FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 11:43

Vjerujte, ko god sudio, kriterij neće biti isti.
Svaki naš kontakt će svirat prekršaj za njih.
Svaki normalan prekršaj ide žuti za nas.
I za mali prigovor ide žuti.
Dizat će nam svaki put ofsajd kao juče lištici.
Sudija će jedva čekat da uđu u 16erac da izmisli penal.

Moramo biti pametni i na to ukazivati do derbija. Pun ku.rac mi je njihovog guranja, još pogotovo sada kada su na -3 i kada mogu otići na -6, sve je očekivati od njih.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 25 nov 2019, 11:43

Kamuflazn je napisao/la:
25 nov 2019, 11:11
revolt je napisao/la:
25 nov 2019, 10:18
Za sve one koji bi Krleta vracali u sredinu ili Tatara mijenjali sa Oremusom itd...

Raznovrsna, kompaktna, nepredvidiva i ubojita. Tako se može opisati prošlosezonska atomska navala FK Sarajevo. Bordo tim je igrao najljepši fudbal i nije se znalo od koga u napadu prijeti veća opasnost za protivnički gol.

Ove sezone, silom prilika, standarni navalni red Sarajeva prvi put je skupa zaigrao protiv Veleža.

Mersudin Ahmetović (14 golova, osam asistencija), Benjamin Tatar (12/10), Krste Velkoski (10/1), Amar Rahmanović (9/8) bili su ključni fudbaleri tima sa Koševa koji je osvojio šampionsku titulu. Od osnivanja Premijer lige, teško se sjetiti da je jedan tim imao toliko potentan navalni red koji se savršeno nadopunjavao i bio toliko efiksaan.

“Magični kvartet” jednostavno je bio nezaustavljiv. Čak i kada je protivnicima uspjevalo da uštopaju jednog od njih, za preostalu trojicu uglavnom nisu imali rješenja. Sarajevo je igralo dopadljivo i napadački, a golovi i asistencije pomenute napadačke četvorke jasno slikavaju koliko su moćni i raznovrsni bili.

U tome vjerovatno i leži glavni razlog što Sarajevo ove sezone ne djeluje tako ubjedljivo. Silne povrede i brojni kadrovski problemi, razbili su i navalni red. Gotovo nevjerovatno djeluje podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović tek u 17. kolu Premijer lige zaigrali skupa na utakmici protiv Veleža.

Odmah se to osjetilo u igri Sarajeva. Bordo tim je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u Mostaru, možda i najbolje ove sezone, u kojem je kreirao veliki broj prilika. Pitanje pobjednika su mogli riješiti mnogo ranije, ali ipak su došli do tri velika boda koja će im osigurati dodatni mir i određeni komfor pred predstojeći gradski derbi. Velkoski i Tatar su pogađali, Ahmetović i Rahmanović su asistirali (izboreni penal računa se kao asistecnija op.a.) i još jednom su potvrdili da su udarna snaga ove ekipe.

Trebala je polovina šampionata da zaigraju skupa. Uvijek je barem jedan falio. Htjeli to neki priznati ili ne, njihovi izostanci, pored svih ostalih kadrovskih problema u ekipi Sarajeva, bili su dodatni hendikep. Protiv Veleža se vidjelo koliko se dobro razumiju, kako su uigrani i kakav indivudalni kvalitet posjeduju. Jednostavno, daju dimenziju više napadu koševskog ligaša.

Prošle sezone napadački kvartet Sarajeva postigao je ukupno 45 ligaških golova, od ukupno 68 koliko je tim sa Koševa dao u šampionskoj sezoni. Samo kada bi to spomenuli bilo bi dovoljno, ali još fascinantnije zvuči podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović prošle sezone bili efikasniji od deset ekipa u prvenstvu. Samo je Zrinjski, sa 46 golova dao više golova od njih.

Sarajevo je prošle sezone izgubilo samo jednom kada je udarna četvorka bila u navalnom redu. Desilo se to u Tuzli protiv Slobode, kada su čak i vodili golom Rahmanovića, ali Tuzlaci su u nastavku napravili preokret (2:1). Istina, zajedno su bili i na terenu u porazu protiv GOŠK-a (1:0), ali tada je Rahmanović igrao nešto povučenije u veznom redu.

