ovo sto je otisao odmah da trenira i suta trice je odlicno, al onda sve to pokvari s tim da pozove buraza u dvoranu da ga snima i postavi na fan page. Po meni previse obraca paznju da se svima dokaze, da sve zivo objavi, lozi raju, ima u najmanju ruku prenapuhane izjave itd. On treba da ode u dvoranu, trenira i pojavi se na terenu i zabije 5 trica iz 5 pokusaja, i utakmica ce sama reci za njega.
🔵⚪

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 nov 2019, 15:45

previse se bavite nebitnim stvarima

decko je citavo ljeto trenirao, koga boli patka dal ce to biti snimljeno il ne, ljudi u brooklynu sve pomno prate i znaju da on odradjuje extra treninge itd, tamo se nista ne prepusta slucaju... smeta video, smeta muzika koju nurkic slusa, smeta sto slusaju muziku u autu, smeta sto gledaju filmove u avionu, smeta sto izlaze u restorane, a ne jedu kuci, smeta sto malo slobodnog vremena iskoriste i odu negdje prosetat, jer toboze, trebali bi samo trenirat i spavat... samo idiotima na balkanu ovakve stvari smetaju

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 21 nov 2019, 16:13

realno nasi ljudi ce naci i najbanalniju stvar da im smeta :lol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 nov 2019, 17:36

Igra dobru odbranu, puno se troši i zato ima minute na terenu. Ofanziva će pročepiti aBd, znamo svi da može, znaju to i ljudi u Brooklynu, zna i on. Uz radnu etiku i malo samopouzdanja ja sam uvjeren da će se to posložiti u dogledno vrijeme.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 21 nov 2019, 19:19

Chinaglia je napisao/la:
21 nov 2019, 15:45

decko je citavo ljeto trenirao, koga boli patka dal ce to biti snimljeno il ne, ljudi u brooklynu sve pomno prate i znaju da on odradjuje extra treninge itd, tamo se nista ne prepusta slucaju... smeta video, smeta muzika koju nurkic slusa, smeta sto slusaju muziku u autu, smeta sto gledaju filmove u avionu, smeta sto izlaze u restorane, a ne jedu kuci, smeta sto malo slobodnog vremena iskoriste i odu negdje prosetat, jer toboze, trebali bi samo trenirat i spavat... samo idiotima na balkanu ovakve stvari smetaju
Ko je rekao da mi bilo sta smeta, boli me ona stvar sta on radi, komentarisem jer smatram da bi za njegovu psihu to bilo bolje, i da bi pruzao bolje partije ako se rasterti i ne stavlja pritisak na sebe bez ikakve potrebe.
🔵⚪

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 22 nov 2019, 01:45

Chinaglia je napisao/la:
21 nov 2019, 15:45

Brate Chinaglia, jednostavno neki još nisu razumili šta je to NBA I Amerika.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 nov 2019, 13:42

Treba biti realan, Musa je preko ljeta vrlo malo unaprijedio svoje kosarkaske sposobnosti. Vjerujem da se maksimalno bazirao na teretanu i na otklanjanje fizickih nedostataka. Tek u narednom periodu treba ocekivati ozbiljnu posvecenost na unapredjenju stvari koje se ticu iskljucivo parketa. Ljudi ovdje pisu zasto ne ide na desni ulaz, a momak je pod tolikim pritiskom da nije siguran ni u ono sto najbolje radi (tj. lijevi ulaz). Desni je nesto malo unaprijedio i to se moglo vidjeti u G ligi, ali nema logike da pokusava nesto sto ne zna, kad je zakovalo i ono sto inace odlicno radi. Ja sam ubijedjen da je najveci razlog njegovih losih procenata upravo pritisak. Njemu je sad teze, nego da je 10. igrac rotacije i da svaki mec dobije po 7-8 minuta u prosjeku. Jer, svjestan je da mu se (izostankom Irvinga i pogotovo LeVerta) ukazala velika prilika, i da se, uz dobre partije, moze nametnuti u nekog ko ce vec u prvoj cetvrtini redovno dobijati minute. Bojim se da mu je veceras zadnja prilika za to. Shumpert, Nwaba, Kurucs, a kasnije i Chandler sigurno nisu sretni kad prespavaju mec na klupi, a ako samo jedan od njih upadne u stalnu rotaciju, to ce se odraziti i na Musinu minutazu.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 22 nov 2019, 17:23

zato sam ja uvijek trubio da prioritet stavi na catch and shoot i floater...jer sam naveo kakvi ga problemi cekaju da dodje do obruca i zavrsi....tu jw cak i rizik povrede ako trazi kontakt koji ne moze apsorbovat zbog jos slabe gradje

ocekujem da se digne...ali mora poceti koristit sanse....sto se tice pritiska, j.ebe mi se....sam ga je trazio....i sad kad je zakucala realnost na vrata kako je uranio u nba, treba da ga razumijem?? ne majstore....imas tog brata pa se njemu jadaj

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 nov 2019, 18:56

AirRamiz je napisao/la:
22 nov 2019, 17:23
zato sam ja uvijek trubio da prioritet stavi na catch and shoot i floater...jer sam naveo kakvi ga problemi cekaju da dodje do obruca i zavrsi....tu jw cak i rizik povrede ako trazi kontakt koji ne moze apsorbovat zbog jos slabe gradje

ocekujem da se digne...ali mora poceti koristit sanse....sto se tice pritiska, j.ebe mi se....sam ga je trazio....i sad kad je zakucala realnost na vrata kako je uranio u nba, treba da ga razumijem?? ne majstore....imas tog brata pa se njemu jadaj
Mislim da je prerano govoriti da je uranio sa NBA, njegov problem bi bio isti i da je otišao za godinu dvije, fizički nije spreman za NBA, i tu jednu sezonu što bi proveo u evropi opet ne bi bio fizički spreman. Iz tog ugla je ovo dobra odluka, iz NBA ugla on bi izgubio jednu sezonu, došao bi u NBA i opet bi morao 2 sezone provesti da svoje tijelo dovede na dobar nivo a to je bolje uraditi sa 19 god, dok se tijelo nije razvilo na nepravilan način.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 nov 2019, 20:41

