RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Hantraga kralju, oni su popadali u šesnaest, taman da je na 30 metara kontakt bio. Ne samo Fajić, nego i Šabanović... Al ko ga yebe mi smo trebali iskoristiti svoje šanse i da ni ne pričamo o ovome nikako, ali ne mogu kad u čitavoj ligi sude alibi sudije i klasični nesposobnjakovići...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Fino ih dočekaš, nikome dlaka s glave ne fali, dobiju dvije tribine za sebe dijele sa nama centralnu i potplate sudiju da nas izmasakrira. Valjanje na terenu od strane njihovih igraca, zadrzavanje vremena i na kraju odensu tri boda.
Prvo bih zelio prokomentarisati nasu igru danas koja je bila ocajna u prvom poluvremenu, ova Fedjina taktika sa rombom vise ne funkcionise, Cosic je igrac manje svaku utakmicu, Vehabovic nije sastavio dobar pas vec duze vrijeme, Zvonic se gubi kao i po obicaju i sta ocekivati na kraju. Tek ulaskom Cvijanovica i Behrama smo proigrali i napravili pritisak. Fedja pod hitno mijenjati formaciju, mijenjati igrace u veznom redu, davati sansu Behramu mislim da taj momak nije zasluzio da dobija sanse na kapaljku sto bi se reklo, prosle sezone nas je gurao svojim dobrim igrama a ove aezone kod Fedje sjedi na klupi vecinu utakmica. Sudija nas jeste ostetio i tu je Fedja u pravu kada je burno reagovao na konferenciji klub ga treba podrzati. Koliko god misli da nam je Sarajevo prijateljsko nastrojeno to nije slucaj mi nemamo prijatelja osim samih nas i to je to. Neka im ide na obraz ovo danas, izgubili smo 5 ili 6 bodova zbog sudijskih pogresaka, danas se to samo nastavilo sa ova dva nedosudjena penala. Biti sampion ove drzave vise nista ne znaci, sampion je onaj koji ima vecu podrsku sudija, kvaliteta tu nema svjesni su i oni toga, Evropa je najbolji pokazatelj gdje su ti nasi sampioni, dva pretkola i kuci.
Fedja pamet u glavu!
Prvo bih zelio prokomentarisati nasu igru danas koja je bila ocajna u prvom poluvremenu, ova Fedjina taktika sa rombom vise ne funkcionise, Cosic je igrac manje svaku utakmicu, Vehabovic nije sastavio dobar pas vec duze vrijeme, Zvonic se gubi kao i po obicaju i sta ocekivati na kraju. Tek ulaskom Cvijanovica i Behrama smo proigrali i napravili pritisak. Fedja pod hitno mijenjati formaciju, mijenjati igrace u veznom redu, davati sansu Behramu mislim da taj momak nije zasluzio da dobija sanse na kapaljku sto bi se reklo, prosle sezone nas je gurao svojim dobrim igrama a ove aezone kod Fedje sjedi na klupi vecinu utakmica. Sudija nas jeste ostetio i tu je Fedja u pravu kada je burno reagovao na konferenciji klub ga treba podrzati. Koliko god misli da nam je Sarajevo prijateljsko nastrojeno to nije slucaj mi nemamo prijatelja osim samih nas i to je to. Neka im ide na obraz ovo danas, izgubili smo 5 ili 6 bodova zbog sudijskih pogresaka, danas se to samo nastavilo sa ova dva nedosudjena penala. Biti sampion ove drzave vise nista ne znaci, sampion je onaj koji ima vecu podrsku sudija, kvaliteta tu nema svjesni su i oni toga, Evropa je najbolji pokazatelj gdje su ti nasi sampioni, dva pretkola i kuci.
Fedja pamet u glavu!
-
OsmanDembele
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme smo lose igrali,drugo jako dobro sa puno sansi ali nismo imali srece nikako... Fulamo nesto sto je teze promasiti vec dati... O sudijama su sve price ispricane sto se tice nas,jednostavno smetamo savezu i svima zato sto radimo posteno. Ova dva kola do prelaznog roka pokusati izvuci sto vise bodova i onda sa par pojacanja bi to trebalo da izgleda puno bolje.
