Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sve komisije su formirane sa 2 bosnjaka 2 srbina i 2 hrvata..iako npr hrvata ima 10 % u drzavi imaju zastupljenost i uticaj kao 60 % bosnjaka.(kao ugrozeni). Naravno svi clanovi komisije imaju svoje favorite i sticenike. Zna se bosnjaci Sarajevo Zeljo lopovski klubovi imaju svu zastitu, Borac od ovih i Zrinjski Siroki od skutorije..Jedino kad ih pocne uefa nadgledati tj te komisije koje bude pod nadzorom odmah se ostaje bez licence kao Zeljo, da nije bilo posmatranja dobili bi licencu sve i da nisu nikako uplatili. Do sada najvise se pazi na Borac, Zelju i Sarajevo a Velez i Čelik vise nije ni zanimljivo pisat. Bez bilo ikoga kaznjavaj ih koliko hoces, sudi kako hoces, niti vandredni sjednica niti ista. Frano Jelic nakon epske kradje na Kosevu je morao biti udaljen 10 kola minimalno. Da je situacija bila obrnuta da je njih pokrao u Zenici isti dan bi bilo vandredno zasjedanja i kaznjavanje sudije. Nakon 4-5 godina sve kvalitetnijeg sudjenja ponovo se sve vraca na pocetak gdje savez sa svojim komisijama i organizacijama kroji tabelu.
Ono sto mi je zapalo za oko da Sarajevo moze bez ikakvog straha od kartona praviti 80 preksaja po utakmici, nakon cetrdesetog dobiju prvi zuti karton.
Onaj Gavric 6-7 preksaja protiv Čelika od toga dva zestoka i prodje bez kartona tako i jucer bukvalno se izivaljavaju nad protivnikom.
Ono sto mi je zapalo za oko da Sarajevo moze bez ikakvog straha od kartona praviti 80 preksaja po utakmici, nakon cetrdesetog dobiju prvi zuti karton.
Onaj Gavric 6-7 preksaja protiv Čelika od toga dva zestoka i prodje bez kartona tako i jucer bukvalno se izivaljavaju nad protivnikom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cim sam procitao da dokurac poziva da treba biti normalan skonto sam dokle je doslo, ostalo nisam ni citao 
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ne zayebaji, sarajevo u zadnje tri-cetiri utakmice skoro 20 kartona dobilo... Jucer 5+1 crveni, protiv Radnika 6+ zutih...
Kakvo je to mjerilo bgti?
Sta onda mi treba da spomenemo sto je Hebib zbog psovanja dobio 3utakmice zabrane, jel iko jos zbog psovanja dobio crveni i zabranu kao Hebib? Iako opravdavam crveni koji je dobio, al da za sve bude isto...
To sto bi trenutno ne mozete vrbanjusu dobiti ne znaci da svu frustraciju lijecite na Sarajevu.
Kakvo je to mjerilo bgti?
Sta onda mi treba da spomenemo sto je Hebib zbog psovanja dobio 3utakmice zabrane, jel iko jos zbog psovanja dobio crveni i zabranu kao Hebib? Iako opravdavam crveni koji je dobio, al da za sve bude isto...
To sto bi trenutno ne mozete vrbanjusu dobiti ne znaci da svu frustraciju lijecite na Sarajevu.
Mi sm svjesni da smo **** od ekipe isto kao sto ste i vi samo sto se vi furate da ste ekipa u ovoj ligi uz pogurance sudija malo vezete pobjeda i real madrid a proci kolo u evropi za nasu bilo koju ekipu misaona imenica upravo zato sto pobjedite celik i velez uz kradje pa mislite da ste kvalitetniji i dodje evropa svi imaju predstavnika u grupama osim Kosova i Bosne.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
-
- Kontakt:
Sarajevo niko nije tužio, vas je Slavko Petrović tužio, dobio, u presudi bio rok koji niste ispoštovali i zbog tog niste dobili licencu. Ne znam koji je smisao tvog spinovanja. Sarajevo nema ni jednu tužbu od igrača, člana uprave, trenera, dobavljača nešto što ste vi valjda navikli svako 7 dana da dobijate pa poistovjećujete sa kašnjenjem plate. I Čelik je također izgubio bodove zbog presude jer su ih tužili a ne jer kasni plate, jer kasni ih i dan danas. Mogo vam je Slavko potpisati reprogram i dobili bi je. I Čeliku su mogli i igrala bi se tekma. Ali ostali ste u dobrim odnosima sa čovjekom pa vam je to i učinio, Al u kurcumohikanac12 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 11:15Ako se sjecas, Sarajevo nije otislo na pripreme zbog nagomilanih dugovanja prema igracima. A glat su dobili licencu. Ne provociram, to je fakt. Da ne idemo dalje, kakvi su kriteriji i koliko od njih je ispunjeno gledajuci sve klubove.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ko god je sjedio na Vipu jasno je vidio da ju je Merso pronosao na obje ruke...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Jesi l ti, kao navijac celika, relevantan da pricas o evropskim utakmicama ?avenija je napisao/la: ↑24 nov 2019, 11:45Mi sm svjesni da smo **** od ekipe isto kao sto ste i vi samo sto se vi furate da ste ekipa u ovoj ligi uz pogurance sudija malo vezete pobjeda i real madrid a proci kolo u evropi za nasu bilo koju ekipu misaona imenica upravo zato sto pobjedite celik i velez uz kradje pa mislite da ste kvalitetniji i dodje evropa svi imaju predstavnika u grupama osim Kosova i Bosne.