Cisto sumnjam da ce on ikad imati kapacitet da pogadja iz catch and shoot situacija, a da ne govorim o kretnjama bez lopte i uzimanju trica nakon odmotavanja iz bloka. Jednostavno, njegov izbacaj nije dovoljno pravilan da takve suteve u kontinuitetu pogadja. Tacka s koje on izbacuje loptu definitivno nije najispravnija, pa je, u slucaju da se tijelo nalazi imalo van balansa, rizik od air balla ili cigle uvijek veliki. On je s distance najopansiji kad dobije neki extra pass, ili kad se digne na sut nakon driblinga. Tad mu je kompletno tijelo uskladjeno, noge su tamo gdje trebaju da budu i onda se moze ocekivati da zabije nesto.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 22 nov 2019, 23:13

Ghuraba je napisao/la:
22 nov 2019, 13:42
Treba biti realan, Musa je preko ljeta vrlo malo unaprijedio svoje kosarkaske sposobnosti. Vjerujem da se maksimalno bazirao na teretanu i na otklanjanje fizickih nedostataka. Tek u narednom periodu treba ocekivati ozbiljnu posvecenost na unapredjenju stvari koje se ticu iskljucivo parketa. Ljudi ovdje pisu zasto ne ide na desni ulaz, a momak je pod tolikim pritiskom da nije siguran ni u ono sto najbolje radi (tj. lijevi ulaz). Desni je nesto malo unaprijedio i to se moglo vidjeti u G ligi, ali nema logike da pokusava nesto sto ne zna, kad je zakovalo i ono sto inace odlicno radi. Ja sam ubijedjen da je najveci razlog njegovih losih procenata upravo pritisak. Njemu je sad teze, nego da je 10. igrac rotacije i da svaki mec dobije po 7-8 minuta u prosjeku. Jer, svjestan je da mu se (izostankom Irvinga i pogotovo LeVerta) ukazala velika prilika, i da se, uz dobre partije, moze nametnuti u nekog ko ce vec u prvoj cetvrtini redovno dobijati minute. Bojim se da mu je veceras zadnja prilika za to. Shumpert, Nwaba, Kurucs, a kasnije i Chandler sigurno nisu sretni kad prespavaju mec na klupi, a ako samo jedan od njih upadne u stalnu rotaciju, to ce se odraziti i na Musinu minutazu.
Meni samo nije jasno kako je njemu kao desnjaku bolji lijevi ulaz. :mrgreen:

Vala mu trener bas vjeruje. Vidi se da mu oprasta losije partije jer zna da ima veci plafon od ovih klupiranih. A i Musa je veliki radnik sto mu sigurno daje pluseve.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 23 nov 2019, 01:24

Polako sa njim, jos je on jako mlad.

Bas se brza s njegovom karijerom, meni se cini da je najgore sto ga se u vakat pokusalo poredit s Lukom pa se i dalje on gleda kroz Lukinu karijeru sto je van svake pameti.

Tek mu je 20 godina, nek napreduje i razvija kosarkaske vjestine, nabija staminu i tijelo za NBA. Ovo je sve relativno dobro dok god radi i trenira maksimalno.

Msm 20 godina, o cemu pricamo, kolko njih tek dodje u dodir sa profesionalnom košarkom sa 20 godina.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 nov 2019, 01:37

Gledam ovo zagrijavanje pred utakmicu, u vise navrata je bio u kadru, nekako mi djeluje bas napeto. Kao da je svu nervozu iz Barclaysa on usisao. :mrgreen:

Kako vidjeh da je Bogdanovic out, a bas sam ih volio vidjeti da se cuvaju, barem na par minuta...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 nov 2019, 02:06

pravi timski igrac :D

de probaj sta i sam yebo ga kolac...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 23 nov 2019, 02:09

Perfektan, uradio je sve kako treba i nije srljao. 3rbs i 1ass, stim da je mogao komotno imati 4ass da su saigrači otvorene šuteve pogađali. U odbrani perfektan, Sve u svemu, do sada najbolja partija u NBA
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 23 nov 2019, 02:09

Bio je solidan u prvoj četvrtini , jeste da nije imao prilike za poene ali zato je skupio jedan ofenziv Rebound dva Assist i dva devensiv rebound

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 nov 2019, 02:09

nema samopouzdanja uzeti sut...izveden

alibi pasovima se nece nametnut

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 nov 2019, 02:10

jel one zna pogadjat mid range, uzmi nekad taj sut covjece

jesul mu zabranili floater jebote

sve super, samo poeni fale

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 nov 2019, 02:11

Tracy3McGrady je napisao/la:
23 nov 2019, 02:09
Perfektan, uradio je sve kako treba i nije srljao. 3rbs i 1ass, stim da je mogao komotno imati 4ass da su saigrači otvorene šuteve pogađali. U odbrani perfektan, Sve u svemu, do sada najbolja partija u NBA
:rol:

sta je perfektno u 0 poena
atkinson ga izveo jer ne uzima suteve...eto sta misli o njegovoj ulozi.....njegovo je da pokaze da moze zamjeniti templea dogodine.dodavati pinsonu kad ima priliku da sam ide do kosa,je kosarkaski neinteligentno
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 23 nov 2019, 02:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.