FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ma da je ostalo i 1:1 bio bi isti osjecaj jer smo zasluzili tri boda. Osvojio bod ili izgubio u ovakvoj situaciji je isto i nezasluzeno. Eto, vidjet cemo na izvjestaju, ali da je nesto htjelo uci rezultat komotno je mogao biti najmanje 3-4:1, a ovako 1:2. Bas ocu jutros govorim nekad nam lupam od 6 sansi udje 3,4 glat, a nekad od toliko 1. Protiv Radnika 9:0 u okvirima gola, a rezultat 1:0...
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kod golmana, posebno mladjih, su normalne oscilacije, pa i Iker je jednu sezonu u Realu presjedio na klupi, ima Veca i dalje vremena da se vrati, kad je bio na nivou bio je u rangu Sehica kad je ovdje branio, imao je odbrana strasnih, prva koja mi pada na pamet je protiv Sirokog u onoj tekmi kad su dovedeni Stevanovic, Lendric, Zahirovic itd.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Što se tiče refleksa, Veca je neprikosnoven, ali, odluke u ključnim momentima(da ne kažem manjak inteligencije), problem s visokim loptama i loša ispucavanja su ga dovela do ove situacije u kojoj je sad.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ja sam misljenja da nam treba bolji od Erica, ali mijenjati sad njega samo da bi se mijenjalo, nema smisla.
Velike su sanse da cemo se na zimu pametno pojacati. Sa jednim bekom se uveliko prica, za Pavica i Sinisu je izmislio nogomet i sigurno je provjeren igrac za nasu ligu. Bila bi prava stvar kad bi Stilic kako nagovorio Voju da nam se vrati i uz njih jos dva stopera. Mislim da nam vise ne treba
Velike su sanse da cemo se na zimu pametno pojacati. Sa jednim bekom se uveliko prica, za Pavica i Sinisu je izmislio nogomet i sigurno je provjeren igrac za nasu ligu. Bila bi prava stvar kad bi Stilic kako nagovorio Voju da nam se vrati i uz njih jos dva stopera. Mislim da nam vise ne treba
Slazem se u potpunosti. Ja samo hocu da kazem da zdrava konkurencija je pozeljna i za golmana. Eric nije bolji od Vedrana, nego je kod nas problem kad se uzme neko na zub. Meni je tu krivac Amar i on je taj koji odredjuje. Ti si doveo golmana koji bi kao treba biti bolji od Vedrana i zato brani, a on je ustvari gori.irfo je napisao/la: ↑25 nov 2019, 11:12Kod golmana, posebno mladjih, su normalne oscilacije, pa i Iker je jednu sezonu u Realu presjedio na klupi, ima Veca i dalje vremena da se vrati, kad je bio na nivou bio je u rangu Sehica kad je ovdje branio, imao je odbrana strasnih, prva koja mi pada na pamet je protiv Sirokog u onoj tekmi kad su dovedeni Stevanovic, Lendric, Zahirovic itd.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Znaci probudio sam se sa sansom veselinovica pred ocima. Namjestio mu cojek loptu na jacu desnu nogu, unutrasnjim pogodi suprotni ne bi ni buffon odbranio, lik je lijevom udari pravo u golmana. **** te svak kako? Umrijet cu necu to shvatit
Cuva Bog Zelju svog!
- ManijakSaGrbavica
- Kontakt:
A sta je tek zajmovic promasio
Doslo mi je da se sahranim
Doslo mi je da se sahranim
Željezničar 5:2 Sarajevo , 31.8.2019
I ona sansa Ramovica. Doslo mi da se objesim za reflektor kad sam skontao da nije usla qurva u gol.
Bukvalno 5 stopostotnih sansi smo imali
Krpic u prvom poluvremenu onaj suta
Krpic penal
Veselinovic jedan na jedan s golmanom
Zajmovic jedan na jedan s golmanom
Ramovic jedan na jedan sa golmanom
I jos 3-4 dobre sanse, pocevsi od one dvije na pocetku za Kemu
Krpic u prvom poluvremenu onaj suta
Krpic penal
Veselinovic jedan na jedan s golmanom
Zajmovic jedan na jedan s golmanom
Ramovic jedan na jedan sa golmanom
I jos 3-4 dobre sanse, pocevsi od one dvije na pocetku za Kemu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Treba naci uzrok tolikog broja promasaja iz jako izglednih situacija. Moje misljenje a pisao sam sinoc to, ekipa koja nije fizicki spremna nije ni koncentrisana da u izglednim situacija poentira bar jednom u 5 sansi. Tu ne uzimam Zaimovica jer on svakako igrac za termina, nikako za ozbiljnog fudbala.