Mi od pocetka prvenstva govorimo da smo losi, a ev opet prvi sa +3...
Tako da ta tvoja da se dizeml da smo RM ti ne stoji...
Prvo pocisti ispred svog praga, pa onda zlonamjerne komentare ostavljaj...
bgm Čelik preloš u fudbalu prvo, pa onda i u administraciji takođe
i naravno Sarajevo krivo za sve
i naravno Sarajevo krivo za sve

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Za razliku od ostalih, drzavi , igracima i uposlenicima ne kasnimo fening. Djeca nam odsjedaju u hotelima imaju stanove i obroke i platu, napravili smo kamp, a uskoro i stadion i poboljsanu akademiju, na to sve, porez placamo na realnu platu tako da za trenera mjeeecno drzavu uplatimo 8 000 maraka... npr.
Kad budete na tom nivou svjesnosti prema uposlenima i dezavi i djeci, mozwmo na isti nivo.
Kad budete na tom nivou svjesnosti prema uposlenima i dezavi i djeci, mozwmo na isti nivo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Ma njima hadžija prodao priču da plaća doprinose na realne plate. Kaže platili pdva državi milion a u toku te sezone pravili istok. Kad baciš na papir shvatiš da je šuplja ali niko mozga nema da sabere. Dvostruki ugovori jedan plaćaju pdv drugi marketinški. Ali hajde nek žive u zabludi. 2020 godina je kad im dolazi na naplatu 2,2 miliona poreza + Osimova tužba. Sjevat će ovrhe i plijenjenje imovine.Pantelija je napisao/la: ↑24 nov 2019, 12:19Za razliku od ostalih, drzavi , igracima i uposlenicima ne kasnimo fening. Djeca nam odsjedaju u hotelima imaju stanove i obroke i platu, napravili smo kamp, a uskoro i stadion i poboljsanu akademiju, na to sve, porez placamo na realnu platu tako da za trenera mjeeecno drzavu uplatimo 8 000 maraka... npr.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 24 nov 2019, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Šta ovi iz Borca plaču, što nisu plakali kad su im svirani fantomski penali, možeš levatiti Doboj kod Kaknja i Radnik, ali zato ti Šulenta stavi sa stilom
kontali ljudi do kraja sezone će im penale svirati kad je gusto
Cekaj, jel ozbilj o ovi iz borca tvrde da ovo nije ofsajd ? Ono bas ozbiljno?
Igrac zrinjskog jeste udario loptu ali pri sprecavanju iste da dodje do igraca borca koji je bio u ofsajdu, i koji se aktivirao pri kretanju lopte prema njemu. Ja konto fakat neka greska
Igrac zrinjskog jeste udario loptu ali pri sprecavanju iste da dodje do igraca borca koji je bio u ofsajdu, i koji se aktivirao pri kretanju lopte prema njemu. Ja konto fakat neka greska
Nekom imaju sta i zaplijeniti. Cuvaj se ti da ne dodje kakva dizalica i pokupi one kontejnere s otete zemlje u Butmiru. To je sve sto imate ionako.jurisicduska je napisao/la: ↑24 nov 2019, 12:40Ma njima hadžija prodao priču da plaća doprinose na realne plate. Kaže platili pdva državi milion a u toku te sezone pravili istok. Kad baciš na papir shvatiš da je šuplja ali niko mozga nema da sabere. Dvostruki ugovori jedan plaćaju pdv drugi marketinški. Ali hajde nek žive u zabludi. 2020 godina je kad im dolazi na naplatu 2,2 miliona poreza + Osimova tužba. Sjevat će ovrhe i plijenjenje imovine.Pantelija je napisao/la: ↑24 nov 2019, 12:19Za razliku od ostalih, drzavi , igracima i uposlenicima ne kasnimo fening. Djeca nam odsjedaju u hotelima imaju stanove i obroke i platu, napravili smo kamp, a uskoro i stadion i poboljsanu akademiju, na to sve, porez placamo na realnu platu tako da za trenera mjeeecno drzavu uplatimo 8 000 maraka... npr.