-
1922VFC1981
- Kontakt:
Protiv zelje sudije su direktno uticale na rezultat i oduzele nam 2 boda.
Protiv sirokog na pecari sudije su opet direktno uticale na rezultat i oduzeli nam 1 bod.
Danas protiv sarajeva opet isto, sudije direktno uticale na rezultat i oduzeli nam jos 1 bod.
Protiv sirokog na pecari sudije su opet direktno uticale na rezultat i oduzeli nam 1 bod.
Danas protiv sarajeva opet isto, sudije direktno uticale na rezultat i oduzeli nam jos 1 bod.
#musvdg
Ovo nije vidjelo penala, igrac Veleza je pao sam, a druga situacija, igrac Veleza je pao 4 metra prije sesnesterca. Beze dizete tenzije !emil02in je napisao/la: ↑23 nov 2019, 18:13Jarane dva penala nisu suđena čista ako to nije krađa ne znam šta je.I da kažem ovim budalama nije skandirano navijačima Veleža ustase već muriji koja je bez razloga ih pocela izgoniti napolje. Bilo je raje i pred mene iz Sarajeva i normalno da im nece3niko ništa,ali brate stvari se moraju nazvati kakve jesu.I da sutra kad se vama ovo desi isto protiv svinja,Želje ili Borca sve će TV kuće o tome brujiti.Hantraga je napisao/la: ↑23 nov 2019, 17:48
Baš pokušavam gledati realno. Uostalom, prošlo je, nema nazad, i sad samo analiziramo. U biti, kurcu sviramo i ti i ja, šta god zaključili, nego eto baš zbog situacija inače.
Evo gore na snimku, ova centralna kamera. Kontakt počinje na 20+ metara, što je nevažno. Na nekih 18m se jasno vidi trzaj gdje Šabanović zaustavlja Fajića. Oko ovog se možemo složiti, je li tako? Nakon toga, Šabanović pušta Fajića i sam pada, PRIJE nego je ušao u šesnaesterac. To ti je na 0:04 ili 0:05 ovog videa. Dakle, kontakt je prestao prije šesnaesterca. Fajić ulazi u 16 i pada.
Dakle, oba igrača jesu pala u 16, ali je očito da je Šabanović odustao od guranja prije kaznenog prostora.
I nije mi cilj da se ubjeđujem, pogotovo na vašoj temi, jer sam svjestan činjenice da su glave vruće i da nikome nije svejedno. Međutim, ne može se ovo vala nazvati krađom, a više od svega je problem što se pokušava stvoriti relacija da FK Sarajevo ima nešto s tim. Realno, zna se šta je navlačenje i kako sudija navlači i kako ne da da se igra razvije.
U svakom slučaju, hvala za korektnost danas. Masu naše raje na glavnoj tribini i bez problema. Znam da je bilo i obratno na Koševu. Generalno, odnos kakav bi trebao biti između svih klubova, barem gdje to može biti. Bezveze je što se u Tuzlu ide na nož, ili bilo gdje.
U novi boj ...