Formacija koševskog kvarteta profilisala se u istaknute soliste sa impozantnom statistikom. Dugo se na Koševu čekalo da ponovo zajedno “zasviraju”. Njihove majstorske, individualne dionice, oplemenjuju igru Sarajeva. Sa njima u sastavu, šampionska titula ponovo je glavni lajtmoitiv…
Jucer ja postabio, ali je proslo nezapazeno jer nije negativan tekst, plus pobjeda pa se ovi dezurni supci usutili.
Da ti popusimo sto si podijelio? Ne kontam
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 11:46

Mislim da bi stilica trebao đokanović čuvati,iz razloga jer ga moze dosta izmoriti,covjek jeste majstor ali je u godinama i mali andrej moze da ga poremiti

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 25 nov 2019, 11:48

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI

:opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

ustaljenaprocedura
Kontakt:

Post Postao/la ustaljenaprocedura » 25 nov 2019, 11:53

Ma kakav Štilić i strah od njega u derbiju, 2-3 grublja, ali pametna, starta u prvih 15 minuta na njega i neće se vidjeti do kraja utakmice.
Došao je ovdje jer mu se ne igra vani (tamo moraš biti profesionalac), zarađivao 50k Eura mjesečno u Ukrajini, Turskoj, Kipru... Ima para k'o blata i nebrojeno puta do sada izjavio, što on, što otac mu, da ni sam ne zna zašto mu je trebao povratak u ovu kaljužu od lige.
Plate kasne, saigrači kar'ne, tereni loši, prijateljske po Kalesiji, Orašju i sličnim pripizdinama...
Izlazi, cuga, zatvara kafane, nije on željan lopte i želje, nego kafane.
Talenat i kvalitet ima, ali *ebe se njemu za loptu.
Samo u kost...

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 25 nov 2019, 11:56

BordoSarajevo je napisao/la:
25 nov 2019, 11:43
Vjerujte, ko god sudio, kriterij neće biti isti.
Svaki naš kontakt će svirat prekršaj za njih.
Svaki normalan prekršaj ide žuti za nas.
I za mali prigovor ide žuti.
Dizat će nam svaki put ofsajd kao juče lištici.
Sudija će jedva čekat da uđu u 16erac da izmisli penal.

Moramo biti pametni i na to ukazivati do derbija. Pun ku.rac mi je njihovog guranja, još pogotovo sada kada su na -3 i kada mogu otići na -6, sve je očekivati od njih.
Ako delegiraju Irfana, nadam se da neće biti 'umoran' od evropske tekme :)

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 nov 2019, 12:00

Za mene jedina dilema sredina nam , Rahman i Oremus bi trebali biti sigurni, Stanoja ne znam koliko moze al bi mi bio prvi izbor ako je na 100%, ako nije onda bi prije Djokana malog stavio nego Gavrica, puno vise trci Djokan jedino me strah da ne “ izgori” i neiskustva
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 nov 2019, 12:06

Pametan ce upucivati na mogucu opasnost, a glup ce spustiti glavu i nastaviti biti bahat.

ustaljenaprocedura
Kontakt:

Post Postao/la ustaljenaprocedura » 25 nov 2019, 12:11

Početi sa dosta pokretljivom vezom Đokanović - Oremuš - Rahmanović, nakon kartona Đokanoviću i Oremušu u drugom poluvremenu uvesti Stanojevića i Gavrića umjesto njih dvojice i držat ćeš vezni red pod kontrolom svih 90 minuta, jer oni u vezi osim Boje (koji je thnički limitiran) imaju 5-6 leševa.
Ofanzivu ostaviti u sastavu Velkoski - Tatar - Ahmetović, u drugom eventualno ubaciti Milanovića, ovisno o tome koliko Tatar može izdržati.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 nov 2019, 12:39

Najveca opasnost nam prijeti od Husrefa.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 13:03

Gdje nam je @SarajevoJeBordo, zadnji put viđen juče kad nas je ubjeđivo da je ono bio čist penal za željkana. Zanima me mišljenje o onom poništenom golu lištice?

