Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
27
5%

Ukupno glasova: 584

Marvin
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 13:21

darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 12:52
Joj igre su free. To jest prednost kad imas 15g, nemas para i imas svo vrijeme ovog svijeta,pa mozes igrat nekih 30 igri sedmicno. Covjek koji ima porodicu, posao i ostale zivotne okolnosti ce igrat cca 5 najvecih naslova godisnje i to ti je to.

E jbg druze :lol:
Evo ja se ukljucujem u raspravu sta je bolje Golf 4 ili Ferari i palamudim kakav ferari kad budete imali porodicu necete vozati Ferari jer je prebrz i mozete poginut,ili ce vas policija zaustavljati cesce i tako.
Evo ja imam posao,porodicu itd pa sam jutros uz kafu svukao Terminatora i iznenadio se kako fino igra izgleda. 60$ ostade u dzepu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 13:27

Pa ti si covjek koji je ako se ne varam dao 3500km za konfu, skines 5,predjes 2 igre mjesecno :mrgreen: Ako to sve stignes uz porodicni, socijalni i poslovni zivot (a grijeh bi bio da ne stignes obzirom da si dao tolike pare za racunar) onda svaka tebi cast :wave:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 23 nov 2019, 13:31

Vala Marvine, što jest jest, nije ti uvjerljiva ta priča o porodici i poslu i tolikom vremenu za igranje :mrgreen:

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 23 nov 2019, 13:38

Mozda covjek radi u sokerani. :mrgreen:
Zadnja izmjena: mirgerr, dana/u 23 nov 2019, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 nov 2019, 13:38

Ja mislim da ta prica nije uvjerljiva svakome ko je stariji od 18 godina i ima vise obaveza od ucenja za test iz biologije. :mrgreen:

Ali nevezano za to, svaka cast nekome ko izvali 3500 za komp, nije to mala para u BiH. Ja koristim polovni komp od 700km i on trenutno pokriva moje potrebe, koje doduse nisu velike. Samo CS:GO i slicne igre, 5-10 sati sedmicno.. Rijetko vise, nekada i manje.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 14:13

darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 13:27
Pa ti si covjek koji je ako se ne varam dao 3500km za konfu, skines 5,predjes 2 igre mjesecno :mrgreen: Ako to sve stignes uz porodicni, socijalni i poslovni zivot (a grijeh bi bio da ne stignes obzirom da si dao tolike pare za racunar) onda svaka tebi cast :wave:

3500 je bio kompletan gaming rig sto bi rekli,sa periferijom,mis,monitor,gamepad. A stizem apsolutno sve,o tome sam pisao,neam praznog hoda ni boravka u leru. Uzmi sada nazovi 10 random brojeva iz moba i pitaj te osobe sta rade trenutno,odgovor ce u vecine biti nista. Meni pomaze i to sto radim u smjenama i spavam 6h svaki drugi dan :mrgreen:

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 14:17

dscile je napisao/la:
23 nov 2019, 13:38
Ja mislim da ta prica nije uvjerljiva svakome ko je stariji od 18 godina i ima vise obaveza od ucenja za test iz biologije. :mrgreen:

Ali nevezano za to, svaka cast nekome ko izvali 3500 za komp, nije to mala para u BiH. Ja koristim polovni komp od 700km i on trenutno pokriva moje potrebe, koje doduse nisu velike. Samo CS:GO i slicne igre, 5-10 sati sedmicno.. Rijetko vise, nekada i manje.
Vidi ga kritikuje a 10h sedmicno gejma. To je vise nego dovoljno da predjes 2 igre mjesecno ko i ja. I to neki RPG sa vise zavrsetaka :lol:

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 23 nov 2019, 15:59

Kad stignes zigu :mrgreen: .....jbo igricu ti si Terminator :rol:

A neas sanse ako su djeca mala da stignes toliko igrat ...al sanse :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 nov 2019, 16:07

Quaresma ako ti je na usa regiji acount i store a ne mozes nista

Onda lazes
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 nov 2019, 16:49

Marvin je napisao/la:
23 nov 2019, 14:17
dscile je napisao/la:
23 nov 2019, 13:38

Vidi ga kritikuje a 10h sedmicno gejma. To je vise nego dovoljno da predjes 2 igre mjesecno ko i ja. I to neki RPG sa vise zavrsetaka :lol:
10 sati sedmicno kad sam najslobodniji i najvoljniji igrati igrice :mrgreen:

Trenutno imam nesto manje od 7 sati u zadnjih 14 dana.. Znaci u prosjeku pola sata dnevno. A inace ne igram igrice koje se prelaze, samo multiplayer pucacine, i to uglavnom CS:GO.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 17:00

dscile je napisao/la:
23 nov 2019, 16:49

Trenutno imam nesto manje od 7 sati u zadnjih 14 dana.. Znaci u prosjeku pola sata dnevno. A inace ne igram igrice koje se prelaze, samo multiplayer pucacine, i to uglavnom CS:GO.
Ne igram ni ja puno vise od tebe,50h mjesecno manje vise. Znam 5 dana ne prici kompu i onda preci Senua sacrifice,6h u cugu. Volim gaming,to je fantastican vid razonode i nije mi zao love,narocito na duge staze. Znam metar raje iz generacije koji u kladionici i kafani ubiju PC bolji od moga.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2019, 19:32

Denchi je napisao/la:
23 nov 2019, 16:07
Quaresma ako ti je na usa regiji acount i store a ne mozes nista

Onda lazes
Ja lažem? Ne znam šta da ti kažem, da se igramo neke opklade nema poente. No eto ako hoćeš možemo se naći uživo, rado bih ti pokazao koliko stvari ne funkcioniše.