-
1922VFC1981
- Kontakt:
Kad si ti sad reko da nije penal onda sam 100% siguran da nije. Cak mislim da je 5ipo metara prije sesnesterca pao, ali se nekako stvorio unutar 16m sa sabanovicem i gle cuda obojica legose debelo unutar 16m. A ona pravila kazu i da je linija penal, ali nije ni linija vec eto ti rece 4-5 ma 6metara prije sesnestercahz033 je napisao/la: ↑23 nov 2019, 22:59Ovo nije vidjelo penala, igrac Veleza je pao sam, a druga situacija, igrac Veleza je pao 4 metra prije sesnesterca. Beze dizete tenzije !emil02in je napisao/la: ↑23 nov 2019, 18:13Jarane dva penala nisu suđena čista ako to nije krađa ne znam šta je.I da kažem ovim budalama nije skandirano navijačima Veleža ustase već muriji koja je bez razloga ih pocela izgoniti napolje. Bilo je raje i pred mene iz Sarajeva i normalno da im nece3niko ništa,ali brate stvari se moraju nazvati kakve jesu.I da sutra kad se vama ovo desi isto protiv svinja,Želje ili Borca sve će TV kuće o tome brujiti.Hantraga je napisao/la: ↑23 nov 2019, 17:48
Baš pokušavam gledati realno. Uostalom, prošlo je, nema nazad, i sad samo analiziramo. U biti, kurcu sviramo i ti i ja, šta god zaključili, nego eto baš zbog situacija inače.
Evo gore na snimku, ova centralna kamera. Kontakt počinje na 20+ metara, što je nevažno. Na nekih 18m se jasno vidi trzaj gdje Šabanović zaustavlja Fajića. Oko ovog se možemo složiti, je li tako? Nakon toga, Šabanović pušta Fajića i sam pada, PRIJE nego je ušao u šesnaesterac. To ti je na 0:04 ili 0:05 ovog videa. Dakle, kontakt je prestao prije šesnaesterca. Fajić ulazi u 16 i pada.
Dakle, oba igrača jesu pala u 16, ali je očito da je Šabanović odustao od guranja prije kaznenog prostora.
I nije mi cilj da se ubjeđujem, pogotovo na vašoj temi, jer sam svjestan činjenice da su glave vruće i da nikome nije svejedno. Međutim, ne može se ovo vala nazvati krađom, a više od svega je problem što se pokušava stvoriti relacija da FK Sarajevo ima nešto s tim. Realno, zna se šta je navlačenje i kako sudija navlači i kako ne da da se igra razvije.
U svakom slučaju, hvala za korektnost danas. Masu naše raje na glavnoj tribini i bez problema. Znam da je bilo i obratno na Koševu. Generalno, odnos kakav bi trebao biti između svih klubova, barem gdje to može biti. Bezveze je što se u Tuzlu ide na nož, ili bilo gdje.
#musvdg
- samoOlimpick
- Kontakt:
Ja kad sam kakio po sebiljima svi ste se muški povukli, eto vam sad pa se ližite, sve s to sita go vnaemil02in je napisao/la: ↑23 nov 2019, 17:05Pose.erem ti se na glavni grad na sred sebilja, dabogda vam se vratilo kad vam najvise trebalo.VLADA129 je napisao/la: ↑23 nov 2019, 15:52Ajde suti uvijek skinete gace kad igrate protiv zelje i nikad se nezalite a sada posto igrate protiv Glavnog Grada i Imena kluba FK Sarajevo odma se oglasavate. FujANTIFA ! je napisao/la: ↑23 nov 2019, 15:17Nista me ne cudi kada su u pitanju Sarajevski klubovi, dokazani lopovi koji imaju pozadinu u savezu i u talu su sa sudijama.
To je prvo i glavno zapazanje sa ove utakmice, a drugo je to da nam je igracki kadar tanak, mada smo svi toga svjesni tako da ce najbitnije biti ove sezone da izborimo opstanak.
FUJ CIGANI KEBO VAS BEGIC I SAVEZ U GUZICU
Nek su vama svirali opravdan penal. Daj bola ohladite vise. Dosta nam je vakih priča. Ovaj vaš Šaban je trebao dobit direktan crveni koju minutu prije prekrsaja nad Fajicem kad je uletio ko največi hajvan prema Zvoniću. Skoro 40 faula ste napravili u 90 min. To mora bit rekord lige. Hodzic vam sa žutim pravi novi faul i uz to šuta loptu daleko od mjesta dogadjaja. Po nekim normalnim ligama to se kažnjava sa žutim ujedno i drugi što je trebalo značiti rano tuširanje. A da ne pričamo koliko ste imali dodira s rukom, ni odbojka vam nije ravna. Stipu nas na miru i sretno vam dalje!
