Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

braco
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la braco » 24 nov 2019, 12:36

Dodao bih i needukovan trenerski kadar što u mlađim što u starijim kategorijama, o tome se malo piše.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 24 nov 2019, 12:38

ASD je napisao/la:
24 nov 2019, 12:31
Arnelv52 je napisao/la:
24 nov 2019, 11:49
Najgore je ono naše što mi imamo viška samopouzdanja i računamo da ćemo se snaći u zadnjem trenutku prije nego li sve propadne. Idemo putem Češke republike ako se šta ne promijeni.

I ja ne mogu da shvatim da 30 godina mi još nismo napravili nikakvu analizu zašto se naši igrači slabo prodaju. Talenat nam svi priznaju a onda kad dodje do materijalizacije tog talenta tu se stane. Zar je to toliko teško otići i pitati trenere zašto taj i taj naš igrač nije uspio. Sabrat dovoljno informacija i onda se prilagodit.
Infrastruktura je odgovor. Tu nam trebaju ozbiljne investicije.
Koji talenti , prijatelju? Vani klinci igraju ozbiljan fudbal sa 18 godina, samo kod nas talenti imaju 25.
Ko je nama ikada rekao da talente imamo?

Zacarani je to krug. Nemamo (kao sto covjek kaze) infrastrukturu , skolovane trenere , kvalitetna takmicenja za omladince , a sve te stvari su preduvjeti da stvorimo iole obecavajuceg igraca.
tz tz tz tz tz tz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 nov 2019, 12:39

braco je napisao/la:
24 nov 2019, 12:36
Dodao bih i needukovan trenerski kadar što u mlađim što u starijim kategorijama, o tome se malo piše.
Pa kad nesmiju pisati. Boje se saveza i klubova jer ako koju losu napisu nema sutra kafe i izjave vise od takozvani bh strucnjaka.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 nov 2019, 12:50

braco je napisao/la:
Ma možeš ti i Guardiolu dovesti, na lošem terenu je njemu igrati izbij nabij.
Mada, krivim savez, treba se prilagoditi situaciji.
Skratiti i Premijer ligu, kao i omladinske lige, pooštriti kriterije. Nešto se može i izvući.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 nov 2019, 13:05

ASD je napisao/la:
24 nov 2019, 12:50
braco je napisao/la:
Skratiti i Premijer ligu, kao i omladinske lige, pooštriti. kriterije. Nešto se može i izvući.
Slažem se, zato sam i napisao da bih dodao na tu tezu o infrastrukturi i trenere. Treneri kontaju što završe nekoliko semestara u Vogošći da ih to čini dobrim trenerima. Ulaganje u znanje je uvijek najbolja stvar u svakoj oblasti pa tako i u fudbalu, mislim da ako ništa ovi jači klubovi u BiH bi trebali da plaćaju trenerima stažiranje u inostranstvu i da stečeno znanje prenose na djecu ovdje. Ili da te troškove nekako savez stažiranja savez preuzme u sklopu nekog razrađenog projekta koji se nažalost nikad neće drsit. Uz to da treneri kad su u mogućnosti posjećuju seminare i slične stvari. Recimo lijepo je bilo vidjeti prije dvije godine kad su bh. treneri koji su polaznici uefine pro licence išli u Nyon na predavanje Lučeskua. Uglavnom mislim da bi ovo bila fina tema za obradit jer o infrastrukturi se manje više stalno piše u medijima kako je loša ali niko da obradi problem koliko su zapravo treneri kompetentni. Također bitna je stvar da treneri u mlađim kategorijama imaju u sebi pedagošku žicu pored trenerskog znanja.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 nov 2019, 13:17

braco je napisao/la:
24 nov 2019, 13:05
ASD je napisao/la:
24 nov 2019, 12:50
braco je napisao/la:
Skratiti i Premijer ligu, kao i omladinske lige, pooštriti. kriterije. Nešto se može i izvući.
Slažem se, zato sam i napisao da bih dodao na tu tezu o infrastrukturi i trenere. Treneri kontaju što završe nekoliko semestara u Vogošći da ih to čini dobrim trenerima. Ulaganje u znanje je uvijek najbolja stvar u svakoj oblasti pa tako i u fudbalu, mislim da ako ništa ovi jači klubovi u BiH bi trebali da plaćaju trenerima stažiranje u inostranstvu i da stečeno znanje prenose na djecu ovdje. Ili da te troškove nekako savez stažiranja savez preuzme u sklopu nekog razrađenog projekta koji se nažalost nikad neće drsit. Uz to da treneri kad su u mogućnosti posjećuju seminare i slične stvari. Recimo lijepo je bilo vidjeti prije dvije godine kad su bh. treneri koji su polaznici uefine pro licence išli u Nyon na predavanje Lučeskua. Uglavnom mislim da bi ovo bila fina tema za obradit jer o infrastrukturi se manje više stalno piše u medijima kako je loša ali niko da obradi problem koliko su zapravo treneri kompetentni. Također bitna je stvar da treneri u mlađim kategorijama imaju u sebi pedagošku žicu pored trenerskog znanja.
Trener kad polaže pro licencu ide na stažiranje u Evropu.
Recimo, Oliver Jandrić je išao na stažiranje u Manchester City.
Svaki šef u Premijer ligi i 1.ligi federacije mora imati pro licencu, ako nema, klub plaća penale svako kolo.

Što se tiče struke. Klubovi u BiH kao i klubovi u Svijetu moraju imati kondicione trenere, sportske psihologe, nutricioniste i još mnogo togo, što zahtijeva mnogo izdvajanja.