Žao mi što ne mogu doći sad do chat history od Xbox Supporta.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2019, 21:11

Klare **** ga ti sto obrisa post taman se nadovezao :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Klare

Post Postao/la Klare » 23 nov 2019, 21:15

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
23 nov 2019, 21:11
Klare **** ga ti sto obrisa post taman se nadovezao :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Hajde kad si se nadovezao napiši. :D Sad me zanima šta si se vezao. :)
A izbrisao sam ga zbog, reću to kasnije, a dobar je post bio.
A evo pošto imam slobodno subota večer, ponoviću, nije mi mrsko.
Edit:iIspalo je čak i opširnije. :mrgreen:

Nekad sam i ja igrao, od 2000 do 2014 god sam imao preko 100 preigranih PC naslova, čak sam siguran da je broj bio blizu 150.
Taj vid zabavljanja me više nikako ne dotiče, niti ga smatram za mene zanimljivim. Eto prošlo je pa možda i 5 godina. Dovoljno da se smatram izliječenim. :mrgreen: Šala, naravno nije to nikad bilo strašno, samo singleplayer kampanja, a takve kampanje su prije znale biti i dosta kraće,
tako da 10 naslova godišnje dođe ono kao potaman brojka za finog casual gejminga.

Ni danas kako drukčije gledam na to, kao nešto neinteresantno, nemam ništa protiv ljudi koji igraji, isto tako ni protiv ljudi koji su u bilo kojoj životnoj dobi, sve dok njihov život ne trpi. Ali danas je veliki problem navala multiplayer igara, multiplayer je zlo, to uništava živote, ljudi se nadmeću, a gdje se ljudi nadmeću tu nema dobra. Također tu ljudi hoće da postanu bolji, jer postoje valjda ti iventi gdje moraju biti u zakazano vrijeme, inače će propustiti šasnu za napredovanje, to ih veže, to prestaje biti zdrava zabava a postaje obaveza, ovisnost, navika, a u svrhu čega? U životu sigurno neće napredovati, sigurno im neće donijeti ni sreću, jer uvijek ima neko bolji, frustracije su dnevna pojava, a zašto? Da li zaista to vrijedi, jer iz singleplayera će možda nešto i naučiti, neku pouku, možda nešto korisno izvući, a šta će ovdje dobiti? Nervozu, frustraciju, sekiranciju i ponko zadovoljdstvo jer je bolji od tamo nekog. U čemu bolji?

Da se dotaknem i ove diskusije konzola-pc. Da me to danas interesuje bez sumnje, ne bih se dvoumio sekunde konzola. Čovjek kad to hoće i kad hoće upali, pokrene, udobno se zavali i odmara sat-dva. Pošteđen je svih zadataka koje na PCu mora da obavi, često i mukotrpnih, umarajućih.

Skinuti igru sa torenta i kupiti igru su 2 kontradiktorna pojma, ko nije kupovao nikada to neće ni razumjeti, to shvatanje i tu satisfakciju,
toren je učinio da ništa ne cijenimo dovoljno, a time ni gušt igranja nije ni blizu jednak onom kad se pare zasluženo izdavaču prebace, jer time podržavaš njihov rad i hoćeš reći da cijeniš to što su oni uradili, da je ta igra vrijedna tvog novca, i onda naravno ide potpuno drukčije shvatanje čitavog tog doživljaja.

Što se mene tiče desktop računar za igre ili bilo šta drugo je dinosaurs, dosadan monoton. Ono što me danas interesuje, a nisam dao ni pomisliti prije je dobar laptom od 17", posao obavljam gdje hoću i kad hoću, vani, u prirodi, na kafi, u društvu, nikad dosadno, uživam i radim, e to je prava stvar. Jer jedna prostorija je monotona, za mene to postaje nezamislivo.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 23 nov 2019, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2019, 21:31

MA napisao i onda editovao, reko vidi nesta čovjekov post :D

MA nebitno, ali slazem se s tobom, jbg vremena prolazi, covjek se mjenja tako i njegove navike i ono sta mu pase.