- samoOlimpick
- Kontakt:
3 godine nisam pratio Smećarsku ligu sarajevsko škutorskog lobija, kako su to bila lijepa vremena.I taman sam sa sobom riješim da odem i UŽIVO pogledat, odlučim da neću pratiti istu još 3. Dabogda nas Belfast pregazio jednom petardom u kurchevom gnjezdu.Valjda zato ne skačem kad ublehe krezube pejvaju ko ne skace hej hej. Pitarima sve najljepše u Ligi šampiona (lol) I da im se neka Atalanta ponovi u što skorijem vremenu.
Je li stvarno važno toliko biti prvak ove naše jadne lige da vam svaka ispodprosječna ekipa Evrope trpa petardu, a da ti radi toga uništavaš sport, prijateljstva i ugodnu subotu posljepodne mnogima ? Svi se to upitajte. Pozdrav
Je li stvarno važno toliko biti prvak ove naše jadne lige da vam svaka ispodprosječna ekipa Evrope trpa petardu, a da ti radi toga uništavaš sport, prijateljstva i ugodnu subotu posljepodne mnogima ? Svi se to upitajte. Pozdrav
Ajde smijesan si,ja mislim da su nas 5-0 trebali uzet ubili nas u prvom zicere ljudi fulalisamoOlimpick je napisao/la: ↑23 nov 2019, 23:293 godine nisam pratio Smećarsku ligu sarajevsko škutorskog lobija, kako su to bila lijepa vremena.I taman sam sa sobom riješim da odem i UŽIVO pogledat, odlučim da neću pratiti istu još 3. Dabogda nas Belfast pregazio jednom petardom u kurchevom gnjezdu.Valjda zato ne skačem kad ublehe krezube pejvaju ko ne skace hej hej. Pitarima sve najljepše u Ligi šampiona (lol) I da im se neka Atalanta ponovi u što skorijem vremenu.
Sta si ti ba srao? I toliko o "prijateljstvu" dva kluba. FUJ SVI STE ISTI KAO I SVINJSKI ISTI STE KAO I ONI.samoOlimpick je napisao/la: ↑23 nov 2019, 23:14
Ja kad sam kakio po sebiljima svi ste se muški povukli, eto vam sad pa se ližite, sve s to sita go vna
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.
FK SARAJEVO 💖
FK SARAJEVO 💖
daj bola ohanite loma i jedni i drugi ,vi koji koristite vrijedjanje u svom dijalogu.Zar se ne moze normalno diskutovati bez vrijedjanja **** ga ja .Sarajevo jeste bilo bolje(pogotovo prvo poluvrijeme gdje je trebalo voditi mozda i 3 razlike),ima i bolje igrace,ali nama se ponavljaju iz utakmice u utakmicu sumnjive situacije i diskutabilne odluke sudija i imamo pravo da ukazujemo na to.Kad se ponovi ista situacija ali se zamjeni uloga sa drugim timom onda je penal(ista je situacija bila u BL kad su dosudili penal protiv nas).Kriterijumi na svim utakmicama moraju biti isti ili slicni ,a oni nisu,to je problem,sve zavisi ko igra 
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- samoOlimpick
- Kontakt:
Kakve veze ima ko je koliko rebao uzet, ako su trebali što nisu uzeli 0-5 i vozdra. Trebao je i River uzet Libertadoes sinoć pa ljudi iz jedina 2 napada na utakmici u sudijskom ih okrenuše.I šta da je sudija ponistio gol za izjednačenje to ti je ok jer je River ipak bio bolji.zagor1987 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 00:25Ajde smijesan si,ja mislim da su nas 5-0 trebali uzet ubili nas u prvom zicere ljudi fulalisamoOlimpick je napisao/la: ↑23 nov 2019, 23:293 godine nisam pratio Smećarsku ligu sarajevsko škutorskog lobija, kako su to bila lijepa vremena.I taman sam sa sobom riješim da odem i UŽIVO pogledat, odlučim da neću pratiti istu još 3. Dabogda nas Belfast pregazio jednom petardom u kurchevom gnjezdu.Valjda zato ne skačem kad ublehe krezube pejvaju ko ne skace hej hej. Pitarima sve najljepše u Ligi šampiona (lol) I da im se neka Atalanta ponovi u što skorijem vremenu.