U Dinamu recimo omladinske selekcije imaju pomoćne trenere, trenere golmana, kondicione i fizioterapeute što kod nas nije realno.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 24 nov 2019, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 nov 2019, 13:23

Dino Hasanovic, bio na probi u Vejle, 2. Danska liga, i nije zadovoljio. Vrati se u BHPL i trenutno medju boljim igracima Veleza. I sad bi taj Velez da igra neke Evropske utakmice. Osnovno je budzet, bez budzeta nema ni kvaliteta. Kad imas budzet mozes da dovedes kvalitetne igrace, tako da evt ta 2-3 mlada igraca koja se nadju u ekipi, znas da imaju kvalitet za nesto vise.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 nov 2019, 13:25

Tristan10 je napisao/la:
24 nov 2019, 13:23
Dino Hasanovic, bio na probi u Vejle, 2. Danska liga, i nije zadovoljio. Vrati se u BHPL i trenutno medju boljim igracima Veleza. I sad bi taj Velez da igra neke Evropske utakmice. Osnovno je budzet, bez budzeta nema ni kvaliteta. Kad imas budzet mozes da dovedes kvalitetne igrace, tako da evt ta 2-3 mlada igraca koja se nadju u ekipi, znas da imaju kvalitet za nesto vise.
I sad dodju navijaci bh amaterske lige i traze da repka izgura nekog njihov igrackog kloca. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 nov 2019, 13:49

marconato je napisao/la:
24 nov 2019, 11:26
PL ako se malo ne podigne, reprezentativna buducnost, bez obzira na savez i to, nije bas bajna.
U proslosti se dolazilo do vec formiranih gastosa koji su igrali u ozbiljnim klubovima i ligama. Ovi sad su upitnog kvaliteta i ne probijaju se ni u osrednjim ligama, a debelo su u magli po pitanju nastupa za BiH...
Ako se naslonimo na domacu ligu za buducnost onda cemo biti duplo gori nego sto smo sada, jedini igrac iz ove trenutne ocajne U21 koji nesto valja je Demirovic i nije slucajno dijasporac.

Ovi 'talenti' iz domace lige ne mogu skoro nigdje igrati, a u pitanju su slovenske, grcke i belgijske lige, ne EPL ili La Liga.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 nov 2019, 14:05

Kodro na klupi bilbao-a

Tuta Petrov

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 24 nov 2019, 14:39

Salih1984 je napisao/la:
24 nov 2019, 10:39
Karic Emir-22 godine,lijevi bek,standardan u Altachu 1 austrijska liga :bih:
Evo dade gol

TedBundy
Kontakt:

Post Postao/la TedBundy » 24 nov 2019, 15:51

Hajradinović asistent za Kasimpaşu.

MANUTDTe
Kontakt:

Post Postao/la MANUTDTe » 24 nov 2019, 16:50

bavariapivo je napisao/la:
24 nov 2019, 14:39
Salih1984 je napisao/la:
24 nov 2019, 10:39
Karic Emir-22 godine,lijevi bek,standardan u Altachu 1 austrijska liga :bih:
Evo dade gol
Puno se igraca gura spinovanjem. Svaka cast momcima koji igraju u tim ekipama, al’ igraci tipa:
Karić 22 g. igra u Altac (ekipa koja dijeli posljednje mjesto u ligi) jos lijevi bek gdje imamo (Kolasinca 26 g. ARSENAL i Čivić 23 g.FERENCVAROS) daj samo 1 razlog zasto da se pozove?

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 24 nov 2019, 17:03

Zašto niko ne spomine Mateo Sušica iz CFR Cluj? Za sad među najboljima u ekipi koja trenutno prva u Rumuniju. Još su trenutno i jedina ekipa iz Rumunije koja igra u Euro League i to kao prvi u grupi gdje su Celtic, Lazio i Rennes. Za sad po meni najbolji desni bek koji imamo. Šta je još čudno, da ovaj debil svaki put samo jendog desnog beka poziva nego dvje. Mogao komotno i Amar Beganovica pozvati iz Slobode (trenutno kapiten od Slobode) svakako imamo 3 desni bekove u mladoj reprezentacije u21... Kenan Kodro za sad meni skros iznenadio za pogodkom, čak je odigrao cjelo 2 polovrijeme. Ako ovako nastavi trebali na njega raćunati. Svakako je Riad Bajić dosta prilike dobio i ni jednom je pogodio dok Kodro za sad 2 golove dao za reprezentaciju. Žao meni za Koljica što uvijek povređen. Nadam se da će Prevljak u zime otič u drugi klub gdje može više dokazati...

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 24 nov 2019, 17:04

Zato sto je qarina od igraca kao i Todorovic, Kvrzic i ostala buranija koja je dovedene da igra desnog beka.
@igrajlopte 🐦

MANUTDTe
Kontakt:

Post Postao/la MANUTDTe » 24 nov 2019, 17:25

Ta “****” igra u cvajti, po vrijednosti igraca 4. ekipa cvajte, samo su skuplji HSV, Stuttgart i Nurnberg. Bukvalno dijeli minute sa drugim bekom, ima 22 godine i razvijat ce se u buducnosti.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 nov 2019, 17:29

Jos da igra, bilo bi dobro.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 24 nov 2019, 17:31

Opet pogađa Demirovic! Njega pod hitnom zvati u A reprezentaciju!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 nov 2019, 17:31

Demirovic gol i asist

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 nov 2019, 17:33

Vucevich je napisao/la:
24 nov 2019, 17:29
Jos da igra, bilo bi dobro.
Mali Dedic vec ima profesionalni ugovor sa Red Bullom. Siguran sam sa ce do sljedece sezone biti prebacen u prvi tim. A Instagram Todorovic moze traziti sebi novi klub.

Tuta Petrov

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, jasmin10, Uknaac i 36 gostiju.