A nema ni onih što napraviše frku kad smo spali na drugo mjesto zbog gol razlike :D
FK Sarajevo

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 25 nov 2019, 13:08

I NAŠ ĆE SJEVER OPET BITI NAJJAČI!!!!! :twisted:
12. igrač kluba iz Titove 38b

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2019, 13:13

HORDE ZLA U MOSTARU!

slika
slika
slika
slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 25 nov 2019, 13:15

Realno zeljo bolje igra lopte od nas trenutno, ali eto odlika velikih je da pobjedjuju i kad ne igraju dobro, a to smo mi ove sezone. Sanse su 50-50.
A tom Semiru Stilicu, sto kaze ovaj "ta ce on" se igra vise nego i jednom igraču komsija i vjerovatno je najkvalitetniji trenutno u ligi igrač.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 25 nov 2019, 13:21

Mogao bi ti lako i za zeljanu navijati

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 nov 2019, 13:22

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
25 nov 2019, 13:15
A tom Semiru Stilicu, sto kaze ovaj "ta ce on" se igra vise nego i jednom igraču komsija i vjerovatno je najkvalitetniji trenutno u ligi igrač.
Ne vjerovatno vec sigurno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 nov 2019, 13:24

Sabinho je napisao/la:
25 nov 2019, 13:22
Ne vjerovatno vec sigurno.
100%
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 13:24

Realno zeljo bolje igra lopte od nas trenutno, ali eto odlika velikih je da pobjedjuju i kad ne igraju dobro, a to smo mi ove sezone. Sanse su 50-50.
Yebli te oni, vidjeli bi mi njih da su imali problema kao mi u ovoj polusezon i da ih nisu gurali sudije svaku drugu utakmicu.
Pročitaj ovo, sve situacije koje su ponedjeljkom analizirane i potvrđene na javnoj televiziji:
Poklonjen penal i poništen čist gol lištici sinoć uz još: (ovo nije potvrđeno ali bit će večeras)
1. Ne sviran penal Slobodi na Grbavici i sprečavanje izlaska 1 na 1 dizanjem nepostojećeg ofsajda.
2. Sramotno dosuđen penal protiv Tuzle City-a nakon što Ramović faulira Zlatkovića.
3. Čist pogodak poništen Veležu za pobjedu, nakon toga uzimaju bod.
4. Jedan od tri pogotka iz ofsajda protiv Širokog i poklon bod.
5. Ne sviran čist penal Zrinjskom gdje su mogli opet imat poklonjen bod ali nisu sudije uspjeli u nakani.
6. Lakat i čist prekšaj nad Lazićem sudija ne svira nakon čega postižu pogodak na derbiju.
7. Čist prekršaj ne svira Čeliku kada su ih stisli i nakon toga ovjeravaju pobjedu koja bi bila upitna.
8. Prvi pogodak iz čistog prekršaja nakon kornera protiv Slobode prije dva kola nakon čega imaju dosta lakšu utakmicu.
Itd, itd..
Situacije gdje su oštećeni:
PRAZNA
Podsjećanja radi, pogledaj našu postavu kakva je bila u Širokom:
Kovačević
Šabanović Šerbečić Kurdić Letić
Mustafić Đokanović
Hebibović Velkoski Milanović
Handžić
FK Sarajevo

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 25 nov 2019, 13:24

BordoSarajevo je napisao/la:
25 nov 2019, 13:03
Gdje nam je @SarajevoJeBordo, zadnji put viđen juče kad nas je ubjeđivo da je ono bio čist penal za željkana. Zanima me mišljenje o onom poništenom golu lištice?

A nema ni onih što napraviše frku kad smo spali na drugo mjesto zbog gol razlike :D
On i ovaj @pasica ne zna se ko veci duman ovog kluba. Strumfovi sto posto, smijem ruku na panj odma stavit ako nisu..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 25 nov 2019, 13:50

@kocko
Nema to veze sa navijanjem prijatelju. Pogrešno razmišljaš.

@bordosarajevo na stranu sve okolnosti, stanje je takvo da igraju mamu im yebem, nabrijao ih je morz maksimalno. I strah me je da ce opet biti na derbiju motiviraniji od nas. Sreća pa imaju par parmaka u ekipi.
Ako želimo pobijediti, stilica moramo zatvoriti makar igrala dva destruktivca. Tu je ključ njihove igre a i nase pobjede.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Benjolos, soe i 30 gostiju.