Kakvi se sve debili usude da me citiraju,nevjerovatno
- samoOlimpick
- Kontakt:
Ma zabij sebi to prijateljstvo gdje sunce ne sija. ISTI SMO KAO FAŠISTI ISTINA. Čuj prijateljstvodva kluba, sreća vi niste kao navijači Željezničara, oni nam bar ne glume neku braću, svima vam puna usta Veleža a povalili ste nas u obje ukamice i ni jedan od vas nije u stanju da to prizna. Oni što niste kao oni nas otvoreno povaljuju i nije ih stid kazat da je tako, nit nam se ližu nit koji, a vi, vi ste onaj najgori hinjski ološ. HINJO MAYKU TI SPRČIMVLADA129 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 00:59Sta si ti ba srao? I toliko o "prijateljstvu" dva kluba. FUJ SVI STE ISTI KAO I SVINJSKI ISTI STE KAO I ONI.samoOlimpick je napisao/la: ↑23 nov 2019, 23:14
Ja kad sam kakio po sebiljima svi ste se muški povukli, eto vam sad pa se ližite, sve s to sita go vna
Pohvala RA Iostalim navijacima na gostoprimljivosti, i mislim da FK SARAJEVO I FK VELEZ moraju bit primjer svima..
Penal necu komentarisat po meni je ako ga je oborio u 16 tercu bez obzira gdje starta prekrsaj (pravilo prednosti) gdje sudija zaustavlja akciju to je prekrsaj. Pad sam neznaci da je faul gdje pao jer inercija igraca moze da prevari sudiju...
Penal ruka zna se da svaka ruka nije penal, to bi prepustio sudiskim ekspertima dalije ruka u prirodnom pokazaja dalije namjerno itd itd..
E sad ovo nije uredu sto prozivate nas klub da podplacujemo sudije. Ako pogledas u ovih zadnjih 17 kola ostecenismo za 4-5 penala i 3-4 zuta kartona i durektni crveni. Mislim da smo klub kojije najvise ostecen sa sudiske strane..i to kardinalne greske gdje igrac loptu rukom kupi znaci penal crveni i dva boda ista stvar protiv radnika samo ne crveni penal protiv borca on nasem igracu daje zuti i penal protiv sisograda
U sudija je svirao u korist nas ovaj penal protiv vas gdje mozda bio mozda ne 2 go ahmetovica protiv sb offsid koji bi i var jedva primjetio i eventualno mozda je prestrogo dao crveni celiku a i tu je bilo bar 50-50..
Mislim da VAR treba uvest u nasu ligu jer se pravi prevelik broj gresaka
Pozdrav VELEZOVCIMA
Penal necu komentarisat po meni je ako ga je oborio u 16 tercu bez obzira gdje starta prekrsaj (pravilo prednosti) gdje sudija zaustavlja akciju to je prekrsaj. Pad sam neznaci da je faul gdje pao jer inercija igraca moze da prevari sudiju...
Penal ruka zna se da svaka ruka nije penal, to bi prepustio sudiskim ekspertima dalije ruka u prirodnom pokazaja dalije namjerno itd itd..
E sad ovo nije uredu sto prozivate nas klub da podplacujemo sudije. Ako pogledas u ovih zadnjih 17 kola ostecenismo za 4-5 penala i 3-4 zuta kartona i durektni crveni. Mislim da smo klub kojije najvise ostecen sa sudiske strane..i to kardinalne greske gdje igrac loptu rukom kupi znaci penal crveni i dva boda ista stvar protiv radnika samo ne crveni penal protiv borca on nasem igracu daje zuti i penal protiv sisograda
U sudija je svirao u korist nas ovaj penal protiv vas gdje mozda bio mozda ne 2 go ahmetovica protiv sb offsid koji bi i var jedva primjetio i eventualno mozda je prestrogo dao crveni celiku a i tu je bilo bar 50-50..