Cuva Bog Zelju svog!
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Kakva lopta prema igracu Borca covjece....jesi gledao situaciju uopste??Pantelija je napisao/la: ↑24 nov 2019, 13:14Cekaj, jel ozbilj o ovi iz borca tvrde da ovo nije ofsajd ? Ono bas ozbiljno?
Jovanovic je lose zahvatio loptu koja je isla nesto mrljavo prema golmanu a ovaj iz Zrinjskog je glavom nesto otaljavio i lopta dosla do naseg Dujakovica... znaci nakon kontakta gostujuceg igraca dao je priliku za novu akciju Borcu i gol cist kao suza.
Problem nije samo gol, vec i bezobrazan nacin na koji je ponisten nakon 3 minute VAR-a glavnog sudije!?!?!?!?!?!?!?!
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Covj3ece lopta je isla prema dijelu gola gdje se nalazio igrac borca u ofsajdu, ovaj je samo udario loptu koja se odbila od zemlju i nastavila prema igracu brca,dakle sprecavao je loptu da ide prema golu/igracu.
Jedno je da je igrac izbio loptu naprijed ili imao dva kontakta ali lopta je isla u tom smijeru i nakon kontakta je nastavila da ide u tom smijeru.
Jedno je da je igrac izbio loptu naprijed ili imao dva kontakta ali lopta je isla u tom smijeru i nakon kontakta je nastavila da ide u tom smijeru.
A nije licemjerstvo reci da te savez ****(ako vec to radi) samo jer si Srbin? Isto kao da Velez izadje sa saopstenjem da su ih sudije jucer zakinule jer su Bosnjaciveteran 1987 je napisao/la: ↑24 nov 2019, 07:36Gledaj licemjerstva, kao ne valja ima savez, sjebali reprezentaciju, selektor ****, makni Begica, ali cim Srbin kaze da je savez u Q, odmah se staje iza istih i pocinje branjenje.

Cuva Bog Zelju svog!
Pa igrate na gradskom stadionu kako postojite. Placete ne znam sad tacno koliko manje novca za rentanje. Dobili ste zemlju u Butmiru za 4kf po metru kvadratnom sto je predmet velikih malverzacija. Sta bi ti jos da vam drzava pokloni?
Cuva Bog Zelju svog!
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Drugar ne mogu se raspravljati sa slijepcem koji nije pogledao situaciju uopste.Pantelija je napisao/la: ↑24 nov 2019, 13:22Covj3ece lopta je isla prema dijelu gola gdje se nalazio igrac borca u ofsajdu, ovaj je samo udario loptu koja se odbila od zemlju i nastavila prema igracu brca,dakle sprecavao je loptu da ide prema golu/igracu.
Lopta ide prema sredini gola a Dujaković skroz desno stoji u drugom planu totalno sa 0% uticaja na taj sut. Ti ako tvrdis da je lopta isla prema njemu onda imas veci problem sa vidom. Pogledaj pa onda sipaj postove. Poz
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Ma ovo je ofsajd, mislim da se gleda kao izblokiran sut. Isto bi bilo da je ovaj normalno osutao u lijevi cosak, Jakovljevic blokirao i lopta dosla do igraca na desnoj strani. Bio je u trenutku suta ispred odbrane i to je to. Samo je cudno sto je izgledalo sve mrljavo pa djeluje kao da je ovaj izbacio loptu na nogu igraca Borca.
Ovo je blokiran sut a igrac Borca je u tom trenutku bio u ofsajdu.
Pa nema veze prema kome je isla lopta, to je isto kao da je pogodila stativu ili golman odbranio, ako vec igrac suta onda je logicno da ne ide lopta prema nekom drugom igracu nego prema golu. Opet kazem problem je sto izgleda sve mrljavo, ali eto da pretpostavimo da je ovaj dobro zahvatio loptu, da je pogodio Jakovljevica u glavu i lopta se odbila do ovog sto je dao gol da li bi onda bio ofsajd?
Ovo je blokiran sut a igrac Borca je u tom trenutku bio u ofsajdu.
Pa nema veze prema kome je isla lopta, to je isto kao da je pogodila stativu ili golman odbranio, ako vec igrac suta onda je logicno da ne ide lopta prema nekom drugom igracu nego prema golu. Opet kazem problem je sto izgleda sve mrljavo, ali eto da pretpostavimo da je ovaj dobro zahvatio loptu, da je pogodio Jakovljevica u glavu i lopta se odbila do ovog sto je dao gol da li bi onda bio ofsajd?
Zadnja izmjena: HongKong, dana/u 24 nov 2019, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.
Cuva Bog Zelju svog!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.