Ja sad volim da imam sto kompaktniju masinu i na stolu i za nosati. Ne mogu vise ogromnih pc buildova. Prije sam se furao na laptope od 15 incha pa nagore, sad da je otprilike 13 incha i sto laganije.

jedino sto me uzasno nervira jeste ova navika smanjenja broja portova. ja sam i dalje vjeran zici, nedostatak lan porta mi je bas udar. mada je to vise i do psihe, ako internet zeza znam da je do mene, a ne do wifi-a recimo.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 23 nov 2019, 21:37

I dalje se ubjeđujete, bukvalno niko nikoga nece ubjediti, svako drži svoj stav kao sveto slovo :crazy:

Jednostavno sve ima prednosti i mane, svakom nesto drugo lezi, niti je jedino ispravan PC niti je konzola, sve zavisi od situacije i od osobe do osobe ;)
ali isto tako ne moraju se gluposti pisati, gdje za pc od 800km za 5 godina moguce igrati sve igre, gdje moras imati cd, a ne digitalu za kozolu, gdje su driveri belaj na pcu i sl., bas ga us.erete u nekim situacijama :mrgreen:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Klare

Post Postao/la Klare » 23 nov 2019, 21:42

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
23 nov 2019, 21:31
MA nebitno, ali slazem se s tobom, jbg vremena prolazi, covjek se mjenja tako i njegove navike i ono sta mu pase.

Ja sad volim da imam sto kompaktniju masinu i na stolu i za nosati. Ne mogu vise ogromnih pc buildova. Prije sam se furao na laptope od 15 incha pa nagore, sad da je otprilike 13 incha i sto laganije.
100% čovjek vremenom ima nove ambicije, nove poglede.
A danas su laptopi od 17" što su nekad bili od 15"
Kućišta su laganija, performanse bolje, a okvir oko ekrana minimalan.
Danas također pojedini modeli imaju široke okvire, ali takvi me ne zanimaju.

A što se gejminga tiče i danas bih ja bez problema to furao kao što sam i prije, ne bi ja trpio na ostalim poljima, nije problem vremena dan je stvarno dug, ali to mi nije zanimljivo, Tako da opet kažem stvarno nemam ništa protiv ljudi koji u bilo kojim godinama igraju,
mada naša sredina će jedva dočekati da to izruga, a oni kao što čovjek iznad reče, Marvin mislim, idu na pijanke, igraju kladionicu itd.
Ali kažem samo nek nije multiplayer, e to je meni grozno, jer znam ljude iz prve ruke, i nije dobro kad nije dobro.
Azpi je napisao/la:
23 nov 2019, 21:37
I dalje se ubjeđujete, bukvalno niko nikoga nece ubjediti, svako drži svoj stav kao sveto slovo :crazy:

Jednostavno sve ima prednosti i mane, svakom nesto drugo lezi, niti je jedino ispravan PC niti je konzola, sve zavisi od situacije i od osobe do osobe ;)
ali isto tako ne moraju se gluposti pisati, gdje za pc od 800km za 5 godina moguce igrati sve igre, gdje moras imati cd, a ne digitalu za kozolu, gdje su driveri belaj na pcu i sl., bas ga us.erete u nekim situacijama :mrgreen:
Niko nikoga ne pokušava da ubijedi, niti ću ikada u životu pokušati mijenjati tuđe mišljenje,
izričem samo svoj stav i primjer kako se čovjek vremenom mijenja i kako njegovi zahtijevi postaju drugačiji i onakve kakve nije mogao da zamisli.

Pa unazad godinu i jače sam bio takav da sam u sebi mislio o ljudima koji napuštaju državu da su kukavice koje neće da se bore za ovu državu, a sada i sam radim za takav cilj.
Nikoga ne osuđujem i sve poštujem, sve dok zlo ne misle, i sebi i drugima na štetu ne rade.
Briga mene da li je bolji pc, laptop ili konzola, znam šta je za mene najbolje, više od toga ne treba da znam.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 23 nov 2019, 22:05

ne znam gdje se ti pronadje kad ti tek prvi post sad napisa, ovdje se o ovom prica ima sedmica, nije se na tebe odnosilo :mrgreen:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Klare

Post Postao/la Klare » 23 nov 2019, 22:09

Azpi je napisao/la:
23 nov 2019, 22:05
ne znam gdje se ti pronadje kad ti tek prvi post sad napisa, ovdje se o ovom prica ima sedmica, nije se na tebe odnosilo :mrgreen:
Ko, denči? :mrgreen:

Ma denči izvodi gdje stigne, čudi me samo zašto brani Xbox i Microsoft, ja mislio on protiv ovih velikih kompanija tipa Apple.
Čudi me pa nije našao nekakvu konzolu tipa Kublot, pa počeo raju da ubjeđuje kako su žute diskete savršenstvo ove priče. :D

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 23 nov 2019, 22:14

Klare je napisao/la:
23 nov 2019, 22:09
Azpi je napisao/la:
23 nov 2019, 22:05
Ko, denči? :mrgreen:

Ma denči izvodi gdje stigne, čudi me samo zašto brani Xbox i Microsoft, ja mislio on protiv ovih velikih kompanija tipa Apple.
Čudi me pa nije našao nekakvu konzolu tipa Kublot, pa počeo raju da ubjeđuje kako su žute diskete savršenstvo ove priče. :D
ovako nesto :mrgreen:

slika

:rol:
!!!GOAT!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.