Pozdrav VELEZOVCIMA
- samoOlimpick
- Kontakt:
Go vno je gov no bez obzira koliko ga fino upakuješ i naprskaš konfetićima. Masakriraju nas uvijek protiv sarajevskih klubova, to mi je zanimljivo.Jedva čekam šugavicu da vidim šta nas tamo čeka
Ma ja vama paše i može proći, Ahmetoci6spusta loptu rukom ispred VIP tribine i nikom ništa, penal za vas,ma ja.Pitar6785 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 07:48Pohvala RA Iostalim navijacima na gostoprimljivosti, i mislim da FK SARAJEVO I FK VELEZ moraju bit primjer svima..
Pozdrav VELEZOVCIMA
Pogledaj penal za Borac protiv nas,poglddajte6pravila majku mu.Jarane Zvonic je pucao na gol,igrač Sarajeva sprečava put lopte rukom ka golu i nije penal?Daj bola kako vas nije stid,dabogda titulu izgubili ovakvim suđenjem. Utakmica se igra 90' nije samo prvo poluvrijeme, i nema potrebe mijesati navijače, niko o njima ništa ne govori bilo ih je i oko mene sjedili radovali se golu nije im niko riječ rekao.Ali ovakvu kradju nećemo zaboraviti,i jedva čekam da vas čujem kad nekome dosude penal protiv vas a nije bio.
Nije BiH samo Sarajevo
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Krivo mi je kad god ostete Velez,ali ovaj samo Olimpic bolid povezuje navijace sa svim ovim,logika mu je strasna. Pisa po sebilju mangup i slicne nebuloze pise kakve veze to ima sa ljudima iz Sarajeva i Mostara koji su tu uvijek jedni za deuge i koji se druze? Sine ogranicen si ko balkon. Problem lige su sudije koje uniste sve,Sarajevo su takodje milion puta ostetile sto se mene tice ja bi tekmu ponovio da se niko ne ljuti al ko sam ja da se pitam za te stvari
Ma druze protiv nas su svirali sve i svasta,niko od nas ne podrzava ovakva sudjenja,i prizivanja dabogda izgubili titulu su smijesna. Da se nama sudilo i stelilo nebi Svinjski toliko puta prvak bio. Nekad nam dosude nesto u masu korist a u vecini slucajeva nas pokradu od Tuzla Citija pa nadalje. Ako cemo realno jedna sporna situacija al razumijem ja tebe nebi na muku da ti nasjedamemil02in je napisao/la: ↑24 nov 2019, 09:42Ma ja vama paše i može proći, Ahmetoci6spusta loptu rukom ispred VIP tribine i nikom ništa, penal za vas,ma ja.Pitar6785 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 07:48Pohvala RA Iostalim navijacima na gostoprimljivosti, i mislim da FK SARAJEVO I FK VELEZ moraju bit primjer svima..
Pozdrav VELEZOVCIMA
Pogledaj penal za Borac protiv . nas,poglddajte6pravila majku mu.Jarane Zvonic je pucao na gol,igrač Sarajeva sprečava put lopte rukom ka golu i nije penal?Daj bola kako vas nije stid,dabogda titulu izgubili ovakvim suđenjem. Utakmica se igra 90' nije samo prvo poluvrijeme, i nema potrebe mijesati navijače, niko o njima ništa ne govori bilo ih je i oko mene sjedili radovali se golu nije im niko riječ rekao.Ali ovakvu kradju nećemo zaboraviti,i jedva čekam da vas čujem kad nekome dosude penal protiv vas a nije bio.
Nije BiH samo Sarajevo
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 24 nov 2019, 11:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.