Zato u takvim situacijama mi na klupi nismo imali nikoha da ubacimo ko bi mogao zabiti gol.
Zato u takvim situacijama mi na klupi nismo imali nikoha da ubacimo ko bi mogao zabiti gol.
Ma vise njihove glupe odluke kako da realiziraju sansu. Eto, npr. moj pulen Veselinovic ofula protiv Tuzle nemoguce i jucer ofula jer je izabrao najgluplje moguce rjesenje u toj situaciji. Nema tu veze sprema nego mozak i njegovo razmisljanje. Isto ko da se iznenadi sto se nadje u sansi i onda syebe sve.
Kjosevski od golmanskih kvaliteta ima samo refleks i Eric je bolji golman od njega. Raja prebrzo zaboravlja neke stvari i njegove OGROMNE kikseve, a nek se stidi svak ko je sinoc zviždao Filipu, nije on zasluzio to nicim.
Iskreno se nadam da ce im Amar dobru bukvicu ocitati od sutra pa do derbija.
Mjau !
Covjek koliko je bio los pozvan u reprezentaciju. Toliko kikseva imao, branio uzasno i dodje do repke.

Kako bolan nema, koncentracija je najbitniji faktor u fudbalu. Pa moderni fudbal u evropi ti se svodi upravo na fizicku spremu.LjoZee je napisao/la: ↑25 nov 2019, 12:46Ma vise njihove glupe odluke kako da realiziraju sansu. Eto, npr. moj pulen Veselinovic ofula protiv Tuzle nemoguce i jucer ofula jer je izabrao najgluplje moguce rjesenje u toj situaciji. Nema tu veze sprema nego mozak i njegovo razmisljanje. Isto ko da se iznenadi sto se nadje u sansi i onda syebe sve.
zasluzili su je itekako poslije jucersasnjeg poraza,za poraza nema opravdanja svi su krivi, sad je najvaznije dat im podrsku da se spreme dobro, da odemo na derby da dobijemo pitare, pobjedom se vracamo na 1 mjesto dok porazom nedaj boze se udaljavamo od TItule i ako je jos rano.Sve do kraja Zeljo nema predaje !!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Bice podrska to nema dileme, ali koji je ovo put nakon pauze da lose odigraju, toliko sansi a losa realizacija, da ne priamo o greskama kod primjenih golova. Ovaj penal u sudijskoj nadnoknadi je posebna prica, ne smije se dozvoljavati to.Neymar11 je napisao/la: ↑25 nov 2019, 13:13zasluzili su je itekako poslije jucersasnjeg poraza,za poraza nema opravdanja svi su krivi, sad je najvaznije dat im podrsku da se spreme dobro, da odemo na derby da dobijemo pitare, pobjedom se vracamo na 1 mjesto dok porazom nedaj boze se udaljavamo od TItule i ako je jos rano.Sve do kraja Zeljo nema predaje !!
Mjau !
Ne mozes reci da su lose odigrali i da je sinoc bila losa igra. Losa igra je ono u BL ili u Mostaru gdje ti imas jednu ili nijednu sansu, a protivnik te ubi na tvojoj polovici. Ono sinoc je bila dobra igra, ali uz izostanak realizacije. Nesto slicno kao protiv Radnika samo tad smo malo manje dozvolili Radniku nego Sirokom, a jednako ih bombardovali sansama i napadima.
@irfo Da li bi mogao dati ruke Hiroš? 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, Alipasino, avalPacidoroP, b00t, CentarsutNaClanak921, ELDIABLO20, Hrammm1921, Hrasno15, knoa, Levin, Lewy21, Lokomotifa, Lynx, MarcosSenna, MrkiMedo, Napaceni87, Orvel, Riziko, sassari, sebalos, seha77, tiagofaria25 i 211 gostiju.